Νησί των Ανέμων… τώρα και του μπάσκετ!

Νησί των Ανέμων… τώρα και του μπάσκετ!

Το ONSPORTS συστήνει τον ΑΟ Μυκόνου και την φιλόδοξη προσπάθεια που γίνεται στο «πετράδι» του Αιγαίου

Αν κάποιος γράψει στην μηχανή αναζήτησης (google) την λέξη Μύκονος, θα δει 41.600.000 αναφορές στο νησί των Ανέμων. Θα διαβάσει για την χλιδή, το glamour και την λάμψη που αναδύει το νησί, το οποίο γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο από τους σελέμπριτι που κάνουν την εμφάνιση τους στα γραφικά Ματογιάννια, στο SuperParadise και το Nammos στην Ψαρού. Θα χρειαστεί να… ψάξεις αρκετά μέχρι να βρεις αναφορές για τον ΑΟ Μυκόνου, την ομάδα μπάσκετ του νησιού που την φετινή χρονιά θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.

Το ONSPORTS αναλύει το φαινόμενο του ΑΟ Μυκόνου, μιας ομάδας που θέλει να κλέψει την παράσταση, εκεί που οι Χολυγουντιανοί σταρ έχουν τον πρώτο λόγο…

Μια παρέα φίλων χρόνια τώρα δεν διστάζει να δαπανά χρόνο και χρήμα, προκειμένου να καλλιεργεί το μπάσκετ σ’ ένα μέρος, που προσελκύει αστέρες του Χόλυγουντ, κροίσους και αθλητές παγκόσμιας κλάσης σε όλα τα σπορ.

Την παρέα αυτή που αποτελούν και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Μυκόνου αποτελούν ο Αλέξανδρος Κουκάς (πρόεδρος), ο Νίκος Δακτυλίδης, ο Αλέκος Αγγελετάκης, ο Πέτρος Γιαβρούτας και ο Γιώργος Γρυπάρης. Σ’ αυτή την καλή παρέα βρίσκεται και ο Γιάννης Θεοχάρης, ένας πολύ σημαντικός επιχειρηματίας του νησιού, που συμβάλλει κι αυτός αρκετά, προκειμένου η ομάδα να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Όμως, είναι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων.

Η φράση «τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι» εκφράζει απόλυτα την φιλοσοφία του Γιάννη Θεοχάρη, ο οποίος είναι πάντα εκεί για να στηρίξει το εγχείρημα.

Dileini

Δακτυλίδης: «Είμαστε ρομαντικοί άνθρωποι»!

Ένας από τους ανθρώπους που στηρίζει ουσιαστικά τον ΑΟ Μυκόνου στην προσπάθεια για την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου στο μπάσκετ, το οποίο έχει όραμα και φιλοδοξίες, είναι ο Νίκος Δακτυλίδης.

«Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα και από κει και πέρα ότι βγει! Ο στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε σ’ ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Γ’ Εθνικής» εξηγεί ο Νίκος Δακτυλίδης, επιφανείς επιχειρηματίας του νησιού των Ανέμων και συνεχίζει: «Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν θα είναι εύκολα, αλλά όταν υπάρχουν οι σωστοί σύμβουλοι και έχουν όραμα και διάθεση όλα θα πάνε καλά. Είμαστε ρομαντικοί άνθρωποι αυτοί που… τρέχουμε το τμήμα μπάσκετ! Είμαστε πέντε άνθρωποι, φίλοι, οικογενειάρχες, δεν έχουμε πονηρές σκέψεις και θέλουμε να πάει ψηλά το μπάσκετ της Μυκόνου!».

Οι υποδομές

Οι ακαδημίες του ΑΟ Μυκόνου είναι ένα βασικό στοιχείο για την λειτουργία της ομάδας. Στόχος και επιδίωξη των ανθρώπων που αφαιρούν προσωπικό χρόνο και χρήμα από την ζωή τους, για το μπάσκετ, είναι να δουν κάποια στιγμή τις υποδομές να μεγαλώνουν.

«Οι ακαδημίες μας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας» επισημαίνει ο διοικητικός παράγοντας του ΑΟ Μυκόνου και συμπληρώνει: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον κ. Γιώργο Σκόρδο, ο οποίος είναι 20 χρόνια δίπλα μας και έχουμε 80 παιδιά. Από τη στιγμή που η ομάδα ανέβηκε στην Γ’ Εθνική θεωρώ ότι αυτό το γεγονός θα λειτουργήσει και ως πόλος έλξης για να έρθουν κι άλλα παιδιά στις ακαδημίες μας. Για να μεγαλώσουν κι άλλο…».

Στον ΑΟ Μυκόνου, δεν βιάζονται όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με άλλες ομάδες να ζήσουν το… όνειρο. Θέλουν όταν έρθει εκείνη η στιγμή να είναι έτοιμοι και να το απολαύσουν. «Έχουμε υπομονή και πίστη ως άνθρωποι που αγαπάμε το μπάσκετ και βαδίζουμε με σταθερά βήματα προκειμένου να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το όνειρο μας είναι η Α1, θα δούμε στο μέλλον αν θα μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε…» καταλήγει ο Νίκος Δακτυλίδης, που είναι ένας από τους στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας.

Xains

Τσιάρας: «Είναι μια ομάδα ανθρώπων με όνειρα και φιλοδοξίες»

Ο Γιώργος Τσιάρας αποδέχθηκε την πρόταση του προπονητή της ομάδας Θανάση Δελαπάσχου και αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στον ΑΟ Μυκόνου. Φέτος, ασχολείται με τον σχεδιασμό της ομάδας σ’ έναν ρόλο που φαίνεται ότι του ταιριάζει απόλυτα.

«Βρέθηκε μια ομάδα ανθρώπων που είχε όνειρα και φιλοδοξίες, προκειμένου να φτάσει ο ΑΟ Μυκόνου όσο πιο ψηλά μπορεί» δηλώνει ο Γιώργος Τσιάρας και προσθέτει: «Προσπαθούν να το ευχαριστιούνται, δίνοντας παράλληλα μια άλλη νότα στο νησί, από όλα εκείνα που έχουν κάνει γνωστή την Μύκονο σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε το μπάσκετ στο νησί. Η αρχή έγινε πέρσι, που ανέβηκε η ομάδα στην Γ’ Εθνική και σιγά-σιγά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνουν κι άλλα βήματα…».

Οι δυσκολίες για την ανάπτυξη και την εξέλιξη μιας ομάδας σ’ ένα νησί, ακόμη και αν πρόκειται για την Μύκονο είναι δεδομένη. «Οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες από το να σχεδιάσεις μια ομάδα σ’ ένα άλλο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα έξοδα μεταφοράς είναι πολύ περισσότερα, επίσης και η διαμονή είναι ένα σοβαρό ζήτημα τον χειμώνα. Όμως, με την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι της ομάδας όλα λύνονται».

Όσον αφορά τον στόχο του ΑΟ Μυκόνου, παρατήρησε: «Αυτό που θέλουμε είναι να φτιαχτεί μια καλή ομάδα που θα εξασφαλίσει την παραμονή της στην Γ’ Εθνική. Δεν υπάρχει η εμπειρία απ’ όλο αυτό, αλλά με σκληρή δουλειά όλα γίνονται. Η Μύκονος είναι ένας ωραίος τόπος για να μείνεις και θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα θέλει ο οποιοσδήποτε να έρθει εδώ και να παίξει μπάσκετ».

Τέλος, για το αν πρέπει να βιαστούν για να παίξουν στην Basket League, η αν θα πρέπει να κάνουν πιο σταθερά βήματα, τόνισε: «Θεωρώ ότι στην ζωή όταν κάνεις ομαλά βήματα είναι και πιο σταθερά. Όπως τα μικρά παιδιά που πρώτα μπουσουλάνε και μετά περπατάνε. Θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να οργανωθεί καλά. Να φτιάξουμε πρώτα το κομμάτι της οργάνωσης του συλλόγου και από κει και πέρα να μεγαλώσουμε τις ακαδημίες του ΑΟ Μυκόνου φτιάχνοντας κάτι όμορφο για τον τόπο».

 



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved