Κυρίτσης στο Onsports: «Ξεχωριστός για μένα ο Παναθηναϊκός»

Κυρίτσης στο Onsports: «Ξεχωριστός για μένα ο Παναθηναϊκός»

Ο Αλέξης Κυρίτσης μιλάει στο Onsports για το... σχολείο που αποτέλεσε για αυτόν η χρονιά του στον Παναθηναϊκό, την υπογραφή συμβολαίου με τον Ίκαρο Καλλιθέας και τη φιλοδοξία του να επιστρέψει ξανά στο επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Ο 30χρονος γκαρντ δηλώνει ότι έμαθε πολλά από το «τριφύλλι» που θα τον βοηθήσουν στη μετέπειτα καριέρα του, τονίζει πως θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας του Ικάρου και δεν κρύβει ότι στόχος του είναι να αγωνιστεί ξανά σε ομάδα επιπέδου των «πρασίνων».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Κυρίτση στο Onsports:

Η εμπειρία σου από τον Παναθηναϊκό;

«Ήταν κάτι πολύ σπουδαίο για μένα γιατί πρόλαβα να δουλέψω με πολύ σημαντικούς ανθρώπους που είναι από τους καλύτερους στη δουλειά τους. Και μιλάω για τους προπονητές, κ. Ομπράντοβιτς και κ. Ιτούδη και φυσικά όλο το επιτελείο. Μου δόθηκε μια δυνατότητα και για εμένα δεν ήταν χαμένη χρονιά. Βελτιώθηκα, έμαθα από τους καλύτερους, συνεργάστηκα με τους καλύτερους παίκτες, τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ήταν πολύ σημαντικό γιατί είχα αυτή τη δυνατότητα μετά από πολύ καιρό. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε...»

Τι είναι αυτό που κρατάς από τον Παναθηναϊκό και θα σε βοηθήσει στη μετέπειτα καριέρα σου;

«Τα πάντα. Από την εξωγηπεδική νοοτροπία μέχρι το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο, την τακτική, την προετοιμασία... Τα πάντα... Ήταν πολύ σπουδαίο για μένα που συνεργάστηκα με τους καλύτερους. Έμαθα πολλά και θα τα κρατήσω για τη μετέπειτα πορεία μου».

Μετά το πέρασμά σου για μια σεζόν από τους πράσινους, υπέγραψες στον Ίκαρο Καλλιθέας. Οι λόγοι για τους οποίους επέλεξες τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου;

«Είδα ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Με τον προπονητή (Πρίφτης) έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Είναι σοβαρός άνθρωπος και πολύ καλός στη δουλειά του. Με πλησίασαν με πολύ ωραίο τρόπο και μου είπαν ότι θέλουν να στηριχτούν πάνω μου. Όλοι ξέρουμε ότι το σωματείο είναι τακτοποιημένο με ανθρώπους που είναι υπόδειγμα για το ελληνικό μπάσκετ και είδα ότι έχει στόχους και προοπτική η ομάδα.

Υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο Ίκαρος θα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος. Αυτό εμένα μου έκανε. Πόσω μάλλον όταν θα συνεργαστώ με ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι στο μπάσκετ, όπως ο κ. Ελληνιάδης που είναι χρόνια στο χώρο, αλλά και ο κ. Πρίφτης που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα όλα αυτά τα χρόνια. Όλα αυτά συνετέλεσαν και με οδήγησαν στην απόφαση να υπογράψω».

Έχει ανέβει ο πήχης με τη νέα προσπάθεια που γίνεται στον Ίκαρο;

«Εγώ προσωπικά προσπαθώ να βάζω πάντα στόχους, αλλά πιο κατάλληλοι για να το πουν αυτό είναι ο πρόεδρος και ο προπονητής. Για μένα, έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα και είναι αυτό που θέλω, να πάμε πολύ καλύτερα από τις άλλες χρονιές. Θα περιμένω φυσικά και τα άλλα παιδιά που θα έρθουν, αλλά νομίζω ότι θα συγκροτήσουμε μια πολύ καλή ομάδα, σοβαρή, που θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι, θα δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο και στο τέλος ελπίζουμε να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αν λάβουμε υπόψη πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα έχει μεγάλες διαφορές συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια».

Είναι τα πλέι οφ ο φετινός στόχος του Ικάρου;

«Τους στόχους τους βάζει ο προπονητής και η ομάδα, αλλά επειδή εγώ είμαι φιλόδοξος άνθρωπος, όπου πάω θέλω να παίρνω και να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ο δικός μου στόχος είναι τα πλέι οφ. Ελπίζω να το πετύχουμε, να είμαστε υγιείς και όλα τα παιδιά να μπουν γρήγορα στη νοοτροπία του προπονητή, κάτι που απαιτεί χρόνο αφού γίνεται μια νέα προσπάθεια και έχουν αλλάξει αρκετά πρόσωπα από πέρσι. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως με τη σωστή δουλειά και έτσι όπως βλέπω να κινούνται οι άνθρωποι του Ικάρου, νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα και θα κάνουμε πολύ καλή χρονιά, αρκεί να είμαστε υγιείς».

Εσύ μας έχεις συνηθίσει να είσαι πρωταγωνιστής στις ομάδες σου, κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί πέρσι στον Παναθηναϊκό. Αυτό θα κάνεις και στον Ίκαρο;

«Το μόνο που μου έλειψε στον Παναθηναϊκό ήταν αυτό. Ο αγωνιστικός χρόνος και το να είμαι πρωταγωνιστής. Ήταν κάτι που είχα σε όλες τις ομάδες της καριέρας μου. Οι άνθρωποι του Ικάρου μου ανέθεσαν αυτόν τον ρόλο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και το εκτιμώ πάρα πολύ που θέλουν να στηριχθούν πάνω μου. Θα κοιτάξω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας. Να έχει μια καλή χρονιά και να είναι επιτυχημένη, αφού αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Και μετά θα έρθει και η αναγνώριση για τους ανθρώπους που δουλεύουν και είναι σωστοί και απέναντι στους αθλητές όπως είναι ο πρόεδρος που είναι κάτι το ξεχωριστό και το αξίζει. Πρέπει εμείς από την πλευρά μας να του δώσουμε χαρά για να μείνει πιο πολλά χρόνια στα γήπεδα».

Είσαι 30 χρονών. Υπάρχει κάτι που δεν έχεις κάνει στην καριέρα σου και θα ήθελες να γίνει από εδώ και πέρα;

«Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος πάντα είχε στόχους και φιλοδοξίες. Μπορεί τα πράγματα να μην ήρθαν έτσι όπως τα υπολόγιζα, αλλά ποτέ δεν τα παρατάω. Φυσικά και έχω στόχους και θέλω παίξω στο υψηλότερο επίπεδο και να πρωταγωνιστήσω. Μου δόθηκε μια ευκαιρία με τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς δεν έμεινα φέτος, αλλά δεν τα παρατάω, θέλω να επιστρέψω στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό της Ευρωλίγκας και να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο.

Νομίζω ότι με τη σκληρή δουλειά μπορώ να τα καταφέρω. Σίγουρα είμαι 30 χρονών, δεν είμαι πιτσιρίκι, αλλά δεν είμαι και μεγάλος. Νομίζω ότι αξίζω να βρίκομαι εκεί και για αυτό θα παλέψω. Ένας αθλητής πρέπει πάντα να βάζει στόχους στον εαυτό του, έτσι ώστε να προσπαθεί να τους κατακτά».

Με ποια ομάδα δέθηκες περισσότερο στην καριέρα σου;

«Όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο, επειδή ήμουν από μικρός Παναθηναϊκάκιας και λόγω του πατέρα μου, ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα να βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Παρόλο που έμεινα έναν χρόνο, έχει μεγάλο μέρος στην καρδιά μου. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα και κάτι που κυνηγούσα χρόνια. Τα κατάφερα μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Δεν μου το χάρισε κανένας. Πραγματικά μόχθησα για να το κάνω αυτό. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με δέχθηκαν στην ομάδα τους. Αλλά γενικά όλες οι ομάδες που έχω περάσει πάντα έχουν κάτι ξεχωριστό στην καρδιά μου και δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποια, αφού έχω αλλάξει και πολλούς συλλόγους, οπότε δεν θα ήταν και σωστό».

Τις πιο έντονες στιγμές που τις έζησες;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές. Ούτε ευχάριστες ούτε δυσάρεστες γιατί στον αθλητισμό έχω ζήσει πολλά πράγματα. Από την πιο μικρή ομάδα μέχρι τον Παναθηναϊκό και θα ήταν άσχημο να επιλέξω κάτι. Τα πιο ωραία συναισθήματα είναι μια επιτυχία. Όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας πέρσι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με τον Άρη, ο οποίος είναι μια μεγάλη ομάδα. Αλλά υπήρχαν και ορισμένες στιγμές οι οποίες ήταν άσχημες και πολύ έντονες και με έκαναν πιο δυνατό. Από τραυματισμούς, από ήττες, όλα όσα περιλαμβάνονται στον αθλητισμό».

Το νέο εγχείρημα στον χώρο του μπάσκετ που είναι το 3x3 πως το βλέπεις;

«Είναι πάρα πολύ ωραίο και μακάρι να εξελιχθεί και να αναδειχθεί σε ένα μεγάλο σπορ στη χώρα μας. Αυτό μπορεί να γίνει, καθώς υπάρχει αγάπη και μπορεί να βγει κάτι πάρα πολύ καλό. Έχει μέλλον και μπορεί να αποτελέσει το αντίστοιχο του μπιτς βόλεϊ. Είναι ένα άθλημα, από το οποίο τα πιτσιρίκια ξεκινούν από εκεί.

Παίζουν το λεγόμενο μονό για τη διασκέδασή τους πάνω από όλα, υπάρχει όμως και ανταγωνισμός. Θα ήταν ευχής έργον και μακάρι να το προωθήσουμε εδώ στην Ελλάδα το άθλημα, το οποίο θα μπορεί να μας κρατάει είτε στην τηλεόραση είτε στα γήπεδα το καλοκαίρι. Είναι παρά πολύ σημαντικό, ωραίο και ευχάριστο. Μακάρι, θα ήταν πολύ ωραίο για την Ελλάδα».



NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved