Κωστίκος: «Θα μετρήσει το πάθος και η ποιότητα»

Κωστίκος: «Θα μετρήσει το πάθος και η ποιότητα»

Άρης και ΠΑΟΚ αναμετρούνται σήμερα (30/1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ένα τοπικό «ντέρμπι» γοήτρου.

Οι δύο ομάδες έχουν αγωνιστεί 49 φορές με γηπεδούχο τον Άρη ο οποίος μετράει 19 νίκες έναντι 12 του ΠΑΟΚ. Ισόπαλοι έχουν λήξει 19 αγώνες. Το onsports επικοινώνησε με τον βετεράνο επιθετικό του ΠΑΟΚ, Γιώργο Κωστίκο, ποδοσφαιριστή που έχει «γράψει» την δική του ιστορία στα ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. Μας μίλησε για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες, στους παίχτες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα, αλλά και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη.

-Ποια από τις δύο ομάδες βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση;
«Λογικά ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Έχει φέρει καλά αποτελέσματα στα τελευταία του παιχνίδια και έχουν επιστρέψει παίχτες που ενισχύουν την ομάδα. Επίσης και ψυχολογικά είναι καλύτερα καθώς βρίσκεται ψηλότερα στην βαθμολογία και δεν θα έχει τόσο το άγχος των βαθμών. Ο Άρης είναι κακή αγωνιστική κατάσταση καθώς στα τελευταία παιχνίδια δεν τα έχει καταφέρει και δυσκολεύεται στο «γκολ». Έφυγε και ο Κούπερ ο οποίος είναι μεγάλη προπονητική προσωπικότητα.

-Τι μετράει σε τέτοια ντέρμπι; Υπάρχει φαβορί;
«Σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί. Αυτό που μετράει κυρίως είναι το πάθος που θα «βγάλουν» στον αγωνιστικό χώρο οι παίχτες και η θέληση για νίκη που θα επιδείξουν. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το καθαρό μυαλό των ποδοσφαιριστών. Πρέπει όλοι οι παίχτες να λειτουργούν ομαδικά για πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα όλα αυτά πρέπει να συνδυάζονται και με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών.»

-Πώς θα πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι ακολουθεί το πολύ σημαντικό παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη;
«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να τα δώσει όλα για την νίκη. Δεν θα πρέπει να σκέφτεται πως πρέπει να «κρατήσει» δυνάμεις και να προφυλάξει παίχτες. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να πασχίσουν  για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Υπάρχουν αρκετές μέρες να ξεκουραστούν για τον αγώνα κυπέλλου.»

-Ποιοι θα είναι οι παίχτες «κλειδιά»;
«Σε αυτά τα παιχνίδια παίζουν ρόλο οι ισχυρές προσωπικότητες. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίχτες που έχουν παίξει μεγάλα ντέρμπι όπως ο Χαλκιάς, ο Κοντρέρας, ο Γκαρσία και ο Ίβιτς. Υπάρχει και ο Σαλπιγγίδης που γνωρίζει την σημασία ενός τέτοιου αγώνα. Ο Άρης δεν έχει τόσους παίχτες με έντονη προσωπικότητα αλλά πολλοί παίχτες τους έχουν παίξει σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ίσως μπορέσει ο Κόκε να κάνει την διαφορά.»

-Τι ρόλο θα παίξει το γεγονός ότι στον πάγκο των δύο ομάδων θα υπάρχουν Έλληνες προπονητές που έχουν παίξει σε ντέρμπι Άρη- ΠΑΟΚ.
«Ο Μάκης Χάβος έχει ήδη χρόνο στην ομάδα και έχει περάσει την φιλοσοφία του. Θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τους παίχτες για την νίκη. Ο Μιχαλήτσος θα προσπαθήσει να αλλάξει κυρίως την ψυχολογία του Άρη. Να καταφέρει να δώσει συναίσθημα στους ξένους παίχτες και να τους κάνει να παίξουν με «τσαμπουκά».

-Ποιο είναι το κλίμα στις προπονήσεις και μεταξύ των φιλάθλων πριν τα ντέρμπι;
«Στις προπονήσεις επικρατεί ένταση και ο καθένας τα δίνει όλα για να μπορέσει να αγωνιστεί. Υπάρχουν βέβαια πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές αλλά και αυτοί καταλαβαίνουν την αξία τέτοιων αγώνων. Οι φίλαθλοι ζητούν την νίκη για το γόητρο τους και για να κάνουν «καζούρα» στους αντιπάλους.  Δεν νομίζω πάντως πως υπάρχει η «χροιά» των παλαιότερων καιρών. Την εποχή μας κάναμε «καλαμπούρια» και πειράζαμε ο ένας τον άλλο μετά τον αγώνα. Την σημερινή εποχή υπάρχει μια περισσότερη «εχθρότητα» μεταξύ κυρίως των νεαρών οπαδών των ομάδων, κάτι το οποίο με λυπεί.»

-Ποιο ντέρμπι στο «Χαριλάου» θα θυμάστε;
«Το παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω είναι αυτό την περίοδο 1980-81. Ο Άρης ήταν τότε και πρωτοπόρος αλλά καταφέραμε να νικήσουμε με 1-0 με δικό μου γκολ. Είχα βάλει και ένα γκολ την επόμενη χρονιά και κάποια στην Τούμπα.»



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (03/07) - «Μεταγραφές… χθες» για ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (03/07) - «Μεταγραφές… χθες» για ΑΕΚ
Νίκολς: «Είμαι χαρούμενος που θ’ αγωνιστώ για το Περιστέρι και τους ένθερμους οπαδούς της ομάδας»!
Νίκολς: «Είμαι χαρούμενος που θ’ αγωνιστώ για το Περιστέρι και τους ένθερμους οπαδούς της ομάδας»!
Μαρία Σάκκαρη: Κόντρα στη Ριμπάκινα για τον 2ο γύρο του Wimbledon - Η ώρα και το κανάλι
Μαρία Σάκκαρη: Κόντρα στη Ριμπάκινα για τον 2ο γύρο του Wimbledon - Η ώρα και το κανάλι
Ανανεώσε ο Γκαλαλβίνι με Κολοσσό
Ανανεώσε ο Γκαλαλβίνι με Κολοσσό
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved