Παναθηναϊκός: Διπλό για... νταμπλ και μέσα στο ΣΕΦ (photos)

Παναθηναϊκός: Διπλό για... νταμπλ και μέσα στο ΣΕΦ (photos)

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε και εκτός έδρας τους «κυανέρυθρους», 62-64, «σκούπισε» τον Πανιώνιο και.. φορτσάρει για κούπα μέσα στον Πειραιά.

Τα… καλά τώρα αρχίζουν για τον Παναθηναϊκό ο οποίος αφού «σκούπισε» τον Ίκαρο στα προημιτελικά… έπραξε ακριβώς το ίδιο και με κόντρα στον Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» μετά τις δύο νίκες στο ΟΑΚΑ, κέρδισαν και στην Νέα Σμύρνη, 62-64, έκαναν το 3-0 και τώρα ετοιμάζονται για το break στο ΣΕΦ. Την Παρασκευή το βράδυ ξεκινούν οι τελικοί και στο μυαλό όλων στον Παναθηναϊκό είναι στο… 0-1!

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με πολύ καλύτερο τρόπο τον τρίτο ημιτελικό, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και με τον Αθηναίου να είναι σε πολύ καλή βραδιά προηγήθηκε με 5-4, ενώ με τρίποντο του Βαλδίμηρου Γιάνκοβιτς το σκορ έγινε 8-6 στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε πως οι παίκτες του δεν έχουν μπει στον… ρυθμό του αγώνα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άμεσα τις διορθωτικές κινήσεις. Ο Αθηναίου όμως ήταν «καυτός» και με νέο τρίποντο έκανε το 11-6, με τον Μπούκερ να δίνει προβάδισμα 7 πόντων στην ομάδα του, 13-6 και τον Πεδουλάκη να καλεί χωρίς… καθυστέρηση τάιμ άουτ.
Αμέσως μετά στο παρκέ πέρασε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με τον «Άρτζι» να δίνει ξεκάθαρη εντολή στους παίκτες του να περνάνε την μπάλα μέσα στην ρακέτα. Ο «Σόφο» ακουμπούσε μπάλα σε κάθε επίθεση και κατάφερε να φθείρει τους ψηλούς του Πανιωνίου και να ροκανίσει την διαφορά. Αν ήταν λίγο πιο εύστοχος από την γραμμή των βολών τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τους «πράσινους». Με 5 πόντους του Έλληνα σέντερ το σκορ έγινε 15-10, ενώ ο Αθηναίου με τον 10ο πόντο του στην πρώτη περίοδο διαμόρφωσε το 18-12 και ο Σχορτδανίτης με μία βολή «έγραψε» το 18-13 που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Κονσέρτο για… πολυβόλα

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού του πρώτου μέρους μπήκε αποφασισμένος να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Με 3 συνεχόμενα τρίποντα (ένα από τον Γκουίν και δύο από τον Μπράμος) οι «πράσινοι»… έτρεξαν σερί 0-9 και το σκορ έγινε 18-22. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έριξε στο παρκέ τον Γιώργο Μπόγρη, ο οποίος έδωσε αρκετές λύσεις στην ομάδα του (20-22) αλλά λύσεις έδινε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος για τον Παναθηναϊκό (20-24). Με τρίποντο του Διαμαντίδη και ένα πολύ ωραίο καλάθι του Λάσμε, στο 15’, το σκορ έγινε 24-29, αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου ο Πανιώνιος αντέδρασε. Με τον Μπατή να σκοράρει από τα 6,75 το σκορ έγινε 29-29, ενώ με ένα τυχερό τρίποντο του Γιάνκοβιτς οι «κυανέρυθροι» πήραν και πάλι το προβάδισμα με 32-31. Ο Κάρι απάντησε με τον ίδιο τρόπο (τιμωρώντας και πάλι την ζώνη του Σφαιρόπουλου), 32-34, ενώ ο Κις συνέχισε τον διαγωνισμό τριπόντων, 35-34. Ο Ραμέλ Κάρι όμως και απόψε ήταν πολύ.. καλός και με καλάθι στην εκπνοή του ημιχρόνου έκανε το 35-36.

Διαστημικό… ξεκίνημα και βάσεις για νίκη

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο ήταν… διαστημικό. Οι «πράσινοι» με πρωταγωνιστές τους Κάρι και Λάσμε προηγήθηκαν με 37-44, «τρέχοντας» σερί 2-8 στο πρώτο τρίλεπτο, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι απόλυτα ικανοποιημένος και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τρέχει στην γραμματεία για τάιμ άουτ αμέσως μετά το εντυπωσιακό κάρφωμα του σέντερ του Παναθηναϊκού. Μετά το τάιμ άουτ δεν άλλαξε κάτι… δραματικά με τους «πράσινους», μάλιστα, να συνεχίζουν την εκπληκτική τους άμυνα και έπειτα από πολύ ωραίο καλάθι του Τσαρτσαρή (από πολύ ωραίο συνδυασμό με τον Διαμαντίδη) να ανεβάζουν την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, 37-48 στο 25’. Η απάντηση του Πανιωνίου, όμως, μπορεί να άργησε αλλά ήρθε. Την στιγμή που οι «πράσινοι» έψαχναν να περάσουν την μπάλα στο «ζωγραφιστό» με… ανορθόδοξο τρόπο η ομάδα της Νέας Σμύρνης με δύο τρίποντα από τους Μπατή και Κις μείωσε σε 43-48 και ο Αργύρης Πεδουλάκης, με την σειρά του, κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ. Αμέσως μετά την διακοπή η μπάλα πέρασε σωστά στα χέρια του Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο οποίος με γκολ-φάουλ έκανε το 43-51.

Έκανε… παππά(δες) ο Πανιώνιος αλλά…

Ο Μπράμος μοιάζει να έχει.. ξυπνήσει για τα καλά και με ένα ακόμα τρίποντο έδωσε και πάλι διψήφια διαφορά στην ομάδα του, 47-57. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός εκτός από την ουσία, προσέφερε και θέαμα με τον Διαμαντίδη να… απογειώνει τις μπάλες και ο Λάσμε να τις καρφώνει με δύναμη και.. πάθος στο καλάθι του Πανιωνίου και την διαφορά να μεγαλώνει, 47-59. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήραν κάποια… ψήγματα ψυχολογίας από το τρίποντο του Αθηναίου, 52-59, αλλά ο Διαμαντίδης τους έκοψε τον… βήχα αφού απάντησε με το ίδιο νόμισμα και η διαφορά και πάλι στους 10 πόντους, 52-62. Ο Παππάς όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα προσπάθησε να κάνει την… ανατροπή με δύο συνεχόμενα τρίποντα, 62-64 που ήταν και το τελικό σκορ αφού οι παίκτες του Πανιωνίου στην τελευταία επίθεση δεν πρόλαβαν να πάρουν το τελευταίο σουτ.

Οι ημερομηνίες των τελικών

Η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, ξεκινάει για τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή (07/06) με το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι στο ΣΕΦ, ενώ την Κυριακή (09/06) θα διεξαχθεί το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ.

Η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ την Τετάρτη 12 Ιουνίου, ενώ από τη στιγμή που χρειαστούν, ο 4ος αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 16 Ιουνίου και ο 5ος και τελευταίος αγώνας στο ΣΕΦ την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

Δεκάλεπτα: 18-13, 35-36, 45-52, 62-24

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 7, Πέιν, Αθηναίου 13, Κις 8, Μίλμπουρν, Αθανασούλας, Μπατής 10, Γιάνκοβιτς 9, Καββαδάς, Παππάς 9, Αγραβάνης, Μπούκερ 6

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 8, Μπράμος 9, Κάρι 13, Ματσιούλις 2, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9, Γκιστ, Γκουίν 3, Ξανθόπουλος 4, Σκορδίλης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του Πανιώνιος - Παναθηναϊκός μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}3e3d01a91f{/coveritlive}



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved