Απαγορεύεται η στάθμευση (photos+video)

Απαγορεύεται η στάθμευση (photos+video)

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες πόλεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, είναι το παράνομο παρκάρισμα.

Πολλοί οδηγοί παρόλο που υπάρχουν πινακίδες για την απαγόρευση παρκαρίσματος, αγνοώντας αυτές παρκάρουν όπου βρουν. Φυσικά οι πόλεις και οι αρχές τους λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους, που δείχνουν το διαφορετικό επίπεδο και τον τρόπο σκέψης πολιτών και διοικούντων.

Αναπάντεχα τυχεροί στάθηκαν οι οδηγοί του Πότσδαμ, καθώς οι αρχές αποφάσισαν να κόβουν κλήσεις με μηδενικά πρόστιμα σε όσους σταθμεύουν παράνομα.

Οι κλήσεις τοποθετούνται κανονικά στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων αλλά αναγράφουν πρόστιμο «μηδέν ευρώ» και συνοδεύονται από το μήνυμα «Τυχερέ» για τον παραλήπτη. Η νέα αυτή προσέγγιση έχει ως στόχο να βάλει σε τάξη τους παρανομούντες χωρίς να πειράξει το πορτοφόλι τους.

«Οι κλήσεις είναι μια προειδοποίηση», είπε η εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών Ρεγκίνα Τίλεμαν. «Τις κόβουμε όταν ο οδηγός δεν είναι εκεί. Έτσι λαμβάνουν μια γραπτή προειδοποίηση αντί για την προφορική που θα τους δίναμε κανονικά», πρόσθεσε.

Το Πότσδαμ, η πρωτεύουσα του Βραδεμβούργου, είχε έσοδα περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ από κλήσεις για παράνομη στάθμευση μέσα στο 2011.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται, ο Δήμαρχος της πόλης Βίλνιους της Λιθουανίας, Αρτούρας Ζουόκας, ο οποίος αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του. Ο Ζουόκας πήρε ένα ρωσικό τανκ 13,6 τόνων με κινητήρα diesel V8 260 ίππων και πέρασε πάνω, από μία Mercedes S Class. Μια τέτοια κίνηση κανείς δεν την περίμενε από ένα Δήμαρχο και κυρίως δεν το πίστευε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Με αυτή του την κίνηση έστειλε (πιστεύει) ένα μήνυμα σε αυτούς που παρκάρουν παράνομα και κυρίως σε αυτούς που σκέφτονται να παρκάρουν παράνομα.

Στο video που ακολουθεί δείτε πώς ο Λιθουανός πιστεύει πως θα λύσει το πρόβλημα στην πόλη του.

Απαγορεύεται η στάθμευση (photos+video)Θανάσης Αντετοκούνμπο: Η πρώτη ταινία του είναι γεγονός - «Βάλαμε και την ψυχή μας»
Θανάσης Αντετοκούνμπο: Η πρώτη ταινία του είναι γεγονός - «Βάλαμε και την ψυχή μας»
Με μπροστάρη τον Κριστιάνο η Αλ Νασρ νίκησε την Αλ Αχλί
Με μπροστάρη τον Κριστιάνο η Αλ Νασρ νίκησε την Αλ Αχλί
«Καλπάζει» η ακρίβεια: Σχεδόν 10 ευρώ τα ντοματίνια - Αυξήθηκαν 50% οι τιμές
«Καλπάζει» η ακρίβεια: Σχεδόν 10 ευρώ τα ντοματίνια - Αυξήθηκαν 50% οι τιμές
Δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζάλγκιρις στην Κύπρο
Δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζάλγκιρις στην Κύπρο
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved