Δ. Γιαννακόπουλος: Κατάθεση... Παναθηναϊκής ψυχής!

Δ. Γιαννακόπουλος: Κατάθεση... Παναθηναϊκής ψυχής!

Αποκαλυπτικός, ειλικρινής και Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για δύο ώρες στον Sentra FM και έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν από τον Βασίλη Βέργη, για όσα συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, για τους στόχους των «πρασίνων» που δεν έχουν ταβάνι, για τον κορυφαίο Ομπράντοβιτς, αλλά και τους Βγενόπουλο, Πατέρα που με την αλαζονεία τους κατέστρεψαν την πολυμετοχικότητα και οδήγησαν στην καταστροφή τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ ξεκαθάρισε πως δεν περίμενε ποτέ ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έφευγε από τον «πράσινο» πάγκο, τον χαρακτήρισε «δεύτερο πατέρα» και «μεγάλο αδερφό» του, τονίζοντας ότι η σχέση που είχαν και έχουν δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, ενώ αποκάλυψε ότι εν αγνοία του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού, άνθρωποι που ήταν στο περιβάλλον του έκαναν τα πάντα για να διαλύσουν το οικοδόμημα του Σέρβου που οδήγησε την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έκρυψε τα λόγια του, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν, βάζοντας πάνω απ' όλους την επιτυχία του νέου εγχειρήματος στην ΚΑΕ, ζήτησε από τον κόσμο να αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια, αφού είναι αυτός που αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη του «εξάστερου» και παραδέχτηκε ότι όσο εκείνος και η οικογένεια Γιαννακόπουλου βρίσκονται στο τιμόνι, ο στόχος θα είναι τα αστέρια στην πράσινη φανέλα να αυξάνονται συνεχώς...

Μιλώντας για τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα ξεκινάει κάθε χρόνο με στόχο τη δεύτερη θέση και έδωσε... ραντεβού στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο Λονδίνο, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται και στο επόμενο Final 4 της Euroleague.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να καταστήσει σαφές προς όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι οι κ. Βγενόπουλος και Πατέρας, τονίζοντας ότι με την αλαζονεία που επέδειξαν και με την κακή διαχείριση της πολυμετοχικότητας, αφού ενεργούσαν δίχως να ενημερώνουν κανένα από τα υπόλοιπα μέλη της, οδήγησαν στη διάλυσή της.

Ξεκινώντας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε πως δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει συνέχεια σ' αυτό που δημιούργησε ο πατέρας και ο θείος του πασχίζοντας 25 και παραπάνω χρόνια για να φτιάξουν τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, σε επίπεδο μπάσκετ:

«Είναι κάτι που ο πατέρας μου μαζί με το θείο μου 25 χρόνια και παραπάνω έχουν δημιουργήσει. Tον μπασκετικό Παναθηναϊκό, τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη σε συλλογικό επίπεδο και δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει συνέχεια», ήταν το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Είπε ακόμα πως η οικογένειά του προβλέποντας τι θα συμβεί σε οικονομικό επίπεδο αναζήτησε μια διάδοχη λύση, αλλά αφού αυτή δεν βρέθηκε, δεν μπορούσε να αφήσει τον Παναθηναϊκό στην τύχη του:

«Προβλέποντας τι θα συμβεί σε οικονομικό επίπεδο και βλέποντας ότι δύσκολα θα συντηρήσουμε τον Παναθηναϊκό με 30-35 εκ. ευρώ, αναζητήσαμε μια διάδοχη λύση, δεν βρέθηκε κάποιος στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό ψηλά και αφού δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αφήσουμε την ομάδα στην τύχη της να φτάσει σε επίπεδα Πρωτοδικείου, αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε».

Η συμβουλή του Παύλου Γιαννακόπουλου

Σε ερώτηση για το τι του είπε ο πατέρας του, Παύλος Γιαννακόπουλος, όταν αποφάσισε να αναλάβει το σύλλογο τόνισε πως τον προειδοποίησε ότι θα είναι μια δύσκολη απόφαση και πρέπει να το σκεφτεί καλά:

«Δημήτρη, εδώ θα γευτείς εκατομμύρια πίκρες, αλλά στο τέλος ίσως πάρεις ένα κύπελλο και γευτείς την επιτυχία. Θέλω να το σκεφτείς πολύ καλά. Ο πατέρας μου και ο θείος μου με συμβουλεύουν και μακάρι να μπορέσω να πετύχω κάτι παρόμοιο με ό,τι κατάφεραν εκείνοι. Το θέμα είναι να υπάρχει προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε όλοι μαζί, με το σταφ, τον Παπαδόπουλο, τον Αλβέρτη, παλεύουμε να δούμε όλοι μαζί τι θα κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν δεύτερος πατέρας, ένας μεγάλος αδερφός»

Χαρακτήρισε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σαν δεύτερο πατέρα, έναν μεγάλο αδερφό και τόνισε πως η σχέση του μαζί του παραμένει ζεστή όπως πριν. Τόνισε όμως πως στενοχωρήθηκε που δεν έμεινε να στηρίξει τη νέα προσπάθεια, ενώ ξεκαθάρισε για το θέμα του σεβασμού που ανέφερε ο Σέρβος προπονητής στην ανακοίνωση της αποχώρησής του ότι από την οικογένειά του υπάρχει τεράστιος σεβασμός στο πρόσωπο του «Ζοτς».

«Είμαι πολύ μικρός να μιλήσω για το Ζέλικο. Οι σχέσεις μου με τον Ομπράντοβιτς ήταν σαν να είναι ένας δεύτερος πατέρας. Ενας μεγάλος αδερφός. Ο Ομπράντοβιτς, είναι ένας άνθρωπος φίλος. Κορυφαίος των κορυφαίων. Ζεστή παραμένει η σχέση μας, φιλική, μιλάμε... Να πω την αλήθεια ακόμα και τώρα δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο Ζέλικο όταν μίλησε για σεβασμό. Υπάρχει τεράστιος σεβασμός από εμένα και την οικογένειά μου στο πρόσωπό του και από το Ζέλικο προς την οικογένεια. Αν έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ είναι γιατί ο φίλος μου ο Ζέλικο δεν έμεινε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, εμένα, σε αυτή τη στιγμή με δύσκολα δεδομένα, τα οποία αλλάζουν. Ηταν όμως μια απόφαση δική του. Ο Ζέλικο ήξερε από πέρυσι το καλοκαίρι ότι διάθεση του πατέρα και του θείου μου ήταν να αποχωρήσουν. Εγώ δεν ήμουν τόσο ζεστός στην αρχή, αφού δεν υπήρχε το μπάτζετ των προηγούμενων ετών. Οταν είσαι ο κορυφαίος της Ευρώπης είναι λογικό να θέλεις να προπονείς τους κορυφαίους της Ευρώπης. Εγιναν τρεις συναντήσεις, προσπάθησα να τον πείσω να μείνει, να του προσφέρω όσα παραπάνω μπορώ σε επίπεδα συνθηκών».

«Θέλω κι εγώ να μάθω γιατί έφυγε...»

Εκμυστηρεύτηκε, επίσης, πως του ζήτησε ο ίδιος να μείνει και να μη τον αφήσει, αλλά ξεκαθάρισε πως το γεγονός ότι τελικά έφυγε, δεν αλλάζει τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους και πως ο ίδιος δεν κρατάει πικρίες: «Ο Ζέλικο είχε αποδείξει και το 2002-2003 όταν πήγαμε στο Σπόρτινγκ ότι έμεινε και με μικρότερο μπάτζετ. Αν ήταν μόνο θέμα χρημάτων θα είχε πάει στην Τουρκία που του προσέφεραν περισσότερα χρήματα. Ισως να έχει κουραστεί. Ποτέ δεν μου δόθηκε η αίσθηση ότι έφυγε για μένα. Και αν τον ρωτήσετε το ίδιο θα πει. Εχουμε κάνει παρέα με τον κόουτς, είμαστε φίλοι. Κάναμε κάποιο γεύμα, μιλάμε, διοργανώνουμε ένα φιλικό προς τιμήν του, να τον τιμήσουμε στο ΟΑΚΑ...

Δεν έχω καταλάβει ποτέ το θέμα του σεβασμού. Τον έχουμε σεβαστεί απόλυτα, όπως και εκείνος την οικογένειά μας. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Το να κρατάει κανείς πικρία στον κόουτς, σε προσωπικό επίπεδο δεν γίνεται. Του είπα, ρε κόουτς θέλω να μείνεις εδώ πέρα, τι κάνεις; Εμένα αφήνεις; Στα 13 χρόνια που είμαστε μαζί σίγουρα έχουν γίνει λάθη και από τις δύο πλευρές. Είναι μια προσωπική του απόφαση, έχουμε άριστες σχέσεις και δεν θα αλλάξουν σε οποιαδήποτε ομάδα και να πάει. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω από όλα τα άλλα. Θέλω να μάθω κι εγώ γιατί έφυγε...».

Για την επόμενη ημέρα και το ενδεχόμενο επιστροφής Ομπράντοβιτς: «Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι σε 1-2 χρόνια θα πάρω τον Ομπράντοβιτς τηλέφωνο και θα του πω: «Ελα πίσω». Αυτή τη στιγμή έχουμε τον κορυφαίο Ελληνα προπονητή, είμαι πεπεισμένος για τις δυνατότητες που έχει και ότι με την ομάδα που φτιάχνει θα έχουμε επιτυχίες. Πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει καλά. Ισως να μας λείπουν κάποια συστατικά, καμιά 20αριά εκατομμύρια το χρόνο, αλλά τη συνταγή της επιτυχίας την έχουμε».

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να δει τον Ομπράντοβιτς σε άλλο πόστο: «Του είπα, έλα να γίνουμε συνέταιροι. Του πρόσφερα το 25% των μετοχών, γιατί ήθελα να νιώσει και στην πράξη ότι ο σύλλογος αυτός είναι και δικός του. Σίγουρα χάρηκε, συγκινήθηκε, του δείξαμε τη διάθεση να γίνει συνέταιρος, ήταν μια πρόταση γάμου για να μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό. Οχι να γίνει και να φύγει... Εγώ τη βραδιά του τελευταίου τελικού όταν απευθυνόμενος στον κόσμο, του είπε «το μέλλον μου είναι μαζί σας» το εξέλαβα ότι θα μείνει. Μου έκανε εντύπωση γιατί από την πρώτη κουβέντα δεν έδειχνε τόσο ζεστός να μείνει. Τώρα όλα παίρνουν χρόνο να τα πετύχεις. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τον Ζέλικο. Ο πατέρας και ο θείος μου δεν πήραν καθόλου μέρος στις συζητήσεις, ήταν μια συνειδητή απόφαση ότι ήταν η τελευταία τους εμπλοκή με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ μου τα δύσκολα, ήταν πρόκληση για μένα, μου αρέσουν οι προκλήσεις και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».

Για την άρνηση Ιτούδη: «Δεν το γνωρίζω γιατί αρνήθηκε. Κάναμε μια συνάντηση με τον Ιτούδη, του είπα τι μπορούμε να προσφέρουμε σαν οικογένεια, ο Δημήτρης έκανε την επιλογή του».

Για την πρόταση στον Γιασικεβίτσιους να αναλάβει τεχνικός στον Παναθηναϊκό: «Ο Σάρας δεν ήθελε να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του ακόμα. Είναι μια κίνηση που θέλει να την κάνει στο μέλλον, αλλά δεν ήταν έτοιμος ακόμα».

Για τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κάποιον μέσα από την ομάδα, να γνωρίζει πράγματα, να έχει ζήσει τον κορυφαίο Ομπράντοβιτς. Ηταν πρώτος στη λίστα ο Αργύρης. Ταιριάζουν οι απόψεις μας για το μέλλον του Παναθηναϊκού, συμφωνήσαμε σε πέντε λεπτά και συνεχίσαμε. Δεν φοβάται, με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε μια θέση που άλλοι θα το σκέφτονταν διπλά και τριπλά. Είναι πάρα πολύ εργατικός, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και ξέρει τον Παναθηναϊκό, αφού ήταν μέλος του».

Για το αν θα έχει πίστωση χρόνου ο Πεδουλάκης: «Από εμένα προσωπικά και τη διοίκηση 100%, ελπίζω το ίδιο και από τον κόσμο γιατί η ομάδα έχει την ανάγκη να την αγκαλιάσει ο κόσμος της που είναι και η μεγάλη της δύναμη».

Για το αν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον για την αγορά της ΚΑΕ: «Το θέλω της οικογένειας ήταν ο Παναθηναϊκός να μείνει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, να διεκδικεί όλους τους τίτλους. Εμείς δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα, γι' αυτό και ψάξαμε όλους τους καλούς Παναθηναϊκούς στην Ελλάδα, δεν υπήρξε τίποτα και από κανέναν. Προσεγγίσαμε ακόμα και ανθρώπους που στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ είχαν εμπλακεί με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι και στον κ. Σταθοκωστόπουλο απευθυνθήκαμε, αφού είχε αποδείξει ότι λατρεύει τον Παναθηναϊκό. Εγιναν προσεγγίσεις και στον κ. Βγενόπουλο, τον κ. Πατέρα, τον κ. Πολέμη. Οχι στον κ. Βαρδινογιάννη, γιατί ήθελε να φύγει απ' το ποδόσφαιρο. Οι απαντήσεις ήταν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Οχι από εμένα απευθείας, οι επαφές έγιναν από τρίτο πρόσωπο που ρώτησε αν τους ενδιέφερε.

Οι Αμερικανοί έδειξαν από την πρώτη στιγμή πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον, κοίταξαν τον ισολογισμό και διαπίστωσαν ότι ο Παναθηναϊκός χάνει 15 εκ. ευρώ το χρόνο. Οι Ρώσοι ήταν κάτι εταιρίες μη αξιόπιστες και έτσι δεν προχώρησε. Σήμερα το μπάτζετ είναι κάτι πάνω από 12 εκ. ευρώ».

Για το αν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός 100% ο Παναθηναϊκός, ώστε να γυρίσει στην κορυφή: «Το ελπίζω, είναι μια νέα προσπάθεια, νέα διοίκηση, 12 νέοι παίκτες, γι' αυτό είμαι συγκρατημένος. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά δυστυχώς όπως έχουν έρθει όλα ανάποδα στην Ελλάδα και μας ξημερώνουν μέρες διαφορετικές, έτσι και στον Παναθηναϊκό μπορεί να μην έρθουν, όπως τα θέλουμε. Ελπιζω ο κόσμος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Τον έχουμε απόλυτη ανάγκη».

Για το θέμα του μπάτζετ και των εσόδων σε συνάρτηση με τα έξοδα: «Φέτος το συνολικό κόστος της ομάδας είναι κάτι παραπάνω από 12 εκ. ευρώ. Εγινε περίπου 50% haircut. Είναι εντελώς διαφορετικά τα νούμερα του μπάσκετ από το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν στα 20-35 εκ. μπάτζετ με τα έσοδα στα 5-7 εκ. Φέτος κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και προφανώς για να γίνεται είναι κάτι που μπορούμε να αντέξουμε».

«Ο Ολυμπιακός ξεκινά πάντα με στόχο τη δεύτερη θέση»

Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός που κατέκτησε πέρυσι τίτλους με το μικρότερο μπάτζετ των τελευταίων ετών είναι το φαβορί για το νέο πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε:

«Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ξεκινάει ως φαβορί. Πάντα θα έχει στόχο τη δεύτερη θέση...».

Για την οικογένεια των αφών Αγγελόπουλων και το αν είναι επιτυχημένοι: «Το αν είναι πετυχημένοι φάνηκε πέρυσι, αφού ο Ολυμπιακός κατέκτησε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Αν θα είναι πετυχημένοι και φέτος θα αποδειχθεί. Η οικογένεια Αγγελόπουλοι από τις πιο σοβαρές στην Ελλάδα, κάνουν πρωταθλητισμό, τόσο στο επιχειρείν, όσο και στον αθλητισμό. Αρχίζουν και αποδίδουν οι προσπάθειές τους».

Για το «παρασκήνιο» στο μπάσκετ: «Από αυτά που ακούω για τα στημένα, τους διαιτητές και παρατηρητές, στο ποδόσφαιρο είναι ο χώρος πιο βρώμικος... Ισως το μπάσκετ να είναι πιο καθαρό. Δεν τα ξέρω αυτά, αν εμείς ήμασταν ισχυροί στον ΕΣΑΚΕ. Εμένα με ενδιέφερε στα 40 λεπτά να έχουμε την καλύτερη ομάδα και μέχρι εκεί κοιτάμε. Τώρα τι γίνεται έξω από το παρκέ δεν με απασχολεί καθόλου».

Για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και τις κινήσεις Παύλου - Θανάση: «Ελπίζω να μπορέσω να συγκρατήσω τον οπαδό μέσα μου. Είναι δύσκολο γιατί είμαι από τα έξι μου χρόνια μέσα στα γήπεδα. Οταν βλέπεις τους δικούς σου από μικρός να κλαίνε όταν χάνει η ομάδα και να πανηγυρίζουν όταν κερδίζει, δεν γίνεται αλλιώς. Είμαι οπαδός, πώς να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα όμως...».

Για τις στιγμές που έχει ξεφύγει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Είναι ο πιο Παναθηναϊκός άνθρωπος που υπάρχει. Ξυπνάει και κοιμάται με τον Παναθηναϊκό μέσα του. Αν έχει κάνει και κάποια λάθη, ποιος δεν έχει κάνει; Εχει δώσει όλη τη ζωή του. Και στα 30 χρόνια ίσως να ξέφυγε λίγο κι αυτό να έγινε στο ματς με την Εφές, όπου στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη».

Για το αν ο ίδιος είναι αντι-Ολυμπιακός: «Για να είναι κανείς καλός Παναθηναϊκός πρέπει να είναι αντι-Oλυμπιακός. Eτσι συμβαίνει και στην άλλη περίπτωση».

«Για τον Μπατίστ, ήμουν διατεθειμένος να υπερβώ το μπάτζετ»

Αναφερόμενος στο «κεφάλαιο - αποχώρηση παικτών» ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε πως ειδικά για τον Μπατίστ ήταν έτοιμος να υπερβεί το μπάτζετ και επέρριψε τις ευθύνες για την αποχώρησή του στον μάνατζερ του παίκτη.

«Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, προχωπικά έχω τεράστια αδυναμία στον Μάικ και προσωπική σχέση. Ηταν ένας από τους λίγους αθλητές για τους οποίους ήμουν έτοιμος να υπερβώ το μπάτζετ. Είχε γίνει μια αρχική πρόταση από τον κ. Λώτσο, είχε ζητήσει κάποια χρήματα, του είπα να περιμένει. Ο,τι πρόταση και να έχεις θα προσπαθήσω να την κάνω «ματς» του είπα. Εφτασα στο σημείο να προτείνω ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Ηταν πάρα πολύ δεμένοι με τον Ομπράντοβιτς. Ολοι οι αθλητές που πέρασαν από τα χέρια του, έγιναν κατά 50% καλύτεροι. Με τίποτα δεν περίμενα να φύγει ο Μάικ. Είχα ένα μπλοκάκι, όπου ξεκινούσα με Δημήτρη Διαμαντίδη - Μάικ Μπατίστ».

«Διαβεβαιώ τον Σάρας ότι και ο Παναθηναϊκός θα είναι στο φάιναλ φορ»

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσους, τόνισε πως δεν πίστεψε ότι θα υπάρχει συνέχεια και γι' αυτό θέλησε να πάει σε ομάδα που θα παίξει σε φάιναλ φορ, του έστειλε όμως μήνυμα ότι και ο Παναθηναϊκός θα είναι εκεί:

«Ποτέ δεν περίμενα να φύγει. Ο Σάρας δεν πίστεψε ότι θα υπάρξει συνέχεια. Ηθελε να πάει σε μια ομάδα που θα παίξει στο φάιναλ φορ. Τον διαβεβαιώ ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει στο φάιναλ φορ. Οταν έχεις μάθει σε πρωταθλητισμό, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Οταν θέτεις κάποιους στόχους, το αν πετύχεις ή αποτύχεις δεν αλλάζει κάτι. Στη ζωή μπορείς να αποτύχεις, αλλά πάντα πρέπει να έχεις ψηλούς στόχους. Θα μπορούσα να κλαίγομαι. Ακόμα και με μειωμένο μπάτζετ θα διεκδικήσουμε και τις τρεις κούπες. Εμείς θα είμαστε στο final 4 ελπίζω να είναι και ο Γιασικεβίτσιους».

Για την αποχώρηση Περπέρογλου: «Ο Αργύρης μου είχε πει «τον Στράτο δεν τον έχω στα πλάνα μου. Είναι ένας καλός παίκτης, αλλά όχι το βασικό μας τριάρι». Του κάναμε μια πρόταση να μείνει, τελικά έμαθα ότι πήγε στον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα. Δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο ο Σπανούλης, αλλά ο μάνατζερ του Περπέρογλου, όπως έπαιξε ρόλο ο κ. Λώτσος και στο γιατί δεν είναι στον Παναθηναϊκό ο Μάικ, ο Καϊμακόγλου, ο Βουγιούκας».

«Το περιβάλλον Ομπράντοβιτς, εν αγνοία του, επιχείρησε να αποδομήσει το δημιούργημα»

Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άφησε αιχμές για ανθρώπους που βρίσκονταν δίπλα στον Ομπράντοβιτς και εν αγνοία του επιχείρησαν να αποδομήσουν το δημιούργημα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξανακάνει ο Παναθηναϊκός συνεργασία με τον κ. Λώτσο, λόγω της στάσης του στο θέμα Μπατίστ και των παικτών που εκπροσωπούσε γενικότερα:

«Κανένας πόλεμος δεν έχει ανοίξει, απλά ο κ. Λώτσος δεν ήθελε κανέναν παίκτη του στον Παναθηναϊκό φέτος. Οταν του είπα θέλω πάση θυσία να μείνει ο Μάικ και εκείνος έψαχνε από το Καζάν να του βρει ομάδα αυτό κάτι δείχνει. Εχω γνώμη γι' αυτό, αλλά δεν θέλω να τη μοιραστώ, έχουν παίξει ρόλο άνθρωποι γύρω από τον κόουτς, όχι ο Ομπράντοβιτς και το διευκρινίζω εν αγνοία του. Ανθρωποι από το περιβάλλον του, που ήταν από κοντά του, με τον κ. Λώτσο προσπάθησαν να αποδομήσουν το δημιούργημα αυτό. Ο Λώτσος είναι εχθρός του Παναθηναϊκού και δεν θα συνεργαστούμε ξανά μαζί του».

Σε ερώτηση αν εννοεί τον Δημήτρη Ιτούδη, απάντησε: «Δεν θα ήθελα να επεκταθώ».

Για τον Βασίλη Καββαδά: «Ο Καββαδάς ήταν ένας αθλητής που τον θέλαμε στον Παναθηναϊκό. Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι διαφορετικές. Κάποτε «σφαζόμασταν» για τον Γιασικεβίτσιους στα 3.5 εκ. και τώρα για τον Καββαδά στις 250 χιλιάδες. Στον Παναθηναϊκό δεν ήρθε, επειδή δεν άλλαξε μάνατζερ. Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκαθαρίσει ότι με τον κ. Λώτσο δεν θα ξανασυνεργαστεί ποτέ. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν».

Για το αν αισθάνεται πικραμένος από τις μαζικές αποχωρήσεις: «Tο πικραμένος είναι η πιο σωστή λέξη».

Για το αν είχε θέμα για να μείνει ή να φύγει ο Διαμαντίδης: «Αλίμονο, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με τον Διαμαντίδη. Ηδη έχουμε μπει σε κάποιες συζητήσεις ανανέωσης. Ο Διαμαντίδης είναι παιδί του Παναθηναϊκού, η σημαία μας, δεν μπορώ να βρώ λόγο για να θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό. 100% θα μιλήσουμε μαζί του. Ο Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στην Ευρώπη, σε παγκόσμιο επίπεδο μπορώ να πω και για τον Διαμαντίδη υπερβαίνεις και το μπάτζετ, υπερβαίνεις τα πάντα».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Για τον Σπανούλη την κάναμε την κουβέντα, αλλά επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό. Κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει».

Για την υπόθεση Αλβέρτη και το αν σκέφτηκε να αναλάβει πρόεδρος: «Του είχα πει αν θέλει να αναλάβει πρόεδρος, μου είπε ότι πρέπει να βγω εγώ μπροστά. Είναι δίπλα μου, έχουμε καταπληκτική σχέση, τον συμβουλεύομαι για τα πάντα».

Για τον Αντώνη Φώτση και την πρόταση που του έγινε: «Ο Αντώνης έχει συμβόλαιο με την Αρμάνι, προσφέραμε κάποια χρήματα δυστυχώς ήταν αργά. Το συζητήσαμε, με τον αθλητή υπήρχε η διάθεση να επιστρέψει, αλλά οι Ιταλοί είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους. Είναι ακόμα 31 ετών, ελπίζω να τον ξαναδούμε με το τριφύλλι στο στήθος, οπωσδήποτε, είναι παίκτης - κλειδί, ένας αθλητής που η απουσία του ήταν ένας από τους λόγους που πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα».

Για το «μπαμ» από το ΝΒΑ που δεν πραγματοποιήθηκε: «Προσπαθήσαμε να φέρουμε έναν αθλητή από το ΝΒΑ, για τη θέση «5». Το να συζητάμε τώρα για ονόματα που δεν θα έρθουν, τι νόημα έχει; Το να φέρεις ένα μεγάλο όνομα, δεν είναι πάρα πολύ εύκολο. Ολοι θέλουν να μείνουν εκεί για λάμψη, κόσμο, χρήματα, η Ευρώπη είναι δεύτερη επιλογή τους. Οσοι μιλήσαμε, τελικά έκλεισαν σε ομάδες του ΝΒΑ».

Για τον Ντομινίκ Ουίλκινς και το αν έβαλε ο Δ. Γιαννακόπουλος τη... φυτιλιά στον Π. Γιαννακόπουλο να τον φέρει στην Ελλάδα: «Τότε είχαμε κατά την άποψή μου καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και εκείνος έπαιρνε τα πρωταθλήματα. Είπα στον πατέρα μου, ότι για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη, πρέπει να φέρουμε σταρ του ΝΒΑ, που δεν θα καταλαβαίνει ούτε από σφυρίγματα διαιτητών, ούτε από έδρες, ούτε από τίποτα και φέραμε τον Ντομινίκ».

Για το αν προσπάθησε να περάσει ονόματα από τα Μέσα του: «Αυτό είναι πολύ μακριά από τη λογική μου. Ποτέ δεν θα το έκανα αυτό. Γιατί να σηκώνεις ψηλά τον πήχη χωρίς να τα καταφέρεις;».

Για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη: «Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόουτς, όταν επιλέγει κάποιους δεν μου πέφτει λόγος να πω θα πάρουμε αυτόν ή εκείνον. Τη συνταγή την ξέρουμε. Ακούμε τον προπονητή. Ο,τι λέει, λέμε ναι, αρκεί να μπορούμε. Αυτό έγινε και φέτος. Ο Σοφοκλής έχει πάρα πολλή όρεξη για δουλειά. Σίγουρα είχε τα σκαμπανεβάσματά του στην καριέρα του, αλλά θέλει να επιστρέψει. Το έχει πάρει πάρα πολύ σοβαρά και να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο».

Για το νέο ρόλο του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια, μια φαμίλια και ο Διαμαντίδης είναι ο πάτερ-φαμίλιας».

Για τα νέα παιδιά που βρίσκονται πια στο ρόστερ του «τριφυλλιού»: «Ο χρόνος θα δείξει για τα νέα παιδιά. Να έχουν στο κεφάλι τους τη δουλειά, να μην ακούν τίποτα, να μη διαβάζουν τίποτα και να έχουν στο μυαλό τους, ότι όποιο νέο παιδί είναι ταλέντο και δουλέψει θα πετύχει στη ζωή του. Οτιδήποτε αυτή τη στιγμή κινείται, οποιοσδήποτε αθλητής από τα 14 και πάνω έχει κάποιο ταλέντο ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό».

Για το άνοιγμα στην Κίνα: «Επειδή ο Παναθηναϊκός έχει πρόθεση να πάρει και έναν Κινέζο στο ρόστερ του, θέλουμε να ανοίξουμε την αγορά της Κίνας. Το μοντέλο να υπάρχει ένας πλούσιος ιδιοκτήτης που βάζει 20-30 εκ. ευρώ έχει τελειώσει. Θα πρέπει να ισοσταθμίσουμε έσοδα - έξοδα. Το χρήμα όλο υπάρχει στην Κίνα, αρκετοί αθλητές έχουν κάνει το μεγάλο βήμα, υπάρχουν αθλητές από το ΝΒΑ που πηγαίνουν και αθλούνται στην Κίνα, σιγά - σιγά θα μπουν οι Κινέζοι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, θα συγχωνευθούν με το ΝΒΑ σε κάποια χρόνια. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα έχουμε περισσότερα έσοδα, πώς θα ανοίξει η αγορά. Τα παραδείγματα Μάντσεστερ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και άλλων μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων, δείχνουν πως ξέρουν ότι εκεί στην Ασία υπάρχουν έσοδα. Εχουμε καταλήξει σε παίκτη, τον Γκούο Αϊουλίν. Είναι ένας πιτσιρικάς 18 ετών, γκαρντ, πάρα πολύ καλός αθλητής για τα δεδομένα της Κίνας.Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή, πρέπει να πέσουν 150 υπογραφές για κάθε συμβόλαιο να δώσει έγκριση, τι να σας πω, ο πρωθυπουργός, ο καντονάρχης και πολλοί άλλοι. Ειναι όπως η παλιά Σοβιετική Ενωση. Θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί. Είχαμε στο στόχαστρο και έναν παίκτη Κινέζο από το ΝΒΑ τον Γι Γιανλίν, ο οποίος χτύπησε, έχει σπάσει το πόδι του, δεν θα μπορεί να αγωνιστεί μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε έπρεπε αναγκαστικά να στραφούμε σε άλλες λύσεις. Ευελπιστούμε ότι με μία τέτοια κίνηση, μπορούμε να περιμένουμε κάποια τηλεοπτικά δικαιώματα. Προσπαθούμε για κάποια φιλικά με την Εθνική Κίνας ή την πρωταθλήτρια της χώρας. Δεν υπάρχει ταβάνι στα έσοδα από την Κίνα…».

«Ηταν λάθος μου η είσοδος στα αποδυτήρια»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως λάθος του τόσο την είσοδό του στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από το Μαρούσι, όσο και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πράσινη» της επόμενης ημέρας, όπου ζητούσε από τους παίκτες να πετάξουν τις φανέλες. Τα απέδωσε στο γεγονός ότι είναι πρώτα απ' όλα οπαδός του Παναθηναϊκού και τόνισε ότι έχει μετανιώσει γι' αυτό:

«Εχεις μια ομάδα η οποία κοστίζει 37 εκ. ευρώ και ξαφνικά αποκλείεσαι από το Μαρούσι. Είμαι οπαδός, δεν μπορώ να δεχτώ ότι αποκλείεσαι από το Μαρούσι. Κακώς πήρα την πρωτοβουλία, μπήκα στα αποδυτήρια και είπα κάποια πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Και πηγαίνοντας στο πρωτοσέλιδο της «Πράσινης», μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη, όλοι κάνουμε. Ηταν ένα λάθος».

Για το αν έχει την ωριμότητα να διαχειριστεί αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον με διαφορετικό τρόπο: «Οφείλω να το έχω και πιστεύω ότι το έχω, ναι, ως ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και όχι ως επώνυμος οπαδός, για να συγκρατήσω το οπαδιλίκι. Το χέρι στο Ευαγέλλιο δεν μπορείς να το βάλεις για τίποτα, πλέον».

Για την επένδυσή του στα Μedia: «Η εφημερίδα «Πράσινη» είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, είναι το θέμα της αγάπης για τον Παναθηναϊκό. Στα Media, είδα ότι δεν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα να επενδύσει στο Ιντερνετ, είδα ότι υπήρχαν οι βάσεις να επενδύσεις σε μια εταιρία με προοπτικές. Το όραμα είναι να μπορέσουμε να τα γράφουμε όλα. Είναι αδέσμευτη εταιρία, δεν έχουμε αντιπαλότητες πουθενά, τα έχουμε βάλει με διαφημιστικές, με το σύστημα, γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει».

Για το πώς θα αντιδράσει αν κάποιος από άλλο Μέσο του ασκήσει κριτική: «Θα προσπαθήσω να μάθω για ποιο λόγο έχει συμβεί, να έρθω σε επικοινωνία με τον άνθρωπο που μου ασκεί κριτική, αυτό πιστεύω ότι θα είναι η αντίδρασή μου. Μιλάω πάντα για την κριτική, όχι για την εμπάθεια. Υπάρχουν Μέσα στην Ελλάδα που παίρνουν τον κουβά με τη λάσπη την πετάνε και μετά ψάξε βροχή να πλυθείς».

Για το 4άρι που αναζητά ο Παναθηναϊκός: «Ο κόουτς εξετάζει περιπτώσεις και από την Αμερική και από την Ελλάδα, το να λέμε ονόματα το θεωρώ άσκοπο».

Για την άρνηση του Ολυμπιακού να τον φιλοξενήσουν στο 5ο ματς στο ΣΕΦ: «Εμείς τους φιλοξενούμε με όλα τα κομφόρ σε σουίτες στο ΟΑΚΑ και εμένα μου είπαν να πάω στον πάγκο. Καταρχήν, απαγορεύεται να καθίσω στον πάγκο, έπρεπε να το γνωρίζουν και με όσα γίνονται να σας πω ότι φοβόμουν να πάω στον πάγκο, γιατί θα προκαλέσουμε».

Για τους λόγους που δεν μπορούν να βλέπουν μαζί με τους αδερφούς Αγγελόπουλου τα ντέρμπι: «Τις ιδιες απορίες έχω και εγώ».

Για το «θα πάρω την ομάδα και θα φύγω του Ομπράντοβιτς»: «Ισως και να ήταν ο μόνος τρόπος».

Για τα έξι αστέρια και τους στόχους που θέτει ο ίδιος: «Οσο πιο ψηλά γίνεται. Ο πρώτος στόχος, να αποτρέψουμε την καταστροφή, επιτεύχθηκε. Στόχος δεύτερος αυτά τα έξι να τα κάνουμε 7-8-10 όσα περισσότερα γίνονται. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί. Ο Ελληνας έχει το DNA να πρωταγωνιστεί. Το μόνο που θέλω να προσθέσω, να περάσω στον κόσμο, είναι να καταλάβει ότι η ομάδα μας τους έχει ανάγκη όλους. Τα παιδιά είναι νέα, η ομάδα είναι νέα, η σχέση είναι όσο πιο δεμένη γίνεται απέναντι στην ομάδα και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί».

Για τα διαρκείας: «Τις τιμές τις έχουμε ρίξει, δυστυχώς μέχρι στιγμής η ανταπόκριση δεν είναι αυτή που περιμέναμε, αλλά μετά τις πρώτες εμφανίσεις πιστεύω ότι ο κόσμος θα την αγκαλιάσει την ομάδα».

Για την ηθική πλευρά στη στάση του Μπατίστ: «Στενοχωρήθηκα που έφυγε, αλλά για ανθρώπους που έχουν δώσει τόσα πολλά στην ομάδα δεν μπορείς να πεις τίποτα. Τις αποφάσεις τους τις σέβομαι».

Για το αν είναι στενοχωρημένος από τον Περπέρογλου: «Ο προπονητής δεν τον είχε στις άμεσες προτεραιότητες, αντί να πάει εξωτερικό πήγε στον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα απ' ό,τι του προτείναμε. Σεβαστή η απόφασή του».

Η συζήτηση επανήλθε στη μεταγραφή Κινέζου παίκτη, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να επαναλαμβάνει πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις: «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την κινεζική κυβέρνηση, είναι ο πρώτος που θα έρθει στην Ευρώπη και οι δυσκολίες είναι πολλές».

Για θέμα γηπέδου μπάσκετ: «Στις προτεραιότητες αυτή τη στιγμή είναι άλλα πράγματα. Ελπίζω ότι ταυτόχρονα με το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα γίνει και του μπάσκετ».

Κεφάλαιο - ποδόσφαιρο

Κλείνοντας το κεφάλαιο μπάσκετ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις για το ποδόσφαιρο, όπου αποκάλυψε τη μεγάλη αγάπη του για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο τονίζοντας ότι θα είχε... θέμα αν τον έβλεπε με «ερυθρόλευκη» φανέλα:

«Εχω μεγάλη τρέλα, με τη Γιουβέντους και τον ντελ Πιέρο. Στο Καραϊσκάκη δεν θα πήγαινα, αλλά θα είχα μεγάλο θέμα μέσα μου. Είναι δυνατόν να μην του κάνουν έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, αφού έχει δώσει τη ζωή του για τη Γιουβέντους, είναι η σημαία της ομάδας!».

Για τη στάση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Καραγκούνη: «Σαν φίλαθλος και Παναθηναϊκός ήθελα να δω τον Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό. Αν ήταν στο μπάσκετ θα είχαμε κάνει ό,τι περνούσε απ' το χέρι μας να μείνει. Σαν φίλαθλος επειδή εγώ γενικότερα δένομαι με τους αθλητές - σημαίες και με τον Σαραβάκο είχα στενοχωρεθεί που πήγε στην ΑΕΚ, θεωρώ ότι πρέπει οι σημαίες να είναι εκεί. Για τον Μπατίστ δεν είναι μόνο το δέσιμο, αλλά και ότι μπορούσε να δώσει ακόμα πολλά».

«Τwo men show από Βγενόπουλο - Πατέρα»

Αναφερόμενος στην υπόθεση της πολυμετοχικότητας είπε πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε ένα ραντεβού στη ΒΙΑΝΕΞ με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, προκειμένου να προχωρήσουν μαζί, αλλά στην πορεία ο κ. Βγενόπουλος επέδειξε τεράστια αλαζονεία και μαζί με τον τότε πρόεδρο του «τριφυλλιού» Νικόλα Πατέρα μετέτρεψαν το όλο εγχείρημα σε two men show.

«Ο κ. Βγενόπουλος είχε έρθει στη ΒΙΑΝΕΞ ένα πρωί, είχε ζητήσει ραντεβού με τον πατέρα μου. Ημουν μπροστά. Του είπε, «Παύλο έχω σκοπό να κάνω αυτή την κίνηση, δεν θα την κάνω αν δεν έχω τη στήριξή σου. Ποιο είναι το σχέδιο; Να πάρουμε την ΠΑΕ; Ναι, προχωράμε». Προχώρησε έγινε η πολυμετοχικότητα, κάποια πράγματα στην πορεία άλλαξαν...»

Στη συνέχεια, εκμυστηρεύτηκε πως όταν ο ίδιος σε συνάντησή του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο τον ρώτησε αν θα μπουν στη δεύτερη φάση, εκείνος του απάντησε ότι δεν πρέπει να τον υπολογίζει:

«Αρχικά μπαίνουμε μέσα, παίρνουμε ένα πρώτο ποσοστό και μετά θα καταφέρναμε να πείσουμε τον κ. Βαρδινογιάννη να μας δώσει να αγοράσουμε το ποσοστό του. Κάναμε ένα ραντεβού με τον κ. Βγενόπουλο, πήρε την έγκριση γιατί μαζί προχωρήσαμε, ξεκινάμε και ενώ είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Βγενόπουλος όλους τους κυρίους, καθώς και άλλους επιχειρηματίες που θα έβαζαν τα λεφτά τους, ξαφνικά αυτή η ομάδα έγινε ένα two men σόου και άρχισε να επιδεικνύει μια τεράστια αλαζονεία. Μετά περνούσε ο καιρός, είχαμε μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πήγα το 2009 είδα τον κ. Βγενόπουλο και τον ρώτησα αν θα μπούμε στη δεύτερη φάση. Μου λέει, «Δημήτρη προχώρα μόνος σου, δεν είμαι ο ίδιος όπως πέρυσι και σε παρακαλώ μη χρησιμοποιείς και το όνομά μου». Λέω κάποιος άλλος άνθρωπος θα είναι, όχι αυτός που κάναμε το πρώτο ραντεβού και κάπου εκεί οι σχέσεις μας διαταράχθηκαν».

Για την πρόταση της οικογένειας Γιαννακόπουλου στον Βαρδή Βαρδινογιάννη για τον Παναθηναϊκό: «Από όσα μου έχει μεταφέρει ο πατέρας μου έγινε μια πρόταση 50 εκ. για την ΠΑΕ, μαζί με την Παιανία. Η απαίτηση ήταν 50 για την ΠΑΕ χωρίς την Παιανία, 100 με την Παιανία και έτσι δεν προχώρησε».

Για το περιβόητο ραντεβού στο Πεντελικόν που κάποιοι θεωρούν πως αποτέλεσε το ξεκίνημα συμμαχίας Παύλου Γιαννακόπουλου και Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Ηταν ένα ραντεβού ασήμαντο, έτυχε και έγινε, δεν υπήρξε ποτέ κάποια συμμαχία με τον κ. Βαρδινογιάννη. Τύχαινε για δικούς του λόγους να έχει απέναντι τον πατέρα μου και όλους αυτούς. Πιστεύαμε ότι μια νέα κατάσταση θα φέρει κάτι καλύτερο. Οταν είδαμε ότι η νέα κατάσταση (πολυμετοχική με Βγενόπουλο και Πατέρα) δεν έφερνε αποτέλεσμα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είχαν άλλες ατζέντες, θεωρήσαμε ότι καλύτερα θα ήταν με τον κ. Βαρδινογιάννη, χωρίς να θεωρούμε ότι στα 30 χρόνια ήταν επιτυχημένα όλα».

Για το αν η κριτική που προηγήθηκε ήταν υπερβολική: «Σε καμία περίπτωση. Ο κ. Βγενόπουλος και ο κ. Πατέρας και η αλαζονεία που επέδειξαν, ήταν ο λόγος που διαλύθηκε η πολυμετοχικότητα. Ο μοναδικός λόγος που διαλύθηκε ο Παναθηναϊκός. Αν είχαν συμπεριφερθεί σωστά, ίσως τα πράγματα σήμερα να ήταν διαφορετικά».

Για τη διαχείριση των χρημάτων την εποχή της πολυμετοχικότητας: «Οταν μαζεύονται κάποιοι άνθρωποι και βάζουν χρήματα, οφείλουν τουλάχιστον να ενημερώνονται. Αποφάσεις έπαιρνε ο κ. Πατέρας και ο μόνος που ενημερωνόταν ήταν ο Βγενόπουλος. Αν κάνω λάθος, θα ήθελα να με διαψεύσουν. Η λέξη πόλεμος είναι πάρα πολύ βαριά. Δεν το αποδέχομαι. Απλά θεωρώ ότι όλα τα λάθη που έκαναν, ήμασταν εκεί να τα εντοπίζουμε. Με τον κ. Πατέρα υπήρξαν κάποιες επικοινωνίες να δούμε γιατί έφτασαν τα πράγματα εκεί. Δεν υπήρξε διάθεση από την πλευρά του, ούτε απ' την πλευρά μου, για να είμαι ειλικρινής, να αλλάξουν τα πράγματα. Αν δεν υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις, δεν θα ήμασταν εκεί που βρισκόμαστε σήμερα».

Για το αν υπήρξαν λάθη και από τη δική του πλευρά: «Οπως σας είπα, υπάρχει δράση και αντίδραση. Η δική μου φιλοσοφία λέει πάντα φταίει η δράση. Η λανθασμένη δράση θα φέρει και τη λανθασμένη αντίδραση».

Για το αν δημιουργήθηκαν προβλήματα όταν μπήκε το «εγώ» πάνω από το σύλλογο: «Συμφωνώ».

Για τη διάλυση της ΠΑΕ και αν αισθάνθηκαν την ανάγκη ως οικογένεια πριν βγει ο Αλαφούζος, να βγουν οι ίδιοι μπροστά: «Ηδη το βάρος να κρατάς την ΚΑΕ σε τέτοιο επίπεδο είναι μεγάλο. Πόσο μάλιστα να κρατάς και την ΚΑΕ και την ΠΑΕ μαζί. Αναγκαστικά έπρεπε να γίνει μια επιλογή. Αυτή ήταν ο μπασκετικός Παναθηναϊκός που είναι και το δημιούργημα της οικογένειάς μας. Σαν σκέψη πέρασε από το μυαλό μας και πάντα όταν υπάρχει πρόβλημα στην ΠΑΕ, θα βοηθήσουμε. Ομως, ο πατέρας μου και ο θείος μου έχουν περάσει πολλά, δύσκολα θα μπορούσαν αυτή την εποχή να ανοίξουν νέο κύκλο. Εγώ είμαι ένας πατέρας, έχω δύο παιδιά, έχω 1.200 άτομα πίσω, τα media με άλλα 300 άτομα, την ΚΑΕ. Δεν είναι πολλά;».

Για το αν στο άμεσο μέλλον ασχοληθεί ενεργά με την ΠΑΕ: «Η απάντηση είναι όχι, γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια με τον κ. Αλαφούζο, πρέπει όλοι οι Παναθηναϊκοί να σταθούν στο πλευρό του. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Δεν θα ασχοληθώ με την ΠΑΕ».

Για τον Ολυμπιακό και την κορυφή στο ποδόσφαιρο: «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τον χτυπήσουμε. Είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ο κ. Μαρινάκης ασχολείται όλη μέρα με τον Ολυμπιακό. Τον εκτιμώ ως επιχειρηματία, είναι καλός οικογενειάρχης, από κει και πέρα έχει τα μειονεκτήματά του. Είναι Ολυμπιακός, τι να κάνουμε;

Για το αν θεωρεί ότι θα πετύχει το εγχείρημα Αλαφούζου, καθώς οι εγγραφές δεν πάνε όσο καλά θα ήθελε: «Yπάρχει το θέμα της κρίσης, δεν περισσεύουν λεφτά στον κόσμο. Βγαίνει έξω και κοιτάζει και τις τιμές, δεν έχει χρήματα να κάνει συνδρομές. Πιστεύω ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία θα πετύχει. Ο κ. Αλαφούζος και η οικογένειά του πετυχαίνουν παντού επιχειρηματικά. Στα ναυτιλιακά, στα media. Γιατί όχι και στον Παναθηναϊκό;».

Για το λόγο που πρότεινε σε Πατέρα - Βγενόπουλο να μπουν στο μπάσκετ, από τη στιγμή που θεωρεί ότι είναι αυτοί που «διέλυσαν» τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό: «Γιατί είναι άνθρωποι Παναθηναϊκοί, έχουν χρήματα, έπρεπε να κοιτάξω όλες τις εκδοχές. Δεν ήταν οι πρώτοι στους οποίους απευθυνθήκαμε, αλλά θα ήταν καλύτεροι από ξένους ή από το να πάει η ομάδα στο Πρωτοδικείο».

Για τη διαφήμιση της εταιρίας του στο Καραϊσκάκη: «Ηταν μια διαφήμιση του newsbomb σε όλα τα γήπεδα, άρα και στο Καραϊσκάκη. Αλλο η δουλειά άλλο το συναίσθημα».

Για τη σχέση του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Εχουμε βρεθεί δύο φορές. Στο Πεντελικόν δεν ήμουν εκεί. Ηταν η κ. Κανέλλη εκεί, δεν έγινε τίποτα. Ηταν σε δημόσιο χώρο στο ξενοδοχείο. Τώρα πώς βγήκαν σενάρια, δεν καταλαβαίνω. Για να επανέλθω στο Πεντελικόν. Ισως το τάιμινγκ, επειδή ήταν κοντά στο ραντεβού με τον Βγενόπουλο που μου είπε προχώρα μόνος σου. Εκεί κατάλαβα ότι είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του και άρχισε η στάση της εφημερίδας να είναι πιο επιθετική».

Για τις συναντήσεις με τον Γ. Βαρδινογιάννη: «Οταν έχουν γραφτεί τόσα πράγματα για αντιπαλότητα, συζητήσαμε τα πάντα. Οπως παραδέχτηκα κι εγώ κάποια λάθη που έχω κάνει, έτσι κι εκείνος παραδέχτηκε λάθη».

Για μια συνεργασία Βαρδινογιάννη - Γιαννακόπουλου: «Εγώ γνωρίζω ότι ο κ. Βαρδινογιάννης αποχώρησε, έχει παραχωρήσει τις μετοχές του. Δεδομένο είναι ότι ο κ. Βαρδινογιάννης και η οικογένειά του είναι Παναθηναϊκοί, εμείς είμαστε Παναθηναϊκοί και όλοι οι Παναθηναϊκοί πρέπει να βοηθούν όπως μπορούν».

Για το τι πρέπει να κάνει ένας καλός και εύπορος Παναθηναϊκός, όπως λέει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Πρέπει να δώσει προσωπικό χρόνο και αν δεν μπορεί, να δώσει χρήματα».

Για τη συμμετοχή του στην Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα, κακώς, είναι κάτι που θα γίνει».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών: «Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγαλύτερο brand name στην Ελλάδα, έπρεπε να είχε προσελκύσει ξένους επενδυτές. Θυμάμαι ότι έλεγαν παλιά, η Ελλάδα είναι Ακρόπολη και Panathinaikos. Βέβαια τώρα η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αποτρεπτική. Αν όμως κάποιος σύλλογος μπορεί να το κάνει στη χώρα, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός».

Για το αν παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο: «Πήγαινα στο γήπεδο στο ποδόσφαιρο την εποχή Σαραβάκου, Ζάετς μέσα - έξω. Τώρα, τα τελευταία χρόνια δεν πηγαίνω συχνά. Πηγαίνω στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όταν παίζει η Γιουβέντους...».

Για το αν κάνει λάθη: «Λάθη κάνω, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κάνει λάθη. Αν δεν είχα κάνει λάθη δεν θα μάθαινα, ώστε να μην τα επαναλαμβάνω στο μέλλον».

Για προσωπικές σχέσεις και αν σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλει να τους βλέπει: «Οχι, προσπαθώ να μην κρατάω κακίες, να τα αφήνω πίσω. Φαντάζομαι ότι λέτε για το καλοκαίρι αυτό και όσα έγιναν. Υπάρχουν κάποιοι που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να καταστρέψουν αυτό το δημιούργημα. Ναι, αυτούς τους ανθρώπους δεν θέλω να τους ξαναδώ στον Παναθηναϊκό ή κοντά μου».

Γ?



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved