Παναθηναϊκός: Ολόκληρη η συνέντευξη του Παύλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
SHARE

Παναθηναϊκός: Ολόκληρη η συνέντευξη του Παύλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

To Οnsports εξασφάλισε και δημοσιεύει αποκλειστικά ολόκληρη την κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα LIVE SPORT, οι Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οι οποίοι μίλησαν για όλους και για όλα στον Βασίλη Βέργη.

Ο πατριάρχης της οικογένειας και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τους τέθηκαν και με μια φωνή μίλησαν για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού, τον οποίο θέλουν να δουν τα επόμενα χρόνια να προσπερνά σε τίτλους στην Ευρώπη, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπαν, Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Βασίλη Βέργη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, όπως και την εφημερίδα LIVE SPORT για την άδεια πλήρους αναδημοσίευσης της συνέντευξης.

«Οταν μεγαλώσει ο εγγονός μου,
ο Παύλος, θα αναλάβει αυτός»

-Θέλω, φυσικά, να ξεκινήσω με τον κ. Παύλο. 29-2 άλλωστε είναι το... σκορ σε τίτλους μεταξύ σας (σ.σ. γέλια). Να γυρίσουμε χρόνια πίσω, όταν ο κ. Δημήτρης ήταν παιδί. Να μου πείτε πως τον κάνατε Παναθηναϊκό, ποια ήταν τα πρώτα πράγματα που του είπατε. Τον παίρνατε μαζί σας στο γήπεδο;

«Εννοείται. Από μωρό. Όπως παίρνω τώρα τον εγγονό μου, τον Παύλο».

•    Μιλάμε για 42 χρόνια, από το 1971, οικογένεια Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό. Περνάει από το μυαλό σας... από τον Παύλο στον Δημήτρη και από τον Δημήτρη μπορεί να ξαναπάει ο Παναθηναϊκός στον Παύλο, τον νεότερο;

«Εχει φύγει από εμένα κι έχει ήδη πάει στον Δημήτρη. Όταν θα μεγαλώσει ο εγγονός μου, στον οποίο έχω ιδιαίτερη αδυναμία, θα αναλάβει αυτός».

•    Νομίζω ότι στο ξεκίνημα της συνέντευξης, το καλύτερο μήνυμα που μπορείτε να δώσετε εσείς στον κόσμο, ο κορυφαίος εν ζωή παράγοντας στην ιστορία του Παναθηναϊκού, είναι ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν θα μείνει 10 χρόνια όπως είπε πρόσφατα ο κ. Θανάσης, αλλά...

“Οσο μπορούμε περισσότερο”.

•    Κύριε Δημήτρη, είστε 39 ετών. Να γυρίσουμε το χρόνο. Ποιον ποδοσφαιριστή και ποιον μπασκετμπολίστα αγαπούσατε πιο πολύ, ποιον είχατε αφίσα στο δωμάτιό σας;

“Στο ποδόσφαιρο τον Δημήτρη Σαραβάκο και στο μπάσκετ τον Τάκη Κορωναίο. Και τον Μέμου Ιωάννου. Ηταν μεγάλη κόντρα ποιος είναι ο πιο αγαπημένος μου”.

•    Πόσο επηρεαζόταν ένα νέο παιδί βλέποντας τον πατέρα και το θείο του να ασχολούνται με τρέλα, με μία ομάδα. Μπορούσε να γλιτώσει το μικρόβιο;

“Οχι”.

•    Με τίποτα;

“Με τίποτα. Πρέπει να μην έχεις συναίσθημα για να γλιτώσεις. Και δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς συναίσθημα”.

«Οταν χάναμε, απαγορευόταν
το φως στην πολυκατοικία»

•    Θέλω να θυμηθείτε στιγμές μεγάλης χαράς και μεγάλης στεναχώριας με τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι όταν έχανε το τριφύλλι ο κ. Παύλος και ο κ. Θανάσης μπορεί να έκαναν... μέρες να μιλήσουν.

“Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ζούσαμε σε μία πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, ο πατέρας μου, ο θείος μου ο Θανάσης, ο θείος μου ο Κώστας, τα ξαδέλφια μου, κι όταν έχανε ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε φως. Απαγορευόταν το φως! Είμαστε στο σκοτάδι (σ.σ. Γέλια). Συσκέψεις επί συσκέψεων. Γιατί χάσαμε από την ΑΕΚ, γιατί χάσαμε από τον Πανιώνιο...”

•    Κι εκεί ο πιτσιρικάς Δημήτρης μέσα στις συσκέψεις;

“Μέσα βέβαια”.

•    Σχολείο; Τσακωμοί με Ολυμπιακούς;

“Πήγαινα σε ξένο σχολείο. Ηταν λίγοι Ελληνες. Κι εκεί δεν υπήρχε η καζούρα. Αλλά μεταξύ των λίγων Ελλήνων, φυσικά...”

«Διαφορετικά η ιστορία, αν το 1979...»

•    Το 1979 είναι μία κομβική στιγμή στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ηταν κοντά η οικογένεια Γιαννακόπουλου να πάρει το ποδόσφαιρο, αλλά έγινε η ανατροπή. Είναι θεωρητικό το ερώτημα που θα σας θέσω κ. Παύλο. Θα είχε γραφτεί διαφορετικά η ιστορία αν το 1979 είχατε πάρει εσείς την ΠΑΕ; Με βάση αυτό που έχουμε ως δεδομένο και στο μπάσκετ, αν και τα μεγέθη είναι άλλα. Θα μπορούσε και ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός να έχει αντίστοιχα πολύ μεγάλες επιτυχίες;

“Εάν μπορώ να το πω αυτό το πράγμα, ναι”.

•    Σας βλέπω κατηγορηματικό.

“Ναι...”

•    Το 1987 αναλάβατε κ. Παύλο το μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ο γιος σας ήταν τότε 13 ετών. Και πέρασε μία εξαετία με μεγάλη πίκρα και στεναχώρια για σας και τον σύλλογο...

“Οταν ασχολείσαι με τον αθλητισμό θα πρέπει να περιμένεις και περιπτώσεις με πολύ πίκρα και περιπτώσεις με πολύ πολύ ευχαρίστηση”.

•    Γιατί δεν τα παρατήσατε; Στην Ελλάδα έξι χρόνια χωρίς τίτλο θεωρούνται πάρα πολλά;

“Κάθε άνθρωπος δίνει ένα κομμάτι από τη ζωή του. Ο Παναθηναϊκός για μας ήταν ένα χόμπι, το οποίο μας ευχαριστούσε περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο”

•    Μου είχατε πει στην συνέντευξη του 2007 με τον κ. Θανάση ότι ''για εμάς ο Παναθηναϊκός είναι χόμπι, είναι αγάπη, είναι τρέλα''. Αυτή η αγάπη πόσο κόστισε μέχρι σήμερα; Και οικονομικά και συναισθηματικά.

“Συναισθηματικά με μεγάλες χαρές και μεγάλες λύπες. Οικονομικά δεν μπορεί να υπολογιστεί”.

•    Κύριε Δημήτρη 1987-1993 είναι η περίοδος της μεγάλης ξηρασίας. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο πατέρας σας δεν τα παρατάει;

“Πολλές φορές. Και του το είχα πει”.

•    Κι ο ρόλος της γυναίκας, της μητέρας; Πως αντιδρούσε τότε η κυρία Δέσποινα;

“Σε κάθε στιγμή λύπης ήταν πάντοτε δίπλα η μητέρα μου”.

Π. Γιαννακόπουλος: “Σας τονίζω και πάλι ότι οι χαρές είναι πάντα χαρές και οι λύπες... λύπες”

•    Οι ήττες του Παναθηναϊκού επηρέαζαν την οικογένεια;

“Πάρα πολύ”

•    Δηλαδή μετά από ήττες δεν μιλούσατε...

“Μόνο δεν μιλούσαμε...”

•    Και πως το αντιμετώπιζε η κ. Δέσποινα;

“Σιγά σιγά ξεπερνούσε το πρόβλημα”

Δ. Γιαννακόπουλος: “Στεναχωριόταν κι εκείνη αλλά το διαχειριζόταν διαφορετικά. Οι γυναίκες πάντοτε διαχειρίζονται όλα τα θέματα και προβλήματα διαφορετικά από εμάς τους άνδρες, με ένα δικό τους τρόπο”.

•    Υπάρχει η αντίστοιχη κατανόηση και από τη σύζυγό σας κ. Δημήτρη;

“Φυσικά. Εγώ όταν γνώρισα τη γυναίκα μου ήταν γραμμένη στους Mad Boys. Οπότε αυτό το λέει όλα”.

«Ηθελα να με διαδεχθεί
ο Δημήτρης στον ΠΑΟ»

•  Κύριε Παύλο εκείνα τα χρόνια πιστεύατε ότι θα έρθει κάποια στιγμή που ο Δημήτρης θα σας διαδεχθεί. Θέλατε να σας διαδεχθεί, να μείνει το όνομα “Γιαννακόπουλος” στον Παναθηναϊκό;

“Το ήθελα, ναι”.

•    Πότε ήταν η πρώτη φορά που μπήκε αυτό το θέμα στο τραπέζι;

“Τα δύο-τρία τελευταία χρόνια”.

•    Κάνατε το αγροτικό σας κ. Δημήτρη τόσα χρόνια δίπλα τους;

“Εγώ παρακολουθούσα, μάθαινα, σαν φίλαθλος. Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου...”

•    Εγώ γιατί δεν το πιστεύω τώρα αυτό ότι... δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις σας;

“Δεν ήταν κάτι που ήθελα, αλλά το έφεραν έτσι τα πράγματα που ήταν αναπόφευκτο. Δεν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μείνει ακέφαλος”

•    Η πρωτοβουλία ήταν δική σας ή του πατέρα και του θείου σας;

«Εγώ, το ξαναλέω, δεν ήθελα να ασχοληθώ. Ακούγοντας τον πατέρα μου και τον θείο μου ότι κουράστηκαν και ήθελαν να αποχωρήσουν προσπάθησα να βρω κάποιον συνεχιστή, δεν βρήκα, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να γίνει ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο, να πέσει στην Γ' Εθνική. Τα μοντέλα πολυμετοχικότητας, τα μοντέλα που οι φίλαθλοι αναλαμβάνουν μια ομάδα, δεν πετυχαίνουν. Δυστυχώς το μόνο μοντέλο που πετυχαίνει είναι του ανθρώπου που έχει τρέλα...»

•    Και βάζει τα λεφτά του...

“Βάζει τα λεφτά του. Δυστυχώς έτσι είναι. Το είδαμε και στην ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο. Ταλαιπωρείται. Βρέθηκε τώρα ο κ. Μελισσανίδης να την πάρει και είμαι βέβαιος ότι θα την κάνει ξανά πρωταγωνίστρια”.

•    Επηρεαστήκατε από όσα συνέβησαν με την πολυμετοχικότητα και δεν θέλατε να ασχοληθείτε μετά με το μπάσκετ;

“Σίγουρα επηρεάστηκα”

•    Μου είχατε πει και στην ραδιοφωνική συνέντευξη τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι είχατε συμφωνήσει με τον κ. Βγενόπουλο για την αγορά της ΠΑΕ και τελικά έκανε πίσω. Ρωτάω λοιπόν αν επηρεαστήκατε...

“Σίγουρα. Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο πατέρας μου και ο θείος μου, που έχουν δώσει τη ψυχή τους στον Παναθηναϊκό και υπήρχε έστω και μικρή μερίδα ανθρώπων του τριφυλλιού που μπορεί να έβγαλαν μία πικρία για την ενασχόλησή μας στο ποδόσφαιρο. Αμέσως είπα «αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ασχοληθώ... Κι αν κάποια στιγμή γίνει κάτι;» σκέφθηκα. «Θα έχουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που έχουμε δώσει την ψυχή μας, εναντίον μας;»

•    Προσπαθώ να καταλάβω τη ψυχολογία ενός νέου ανθρώπου που έχει κάνει όνειρα δύο-τρία χρόνια πριν να μπει στο ποδόσφαιρο, τον έχουν απογοητεύσει και έρχεται να διαδεχθεί τους πιο επιτυχημένους παράγοντες του Παναθηναϊκού κάτι που σημαίνει ότι η πήχης μεγαλώνει πάρα πολύ.

“Σίγουρα. Και ο βαθμός δυσκολίας είναι τεράστιος”.

•    Κύριε Παύλο φοβόσασταν ότι η σύγκριση θα δημιουργήσει θέμα, στο ξεκίνημα τουλάχιστον, στο γιο σας;

“Οχι. Είμαστε κοντά του. Και προσπαθούσαμε, προσπαθούμε πάντα, να τον βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο”.

•    Εχετε κάνει πρόσφατα μία δήλωση “θα γίνει καλύτερος από εμένα”. Πέρα από το ότι ένας πατέρας αγαπάει το παιδί του, είναι μια δήλωση με μεγάλο ειδικό βάρος.

“Εχει επιτύχει μέχρι τώρα σε πράγματα που δεν περίμενα να επιτύχει τόσο γρήγορα. Και στον επιχειρηματικό στίβο και στην εταιρεία. Και αθλητικά. Σιγά σιγά θα έρθουν όλα με τον καιρό τους”

•    Ο Δημήτρης είναι εκρηκτικός ως χαρακτήρας. Αυτός είναι θέμα εμπειρίας ή χαρακτήρα;

•    “Είναι θέμα χαρακτήρα”.

Δ. Γιαννακόπουλος: “Είναι θέμα DNA”

•    Δηλαδή αυτός ο χαρακτήρας είναι Γιαννακόπουλος. Δεν αλλάζει έτσι;”

“Ναι (σ.σ. Χαμόγελα)”

•    Οι πρώτες συμβουλές που του έχετε δώσει κ. Παύλο; Λέγατε πάντα ότι από την πόρτα τον αποδυτηρίων και μέσα είναι του προπονητή, απ΄έξω είναι “δική μας” υπόθεση.

“Ισχύει και σήμερα. Αν ρωτήσετε τον κ. Πεδουλάκη θα σας πει ότι δεν έχω πατήσει ποτέ στα αποδυτήρια”

•    Εσείς, κ. Δημήτρη τι έχετε κρατήσει από αυτό τον τρόπο αντιμετώπισης του πατέρα σας; Ακολουθείτε την ίδια πολιτική;

“Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”

•    Έχετε ακριβώς την ίδια αντίληψη για το άβατο των αποδυτηρίων;

“Φυσικά. Εκεί είναι δουλειά του προπονητή και απ΄έξω είναι δική μας δουλειά”.

•    Ρωτάω γιατί πολλές φορές νέοι άνθρωποι με δυνατά πορτοφόλια θεωρούν ότι είναι και καλοί προπονητές και καλοί παίκτες...

Π. Γιαννακόπουλος: “Αν ανακατέψεις τα διοικητικά με τα προπονητικά στο τέλος θα γίνει το χειρότερο δυνατό...”

Δ. Γιαννακόπουλος: “Αποψη έχω για όλα τα θέματα, όπως όλοι οι άνθρωποι. Οταν όμως είναι τεχνικό το θέμα θα μετρήσει η άποψη του προπονητή, όταν είναι διοικητικό θα μετρήσει η άποψη η δική μου. Ο καθένας αποφασίζει για τον τομέα του”.

Η διαφωνία Παύλου - Δημήτρη για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

•    Κύριε Παύλο το περασμένο καλοκαίρι φοβηθήκατε για την ομάδα και το γιο σας όταν έφυγε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και 10 παίκτες;

“Οχι”.

•    Οχι; Το λέτε κατηγορηματικά. Γιατί;

“Ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε για να βρει ελεύθερο δρόμο να κάνει αυτά που νομίζει εκείνος”.

•    Σας πίκρανε που έφυγε ο κ. Ομπράντοβιτς πέρυσι; Πιστεύατε ότι έπρεπε να μείνει και να βοηθήσει τη δύσκολη στιγμή; Θεωρείτε ότι έκλεισε ο κύκλος του στον Παναθηναϊκό;

“Για τον Παναθηναϊκό ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς νομίζω ότι έχει τελειώσει...”

•    Κύριε Δημήτρη εσείς τι λέτε;

“Είναι από τις ελάχιστες φορές που θα διαφωνήσω με τον πατέρα μου. Ο κ. Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Θα ήταν χαρά μου και είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή με τον κ. Ομπράντοβιτς θα ξανασυνεργαστούμε. Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι του, εγώ τον αγαπάω, είναι ο μεγάλος μου αδελφός και είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα ξαναδιασταυρωθούν οι δρόμοι μας. Δεν ξέρω πότε αλλά είμαι σίγουρος”.

•    Κύριε Παύλο, τώρα, μετά από ένα χρόνο, εσείς γιατί πιστεύετε ότι έφυγε ο Ομπράντοβιτς και 10 αθλητές;

“Ο Ομπράντοβιτς είναι επαγγελματίας και σαν επαγγελματίας βρήκε κάτι καλύτερο κατά τη γνώμη του. Επέλεξε το δρόμο της αποχώρησης, με γειά του με χαρά του. Καλή του τύχη”.

•    Οι δέκα παίκτες πιστεύεται ότι φοβήθηκαν; Επηρεάστηκαν;

“Δυστυχώς επηρεάστηκαν. Ενώ δεν έπρεπε. Γιατί ο προπονητής έφυγε αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει”.

«Διαλυτικό στοιχείο ο Ιτούδης,
αυτός επηρέασε τον Ζέλικο να φύγει.
Η πόρτα κλειστή για πάντα στον Ιτούδη»

- Στη ραδιοφωνική συνέντευξη που μου είχατε παραχωρήσει είχατε πει ότι κάποιοι πήγαν να αποδομήσουν τον Παναθηναϊκό. Τώρα, με τις δύο κούπες εδώ, συνεχίζετε να το πιστεύετε;

“Τότε το πίστευα, τώρα το ξέρω. Ο Δημήτρης Ιτούδης επηρέασε τον κόουτς να φύγει, ήταν ο άνθρωπος που επηρέασε πολλούς από τους αθλητές να φύγουν. Μου τα έχουν μεταφέρει αυτά οι αθλητές. Τους έλεγε ότι θα χρεοκοπήσουμε, ότι δεν θα τους πληρώσουμε, ό,τι, ό,τι... Ετυχε πέρυσι να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Ο κύριος Ιτούδης το εξέλαβε διαφορετικά και δυστυχώς έπεισε τον κόουτς. Είμαι βέβαιος ότι αν ο κ. Ομπράντοβιτς δεν είχε δίπλα του αυτό το διαλυτικό στοιχείο που ονομάζεται Δημήτρης Ιτούδης θα ήταν ακόμη μαζί μας, θα είχαμε πάρει και τη φετινή Ευρωλίγκα και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Δεν μετανιώνω, δεν στεναχωριέμαι, με τον Αργύρη έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία, οι κούπες αποδεικνύουν και τους καρπούς αλλά θα ήθελα να ήταν ακόμη μαζί μας ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς”.

• Απ΄ ότι καταλαβαίνω ενώ για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα για τον Δημήτρη Ιτούδη έχει κλείσει...

“Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι για πάντα ανοιχτή -αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συνεργαστούμε γιατί με τον Αργύρη έχουμε πετύχει πολλά και είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε και περισσότερα- για τον Δημήτρη Ιτούδη η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή για ΠΑΝΤΑ”.

«Συγχαρητήρια
στον Αργύρη»

•    Πέρασε από το μυαλό σας, κ. Δημήτρη, κατά τη διάρκεια της σεζόν όταν κάποια πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά “ρε γαμώτο να είχα τον Ομπράντοβιτς”;

“Αν πω όχι θα είναι ψέμα”.

•    Αλλά αυτό που κέρδισε ο Πεδουλάκης το κέρδισε με την αξία, τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του.

“Ακριβώς. Με όλα αυτά ο Αργύρης έχει κερδίσει το να χτίσουμε μαζί τον Παναθηναϊκό της επόμενης πενταετίας”.

•    Κύριε Παύλο είχατε τον Πεδουλάκη ως αθλητή στον Παναθηναϊκό. Τι άνθρωπος είναι;

“Είναι ένα ήσυχο παιδί που προσπαθεί να προσφέρει ό,τι καλύτερο και μπορώ να του πω συγχαρητήρια γι αυτά που πέτυχε”

•    Οταν τον επέλεξε ο γιος σας συμφωνήσατε;

“Ναι. Ημουν υπέρ του Ελληνα προπονητή”.

Παύλος: «Δεν περίμενα ότι
θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

•    Περιμένατε, κ. Παύλο, ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες;

“Οχι, δεν το περίμενα. Ηταν πολύ δύσκολα. Τα παιδιά πέτυχαν αυτό που εγώ θεωρούσα ακατόρθωτο”.

«Ο Δημήτρης μπορεί τα 8 ευρωπαϊκά»

•    Υπάρχει ένας τεράστιος στόχος, φαντάζομαι και δικός σας κ. Παύλο. Υπάρχει ο αριθμός “8”. Τα οκτώ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Παναθηναϊκός έχει έξι. Με την ηγεσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μπορεί να κάνει αυτό το στόχο πραγματικότητα;

“Μπορεί. Ασυζητητί ναι”.

•    Μπορεί να φθάσει και να ξεπεράσει τα 8 τρόπαια της Ρεάλ;

“Βεβαίως μπορεί, γιατί όχι. Επιθυμία όλων μας είναι αυτό. Και περισσότερο του ανθρώπου που έχει τα ηνία”

Δ. Γιαννακόπουλος: “Σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα τα φθάσουμε. Θα είναι σε δύο, σε τρία, σε πέντε χρόνια; Είμαστε η πιο επιτυχημένη ομάδα και αυτό αποδεικνύεται από όλους τους αριθμούς”.

•    Είναι στόχος ζωής, παραγοντικής καριέρας;

“Στόχος ζωής όχι, στόχος παραγοντικής καριέρας ναι. Κι όσο έχω τη στήριξη του πατέρα μου, του θείου μου, της οικογένειας, όταν είμαστε συσπειρωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα”.

«Δεν έχω πει ότι
έχω εφεύρει την αλητεία»

•    Από μία πολύ διδακτική χρονιά, τι θα θέλατε να κρατήσετε και ποια είναι τα λάθη που θα βάζατε στην άκρη;

“Το μεγαλύτερο λάθος είναι αυτό που έγινε στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Μπήκε παραπάνω κόσμος στο γήπεδο, κάτοχοι διαρκείας έμειναν έξω, βρέθηκαν άνθρωποι να κινδυνεύουν. Η ευθύνη βαραίνει και τον Παναθηναϊκό αλλά όχι μόνο. Είναι ωραίο να υπάρχει τέτοιος ζήλος, αλλά δεν μπορεί να κινδυνεύει κόσμος. Δεν μπορεί άνθρωποι που βρίσκονται όλη τη χρονιά δίπλα μας, κάτοχοι διαρκείας, να μην βρίσκουν τη θέση τους. Είναι απαράδεκτο από τη δική μας πλευρά, της αστυνομίας, του ΟΑΚΑ, της εταιρείας σεκιούριτι. Και είπαμε ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει. Το πετύχαμε στα ματς με τον Ολυμπιακό θα το πετύχουμε και του χρόνου ανεξαρτήτως ανάγκης του κόσμου να έρθει στο γήπεδο”.

•    Σε θέματα κόντρας συμπεριφορών, δηλώσεων. Υπάρχει, για παράδειγμα μία τοποθέτησή σας η οποία χρησιμοποιήθηκε και ως εναντίον σας “σημαία” τον τελευταίο καιρό. Οτι “έχω εφεύρει την αλητεία”. Θα γυρνούσατε πίσω το χρόνο ώστε να μην το είχατε πει αυτό;

“Μα δεν το έχω πει”.

•    Και πως έχει βγει;

“Ήμουν στο διάδρομο των αποδυτηρίων, στον παιχνίδι στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, και όντως στεναχωρημένος από την απαράδεκτη διαιτησία του κ. Πηλοϊδη είχα πει κάποια πράγματα, σε καμία περίπτωση όμως έτσι όπως έχουν γραφτεί. Και δεν ήταν πράγματα που είπα απευθείας στους διαιτητές. Ημουν με ανθρώπους του Παναθηναϊκού και έλεγα ότι «αυτό που έγινε σήμερα ήταν αλητεία». Τώρα αυτό πώς μεταφράστηκε ότι εγώ είπα πως έχω εφεύρει την αλητεία δεν μπορώ να το καταλάβω”

•    Εχει χρησιμοποιηθεί αυτό ως κάτι δεδομένο, γι αυτό το λέω...

“Δυστυχώς 'λες λες λες' στο τέλος κάτι θα μείνει”

«Τη λέξη "γάβρος" την είπα εγώ,
όχι ο πατέρας μου...»

•    Πριν από λίγες ημέρες στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Δημήτρης είπε “ο πατέρας μου με ρώτησε... «3-0 τον γάβρο, τόσο εύκολα;»...” Σχολιάστηκε έντονα. Επειδή είστε ένας άνθρωπος που τόσα χρόνια σέβεστε τον αντίπαλο σας γιατί όσο πιο μεγάλος είναι τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία της νίκης της ομάδας σας, θέλετε να το διευκρινίσουμε κι αυτό κ. Παύλο; Είπαν πολλοί γιατί ειπώθηκε η λέξη “γάβρος” και όχι η λέξη “Ολυμπιακός”.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: “Η λέξη “γάβρος” ειπώθηκε από εμένα και όχι από τον πατέρα μου”.

Παύλος Γιαννακόπουλος: “Τη λέξη γάβρος δεν την έχω πει ποτέ μου. Σέβομαι, εκτιμώ τις προσπάθειες των ανθρώπων που ανήκουν στους αντιπάλους μας”.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: “Πάντως και οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί τη λέξη γάβρος τη θεωρούν τίτλο τιμής. Αρα δεν τους είπαμε κάτι κακό” (σ.σ. Χαμόγελα).

- Τελείωσε μία χρονιά γεμάτη κόντρα, ανάμεσα στον κ. Δημήτρη και στους κ. Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο...

“Δεν εγκρίνω αντιπαράθεση έξω από τα αθλητικά”.

«Μία δημόσια συγνώμη
των Αγγελόπουλων, μπορεί
να αλλάξει τα πράγματα»

•    Είσαστε διατεθειμένος εσείς κ. Δημήτρη να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι με τους αδελφούς Αγγελόπουλοςυ και να δοθεί μια και καλή τέλος σε αυτή την αντιπαράθεση;

“Από την αρχή της χρονιάς έκανα πολλές προσπάθειες. Όποτε ζητήθηκε η γνώμη μου για τους κ. Αγγελόπουλους έχω μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Από τη στιγμή όμως που μετά τον τελικό του κυπέλλου βγήκαν να με συκοφαντήσουν, δεν έχω καμία δουλειά, όχι στο ίδιο τραπέζι να καθίσω μαζί τους, αλλά ούτε να τους ξαναμιλήσω. Μια δημόσια συγνώμη εκ μέρους τους μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Μέχρι τότε δεν έχω καμία δουλειά να καθίσω σε κανένα τραπέζι με κανένα Αγγελόπουλο”.

•    Θεωρείτε ότι η αντιπαράθεση έχει ξεφύγει από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και έχει πάει σε προσωπικό επίπεδο;

“Βεβαίως και το πήγαν σε προσωπικό επίπεδο. Εμένα η διάθεσή μου ήταν να παραμένει η αντιπαλότητα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι κ. Αγγελόπουλοι το πήγαν σε προσωπικό επίπεδο. Όπως τους είπα θα χορέψουν. Νομίζω πως ήδη έχουν αρχίσει το χορό”.

•    Συμφωνείτε πάντως πως δίχως τις δύο, ή τη μία από τις δύο, οικογένειες το ελληνικό μπάσκετ δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που είναι σήμερα;

“Αυτό αποδείχθηκε και την εποχή 2002-2005 που δεν υπήρχε Ολυμπιακός ήταν μόνος του ο Παναθηναϊκός”

«Εάν ο Ολυμπιακός πήρε την Ευρωλίγκα
σε αθλητικά πλαίσια, πολλά συγχαρητήρια»

- Κύριε Παύλο, απαντήστε μου με την ειλικρίνεια που σας διακρίνει. Σας ενόχλησε που ο Ολυμπιακός πήρε δύο φορές συνεχόμενες την Ευρωλίγκα;

“Οχι, εάν έχει γίνει μέσα σε πλαίσια αθλητικά, πολλά συγχαρητήρια 100 φορές”

•    Κύριε Δημήτρη εσάς;

“Οτι είπε ο πατέρας μου με καλύπτει. Εάν έγιναν σε αθλητικά πλαίσια, συγχαρητήρια”

•    Οταν λέτε “εάν έγιναν σε αθλητικά πλαίσια”; Τι εννοείται;

“Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει καμία επίσημη θέση. Δεν ξέρω...”

- Σαν φίλο του Παναθηναϊκού, όχι σαν ιδιοκτήτη, τις βραδιές που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Ευρωλίγκα, τι σκέψεις περνούσαν από το μυαλό σας; Τσατίλας;

“Σαν Ελληνας ήμουν υπερήφανος, σαν Παναθηναϊκός ήμουν πολύ στεναχωρημένος. Η χαρά για την Ελλάδα υπερίσχυσε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας”.

•    Κύριε Παύλο κι εσείς είχατε πολλές κόντρες με τον κ. Κόκκαλη σε αθλητικό επίπεδο. Αλλά απ' ότι θυμάμαι σε επιχειρηματικό και προσωπικό επίπεδο είχατε πολύ καλές σχέσεις.

“Είχα, έχω κι επιθυμώ να έχω πάντα. Δεν πρέπει να μπλέκουμε τα αθλητικά με ιδιωτικά θέματα”.

•    Θα συμβουλεύατε δηλαδή τον κ. Δημήτρη που φαίνεται πολύ ενοχλημένος από τους κ. Αγγελόπουλους και προφανώς κι εκείνοι το ίδιο από αυτόν...

“Αν οι κ. Αγγελόπουλοι αναφέρθηκαν σε θέματα αθλητικά, δικαίωμά τους είναι. Τα προσωπικά δεν πρέπει να αναμιγνύονται”.

•    Πως λύνονται για σας αυτά τα ζητήματα;

“Να μην δώσω συνέχεια, να μην δώσω έκταση. Εβαλα το κλειδί και κλείδωσα”

«Δεν θα ήθελα τον Παπανικολάου,
υπερεκτιμημένος ο Σπανούλης»

•    Κύριε Δημήτρη θα θέλατε κάποιον από τους παίκτες του Ολυμπιακού στα πράσινα;

“Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Ειδικά Έλληνες. Τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Κατσίβελη...”

•    Τον Κώστα Παπανικολάου...

“Τον Παπανικολάου σε καμία περίπτωση δεν θα τον ήθελα στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός θέλει και καλούς χαρακτήρες. Ο Παπανικολάου είναι ένας εκπληκτικός αθλητής αλλά για τον χαρακτήρα του έχουν ακουστεί πολλά. Είναι προκλητικός στο γήπεδο”.

•    Ο Βασίλης Σπανούλης;

“Για μένα είναι ο πιο υπερεκτιμημένος αθλητής στην Ευρώπη”.

•    Το λέτε και από στεναχώρια επειδή έφυγε από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό;

“Καμία στεναχώρια. Ήταν στο χέρι του Παναθηναϊκού να μην τον κρατήσει. Ήταν μία απόφαση του κ. Ομπράντοβιτς και του βγάζω το καπέλο γι αυτό. Πολύ καλά έκανε...”

•    Πολλοί είπαν τότε ότι ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον Δημήτρη Διαμαντίδη ως το δικό του ηγέτη και ο Βασίλης Σπανούλης επέλεξε να γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού

“Είναι αστείο να συγκρίνουμε τον Διαμαντίδη με τον Σπανούλη. Είναι ασύγκριτα πράγματα. Μιλάμε για τον κορυφαίο αθλητή που είχε βγει εδώ και χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με έναν καλό επιθετικό παίκτη”

•    Κύριε Παύλο. Σας είχε τσατίσει, σας είχε στεναχωρήσει η αποχώρηση του Σπανούλη;

“Οι αθλητές έρχονται και παρέρχονται. Το σωματείο είναι αυτό που μένει”

Για τον Χάινς

•    Κάποιοι μου είπαν να σας ρωτήσω: Τον Χάινς γιατί δεν τον ''χτύπησε'' ο Παναθηναϊκός;

“Ο κόουτς είπε ότι δεν ταιριάζει στην ομάδα. Βεβαίως τον εκτιμάμε πάρα πολύ αλλά δεν θεωρεί ο κόουτς ότι ταιριάζει στο μοντέλο του Παναθηναϊκού”.

Για τον Βουγιούκα...

- Η υπόθεση Βουγιούκα;

“Ο κόουτς Πεδουλάκης τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Αν μείνει ελεύθερος βεβαίως και θα μας απασχολήσει όπως μας απασχολεί κάθε πρωτοκλασάτος Ελληνας.

Για τον Μπατίστ κι αυτούς που έφυγαν

- Μάικ Μπατίστ. Μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση. Αγαπημένος της εξέδρας. Το ρεπορτάζ μου λέει ότι είναι στην άκρη του μυαλού σας. Εχει γίνει κάποια συζήτηση;

“Ευχής έργο θα ήταν να επέστρεφε ο Μάικ και να έκλεινε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, στο σπίτι του. Από εκεί και πέρα αυτή την απόφαση θα την πάρει ο κόουτς... Δυστυχώς πέρυσι, ένας ατζέντης, ο κ. Λώτσος, ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε τεράστιο ρόλο να μην μείνουν κάποιοι αθλητές. Εμαθα φέτος ότι δεν μετέφερε καν τις προτάσεις μας να μείνουν κάποιοι αθλητές. Στον Βουγιούκα του κάναμε πρόταση 650.000 ευρώ και του μετέφερε ο κ. Λώτσος 400.000 ευρώ”.

•    Από τους υπόλοιπους που έφυγαν πέρυσι, όπως ο Σάρας ή ο Καϊμακόγλου, υπάρχει περίπτωση να ξανανοίξει η πόρτα του Παναθηναϊκού;

Παύλος Γιαννακόπουλος: “Η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι πάντα ανοιχτή για αθλητές που έχουν δείξει το χαρακτήρα τους, σωστού αθλητή”.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: “Το καλό του Παναθηναϊκού είναι πάνω απ' όλα, παρά το ότι κάποιοι μας στεναχώρησαν πέρυσι. Και ο κ. Ομπράντοβιτς μας στεναχώρησε. Όμως η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι ανοιχτή για τους καλύτερους προπονητές, για τους καλύτερους αθλητές, για ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί”.

Ο «αγαπημένος Στόγιαν»

•    Κύριε Παύλο, πέρασαν από τον Παναθηναϊκό τεράστιοι παίκτες. Από Έλληνες Αλβέρτης ή Διαμαντίδης; Ποιον... ψηφίζετε;

“Είναι δύο υπεράξιοι αθλητές. Εχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Παναθηναϊκό.”.

•    Δίπλα στη φανέλα με το 4 στον ουρανό του ΟΑΚΑ θα κρεμαστεί και η φανέλα του Δημήτρη Διαμαντίδη όταν θα σταματήσει το μπάσκετ;

Δ. Γιαννακόπουλος: “Είναι νωρίς να συζητάμε για το ότι ο Διαμαντίδης θα σταματήσει το μπάσκετ”.

- Στην ίδια ερώτηση “Αλβέρτης ή Διαμαντίδης” τι απαντάτε;

“Δεν μπορώ να τους διαχωρίσω. Τους αγαπάω πολύ και τους δύο”.

•    Από ξένους; Μποντιρόγκα ή Μπατίστ;

Π.Γιαννακόπουλος: “Και οι δύο θα μείνουν αξέχαστοι γι αυτά που έχουν προσφέρει”.

Δ. Γιαννακόπουλος: “Μποντιρόγκα-Μπατίστ πολύ κοντά, αλλά αγαπημένος μου ο Στόγιαν. Στόγιαν Βράνκοβιτς”.

Η επιστολή στην ΤΣΣΚΑ
και ο Μπερτομέου

•    Θέλω να προσεγγίσουμε ένα άλλο μεγάλο θέμα της σεζόν που πέρασε. Πιστεύετε ότι η ανακοίνωση σας εναντίον της ΤΣΣΚΑ δημιούργησε τα μεγάλα προβλήματα με την Ευρωλίγκα και εν συνεχεία στα ματς με την Μπαρτσελόνα;

“Η ΤΣΣΚΑ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Χθες έστειλα μία επιστολή στον κ. Βατούτιν λέγοντάς του ότι θεωρώ πως κάποια περιστατικά στον αγώνα στον ΟΑΚΑ, κάποιες δηλώσεις δικές μου ήταν άτυχες στιγμές που δεν πρέπει να διαταράξουν τη χημεία η οποία υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία. Μας ενώνουν πολλά πράγματα. Είναι λάθος να υπάρχει οποιαδήποτε αντιπαλότητα με μια τεράστια ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ.

•    Με τον κ. Μπερτομέου συναντηθήκατε. Έχει λήξει το θέμα της μεταξύ σας σφοδρής αντιπαράθεσης;

“Ανταλλάξαμε απόψεις. Άκουσε πράγματα που δεν ήξερε, άκουσα κι εγώ πράγματα που δεν ήξερα. Νομίζω ότι έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση. Περιμένω να δω και με τις εξοντωτικές τιμωρίες τι θα γίνει. Θέλω να πιστεύω ότι έχει καταλάβει κάποια πράγματα η Ευρωλίγκα”

Π. Γιαννακόπουλος: “Πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να επέλθει ηρεμία”.

«Ο ΠΑΟ δεν τυγχάνει
του σεβασμού που πρέπει
από την διαιτησία»

•    Ο Παναθηναϊκός κατηγορείται από τους αντιπάλους του ότι έχει την εύνοια της διαιτησίας στον ελληνικό χώρο.

“Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός εισπράττει μια πολύ εχθρική διαιτησία”.

•    Αναφέρομαι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Π. Γιαννακόπουλος: “Η γνώμη μας είναι εντελώς αντίθετη. Η ελληνική διαιτησία είναι άψογη. Το άθλημα είναι τέτοιο που το παραμικρό λάθος μεγαλώνει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Δ. Γιαννακόπουλος: “Παράπονα πάντα υπάρχουν. Στο μπάσκετ κάθε φάση μπορεί να τη δει κάποιος με πράσινα γυαλιά με κόκκινα γυαλιά, χωρίς γυαλιά και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν τυγχάνει του σεβασμού που πρέπει από τη διαιτησία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”

Για τον Τύπο

•    Ασχολείστε επιχειρηματικά και με τον χώρο του Τύπου, κ. Δημήτρη. Στην τελευταία σας συνέντευξη βγάλατε οργή για ένα κομμάτι του ελληνικού Τύπου μιλώντας με σκληρά λόγια. Πιστεύετε ότι υπάρχουν συνάδελφοί μου οι οποίοι σας στοχοποίησαν, προσωπικά;

“Βέβαια”.

•    Γιατί να συνέβη κάτι τέτοιο;

“Γιατί υπήρχαν κάποιοι δημοσιογράφοι που ήταν κοντά στον Ομπράντοβιτς και κυρίως στον Ιτούδη, έπαιρναν ειδήσεις μέσα από την ομάδα, είχαν αποκλειστικά ενώ δεν έπρεπε και όταν είδαν πως έχασαν τη δυνατότητα πρόσβασης και εσωτερικής πληροφόρησης αμέσως άρχισαν να χτυπούν”.

•    Σας κατηγορούν ότι χρησιμοποιείτε τα Μέσα σας για να περνάτε πράγματα προς τα έξω, π.χ. με την “Πράσινη”. Σε αυτό τι απαντάτε;

“Ο καθένας έχει την άποψή του. Η “Πράσινη” είναι μια εφημερίδα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και λογικό είναι να προσπαθεί να τα εξυπηρετήσει σε όλα τα αθλήματα. Ακόμα και στο τάβλι”.

•    Υπάρχει σχετική αιχμή εναντίον σας και στην τελευταία ανακοίνωση των κ. Αγγελόπουλων.

“Δεν δίνω καμία σημασία στο τι λένε οι κύριοι Αγγελόπουλοι. Μπορούν να λένε ότι θέλουν”.

«Το μπάτζετ δεν ήταν
όσο λέγεται...»

• Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για το μπάτζετ του Παναθηναϊκού τη σεζόν που πέρασε

“Ναι, πολλά ακούγονται ότι το μπάτζετ ανέβηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά δεν είναι έτσι. Ελάχιστα ανέβηκε”.

•    Είχα την αίσθηση ότι ξεκίνησε 12-13 και κατέληξε 16 εκατ. ευρώ.

“Οχι, αυτά τα νούμερα είναι πολύ υπερβολικά. Δεν θα ήθελα να μπούμε όμως σε τέτοια συζήτηση, δεν είναι εποχές στην Ελλάδα γι αυτά”.

«Δεν μπορείς να απεμπλακείς από τους λίγους
που δημιουργούν τα προβλήματα»

•    Λατρεία, πολλά χρόνια, του κόσμου στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Πλέον αγάπη και αποδοχή και για τον Δημήτρη, αφού όμως πέρασε μέσα από ένα σκωτσέζικο ντους, κρύο-ζεστό αυτή η σχέση.

“Πέρασε γιατί κάποιοι άνθρωποι θεώρησαν ότι η εμπλοκή μας στο ποδόσφαιρο δεν ήταν για καλό. Κι επειδή ο κόσμος είναι ο ίδιος σε όλα τα αθλήματα κάποιοι καθαρά ποδοσφαιρόφιλοι έφεραν αυτά τα προβλήματα και στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Αλλά αυτά όμως είναι περασμένα. Νομίζω πως ο κόσμος έχει καταλάβει ότι όλες μας οι προσπάθειες ήταν για καλό”.

•    Πολλές φορές οι σχέσεις των εταιρειών με τους οπαδούς, ο εναγκαλισμός δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις ομάδες. Είναι τόσο δύσκολο να απεμπλακούν οι ομάδες από 20-30-50 άτομα;

Παύλος Γιαννακόπουλος: “Ποτέ. Δεν μπορεί να γίνει αυτό...”

•    Ποτέ; Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας αυτή η κουβέντα είναι πολύ σημαντική. Εσείς κ. Δημήτρη τι πιστεύετε γι αυτό το μείζονος σημασίας θέμα;

“Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες ομάδες, εγώ είμαι περήφανος για όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού”

•    Ναι αλλά κάποιες στιγμές ένας ιδιοκτήτης πρέπει να πάρει μία δύσκολη απόφαση.

“Την πήρα στον τελικό του κυπέλλου. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού δεν είχαν κάνει τίποτα, τους παρακάλεσα να εκκενώσουν το γήπεδο και το έκαναν. Παρότι δεν θα έπρεπε”.

•    Φαντάζομαι όμως ότι δεν θέλετε να συνεχίσετε να πληρώνετε εκατομμύρια σε πρόστιμα εξαιτίας κάποιων συμπεριφορών.

“Τα πρόστιμα δεν επιβλήθηκαν από τις συμπεριφορές του κόσμου του Παναθηναϊκού. Κάποιοι, πέντε άνθρωποι έσπασαν μία πόρτα και μπήκαν μέσα υπεράριθμοι. Αυτό δεν μπορεί να χαρακτηρίσει όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού”.

«Δεν έχουμε απολύσει
ούτε έναν στη ΒΙΑΝΕΞ»

•    Αυτά τα 3,5 στην Ελλάδα της κρίσης ποια πολιτική ακολουθήσατε στην ΒΙΑΝΕΞ; Με τους εργαζόμενους σας;

Παύλος Γιαννακόπουλος: “Οι άνθρωποι που δουλεύουν στη ΒΙΑΝΕΞ είναι πάνω από το κεφάλι μας, Τους αγαπάμε, τους εκτιμάμε γιατί αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εταιρεία μας”

•    Πόσο δύσκολο είναι, κ. Δημήτρη, για έναν 35χρονο τότε να αναλαμβάνει έναν κολοσσό όπως η ΒΙΑΝΕΞ και μάλιστα στην περίοδο που στην Ελλάδα καταρρέουν ολόκληρα μεγέθη. Καταρρέουν μισθοί, ζωές.

“Ο χώρος της υγείας έχει πληγεί πολύ μετά τον χώρο των αυτοκινήτων”

•    Τα Media, το πόσο έχουν πληγεί, να μη τα βάλουμε καθόλου στη συζήτηση...

“Εχει πληγεί πολύ ο χώρος της υγείας. Είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης”

«Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι
από την κυβέρνηση Σαμαρά»

•    Και το λέει αυτό μία οικογένεια που παραδοσιακά ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

“Και θα συνεχίσουμε να ανήκουμε για πάντα. Αυτά είναι τα πιστεύω μας. Από εκεί και πέρα όμως είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και την τρικομματική. Δυστυχώς υπήρξε πλήρης καταστροφή του συστήματος υγείας. Η ΒΙΑΝΕΞ χτυπήθηκε όπως όλος ο κλάδος. Αλλά δεν διώξαμε άνθρωπο, δεν μειώσαμε μισθούς”.

•    Αυτό είναι εντυπωσιακό που μου λέτε στην Ελλάδα του 2013.

Π. Γιαννακόπουλος: “Δεν διώξαμε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ, ούτε μειώσαμε μισθούς”.

Δ.Γιαννακόπουλος: “Ανεβάσαμε κατά 6% το δυναμικό της εταιρείας. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι μας βοήθησαν να φθάσουμε έως εδώ τη ΒΙΑΝΕΞ και τώρα είναι η δική μας ώρα να στηρίξουμε τον κόσμο που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια”

•    Πόσοι επιχειρηματίες το λένε αυτό σήμερα;

“Το τι κάνουν άλλα μαγαζιά δεν μας απασχολούν. Εμείς ξέρουμε ότι είμαστε Έλληνες, έχουμε πάνω απ΄όλα την πατρίδα. Ούτε πήραμε την εταιρεία να την πάμε αλλού, σε άλλη χώρα, με φθηνότερο εργατικό κόστος. Είμαστε Έλληνες. Εδώ ζήσαμε, εδώ θα ζήσουμε, όλοι θα βοηθήσουμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα”.

•    Μπορεί να αντέξει ο κόσμος κι άλλο Μνημόνιο όπως ψιθυρίζεται;

“Αυτούς ψήφισε ο κόσμος, από αυτούς θα περιμένουμε και τη λύση. Δυστυχώς δεν θα τη βρει ο κόσμος”.

«Λατρεύω
τον θείο μου»

•   Είστε μια Σπαρτιάτικη οικογένεια με παραδόσεις και αρχές. Θέλω να σταθούμε στη σκηνή της φιέστας για το πρωτάθλημα όπου σηκώνεται την κούπα μαζί με την ξαδέλφη σας, την Κατερίνα. Ποια ήταν η σημειολογία;

“Μια οικογένεια είμαστε. Όλοι μαζί έχουμε πετύχει. Μπορεί ο πατέρας μου να είναι ο πατριάρχης αυτής της οικογένειας, αλλά μπαίνουμε τώρα σε μία νέα φάση όπου είμαι σίγουρος ότι θα έχω την στήριξη και της ξαδέλφης μου, της Κατερίνας, και των υπολοίπων της οικογενείας”

•    Αυτό σημαίνει ότι πλέον και οι σχέσεις σας με τον κ. Θανάση είναι καλές.

“Οι σχέσεις με το θείο μου είναι άριστες, ουδέποτε χάλασαν. Έγινε ότι έγινε μέσα στη χρονιά, θεωρώ ότι δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί κάτι. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Τον θείο μου τον λατρεύω, τον έχω σαν δεύτερο πατέρα, νιώθω και τη δική του λατρεία. Κι αν δεν είχα αυτή τη στήριξη από τον πατέρα και τον θείο μου ενδεχομένως να μην είχαμε πετύχει όσα καταφέραμε φέτος”.

•    Κύριε Παύλο ο Δημήτρης σας θυμίζει το εκρηκτικό του χαρακτήρα του κ. Θανάση;

“Περισσότερο”.

«Παίρνω τον ΑΟ Σπάρτης
για την Α' Εθνική»

•    Αναφερθήκατε στην Σπάρτη.

“Τη Δευτέρα κατεβαίνω να αναλάβω τον ΑΟ Σπά?


Λεβαδειακός: Προσφυγή ο Παντελιάδης
Λεβαδειακός: Προσφυγή ο Παντελιάδης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Μέχρι πότε μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Μέχρι πότε μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση
Ξάνθη: «Αδικαιολόγητα «λάθη» της διαιτησίας μας στέρησαν τη νίκη»
Ξάνθη: «Αδικαιολόγητα «λάθη» της διαιτησίας μας στέρησαν τη νίκη»
Τι αλλάζει για τις γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων
Τι αλλάζει για τις γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων

Πολεμικό σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής: Μόλις 32 διαθέσιμες ΜΕΘ, ενώ αυξάνονται οι εισαγωγές

Πολεμικό σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής: Μόλις 32 διαθέσιμες ΜΕΘ, ενώ αυξάνονται οι εισαγωγές

Ελληνοτουρκικά: Πυρπολεί τον διάλογο ο Ερντογάν με παραβιάσεις στο Αιγαίο και εμπρηστικές δηλώσεις

Ελληνοτουρκικά: Πυρπολεί τον διάλογο ο Ερντογάν με παραβιάσεις στο Αιγαίο και εμπρηστικές δηλώσεις

Ανατροπή στο θρίλερ της 19χρονης Άρτεμις: Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για την εξαφάνισή της

Ανατροπή στο θρίλερ της 19χρονης Άρτεμις: Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για την εξαφάνισή της

Survivor: Εξέλιξη «βόμβα» - Αποβάλλεται ο Σάκης από το παιχνίδι;

Survivor: Εξέλιξη «βόμβα» - Αποβάλλεται ο Σάκης από το παιχνίδι;

Lockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο – Όλες οι ημερομηνίες

Lockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο – Όλες οι ημερομηνίες

Η Συνεπιμέλεια κατά νομικό τεκμήριο κι ο μύθος των συγκρούσεων

Η Συνεπιμέλεια κατά νομικό τεκμήριο κι ο μύθος των συγκρούσεων

Αναδρομικά δώρων σε όλες τις συντάξεις: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Αναδρομικά δώρων σε όλες τις συντάξεις: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Ένοπλες Δυνάμεις: Όπου υπάρχει ανάγκη! Από Έβρο μέχρι Κρήτη και από Οθωνούς μέχρι Καστελόριζο

Ένοπλες Δυνάμεις: Όπου υπάρχει ανάγκη! Από Έβρο μέχρι Κρήτη και από Οθωνούς μέχρι Καστελόριζο

Αργίες 2021: Πότε πέφτουν Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα

Αργίες 2021: Πότε πέφτουν Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα

Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό Βασίλη Χαλακατεβάκη

Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό Βασίλη Χαλακατεβάκη

Οφειλές στο Δημόσιο: Νέα έκτακτη ρύθμιση 24 άτοκων ή 48 χαμηλότοκων δόσεων - Ποιους αφορά

Οφειλές στο Δημόσιο: Νέα έκτακτη ρύθμιση 24 άτοκων ή 48 χαμηλότοκων δόσεων - Ποιους αφορά

Φιλιππίδης: Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης για δύο απόπειρες βιασμού - Ξεκινούν οι καταθέσεις

Φιλιππίδης: Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης για δύο απόπειρες βιασμού - Ξεκινούν οι καταθέσεις