Ρέθυμνο: Γιορτή του αθλητισμού

Ρέθυμνο: Γιορτή του αθλητισμού

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στο «Μελίνα Μερκούρη» το φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή του Ρεθύμνου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού δημιούργησαν μικτή ομάδα με τους αθλητές/φοιτητές του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πέραν της ενδυνάμωσης της σχέσης συνεργασίας της ΚΑΕ και της πόλης του Ρεθύμνου με την πανεπιστημιακή κοινότητα συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.600 ευρώ το οποίο θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου. Για την ιστορία, η ομάδα Α’ επικράτησε της Β’ με 52-51. Στο διαγωνισμό τριπόντων ο Δημήτρης Τσαρουχάς κέρδισε στον τελικό το Γιώργο Κούμουλο, αν και ο τελευταίος ήταν εκείνος που έκλεψε τις εντυπώσεις βάζοντας εντυπωσιακό καλάθι από την αντίπαλη ρακέτα!

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσε ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης ο οποίος δήλωσε: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτού του φιλικού παιχνιδιού, τόσο στα παιδιά του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου όσο και στο Ρέθυμνο Aegean. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποδεικνύουμε πως ο αθλητισμός όσο και η εκπαίδευση συνενώνοντας τις δυνάμεις μπορούν να έχουν αυτό το καλό αποτέλεσμα, για αυτό τον πολύ καλό σκοπό. Φαίνεται στην πράξη πως το πανεπιστήμιο, πέρα από πόλος ανάπτυξης για την πόλη μας, μπορεί να συνεισφέρει πάρα πολλά τόσο στο κομμάτι του αθλητισμού και του πολιτισμού όσο και να έχει καλή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να έχουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Εύχομαι υγεία σε όλους και εύχομαι η ομάδα το Ρέθυμνο, να προχωρήσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην Α1».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης ανέφερε: «Πραγματικά ήταν μια γιορτή και ευχαριστώ τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Ήταν υποχρέωσή μου να είμαι εδώ μαζί, σε μια γιορτή του πραγματικού αθλητισμού που αφορά όλη την κοινωνία. Όχι μόνο τους πρωταθλητές και τους πρωταγωνιστές, παρότι σήμερα μας έκαναν την τιμή να είναι μαζί μας, όλοι οι πρωταγωνιστές της μεγάλης ομάδας στο Ρέθυμνο. Όλη αυτοί οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να εξυπηρετήσουν ένα σκοπό ενός σωματείου, που έχει ανάγκη τη στήριξη και την υποστήριξη όλων μας. Επιπλέον, για να δείξουμε ότι πανεπιστήμιο και κοινωνία είμαστε μαζί. Μπορούμε από κοινού να διοργανώνουμε σπουδαία πράγματα, να φωνάζουμε την κοινωνία, να εμπεδώνουμε τη σχέση μας και να ανανεώνουμε την προοπτική αυτής τη συνεργασίας για ακόμη μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα».

Συγχαρητήρια μοίρασε και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Γιώργος Μαμαλάκης: «Ήταν μια στιγμή σύσφιξης σχέσεων μεταξύ του Ρέθυμνο Aegean και του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου. Ήταν όντως μια πολύ ωραία γιορτή και του χρόνου είμαστε έτοιμοι να την επεκτείνουμε σε όλο το πανεπιστήμιο και να γίνει ακόμη πιο οργανωμένα, γιατί θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, για να συμπαρασταθεί και στα παιδιά του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου. Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν συγχαρητήρια από εκεί που ξεκίνησαν».

Ο Κωνσταντίνος Μανασάκης, λέκτορας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, συμπλήρωσε: «Με μεγάλη χαρά δηλώνω παρών σε αυτόν τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ της ομάδας του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ρέθυμνο Aegean. Το εγχείρημα είναι σημαντικό από μόνο του, μια και αποτελεί ακόμα μία προσπάθεια ισχυροποίησης των δεσμών μεταξύ του πανεπιστημίου Κρήτης και της πόλης του Ρεθύμνου. Το εγχείρημα γίνεται ακόμα σημαντικότερο λόγω του σκοπού του αγώνα, για την οικονομική και ηθική υποστήριξη προς το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου. Τέτοιες προσπάθειες οφείλουν να συστηματικοποιηθούν και να ενισχυθούν ακόμη πιο ενεργά τόσο από τον κόσμο του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και από την τοπική κοινωνία».

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνα Μπλάτσου, επεσήμανε: «Στο φιλικό αγώνα δοκιμάστηκε η συνεργασία και η κοινωνική προσφορά. Ο αγώνας έληξε «ισόπαλος», καθώς η συνεργασία και η κοινωνική προσφορά είχαν ικανούς «παίκτες» και υποστηρικτές. Τόσο η Πανεπιστημιακή Κοινότητα όσο και η τοπική κοινωνία αγκάλιασαν το συγκεκριμένο εγχείρημα, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου. Ήρθε η ώρα το πανεπιστήμιο να ενσωματωθεί στην ρεθυμνιώτικη κοινωνία. Ο αγώνας αυτός έθεσε τις βάσεις για τη συνεργασία του πανεπιστημίου με την ομάδα Ρέθυμνο Aegean, μια συνεργασία η οποία θα μεταδώσει στους φοιτητές το αθλητικό ιδεώδες και ταυτόχρονα θα προωθήσει κοινωνικές δράσεις. Το θέαμα ήταν απολαυστικό και μόνο θετικά σχόλια ακούγονταν μετά τη λήξη του αγώνα. Οι βάσεις τέθηκαν, η συνέχεια έπεται».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved