Κολοσσός Ρόδου - Τρίκαλα BC: Το… τρίτο ημίχρονο

Κολοσσός Ρόδου - Τρίκαλα BC: Το… τρίτο ημίχρονο

Στο καθαρό μυαλό που έδειξαν οι παίκτες του απέδωσε τη νίκη του Κολοσσού Ρόδου επί των Τρικάλων BC ο Βασίλης Φραγκιάς.

Οι νησιώτες απώλεσαν διαφορά 19 πόντων, για να πάρουν αγχωτική νίκη επί των Θεσσαλών. Ο προπονητής τους παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου πως πήραν κουράγιο για την επίτευξη του στόχου της παραμονής τους στην Basket League ΟΠΑΠ: «Θεωρώ ότι στην όγδοη σεζόν μου στον Κολοσσό Ρόδου αυτή πρέπει να ήταν από τις πλέον δύσκολες εβδομάδες. Υπήρχε τεράστια πίεση για το αποτέλεσμα, αφού με ήττα σήμερα (16/11) θα ήμασταν σε πάρα πολύ άσχημη θέση. Έπρεπε να διαχειριστούμε την πολύ κακή εμφάνιση στο β’ ημίχρονο του αγώνα με τον Πανελευσινιακό και σαφέστατα παίζαμε ένα παιχνίδι στο οποίο ήμασταν στη γωνία και έτοιμοι να γκρεμιστούμε. Βγάλαμε ενέργεια και πάθος στην αρχή κι αυτό άρχισε να μας πλακώνει στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ξέραμε ότι η νίκη ήταν μονόδρομος. Δεν ήταν από τα παιχνίδια που λες ότι και να το χάσω δεν τρέχει κάτι. Αυτή την πίεση τη ζήσαμε όλη την εβδομάδα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί όταν τα Τρίκαλα πέρασαν μπροστά είχαμε καθαρό μυαλό και βρήκαμε λύσεις για να πάρουμε το προβάδισμα και παράλληλα την πρώτη νίκη μας. Η επιτυχία αυτή θα μας δώσει κουράγιο για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η παραμονή στην Α1. Συγχαρητήρια και στον κόουτς Φλεβαράκη, γιατί η ομάδα του ήταν πολύ ανταγωνιστική για τρία δεκάλεπτα. Και ο Κώστας ξέρει καλά ότι οι 20 πόντοι σήμερα στο μπάσκετ δεν είναι… τίποτα. Ανά πάσα στιγμή όλα μπορούν να αλλάξουν. Με 2-3 σουτ μπορείς να μπεις στο παιχνίδι. Σήμερα (16/11) έπαιξε και για πρώτη φορά ο Νέστορας Κόμματος, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά στο α’ ημίχρονο μας έδωσε πολλές λύσεις και θα μας βοηθήσει πολύ. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και η νίκη αυτή θα μας δώσει ένα χαμόγελο. Από τη Δευτέρα (18/11) ξεκινάμε νέα προσπάθεια για το επόμενο παιχνίδι στη Δράμα». Είπαν ακόμα…

Άγγελος Τσάμης: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μας. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο α’ ημίχρονο και πήραμε διαφορά ασφαλείας. Δυστυχώς, είχαμε να διαχειριστούμε το άγχος. Πιστεύω ότι εμείς δείξαμε δύο πρόσωπα και όχι τα Τρίκαλα. Ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε, κάτι που θα μας δώσει ώθηση στη συνέχεια, γιατί πραγματικά είμαστε καλή ομάδα. Είναι γεγονός ότι έχουμε κάποια κενά διαστήματα, στα οποία μας λείπει η συγκέντρωση και πρέπει να τα βελτιώσουμε για να έχουμε καλύτερη συνέχεια. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος για εμάς, όπως και για πολλές ομάδες, να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ο Νέστορας Κόμματος ήρθε για να μας βοηθήσει και πάντα μια προσθήκη που γίνεται για το καλό της ομάδας παίζει θετικό ρόλο. Το ότι το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με νίκη είναι στοιχείο ακόμη καλύτερο. Θεωρώ ότι στην πορεία θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Τη θέλαμε αυτή τη νίκη και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για την προσπάθειά τους».

Κώστας Φλεβαράκης: «Νομίζω ότι είδαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Όλη την εβδομάδα λέγαμε ότι θα δούμε έναν διαφορετικό Κολοσσό σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες. Συνέχεια συζητούσαμε και λέγαμε ότι ο Κολοσσός θα μπει δυνατά αλλά από ό,τι φαίνεται αυτά που λέγαμε πήγαν περίπατο στο α’ δεκάλεπτο. Η ομάδα μας δεχόταν 70 πόντους σε όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και στο α’ δεκάλεπτο δεχθήκαμε 30. Αυτό έχει να κάνει με την κακή παρουσία μας και την εξαιρετική του Κολοσσού. Από εκεί και πέρα, κερδίσαμε στα άλλα τρία δεκάλεπτα και μάλιστα περάσαμε μπροστά και στο σκορ. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Κολοσσός πέτυχε μόλις τρεις πόντους. Η ομάδα που ήταν πιο ψύχραιμη, πιο συγκεντρωμένη και έκανε τα λιγότερα λάθη πήρε τη νίκη. Εμείς συνεχίζουμε. Αν έχουμε την εικόνα που παρουσιάσαμε τα τρία δεκάλεπτα θα έρθουν οι νίκες. Δείξαμε χαρακτήρα όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με 20 πόντους, επιμείναμε και γυρίσαμε το ματς. Όταν χάνεις στο ξεκίνημα με 20 πόντους σε εκτός έδρας παιχνίδι μπορεί να τελειώσει το παιχνίδι και να ηττηθείς με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό, ο οποίος κοσμεί εδώ και πολλά χρόνια το πρωτάθλημα της Α1».

Χαλίντ Μουταχαμπίρ: «Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι, αν και ο προπονητής μάς είχε προειδοποιήσει ότι ο Κολοσσός θα έμπαινε δυνατά. Μας πίεσε πολύ στην άμυνα στο α’ ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια αντιστρέψαμε την κατάσταση μέχρι ένα σημείο. Ένα από τα ατού μας τα οποία δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση είναι η άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να παίζουμε άμυνα, με αποτέλεσμα να χάνουμε ακόμη και με 20 πόντους. Στα αποδυτήρια μιλήσαμε και μπήκαμε στο γήπεδο με στόχο να βελτιωθούμε, κάτι που καταφέραμε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε κατοχή της μπάλας, αστοχήσαμε σε βολές κι έτσι ηττηθήκαμε».



Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved