Και ο Παναθηναϊκός θέλει τον… αρχηγό του (photos+videos)

Και ο Παναθηναϊκός θέλει τον… αρχηγό του (photos+videos)

Το Ρέθυμνο είχε την πρωτοβουλία όσο ήταν τον πάγκο ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αλλά από την στιγμή που ο αρχηγός πάτησε παρκέ ήρθε η ανατροπή και το τελικό 77-83 με υπογραφή… Φώτση.

Τα πειράματα συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο Ρέθυμνο, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να… δοκιμάζει τα πάντα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Κρητικής ομάδας, δύσκολα, με 77-83, με τους παίκτες τους γηπεδούχους να μην τα παρατάνε ούτε… 3δευτερόλεπτο. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει για πολύ τον Διαμαντίδη και είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 25 λεπτά που ήταν στον πάγκο, οι παίκτες του Γιαπλέ είχαν τον έλεγχο (51-44). Από εκεί και έπειτα όμως ο Διαμαντίδης ανέλαβε δράση και «καθάρισε» το ματς, παίρνοντας επιθετικές πρωτοβουλίες και «ανεβάζοντας» παράλληλα τους συμπαίκτες του.

Το ανακάτεμα της τράπουλας συνεχίστηκε για τα… καλά από τον Αργύρη Πεδουλάκη, από την πρώτη φάση κόντρα στο Ρέθυμνο, με τον Έλληνα τεχνικό να «κατεβάζει» μια… ιδιόμορφη πεντάδα. Αποστολίδης, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Σανγκ και Μπατίστ αποτελούσαν τους πρώτους πέντε, με τον «Άρτζι» να κάνει πράξη αυτό που είπε μετά το τέλος του αγώνα με την Λουκόιλ. Πως στα τρία πρώτα δεκάλεπτα οι «πράσινοι» κάνουν… δοκιμές.

Το Ρέθυμνο μπήκε δυνατά, πήρε… δύναμη και φόρα από τον κόσμο του που είχε γεμίσει το «Μελίνα Μερκούρη» και προηγήθηκε με 7-3 (6’). Στο επόμενο λεπτό ένα καλάθι από τον Σανγκ και ένα τρίποντο από τον Ματσιούλις διαμόρφωσαν το 7-8 για το «τριφύλλι», αλλά οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ με τους Χαρτ και Γκάμπριελ να κάνουν την... ζημιά προηγήθηκαν εκ νέου με 13-10. Οι «πράσινοι» περνούσαν την μπάλα συνεχώς στο «ζωγραφιστό» και μέσα από αυτό βρισκόταν και το μακρινό σουτ.

Ο Φώτσης το εκμεταλλεύτηκε και έκανε το 13-13 στο 7’. Σχεδόν 90 δεύτερα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Αργύρη Πεδουλάκη για διαμαρτυρίες για ένα φάουλ που κέρδισε ο Χαρτ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πάει στην γραμμή της... φιλανθρωπίας ο παίκτης του Ρεθύμνου για τέσσερις βολές. Ευστόχησε και στις τέσσερις  και έκανε το σκορ 20-15. Ο Λάσμε πρόλαβε να κάνει το 20-17 που ήταν το σκορ για την πρώτη περίοδο.

Στο τιμόνι οι κρητικοί στον πάγκο ο Διαμαντίδης

Τα πειράματα του Αργύρη Πεδουλάκη συνεχίστηκαν και στην δεύτερη περίοδο, με τον προπονητή του «τριφυλλιού» να μην χρησιμοποιεί ούτε… δευτερόλεπτο στο πρώτο μέρος τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Λάσμε ήταν ο παίκτης που έβαλε το τελευταίο καλάθι της πρώτης περιόδου και ήταν εκείνος που σκόραρε και το πρώτο της δεύτερης, με μία βολή 20-18. Καλαμπόκης και Παππάς χάριζαν… θέαμα, με τον Λάσμε να κάνει το 22-22. Εκεί οι «πράσινοι» έχασαν ελαφρώς την... μπάλα και το Ρέθυμνο με σερί 9-0, πέρασαν μπροστά με 31-22.

Ο Αποστολίδης με ένα «ζευγάρι» βολών, έβαλε τέλος στο σερί, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι… σε άλλο γήπεδο στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπομονή στην επίθεση και έβρισκαν τα «πράσινα» κενά στην άμυνα και για μία ακόμα φορά ξέφυγαν στο σκορ με τον Αλεξάντερ να κάνει πολύ καλό παιχνίδι. Μάλιστα ο Κουμπούρας έκανε το 39-31, αλλά οι «πράσινοι» με μια μίνι… αντεπίθεση μείωσαν στο σκορ και με τρίποντο του Αποστολίδη στην λήξη μείωσαν ακόμα περισσότερο, σε 41-38.

Τάπες, καρφώματα και απίστευτος ρυθμός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με έναν… τρελό ρυθμό. Με συνεχόμενα καρφώματα και τάπες και από τις δύο πλευρές με τον κόσμο να… παραληρεί. Το Ρέθυμνο συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και με τρίποντο του Προύιτ προηγήθηκε με 51-44. Κάπου εκεί ήταν η ώρα για την είσοδο του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πάτησε παρκέ 4:21 μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου  και με ένα δικό του τρίποντο και ένα του Μπράμου, το σκορ έγινε 51-50. Ο Αλεξάντερ όμως είχε… κέφια και με έναν ακόμα εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το 53-50. Ο Αλεξάντερ μπορεί να είχε κέφια, ο Μπράμος όμως ήταν «καυτός» και με ένα ακόμα εύστοχο σουτ από την γραμμή των τριών πόντων έφερε το ματς και πάλι στα ίσια, 53-53.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Γιαπλέ και τους παίκτες του ο Διαμαντίδης σκόραρε ένα ακόμα τρίποντο και 53-56. Απάντηση με το ίδιο νόμισμα από τον Καλαμμπόκη, την στιγμή που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με το άκουσμα της κόρνας έκανε το 56-58. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Διαμαντίδης μπήκε στα μισά της περιόδου με το σκορ στο 51-44 για το Ρέθυμνο και το επιμέρους σκορ έγινε 5-14! Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, προηγήθηκε και με 60-68, αλλά οι Κρητικοί δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν. Προσπάθησαν να ροκανίσουν την διαφορά (75-76 στο 39’) αλλά η εμπειρία των παικτών του Παναθηναϊκού και o Αντώνης Φώτσης 77-83.  

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-38, 56-58, 77-83

ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 17(3), Καλλινικίδης 2, Κουμπούρας 4, Αγγελόπουλος 6, Προύιτ 5(1), Γκάμπριελ 13(1), Καλαμπόκης 5(1), Κανονίδης 2, Σίνης, Άρμπετ 12(2), Λάτοβιτς 1, Κουάμε 10, Αντωνόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς 5(1), Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 12(2), Σανγκ 2, Μπατίστ 8, Φώτσης 13(3), Αποστολίδης 5(1), Λάσμε 11, Ματσιούλις 13(1), Διαμαντίδης 8(2), Γκιστ 4, Παππάς 2, Σκορδίλης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα από το Onsports:

{coveritlive}59fbd42494{/coveritlive}

 

Και ο Παναθηναϊκός θέλει τον… αρχηγό του (photos+videos)



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved