Δ. Γιαννακόπουλος: «Πεδουλάκης 5ετίας για τη νέα πράσινη δυναστεία» (photos)

Δ. Γιαννακόπουλος: «Πεδουλάκης 5ετίας για τη νέα πράσινη δυναστεία» (photos)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανακοίνωσε την συνέχιση της συνεργασίας της ομάδας με τον Αργύρη Πεδουλάκη, τονίζοντας ότι θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου ο κόσμος του Παναθηναϊκού να συνεχίσει να είναι περήφανος για την ομάδα του.

 

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο προπονητής της ομάδας Αργύρης Πεδουλάκης, έδωσαν σήμερα στο ΟΑΚΑ συνέντευξη Τύπου για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, αλλά και την αγωνιστική περίοδο που ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει για το «τριφύλλι».

Ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού ουσιαστικά ανακοίνωσε την συνέχιση της συνεργασίας της ομάδας με τον Έλληνα τεχνικό τονίζοντας πως με τον «Άρτζι» θέλει να φτιάξει τον Παναθηναϊκό της νέας πενταετίας. 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε στα όσα εισαγωγικά είπε: «Πέρυσι τέτοια εποχή στο υπερωκεάνιο που λέγεται Παναθηναϊκός, είχαν μείνει μόλις τρεις άνθρωποι: Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Μάνος Παπαδόπουλος κι εγώ. Και ευτυχώς αγωνιστικά έμειναν ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε με λιγότερες δυνατότητες οικονομικά σε σχέση με άλλες χρονιές, με αμφισβήτηση από φίλους και εχθρούς. Θα έπρεπε να έχω ένα πάκο με δημοσιεύματα για τον Αργύρη, με αφίσες ολόκληρες με σβησμένους με Χ πρωταγωνιστές, με δημοψηφίσματα. Αυτοί που τα έκαναν δεν είναι εδώ σήμερα και χαίρομαι γι’ αυτό, γιατί σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να μας αντικρύσουν. Μέχρι και τους καθρέφτες από τα σπίτια τους θα έχουν κατεβάσει. Πρώτη επιλογή για εμάς για τον πάγκο ήταν ο Αργύρης (Πεδουλάκης) και είναι κοινώς αποδεκτό, πως όχι μόνο μας δικαίωσε, αλλά και αν υπήρχε το μπάτζετ προηγούμενων ετών θα είχαμε καταφέρει ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και θα είναι κοντά μας όχι μόνο την επόμενη χρονιά, αλλά για την επόμενο πενταετία για να χτίσουμε το νέο Παναθηναϊκό, να κάνουμε τους Παναθηναϊκούς να κυκλοφορούν με το χαμόγελο στα χείλη όπως κάναμε φέτος. Κάναμε λάθη, όπως γίνονται σε κάθε προσπάθεια. Υπήρχε διάθεση να τα διορθώσουμε. Όποιες αστοχίες τις διορθώσαμε και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τον Παύλο και τον Κώστα Γιαννακόπουλο, την Κατερίνα (Γιαννακοπούλου), τον Κώστα και τον Δημήτρη Παναγούλια. Και θα ήθελα να πω ένα ακόμη μεγάλο «ευχαριστώ» στο Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν δίπλα μου 24 ώρες το 24ωρο με συμβουλές σε οποιοδήποτε πρόβλημα είχα. Συσπειρωμένοι όλοι και χρησιμοποιώντας την κληρονομιά της εμπειρίας της φετινής, θα είναι πιο εύκολο το έργο για του χρόνου. Με δουλειά 24 ώρες το 24ωρο και την επόμενη χρονιά. Αυτό το συστατικό είναι που θα μας φέρει επιτυχίες και του χρόνου. Θα ήθελα εδώ να ζητήσω κι ένα «συγνώμη» από τον κόσμο για τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στους δύο αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Ήταν πολύ δύσκολο να συγκρατήσουμε όλη την Ελλάδα που ήθελε να έρθει και να γιορτάσει αυτούς τους αγώνες. Δεν είχαμε ξανά τέτοια περιστατικά και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μην υπάρξουν και στο μέλλον. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε το στοίχημα του κόσμου. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας αγκαλιάσει και φέτος από την πρώτη στιγμή και μέσω των διαρκείας θα είναι κοντά στην ομάδα με όποιον τρόπο μπορεί».

Το λόγο πήρε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος τόνισε: «Τελείωσε μια χρονιά το μεγάλο στοίχημα που ήταν η καταξίωση ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει ήταν εδώ, νομίζω ότι έχει κερδηθεί. Ξεκινήσαμε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Ο πρόεδρος, ο Μάνος και ο Φραγκίσκος μου έκαναν την τιμή να μου δώσουν το τιμόνι ενός πολύ μεγάλου συλλόγου. Κρατήσαμε τα στοιχεία του Παναθηναϊκού, όπως και ένα βασικό συστατικό, να υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα. Στις σχέσεις όλων των μελών του συλλόγου υπάρχει αλληλεγγύη, σεβασμός. Σε αυτό το κλίμα μπήκαν και τα παιδιά στο αγωνιστικό κομμάτι, κάτι που αποτυπωνόταν και στο παρκέ. Θέλαμε να κερδίσουμε πρώτα το στοίχημα του κόσμου. Ο Παναθηναϊκός είχε μείνει πίσω στο ελληνικό στοιχείο. Έχουμε ξεκινήσει να δυναμώσουμε το ελληνικό στοιχείο για πολλούς λόγους. Ήρθαν και οι τίτλοι και ήταν κάτι ακόμη καλύτερο για τον κόσμο μας και ιδιαίτερα για όσους προσπάθησαν μέσα στην ίδια την ομάδα. Τα δεδομένα είναι δύσκολα και γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια στο οικονομικό κομμάτι να είμαστε νοικοκυρεμένοι, να μην ξεφύγουμε στο μπάτζετ. Μπορεί να το κάνεις μια χρονιά-δύο, αλλά δεν είναι ο σωστός δρόμος. Έχουμε παραδείγματα τέτοια και μέσα από το ποδόσφαιρο. Μπορεί να αποδώσει ένα δύο χρόνια, αλλά σε βάθος χρόνου θα το πληρώσεις. Θα κοιτάξουμε και τις πιο νεαρές ηλικίες. Ο Παναθηναϊκός θα είναι κοντά σε νέους παίκτες και θα προσπαθήσει να τους φέρει στην ομάδα αν θεωρούμε ότι αξίζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ αυτούς που δημιούργησαν αυτό το σύλλογο, τους πρεσβύτερους και του έδωσαν το μεγαλύτερο brand name στην Ευρώπη. Τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό το σύλλογο, το Μάνο και τον Φράνκι που περάσαμε πάρα πολλά όλη τη χρονιά, το σταφ και δεν εννοώ μόνο τους άμεσους συνεργάτες μου, αλλά όλους! Και να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ήταν από την αρχή κοντά μας. Είναι λογικό όταν λειτουργείς με το θυμικό να υπάρξουν αντιδράσεις. Δεν είναι κάτι παράλογο. Η ομάδα λειτουργεί με τον κόσμο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει πάρα πολύ μεγάλη δυναμική και φάνηκε και φέτος».

Στη συνέχεια τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο προπονητής του Παναθηναϊκού δέχθηκαν ερωτήσεις…

Δ. Γιαννακόπουλος (για το πότε αισθάνθηκε καλά στον Παναθηναϊκό και σίγουρος για το νέο αυτό εγχείρημα)

«Από την πρώτη στιγμή ένιωθα όμορφα. Ήξερα ότι ο Μάνος και ο Φραγκίσκος είναι δίπλα μου και ότι στον πάγκο υπήρχε ένας άνθρωπος με χρόνια εμπειρίας. Υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Αργύρη. Πίστευα από την αρχή ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Όταν χτίζεις κάτι από την αρχή, λογικό είναι να μην έρθουν από την αρχή καλά τα πράγματα. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε με τις επιλογές που κάναμε».

Δ. Γιαννακόπουλος (για την παραμονή του Αργύρη Πεδουλάκη)

«Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Είναι απόλυτα επιτυχημένος. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από το να παραμείνει. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Εμείς έχουμε τον δεύτερο καλύτερο και με αυτόν θα συνεχίσουμε».

Α. Πεδουλάκης (για την κριτική που δέχθηκε και σε προσωπικό επίπεδο)

«Νομίζω ότι έχω τοποθετηθεί δημόσια. Θα το ξανακάνω λόγω της ερώτησης. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου, συναισθανόμενος ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, ήταν κοντά μας και ήθελε να βοηθήσει. Ένα άλλο κομμάτι ήταν κοντά μας, λειτούργησε με το συναίσθημα προς αυτούς που βρίσκονταν στην ομάδα και είναι λογικό και αυτό!. Ένα ελάχιστο κομμάτι πέρασε το όριο της αυστηρής κριτικής, έφτασε σε σημείο να προσπαθήσει να γελοιοποιήσει το πρόσωπό μου, αλλά κι αυτό το καταλαβαίνω. Είναι μια δουλειά, κάποιοι είχαν συμφέροντα και το αντιμετώπιζαν με αυτόν τον τρόπο. Όταν χάνεται ένα κομμάτι που είναι βιοποριστικό είναι λογικό. Άλλοι το έπραξαν έντιμα, άλλοι με ψευδώνυμα. Δεν ασχολήθηκα με αυτά, δεν ήθελα να ασχοληθώ, δεν με ακούμπησε ποτέ προσωπικά. Με ενόχλησε μόνο μια φορά και το είπα στον Μάνο (Παπαδόπουλο), όταν με τη χειραγώγηση, πήγε να μπει στην ομάδα. Όταν έφτασε εκεί με ενόχλησε. Αν είναι μόνο προς το πρόσωπό μου δεν με ενδιαφέρει. Ξέρω ότι είναι μέρος του παιχνιδιού. Όταν αγγίζει την ομάδα με ενοχλεί».

Δ. Γιαννακόπουλος (για την ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό)

«Βγήκε η ποινή, αλλά περιμένουμε γιατί είναι και το ΑΣΕΑΔ. Θα δούμε που θα καταλήξει. Ελπίζω να μην ακούσουμε κάτι περίεργο. Είναι η τρίτη φορά… Το 2010 δεν ολοκληρώθηκε πάλι ο αγώνας, στον τελικό του κυπέλου δεν έδωσαν το «παρών» στην απονομή, φέτος δεν άφησαν τον τελικό να τελειώσει. Για το καλό του μπάσκετ και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος θα έπρεπε να έχει επιβληθεί μία αγωνιστική επιπλέον. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πέσει και θα επιβληθεί και μία αγωνιστική επιπλέον όπως ορίζει ο κανονισμός».

Δ. Γιαννακόπουλος (για το μπάτζετ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου)

«Έχουμε ήδη αρχίσει να συζητάμε για το πώς θα χτίσουμε τη νέα χρονιά. Παίζει ρόλο και ποιους αθλητές θα έχουμε ώστε να ενισχυθεί περισσότερο ο Παναθηναϊκός από πέρυσι. Όσο περισσότερους Έλληνες πρώτης γραμμής και νέα παιδιά φέρουμε κοντά μας θα είναι θετικό. Συγκεκριμένα με αριθμούς δεν το γνωρίζω ακόμη. Θέλουμε με τον κόουτς να έχουμε μια πιο σαφή συζήτηση για να καταλήξουμε».

Δ. Γιαννακόπουλος (για την εκτόνωση της έντασης στις σχέσεις Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού)

«Από την πλευρά μου έγιναν πολλές προσπάθειες. Ακόμη και την τελευταία φορά που πήγα στην ΕΦΙΠ είπα στους νομικούς συμβούλους του Ολυμπιακού, γιατί οι κκ Αγγελόπουλοι δεν έδωσαν το «παρών», ότι η δική μου διάθεση είναι να μην υπάρχει πόλεμος και το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Δεν έχω βρει ανταπόκριση σε καμία από τις κινήσεις μου. Είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να απευθύνετε προς τους κ.κ. Αγγελόπουλους καλύτερα. Όταν δεν βρίσκεις ανταπόκριση σε κάτι δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου».

Δ. Γιαννακόπουλος (για τη συνάντηση με την Ευρωλίγκα)

«Στη συνάντηση συζητήσαμε όλες τις θέσεις του Παναθηναϊκού, το τι θεωρούμε δίκαιο για το σύλλογο, για τις τιμωρίες, τη διαιτησία και οργανωτικά θέματα. Έχει αρχίσει να εξομαλύνεται η σχέση μας. Ίσως έχουν καταλάβει, γιατί αποδείξαμε πως κάναμε ότι ήταν δυνατό στους δύο αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Κάποιοι έσπασαν ακόμη και κάποιες πόρτες και μπήκαν μέσα. Δεν μπορούσε να τους κρατήσει ούτε η θέληση του κόσμου, ούτε η αστυνομία, ούτε η ασφάλεια. Μου είπε και ο ίδιος ο κ. Μπερτομέου πως το αντιμετώπισε αυτό και το 2007. Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο, ώστε ο Παναθηναϊκός να εισπράττει το σεβασμό που πρέπει να εισπράττει».

Α. Πεδουλάκης (Για τους στόχους της επόμενης αγωνιστικής περιόδου)

«Δεν παίζουμε μόνοι μας. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, έχεις και αντιπάλους. Εμείς θα πρέπει να αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Και να κάνουμε ταμείο στο τέλος, όπως και φέτος. Είχα πει να μας κρίνετε αυστηρά, αλλά στο τέλος. Τώρα θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, να βάλουμε στόχους και να δούμε τι θα έχουν κάνει και οι άλλοι. Το ελληνικό μπάσκετ έχει την τεχνογνωσία. Δεν μπορούμε να πάμε όπως παλιά με τα χρήματα αιχμή του δόρατος. Με την τεχνογνωσία και την καρδιά θα καλύψουμε κάποια πράγματα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν Ρώσοι, Τούρκοι, Ισπανοί. Έχουμε μια βάση παικτών και με πολύ δουλειά και μπαίνοντας στο κλαμπ θα πορευτούν έτσι. Η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι η πιο βαριά στην Ευρώπη με την πίεση που υπάρχει. Τα νέα παιδιά θα χρειαστούν μια πίστωση χρόνου, γιατί μπαίνουν σε πολύ υψηλό επίπεδο με την Ευρωλίγκα. Δεν αρκεί να είσαι μόνο καλός παίκτης, αλά να έχεις και ψυχοπνευματικά χαρίσματα. Ο Παναθηναϊκός έχει μια ιδιαίτερη αύρα να σε κάνει να νιώθεις οικογένεια και αν παρεκκλίνεις να σε επαναφέρουν όπως ένας πατέρας το παιδί του».

Α. Πεδουλάκης (για το αν ήταν ευκολότερο το έργο πέρυσι που έχτισε μια ομάδα από την αρχή ή φέτος)

«Όταν έχεις να διαλέξεις 10-12 παίκτες είναι πιο δύσκολο, γιατί ήταν και διαφορετικές οι συνθήκες της κοινωνίας πέρυσι. Και η ατμόσφαιρα που υπήρχε ότι διαλύεται ο Παναθηναϊκός έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα στο να προσεγγίσουμε κάποιους παίκτες. Δεν ψωνίζεις από το πάνω ράφι. Είναι εύκολο να πεις θέλω τον Σάρας με 3 εκατομμύρια. Δεν χρειάζεται σκάουτινγκ. Ξέρεις τι μπορεί να κάνει. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες από εκεί πια. Θα ψάξουμε για παιδιά όπως ο Λάσμε ή ο Γκιστ πέρυσι, οι οποίο θα ανέβουν επίπεδο μαζί μας. Υπάρχουν παιδιά που δεν αντέχουν την πίεση στον Παναθηναϊκό. Το αντιμετωπίσαμε και αυτό. Ο πρωταθλητισμός είναι διαφορετικός. Αν παίζεις 30-35 λεπτά βρίσκεις ρυθμό. Εδώ μπορεί να παίξεις 10 λεπτά κα μετά να χρειαστεί να παίξεις ξανά τα τελευταία τρία. Χρειάζεσαι ετοιμότητα. Παράδειγμα για μένα ήταν ο Φράγκι ο οποίος μπορούσε να κάνει ακριβώς αυτό. Δεν θα μπορούσε να παίξει σε χαμηλότερο επίπεδο. Έτσι έμαθε από μικρός».

Α. Πεδουλάκης (για την ανανέωση του Στεφάν Λάσμε)

«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Έχει γίνει μια εξαιρετική προσπάθεια από τον Παναθηναϊκό. Έχουμε δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για να απαντήσει και να μπορέσει και η ομάδα να ακολουθήσει το πλάνο της. Μας βοήθησε πολύ, εξελίχθηκε πολύ κοντά μας, τον θέλουμε κοντά μας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι νεότερο».

Α. Πεδουλάκης (για την απόκτηση των Παππά – Γιάνκοβιτς)

«Τα δύο παιδιά κάνουν το επόμενο βήμα και δεν θα πρέπει να τους τρελάνουμε. Έρχονται για να πάρουν τη μεγάλη ευκαιρία. Όλοι στο παρελθόν έχουμε κάνει λάθη, όταν είσαι νέος δεν γίνεται να τα αποφύγεις. Βλέποντας τα παιδιά της γενιάς τους που έχουν κάνει τεράστια βήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει κι αυτά να ακολουθήσουν, αλλά θα πρέπει να ενσωματωθούν. Είναι αρκετά ώριμα για να κάνουν το επόμενο βήμα. Χρειάζονται όμως πίστωση χρόνου. Και ο Καλάθης τον πρώτο χρόνο χρειάστηκε να προσαρμοστεί. Χρειάζεται χρόνος μέχρι να δουν τι γίνεται και στην Ευρωλίγκα. Εκεί θα πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, δεν υπάρχουν περιθώρια για ακραία συναισθήματα ούτε χαράς, ούτε στενοχώριας. Είσαι σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πού δυνατός. Έχουν τη σωματοδομή, το ταλέντο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά να κάνουν ένα βήμα μπροστά».

Α. Πεδουλάκης (για τις ανανεώσεις κάποιων παικτών και το θέμα της υπεραξίας)

«Είναι θέμα διοίκησης το οικονομικό. Πέρυσι τρέχαμε να φτιάξουμε ομάδα. Δεν ήταν εύκολο. Ο Λάσμε ήρθε την τελευταία στιγμή, ο Γκιστ δεν ήθελε να έρθει γιατί φοβόταν την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Μας δίνει εμπειρία όλο αυτό και μας λέει ότι θα πρέπει να κλείνουμε κάποιους παίκτες για περισσότερα χρόνια. Υπάρχουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Αυτό δεν γινόταν να το κάνει πέρυσι η ομάδα. Δεν ήθελε να έρθει κανείς! Εμείς θέλαμε τους παίκτες και θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα γρήγορα, ώστε ακριβώς να μπορέσουμε να γίνουμε ομάδα. Με τα παιδιά που διαπραγματευόμαστε μέχρι τώρα, σπάνια συζητάμε για ένα χρόνο, ώστε να αντιμετωπίσουμε την υπεραξία. Αυτό έγινε και στο παρελθόν. Παιδιά που έφυγαν ήταν πολύ άξια, αλλά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είχε πληρώσει ήδη υπεραξία. Είχε τον καλύτερο προπονητή που τους εξέλισσε. Η υπεραξία αυτή όμως είναι και του Παναθηναϊκού, γιατί βοήθησε τους παίκτες. Δεν συζητάμε πια για ένα χρόνια. Θέλαμε μια δεύτερη ή και τρίτη χρονιά και θα το δείτε και στις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν».

Δ. Γιαννακόπουλος (για τον αν αισθάνεται δικαιωμένος τώρα στο τέλος της χρονιάς μετά από την κριτική περίπου πέρυσι τέτοια εποχή)

«Έκαναν λάθος όλοι αυτοί. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Εμείς έπρεπε να πάμε καλά, ασχέτως με το τι έγραφαν και έλεγαν. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης και πρέπει να μείνει σε υψηλό επίπεδο. Ότι είπα το είπα για να ξέρει ο κόσμος σε ένα ενδεχόμενο λάθος από ποιους διαβάζουν και τι. Ποιοι τα γράφουν γιατί όντως κάναμε λάθος και ποιοι αυτοί που μας βάζουν τρικλοποδιές».

Δ. Γιαννακόπουλος (αν αισθάνθηκε ότι δέχθηκε χτυπήματα κάτω από τη μέση)

«Σε όλους τους τομείς γίνεται αυτό. Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι. Ακόμη και όταν κάποιοι άφησαν σκιές για το μπάσκετ τοποθετηθήκαμε άμεσα, είχαμε δίπλα μας την Πολιτεία από την πρώτη στιγμή. Είπαμε να μην υπάρχουν σκιές και αν χρειαζόταν να συνεισφέρουμε και οικονομικά για να μην υπάρχουν αυτές οι σκιές. Αν δεν κάνω λάθος και διορθώστε με αν κάνω λάθος, ο Ολυμπιακός δεν τοποθετήθηκε ποτέ πάνω σε αυτό, με εξαίρεση τον κ. Μπαρτζώκα, ο οποίος προς τιμήν του είπε να γίνουν έλεγχοι».

Α. Πεδουλάκης (για τον η ενδεχόμενη άφιξη του Φώτση, θα καλύψει το όποιο κενό αφήνει ο Τσαρτσαρής)

«Ο Φώτσης δεν είναι ακόμη παίκτης του Παναθηναϊκού. Μιλάει ο σύλλογος μαζί του δεν κρυβόμαστε. Δεν μπαίνει σε συγκρίσεις ο Κώστας όμως, γιατί δεν μου αρέσουν αυτές οι συγκρίσεις. Ως άνθρωπος ο Κώστας πήρε μια εξαιρετική απόφαση που ήθελε κότσια. Ως προπονητής μπορώ να πω ότι με στενοχώρησε πολύ. Αν είχαμε άλλες… καταστάσεις, θα τον επιστράτευα. Είναι ένας παίκτης που βοηθά σε πολλούς τομείς. Φέτος ήταν αυτός και ο Διαμαντίδης. Ο ομφάλιος λώρος κόπηκε άμεσα με τον πρωταθλητισμό. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Το έκανε ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και έκανε 10 χρόνια να πάρει το επόμενο πρωτάθλημα. Αυτοί οι δύο παίκτες βοήθησαν σε πάρα πολλούς τομείς. Και η Εθνική Ομάδα που έκανε τις μεγάλες επιτυχίες πέρα από το ταλέντο στηρίχθηκε σε 4-5 παιδιά που ήταν τρομερά αλτρουιστές και μέσα σε αυτούς ήταν ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Αγωνιστικά και μπασκετικά είναι μεγάλος. Ακόμη και στο κύκνειο αθλητικό του άσμα, ευχαριστεί τον κόσμο για τη στήριξη και κυρίως προς την ομάδα. Θα μας λείψει πολύ αυτό».

Δ. Γιαννακόπουλος (για το αν θα παραμείνει ο Τσαρτσαρής στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός)

«Κατ’ αρχήν προσπαθούμε να τον κάνουμε να αλλάξει την απόφασή του. Να μείνει ως αθλητής στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Αφού εμμένει στην απόφασή του, η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή γι ‘αυτόν. Θέλει να ξεκουραστεί και είναι σεβαστό. Άνθρωποι σαν τον Κώστα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι».

Δ. Γιαννακόπουλος (για το τι του είπε ο πατέρας του Παύλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την πρώτη του χρονιά ως πρόεδρος)

«Το νταμπλ δεν το πήρα εγώ. Το πήραμε όλοι μαζί. Ήμουν τυχερός γιατί ο πατέρας μου δεν είχε να κληρονομήσει από κάποιον όλη αυτή τη γνώση που είχα εγώ όντας δίπλα του. Μπορεί να μην ήμουν διοικητικά ενεργός, αλλά ήμουν πάντα κοντά του. Πήρα πολλά μαθήματα και είχα βοήθεια από αυτά τα χρόνια που είναι στον Παναθηναϊκό. Όσο για το τι μου είπε; «Τελείωσε το πρωτάθλημα τόσο νωρίς; 3-0 το γαύρο; Είναι αλήθεια;»

Δ. Γιαννακόπουλος (για την ανανέωση του Δημήτρη Διαμαντίδη)

«Ο Διαμαντίδης είναι ο μεγαλύτερος παίκτης και ο καλύτερος άνθρωπος. Και η πρόθεσή μας είναι να παραμείνει. Αν δεν υπήρχε αυτός θα είχαμε, θα έχουμε αρκετά προβλήματα. Ευτυχώς όμως είναι θέμα ημερών να κλείσει και αυτό το θέμα για εμάς».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Πεδουλάκης 5ετίας για τη νέα πράσινη δυναστεία» (photos)CNN Portugal: «Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αναλαμβάνει προπονητής στον Ολυμπιακό»
CNN Portugal: «Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αναλαμβάνει προπονητής στον Ολυμπιακό»
Προμηθέας - ΑΕΚ 100-95: Νίκησε με απίθανο Χέιλ - Χαμός με την Τσαρούχα (vids)
Προμηθέας - ΑΕΚ 100-95: Νίκησε με απίθανο Χέιλ - Χαμός με την Τσαρούχα (vids)
Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, 03/12: Ασυνείδητη ανάγκη ισχύος
Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, 03/12: Ασυνείδητη ανάγκη ισχύος
Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός 1-0: Νίκη για playoffs με «μοιραίο» Χοβάν
Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός 1-0: Νίκη για playoffs με «μοιραίο» Χοβάν
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved