Χουγκάζ στο Onsports: «Έχουμε ενθουσιασμό»

Χουγκάζ στο Onsports: «Έχουμε ενθουσιασμό»

Μπορεί να υστερεί σε εμπειρία, σίγουρα όμως η Καβάλα διακατέχεται από ενθουσιασμό και υψηλό κίνητρο, σύμφωνα με τον Κρις Χουγκάζ.

Οι «Αργοναύτες» ξεκινούν την προσπάθειά τους στο νέο πρωτάθλημα της Α1 διαθέτοντας ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ. Σε αυτό το εγχείρημά τους αναφέρθηκε ο 43χρονος τεχνικός, μιλώντας στο Onsports. Αναλυτικά τα όσα είπε για το ελληνικό πρωτάθλημα, τη Βαλκανική Λίγκα, αλλά και την αμφίδρομη σχέση παικτών - κόσμου…

Για τη νέα ομάδα που δημιουργήθηκε στην Καβάλα: «Είναι πολύ νεανική ομάδα και με πολλά νέα πρόσωπα. Στην Καβάλα αποφασίστηκε φέτος να γυρίσουμε σελίδα και θέλαμε σε αυτό το νέο ξεκίνημά μας να δείξουμε καινούριο πρόσωπο. Σίγουρα έχουμε απειρία, αλλά έχουμε και ενθουσιασμό. Το κίνητρο, που σε εμάς είναι υψηλό, είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την απόδοση των παικτών».

Για το βαθμό ετοιμότητας των παικτών: «Έχουμε δεκαπέντε παίκτες, ένα ρόστερ γεμάτο. Δεν είναι εύκολο ούτε μπορεί να επιτευχθεί από τη μία ημέρα στην άλλη η ομοιογένεια, ιδίως από τη στιγμή που έχουμε τόσους νεαρούς παίκτες. Γενικά, υπάρχει σταδιακή βελτίωση και θα ήμασταν σε ακόμα καλύτερη κατάσταση εάν δεν είχαμε τον τραυματισμό του Γιάννη Καραθανάση, στον οποίο εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας».

Για τους φιλάθλους της Καβάλας και την ανταπόκρισή τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα: «Όπως φάνηκε και στο Κύπελλο Ελλάδας βρίσκεται στο πλευρό μας και θα μας βοηθήσει και φέτος. Εμείς, οι προπονητές, ζητάμε από τους παίκτες μας ενέργεια. Αυτή την ενέργεια θα βγάλουν στο παρκέ, αλλά θα τη μεταδώσουν και στον κόσμο. Έτσι θεωρούμε πως θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση, οι φίλαθλοι θέλουν να είναι κοντά με τους παίκτες, όπως και οι παίκτες θέλουν το παλμό της κερκίδας. Είναι αμφίδρομη η σχέση. Φέτος, επίσης, θα έχει και νέο κίνητρο ο κόσμος, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα θα παίξει στην Ευρώπη και το ενδιαφέρον αυξάνεται».

Για το εάν η Καβάλα, παρά το νεανικό και άπειρο ρόστερ της, μπορεί να διαχειριστεί σωστά τις διπλές υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Για αυτό έχουμε 15 παίκτες στη σύνθεσή μας, για να μπορέσει η ομάδα να αντεπεξέλθει. Τα παιδιά, μέσα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα ωριμάσουν, θα αποκτήσουν εμπειρία που θα είναι χρήσιμη και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μόνο εάν παίξεις θα μάθεις. Εξελίσσεσαι ολοένα και περισσότερο μέσα από τα παιχνίδια. Με το βαθύ ρόστερ και το σωστό rotation και τις ανάγκες μας θα καλύπτουμε και παραστάσεις θα αποκτήσουμε, ενώ τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα μας βοηθήσουν να δούμε και τις αδυναμίες μας και να τις διορθώσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τους στόχους που θέτουν στη Βαλκανική Λίγκα: «Δεν θέλουμε απλώς και μόνο να συμμετάσχουμε και να βοηθηθούμε ως προς τη βελτίωσή μας. Θέλουμε να φθάσουμε ψηλά στη διοργάνωση, αυτός είναι ο στόχος μας».



Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Τένις: Ήττα με ανατροπή για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη
Τένις: Ήττα με ανατροπή για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved