Κυρίτσης στο Onsports: «Σχολείο ο Παναθηναϊκός»

Κυρίτσης στο Onsports: «Σχολείο ο Παναθηναϊκός»

Από τους πιο περιζήτητους παίκτες στο φετινό μεταγραφικό παζάρι ήταν ο Αλέξης Κυρίτσης, με τον Ίκαρο Καλλιθέας να είναι τελικά η ομάδα που κατάφερε να τον αποκτήσει.

Ο 30χρονος γκαρντ, με συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports, εξήγησε πως δεν δυσκολεύτηκε να καταλήξει στην απόφασή του, αφού οι άνθρωποι του Ικάρου τον κέρδισαν από την πρώτη στιγμή που τον προσέγγισαν. Μίλησε, επίσης, για τους στόχους του, τις προσωπικές φιλοσοφίες του, αλλά και την περσινή εμπειρία του στον Παναθηναϊκό, που σύμφωνα με τον οποίο αποτελεί σχολείο για οποιονδήποτε παίκτη, ανεξαρτήτου ηλικίας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Μια νέα χρονιά βρίσκεται προ των πυλών, με νέο σταθμό στην καριέρα σου τον Ίκαρο Καλλιθέας.
«Πράγματι, ο Ίκαρος αποτελεί καινούριο κεφάλαιο στην πορεία μου στο μπάσκετ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για την ομάδα, έτσι ώστε να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της».

-Το όνομά σου ακούστηκε για πολλές ομάδες της Α1. Γιατί επέλεξες τον Ίκαρο Καλλιθέας;
«Ήθελα να έρθω και να αγωνιστώ στον Ίκαρο. Η αλήθεια είναι πως με κέρδισε από την πρώτη στιγμή ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι του συλλόγου και μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν στην ομάδα. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για έναν αθλητή. Να του δείχνεις, δηλαδή, πόσο πολύ τον θέλεις. Ο Ίκαρος είναι σύλλογος που διαθέτει οργάνωση και ανθρώπους που γνωρίζουν το άθλημα».

-Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην απόφασή σου η παρουσία του Δημήτρη Αγγελόπουλου;
«Πολύ σημαντικό. Ο κ. Αγγελόπουλος αποτελεί εγγύηση για κάθε αθλητή που έρχεται να αγωνιστεί στον Ίκαρο. Με την παρουσία του παρέχει σιγουριά σε όλα τα επίπεδα και ο αθλητής μπορεί να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Πρόκειται για κάτι επίσης πολύ σημαντικό, στις δύσκολες και ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».

-Η παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη, στην τεχνική ηγεσία, έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου;
«Ναι. Έχω την καλύτερη άποψη για τον κ. Πρίφτη. Είναι εξαιρετικός προπονητής και νομίζω πως η δουλειά του τα τελευταία χρόνια μιλάει από μόνη της».

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
«Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για στόχους. Σίγουρα, η καλύτερη δυνατή πορεία και η διαρκής βελτίωση μέσα από τους αγώνες είναι τα ζητούμενα. Νομίζω πως ο Ίκαρος διαθέτει το υλικό για να πάει πολύ καλά και να έχει αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα».

-Κατά πόσο μπορεί να παίξει ρόλο το γεγονός πως είστε εντελώς καινούρια ομάδα, σε σχέση με την περσινή;
«Το ζητούμενο για εμάς είναι όσο περνάει ο καιρός τόσο να αποκτούμε την απαραίτητη χημεία. Τα περισσότερα παιδιά ήρθαν τώρα στην ομάδα, οπότε χρειάζονται πολλή δουλειά, σκληρή προσπάθεια και μέσα από τα φιλικά και τις προπονήσεις να ετοιμαστούμε για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις μας».

-Οι προσωπικές φιλοδοξίες σου;
«Εγώ θέλω πάντα να παίζω καλύτερα, να βελτιώνομαι και να αποδίδω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μου σε προσωπικό επίπεδο. Είμαι διψασμένος για μπάσκετ και θέλω να βοηθήσω τη νέα ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

-Πώς θα χαρακτήριζες την περσινή εμπειρία σου στον Παναθηναϊκό;
«Μπορεί μην είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά όταν αναφερόμαστε σε μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός μιλάμε για ένα σχολείο, όχι μόνο για εμένα προσωπικά, αλλά και για κάθε αθλητή, ανεξαρτήτου ηλικίας, που αγωνίζεται σε αυτή την ομάδα. Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα το πέρασμά μου από τον Παναθηναϊκό».

-Πώς βλέπεις το νέο πρωτάθλημα; Θεωρείς πως το επίπεδο θα είναι πιο ανταγωνιστικό εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια;
«Ναι, το πιστεύω. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Κολοσσός Ρόδου έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Βασικά, η πλειονότητα των ομάδων έχει αλλάξει ταυτότητα, υπάρχουν πολλά καινούρια ρόστερ κι αυτό το στοιχείο κάνει το πρωτάθλημα ακόμη πιο ενδιαφέρον».



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα με Ιωαννίδη - Νέο συμβόλαιο και επιστροφή Λάτσιο
Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα με Ιωαννίδη - Νέο συμβόλαιο και επιστροφή Λάτσιο
Ολυμπιακός: Η συγκίνηση και η αποθέωση Μαρινάκη στο «Villa Park» (videos)
Ολυμπιακός: Η συγκίνηση και η αποθέωση Μαρινάκη στο «Villa Park» (videos)
Παναθηναϊκός AKTOR: Τώρα... μιλάει το ΟΑΚΑ - Κυκλοφόρησαν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR: Τώρα... μιλάει το ΟΑΚΑ - Κυκλοφόρησαν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Game 5
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved