Basket League: Ολυμπιακός - Τρίκαλα BC 87-72 (photos)

Basket League: Ολυμπιακός - Τρίκαλα BC 87-72 (photos)

Επίδειξη δύναμης απέναντι στα Τρίκαλα BC έκανε ο Ολυμπιακός, φθάνοντας σε άνετη επικράτηση στο ΣΕΦ με 87-72.

Στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Basket League οι Πειραιώτες δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία απέναντι στους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη. Πήραν εξ αρχής τον απόλυτο έλεγχο του ματς κι έχτισαν διαφορά ασφαλείας, την οποία όχι απλώς συντήρησαν, αλλά και αύξησαν στη συνέχεια. Εξάλλου, οι Θεσσαλοί ήταν φανερό πως δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό του αντιπάλου τους. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, ξεκουράζοντας βασικές μονάδες εν όψει της δύσκολης συνέχειας εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Ματ Λοτζέσκι, Γιώργος Πρίντεζης και Γιάννης Παπαπέτρου, ενώ από τα Τρίκαλα BC παρακολούθησε με πολιτικά το ματς το νέο μεταγραφικό απόκτημά τους Νεμάνια Μιλίκοβιτς.

Μόνο ο Ανδρέας Χριστοδούλου δεν σκόραρε από τον Ολυμπιακό, ενώ πέντε ήταν «διψήφιοι», εκ των οποίων ο Μπρεντ Πέτγουεϊ και ο Οθέλο Χάντερ είχαν από 12π. Έξι ασίστ μοίρασαν Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Σλούκας, εφτά ριμπάουντ είχε ο Δημήτρης Αγραβάνης. Από τους ηττημένους, ο Μπράιαν Τρέισι «σταμάτησε» στους 20 πόντους, έχοντας ακόμα πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, και ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς συνείσφερε 18 πόντους, έξι ριμπάουντ και μία ασίστ.

Με ρεκόρ παραγωγικότητας στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός φρόντισε να «καθαρίσει» με το... καλημέρα την υπόθεση νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» από το 11-9 στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης έτρεξαν επιμέρους σκορ 20-8 και φρόντισαν με τη λήξη της πρώτης περιόδου να εξασφαλίσουν διαφορά ασφαλείας +14 πόντων (31-17). Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ήταν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος ήταν ορεξάτος τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι και σε δέκα λεπτά συμμετοχής σημείωσε 10 πόντους (2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου ανέλαβε δράση η πειραϊκή φροντ λάιν, με τον Οθέλο Χάντερ να μην έχει αντίπαλο κάτω από τα καλάθια, σταδιακά ανέβασε στροφές και η περιφέρεια, ενώ με εξαιρετική άμυνα ο Ολυμπιακός πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +20 (54-34).  Η «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν κατέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, τα Τρίκαλα BC τα... έσπασαν στα σουτ εντός παιδιάς και ο Ολυμπιακός, που κυριάρχησε σε ριμπάουντ και δημιουργία, χωρίς να απειληθεί έφθασε άνετα στο τελικό 87-72 και έμεινε μόνος στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Basket League μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Τσούνας, Σκούτας.
Δεκάλεπτα: 31-17, 54-34, 71-52, 87-72.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 12 (2), Χάντερ 12, Ντάνστον 8, Σπανούλης 10 (1), Ντάρντεν 2, Σλούκας 11 (3), Λαφαγέτ 6, Χριστοδούλου, Αγραβάνης 5, Μάντζαρης 10 (1), Καββαδάς 4, Κατσίβελης 7 (2).
Τρίκαλα BC (Φλεβαράκης): Ίνγκραμ 2, Νικολόπουλος, Τρέισι 20 (2), Μπόουι 11, Τσούπκοβιτς 19 (5), Πάνος 6, Σπανός, Καμαριώτης, Ματαλόν 8 (1), Βαρυτιμιάδης, Κάντζι 6.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το live του Onsports

Basket League: Ολυμπιακός - Τρίκαλα BC 87-72 (photos)

{livechat}1271631{/livechat}


Παναθηναϊκός Aktor: Σλούκας σημαίνει… Final-4
Παναθηναϊκός Aktor: Σλούκας σημαίνει… Final-4
Παναθηναϊκός Aktor: Τα 11 +1 Final-4 του “τριφυλλιού”
Παναθηναϊκός Aktor: Τα 11 +1 Final-4 του “τριφυλλιού”
Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 7ο παρέα -Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο Final-4
Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 7ο παρέα -Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο Final-4
Έχρισε φαβορί την Μπαρτσελόνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Έχρισε φαβορί την Μπαρτσελόνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved