«Είναι δύσκολο αυτό το γκραν πρι»

«Είναι δύσκολο αυτό το γκραν πρι»

Τη 8η pole position σε ισάριθμα γκραν πρι πανηγύρισε στη Βαλένθια η Red Bull Racing! Το σερί συνεχίστηκε και στην  Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Από την πρώτη θέση ξεκινά ο Σεμπάστιαν Φέτελ  για έβδομη φορά φέτος με τον Μαρκ Βέμπερ να  σημειώνει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση.

Ας δούμε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

Σεμπάστιαν Φέτελ  1η θέση με καλύτερο χρόνο στο Q3: 1:36,975’’

«Υπήρξαν πολλές συζητήσεις πριν από αυτό το GP, σχετικά με τις αλλαγές κανονισμών και θα υπάρξουν κι άλλες πριν το επόμενο. Όλοι θα χάσουν κάτι σε απόδοση αλλά ο κόσμος περίμενε εμείς να έχουμε το μεγαλύτερο μειονέκτημα, πράγμα με το οποίο διαφωνώ. Γενικά ήταν μία καλή ημέρα για μας, είναι καλό να έχουμε δική μας τη πρώτη σειρά της εκκίνησης αλλά θα είναι μακρύς αγώνας αύριο. Πάντα είναι δύσκολο αυτό το Grand Prix, σε μία πίστα με παγίδες αφού υπάρχουν 25 στροφές μέχρι να ολοκληρωθεί ένας γύρος. Είναι λοιπόν δύσκολο να τις πάρουμε όλες σωστά ώστε να πετύχουμε τον τέλειο γύρο. Η πρώτη μου προσπάθεια ήταν αρκετά καλή και ήμουν ικανοποιημένος από αυτό. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα και εκκινούμε από καλές θέσεις αύριο».

Μάρκ Βέμπερ 2η θέση με καλύτερο χρόνο στο Q3: 1:37,163’’

«Έκανα ένα πολύ καλό γύρο. Υπάρχουν τόσες στροφές εδώ που είναι δύσκολο να περάσεις από όλες τέλεια στον ίδιο γύρο. Δεν κύλησαν απολύτως ομαλά τα πράγματα για μένα σήμερα και οι μηχανικοί μου έκαναν για μία ακόμα φορά πολύ καλη δουλειά. Ήξερα πως μπορούσα να βελτιωθώ στον τελευταίο γύρο μου, έπρεπε απλά να τα κάνω όλα σωστά τη κατάλληλη στιγμή. Δεν ήταν εύκολο αλλά έκανα καλό γύρο και βελτιώθηκα στον τελευταίο τομέα. Ο Seb ήταν δυνατός στους πρώτους δύο αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα, μία απάντηση σε όσα λέγονταν. Φυσικά σήμερα δεν κερδίζουμε βαθμούς άρα ας δούμε τι θα συμβεί στον αγώνα».

Κριστιάν Χόρνερ  Διευθυντής ομάδας

«Ήταν μία σπουδαία ομαδική εμφάνιση και η παρουσία και των δύο οδηγών μας στη πρώτη σειρά της εκκίνησης αποτελεί σπουδαίο αποτέλεσμα. Οφείλεται στην πλήρη αποτελεσματικότητα όλων και στις τρεις περιόδους των κατατακτήριων και τη σκληρή δουλειά. Τόσο στην πίστα, όσο και στο εργοστάσιο, εξασφαλίζοντας πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μονοθέσια ικανά για την pole position σε κάθε αγώνα. Μπορεί σήμερα να μη κερδίζουμε πόντους αλλά με τη διπλή ζώνη DRS που ξέρουμε πόσο σημαντική θα είναι εδώ, περιμένω ένα συναρπαστικό αγώνα αύριο».

Λιούις Χάμιλτον 3η θέση με καλύτερο χρόνο στο  Q3 1:37,380’’

Δεν περίμενα να φτάσω στην 3η θέση. Η πίστα έχει ιδιαιτερότητες, που μας κρατούσαν πίσω. Οι μηχανικοί έκαναν εξαιρετική δουλειά ανάλυσαν κάποια από τα δεδομένα και επιλέξαμε σωστά τα λάστιχα για το 3ο κομμάτι των δοκιμών. Ήταν φανταστική δουλειά. Νομίζω όμως πως ήμουν άπληστος και πίεσα πολύ. Έτσι έκανα φθορές στα λάστιχα.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved