Παναθηναϊκός: «Ο γίγαντας της Ευρώπης έρχεται στη Φοσάν»

Παναθηναϊκός: «Ο γίγαντας της Ευρώπης έρχεται στη Φοσάν»

Για τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της, το φιλικό παιχνίδι με τον γίγαντα της Ευρώπης, τον Παναθηναϊκό, προετοιμάζεται η Φοσάν και ήδη οι Κινέζοι αποθεώνουν τον εξάστερο στις εκτεταμένες αναφορές στην επίσημη ιστοσελίδα τους και στη σελίδα τους στο Sina Weido, καλώντας τους οπαδούς τους να απολαύσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Η πρώτη παρουσία ευρωπαϊκής ομάδας μπάσκετ στην Κίνα έχει σημάνει... πράσινο συναγερμό στους διοικούντες την Φοσάν Λάιον, αλλά και την πολιτική ηγεσία της πόλης, καθώς όπως τονίζουν οι Κινέζοι στην επίσημη ιστοσελίδα τους, στόχος τους θα είναι να προχωρήσουν σε ανάπτυξη των σχέσεών τους σε αθλητικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο μήνυμά τους στο αντίστοιχο κινεζικό... twitter, οι διοικούντες τη Φοσάν, υμνούν -κυριολεκτικά- τον Παναθηναϊκό: «Οπαδοί της Φοσάν δοξάστε τους... Ο γίγαντας της Ευρώπης, Παναθηναϊκός, φτάνει στη Φοσάν και η ομάδα μας θα τον αντιμετωπίσει στο πρώτο φιλικό για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι παίκτες και ο προπονητής μας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα μοναδικό σόου. Ανυπομονούμε...».

Οσο για το μήνυμά τους στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, οι άνθρωποι της Φοσάν Λάιονς, αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι ο μεγάλος στόχος τους από αυτή την παρουσία του Παναθηναϊκού στην πόλη τους, είναι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την σπάνια ευκαιρία και να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας με τον εξάστερο προκειμένου να μάθουν τα μυστικά της επιτυχίας της κορυφαίας ευρωπαϊκής ομάδας μπάσκετ, σε επίπεδο ανάπτυξης, υποδομής, μάρκετινγκ, ακαδημιών και φυσικά σε μεθόδους προπονητικής και όχι μόνο.

Είναι σαφές ότι αυτή η παρθενική παρουσία ομάδας της Ευρωλίγκας στην Κίνα θα αποτελέσει το έναυσμα, ώστε ο Παναθηναϊκός να μετατρέψει σε θεσμό αυτό το ταξίδι και να υλοποιήσει το πλάνο που από την πρώτη στιγμή έθεσε σε εφαρμογή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όταν ανέλαβε τα ηνία της ΚΑΕ, δίνοντας το σύνθημα για το μπάσιμο του εξάστερου στην κορυφαία αγορά του πλανήτη.

«Η διοίκηση της Φοσάν Λάιονς ανακοινώσει ότι ξεκινά μια στρατηγική συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, με ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές στον τομέα της ανάπτυξης, εκπαίδευσης αθλητών, μάρκετινγκ και άλλων υπηρεσιών.
Ο Παναθηναϊκός πρόσφατα προχώρησε στην απόκτηση ενός Κινέζου αθλητή, προκειμένου να αυξήσει την επιρροή του στην Κίνα και η Φοσάν επελέγη στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής για την παρουσία της ελληνικής ομάδας στην πόλη μας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της.
Η Φοσάν Λάιονς ως μια από τις νεότερες ομάδες στην Κίνα, θα έχει την ευκαιρία να διδαχθεί πολλά από την ευρωπαϊκή κυριαρχία του Παναθηναϊκού για πολλά χρόνια, από την εμπειρία του, το πετυχημένο μάνατζμεντ, τη διαχείριση του κλαμπ και φυσικά τον τρόπο προπόνησης, που θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε ραγδαία.
Αυτή η συνεργασία δεν θα μείνει μόνο ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και ανάμεσα στις δύο πόλεις, την Αθήνα και τη Φοσάν. Η Αθήνα είναι η πόλη που εκπροσωπεί ο Παναθηναϊκός και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε και ως πόλεις μια πιο στενή συνεργασία.

Ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στη Φοσάν στις 12 Σεπτεμβρίου για συνεχείς διαβουλεύσεις με τους διοικούντες των Λάιονς και στις 13 θα διεξαχθεί το μεταξύ μας φιλικό παιχνίδι

Ο τεχνικός της Φοσάν Λάιονς, Γιανγκ Ξινγκγουάν, μέσα από αυτό το παιχνίδι θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει και να τεστάρει τη συμπεριφορά της ομάδας, τον τρόπο παιχνιδιού και σκέψης πάνω σε αυτό, ώστε να βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να προετοιμάσει την ομάδα όσο γίνεται καλύτερα για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη, με 33 πρωταθλήματα στην Ελλάδα, 14 κύπελλα, 6 ευρωπαϊκά και ένα διηπειρωτικό και έχει στις τάξεις της τον κορυφαίο Ελληνα παίκτη, Δημήτρη Διαμαντίδη, που το 2006 οδήγησε την εθνική Ελλάδας στην νίκη επί των ΗΠΑ.

Μετά τη Φοσάν ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στο Πεκίνο».



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved