Δυο χρόνια χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ (photos+videos)

Δυο χρόνια χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ (photos+videos)

Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τη «μαύρη» εκείνη μέρα, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ μαζί με την κόρη του Τζιάνα και ακόμα επτά άτομα, βρήκαν τραγικό θάνατο, από την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο βρισκόντουσαν, στην περιοχή Καλαμπάσα της Καλιφόρνια.

Ο 41χρονος θρύλος του NBA και του παγκοσμίου μπάσκετ θα άφηνε την τελευταία του, πνοή τόσο άδοξα, σκορπώντας θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι στιγμές που ακολουθούν, σπαρακτικές.

Πρώην συναθλητές και αντίπαλοι, άνθρωποι της μουσικής, των τεχνών, της πολιτικής κυρίως από τις ΗΠΑ, αλλά και από τα υπόλοιπα μέρη του πλανήτη, απλός κόσμος σε όλα τα μήκη και πλάτη, θα πουν το δικό τους «αντίο» στον άνθρωπο, που κατά πολλούς, μετά τον Μάικλ Τζόρνταν, ήταν ό,τι καλύτερο είχε εμφανιστεί ποτέ στα γήπεδα.

Πολλά παιχνίδια, τόσο στο NBA, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο ξεκίνησαν με παράβαση 24 δευτερολέπτων ή 8 δευτερολέπτων δεύτερης κατοχής, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος στην καριέρα του στο ΝΒΑ φόρεσε αυτά τα δύο νούμερα στη φανέλα (24 και 8).

Παίκτες να κλαίνε, μηνύματα σε μπλούζες και παπούτσια για τον «Black Mamba», αφιερώσεις στον ουρανό, σε ένα μπάσκετ, που έχανε έναν από τους κορυφαίους που το αντιπροσώπευσαν ποτέ. 

Το τελευταίο αντίο

Στην τελετή για τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του, Τζιάνα, η σύζυγος του «Black Mamba» έκανε και τα… σίδερα να λυγίσουν με τη σπαρακτική ομιλία της. 

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο «Staples Center» για να τιμήσουν τον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του Τζιάνα. Στην τελετή που διεξήχθη, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και τα δάκρυα ήταν αδύνατο να συγκρατηθούν και να μείνουν στα μάτια όσων βρέθηκαν εκεί.

Όταν η σύζυγος του Κόμπι, Βανέσα ολοκλήρωσε τον σπαρακτικό της λόγο, για να κατέβει από το βήμα χρειάστηκε τη βοήθεια του Μάικλ Τζόρνταν. Ο «Air» όπως και όλοι οι μεγάλοι αστέρες του ΝΒΑ, αλλά γενικότερα του αθλητισμού και των τεχνών, δίνει φυσικά το «παρών» στη συγκλονιστική τελετή στο «Staples Center», με τον ίδιο να ξεσπάσει σε κλάματα.

Η μυθική του καριέρα

Ο Κόμπι Μπράιαντ συνέδεσε το όνομά του, με τους Λος Άντζελες Λέικερς, αγωνιζόμενος για 20 χρόνια με τη φανέλα των «λιμνανθρώπων», με την οποία κατέκτησε πέντε φορές την κορυφή του NBA.

Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου το 2008, MVP των τελικών το 2009 και το 2010, τέσσερις φορές MVP του All Star Game (όπου συμμετείχε συνολικά 18 χρονιές) και δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Στέφθηκε επίσης δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο.

Παράλληλα, όταν αποχαιρέτησε το λαό του, στις 13 Απριλίου του 2016, με την 60άρα απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, ο Κόμπι βρισκόταν στην τρίτη θέση όλων των εποχών στην ιστορία του NBA, με 33.643 πόντους.

Ο μέσος όρος των 25 πόντων ανά αγώνα τον φέρνει στη 12η θέση όλων των εποχών, ενώ είναι επίσης 8ος σε συνολικά λεπτά συμμετοχής, 15ος σε αγώνες, 3ος σε προσπάθειες εντός πεδιάς και 7ος σε εύστοχα σουτ, 3ος σε εύστοχες βολές και 5ος σε προσπάθειες και 17ος σε κλεψίματα.

Το OnSports.gr μέσω φωτογραφιών αλλά και βίντεο, σας θυμίζει μερικές από τις καλύτερες στιγμές του κορυφαίου Κόμπι Μπράιαντ.

Mamba out...

Kobe Bryant: A Legacy Beyond the Court | NBA on ESPN

Kobe Bryant's TOP 40 Plays of His NBA Career

The Game When Kobe Bryant Scored 81 Points & Became The Legend | January 22, 2006

Kobe Bryant 60 Points in Final Game vs Utah Jazz - Full Highlights + Speech 13/04/2016

NBA

Michael Jordan remembers Kobe Bryant in beautiful tribute



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved