Οι …ξέφρενες νύχτες του Μοντγκόμερι

Οι …ξέφρενες νύχτες του Μοντγκόμερι

«Παραχωμένος» στο… ροζ κουστούμι του ο Πολ Μοντγκόμερι λικνιζόταν ηδυπαθώς στους ρυθμούς της μουσικής που επέλεγε κάποιες φορές στο κλαμπ του, το «Tuxedo Princess» πριν από 15 χρόνια.

Ήταν η εποχή που ο πρώην επικεφαλής των σκάουτ της Μπέρμιγχαμ και στόχος για λίγες ώρες του Παναθηναϊκού για την κάλυψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή διήγαγε τις ξέφρενες νύχτες του.

Ιδιοκτήτης νυχτερινών κλαμπ στην γενέτειρα του, το Νιουκάστλ αλλά και την Γλασκώβη, όπου κερνούσε… πορτοκαλάδα τον πρώην επιθετικό των Σέλτικ και Ρέιντζερς, Μο Τζόνσον,ο Μοντγκόμερι εγκατέλειψε μια επικερδή καριέρα ακόμη και στην μουσική βιομηχανία για να ανακαλύπτει ταλέντα για την αγαπημένη του Νιουκάστλ.

Συνεργάτης του σερ Μπόμπι Ρόμπσον κατά το παρελθόν, απέρριψε πρόταση της Μπαρτσελόνα πριν μερικά χρόνια, ενώ συνδέθηκε με την αντικατάσταση του Φρανκ Άρνεσεν στην Τσέλσι πριν από 8 μήνες, ο «Μότι», όπως είναι το παρανόμι του, αποπέμφθηκε από την Μπέρμιγχαμ πριν από περίπου έναν μήνα.

Επιλογή του Άλεξ Μακλίς διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο στην οριστικοποίηση των  μετεγγραφών των Ζίγκιτς και Χλεμπ, οι οποίοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα την εφετινή σεζόν, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του κλαμπ.

Παρά ταύτα η φήμη του παραμένει τέτοια που ώθησε τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιήσει μια ανιχνευτική επαφή μαζί του, χωρίς επιτυχία, όπως διαφαίνεται…

Ο «Γκάζα» και ο Ντρογκμπά

Η εμπλοκή του με την νύχτα είχε ως αποτέλεσμα να αποτελέσει μια συμπαθητική φιγούρα ανάμεσα στους Άγγλους ποδοσφαιριστές, που παρέκκλιναν πιο εύκολα στις διασκεδάσεις.

Όπως δηλαδή ο Πολ Γκασκόιν, το ταλέντο του οποίου άνθισε στην αγαπημένη ομάδα του Μοντγκόμερι, την Νιουκάστλ.

«Ερχόταν εκείνη την εποχή στο κλαμπ μου στην πόλη και τον ακολουθούσε σαν σκιά ο Γκλεν Ρέντερ. Ήταν σαν μπέιμπι σίτερ του Γκάζα.

Με έπαιρνε τηλέφωνο και με ρωτούσε: τι κάνει αυτός ο μικρός;» θυμάται ο Μοντγκόμερι, ο οποίος έπειτα από μερικά χρόνια βρέθηκε στο πλάι του προπονητή μετέπειτα, Ρέντερ στην Γουέστ Χαμ, ως επικεφαλής των σκάουτ της ομάδας.

Τότε ήταν που είχε προτείνει στην ομάδα να αποκτήσει τον Ντιντιέ Ντρογκμπά πριν μετακομίσει στην Τσέλσι και διαγράψει την ένδοξη τροχιά του…

Η Μπαρτσελόνα

Το μακρινό 2001 η φήμη του Πολ Μοντγκόμερι ως ένα ποδοσφαιρικό στέλεχος που μπορεί να εξοικονομεί αρκετά χρήματα στις ομάδες του, είχε ταξιδέψει ως την Βαρκελώνη. Ήταν η εποχή που η Μπαρτσελόνα έφτασε μια ανάσα από τον πρώην ιδιοκτήτη των νυχτερινών κλαμπ.

«Με προσέγγισαν άνθρωποι της ομάδας της Βαρκελώνης και μου αποκάλυψαν ότι δεν ήθελαν να σπαταλούν 25 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση ενός παίκτη. Ήθελαν να προσλάβουν έναν άνθρωπο που θα βρίσκει τους ίδιους παίκτες όταν κοστίζουν 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ήθελαν να προτείνω παίκτες ως 23ων ετών από την Ευρώπη και την Αγγλία αλλά τους απέρριψα γιατί αγαπούσα πολύ τον Γκλεν (Ρέντερ) που ήταν στην Γουέστ Χαμ.

Δεν επρόκειτο να εγκαταλείψω έναν φίλο μου» έλεγε ο Μοντγκόμερι, τον οποίο προσέγγισε ο Παναθηναϊκός για να καλύψει την θέση του τεχνικού διευθυντή του.

Οι σύνδεσμοι του στην Ευρώπη είναι αρκετοί και σίγουρα θα μπορούσε να δελεάσει κάποιους παίκτες, που αγωνίστηκαν στο μεγάλο νησί, να κατέλθουν στην Ελλάδα. Το κασέ του όμως είναι δυσβάσταχτο για την ελληνική πραγματικότητα και έτσι καταπώς φαίνεται ο Πολ Μοντγκόμερι δεν θα «χρωματίσει» το άχρωμο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρότι πλέον δεν φορά τα ροζ κουστούμια που τον μετέτρεπαν σε μια εκκεντρική φιγούρα βγαλμένη λες από το περίφημο studio 54…



Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved