Το 100.000ό Cayenne πέρασε  τη γραμμή παραγωγής
SHARE

Το 100.000ό Cayenne πέρασε τη γραμμή παραγωγής

Η χρονιά της επετείου «10 ετών» του εργοστασίου της Porsche στη Λειψία ξεκινά με ένα ορόσημο παραγωγής.

Το 100.000ό Cayenne δεύτερης γενιάς συναρμολογήθηκε στη Λειψία. Ταυτόχρονα, με αυτήν την επέτειο παραγωγής ανοίγει και η αυλαία μιας επετειακής χρονιάς γεμάτης εξελίξεις στις εγκαταστάσεις της Porsche στη Σαξονία.

«Η επιτυχημένη πορεία του εργοστασίου της Porsche στη Λειψία ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια. Αυτό που πριν ήταν μια ανεκμετάλλευτη έκταση, σήμερα συγκαταλέγεται στα πιο σύγχρονα εργοστάσια αυτοκινήτων του κόσμου. Εκτός από το Cayenne, στη Λειψία κατασκευάζεται και το πολυτελές σαλούν της Porsche, η πολύ επιτυχημένη Panamera, ένα μοντέλο που πλέον έχει παραχθεί σε περίπου 70.000 μονάδες. Έτσι, περισσότερα από 93.800 οχήματα βγήκαν από το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία το 2011, αριθμός που ξεπερνά την παραγωγή κάθε άλλου έτους στο παρελθόν», δήλωσε ο κ.Βόλφγκανγκ Λέιμγκρουμπερ, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Παραγωγής και Logistics της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG.

Το 100.000ό Cayenne λευκού χρώματος (pure white) με κινητήρα V8 ετοιμάζεται για να παραδοθεί στο νέο κάτοχό του, στη Βραζιλία. Το Cayenne πωλείται σήμερα σε περισσότερες από 124 χώρες και σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις, με κινητήρες των οποίων η απόδοση κυμαίνεται από 245 έως 500 ίππους, με μέση κατανάλωση καυσίμου από 7,2 έως 11,5 λίτρα ανά 100 χλμ.

Το Cayenne δεύτερης γενιάς παράγεται στη Λειψία από το 2009, με την Porsche να έχει παραδώσει πάνω από 360.000 μονάδες της πρώτης γενιάς από το 2002.

«Λόγω της σταθερά υψηλής ζήτησης για τα μοντέλα Cayenne και Panamera, θα προσθέσουμε μια τρίτη βάρδια παραγωγής στα τέλη Ιανουαρίου. Με τη νέα διαδικασία παραγωγής, θα παράγονται καθημερινά 500 οχήματα κατά μέσο όρο», προσέθεσε o Λέιμγκρουμπερ.

Η προσθήκη τρίτης βάρδιας αποτελεί μία μόνο από τις πολλές προκλήσεις στο άμεσο μέλλον. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι οικοδομικές εργασίες για μια μεγάλη επέκταση του εργοστασίου. Ένα βαφείο και μια γραμμή συναρμολόγησης αμαξωμάτων για μια εντελώς νέα σειρά μοντέλων που θα παράγεται στο εργοστάσιο της Λειψίας από το 2013 και μετά είναι μεταξύ των εγκαταστάσεων που κατασκευάζονται, σε μια έκταση 70 στρεμμάτων. Η Porsche επενδύει συνολικά 500 εκατομμύρια ευρώ στη γραμμή παραγωγής της Σαξονίας δημιουργώντας περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Παναθηναϊκός: Κρίσιμη μέρα για Γιόχανσον
Παναθηναϊκός: Κρίσιμη μέρα για Γιόχανσον
Ολυμπιακός: Εκτός ξανά ο Αγραβάνης!
Ολυμπιακός: Εκτός ξανά ο Αγραβάνης!
Στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα ο Μοράτα
Στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα ο Μοράτα
Στοίχημα: Η ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στοίχημα: Η ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies