Mercedes: Αποχώρησε ο Μπρον

Mercedes: Αποχώρησε ο Μπρον

Την αποχώρησή του από την ομάδα της Μερτσέντες ανακοίνωσε την Πέμπτη (28/11)ο Ρος Μπρον, παραδίδοντας τα «ηνία» στους Τότο Βολφ και Πάντι Λόου.

Ο 59χρονος Βρετανός, που δημιούργησε «παντοκρατορίες» στο πρωτάθλημα της Formula 1 με την Μπένετον και τη Φεράρι και θεωρείτο ο «εγκέφαλος» πίσω από τον Μίκαελ Σουμάχερ, πήγε το 2007 στη Χόντα και ένα χρόνο αργότερα, μετά την αποχώρηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας από το πρωτάθλημα, πήρε στα χέρια του την ομάδα, τη μετονόμασε σε Brawn GP και κατέκτησε το 2009 τα πρωταθλήματα οδηγών (με τον Τζένσον Μπάτον) και κατασκευαστών, πριν την πουλήσει στη Μερτσέντες.

«Το σημαντικότερο μέλημά μου πριν πάρω την απόφαση να παραιτηθών ήταν να βεβαιωθώ ότι ο χρόνος είναι ο κατάλληλος, ώστε να εξασφαλιστεί η μελλοντική επιτυχία της ομάδας. Η διαδικασία διαδοχής που σχεδιάσαμε όλη τη χρονιά μας κάνει πλέον έτοιμους να προχωρήσουμε στην αλλαγή», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ρος Μπρον.

Σε ό,τι αφορά τους διαδόχους, ο Λόου εντάχθηκε στη Μερτσέντες τον περασμένο Ιούνιο από τη ΜακΛάρεν, όπου είχε συνεργαστεί επί σειρά ετών με το Νο1 οδηγό της γερμανικής ομάδας, Λιούις Χάμιλτον. Ο Αυστριακός Βολφ ήταν από τον Ιανουάριο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Μερτσέντες, προερχόμενος από τη Γουίλιαμς.

Στην ανακοίνωσή του ο Μπρον δεν διευκρινίζει ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια αναφορικά με την ενασχόλησή του με τη Formula 1.



Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Sold Out το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Sold Out το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής
Σε δημοπρασία η πρώτη φανέλα του Λιονέλ Μέσι
Σε δημοπρασία η πρώτη φανέλα του Λιονέλ Μέσι
Μεταγραφές: Έκπληξη με τη νέα ομάδα του Στέρλινγκ μετά την Τσέλσι
Μεταγραφές: Έκπληξη με τη νέα ομάδα του Στέρλινγκ μετά την Τσέλσι
Η νέα εποχή Allwyn είναι εδώ και «έντυσε» με τα χρώματά της τον Πύργο του Πειραιά
Η νέα εποχή Allwyn είναι εδώ και «έντυσε» με τα χρώματά της τον Πύργο του Πειραιά
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved