ΑΕΚ: Δεκαεφτά χρόνια χωρίς τον Νίκο Γκούμα

ΑΕΚ: Δεκαεφτά χρόνια χωρίς τον Νίκο Γκούμα

Έχουν περάσει δεκαεφτά από τότε που ο Νίκος Γκούμας άφησε την τελευταία του πνοή, αλλά η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ξέχασε τον «καπετάνιο» της.

Η Ένωση αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρό της, επί των ημερών του οποίου επεκτάθηκε το γήπεδο, το οποίο πήρε και το όνομά του «Νίκος Γκούμας» στο οποίο η ΑΕΚ αγωνίστηκε για περισσότερο από μισό αιώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Σαν σήμερα έφυγε από κοντά μας ο «καπετάνιος» της ΑΕΚ. Ο Νίκος Γκούμας, ένας από τους μεγαλύτερους προέδρους στην ιστορία του συλλόγου, «σαλπάρισε» για το μεγάλο ταξίδι στις 17 Αυγούστου του 2001, στα 93 του χρόνια.

Ο εφοπλιστής από την Ανδρο ήταν αυτός που οραματίστηκε το γιγάντωμα του σταδίου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τη δεκαετία του '50 και επί της προεδρίας του μετατράπηκε αυτό από μια αλάνα με δύο μικρές εξέδρες και με μια παράγκα για αποδυτήρια, σε ένα μεγαλοπρεπές στάδιο, το πιο σύγχρονο της εποχής του. Ηταν πρόεδρος από το 1956 έως και το 1963 και καθοδήγησε το έργο της κατασκευής του μεγάλου πετάλου προς την πλευρά του Αλσους και της τοποθέτησης χλοοτάπητα για πρώτη φορά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Με την ολοκλήρωση των έργων στα τέλη του 1961, το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια μπορούσε να φιλοξενήσει παραπάνω από σαράντα χιλιάδες θεατές! Στις 3 Ιανουαρίου του 1962 έγιναν τα εγκαίνια με μεγάλη λαμπρότητα στο φιλικό με την Μπαρτσελόνα (στη φωτογραφία τον βλέπουμε με την Πριγκήπισσα Σοφία, μετέπειτα σύζυγο του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος). Το 1963, επίσης επί προεδρίας Γκούμα, κατακτήθηκε από την ΑΕΚ ο πρώτος τίτλος Α’ Εθνικής!

Η τελευταία προσφορά του Νίκου Γκούμα στην ΑΕΚ ήταν η κατασκευή του στεγάστρου στη θύρα 18 του παλιού σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας τον Σεπτέμβριο του 1991. Από εκείνη τη μέρα, το ιστορικό γήπεδο της ΑΕΚ έφερε το όνομά του, μέχρι την κατεδάφισή του το 2003.

Η ΑΕΚ οφείλει πολλά στον Νίκο Γκούμα και θα τον θυμάται πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη».Αναποφάσιστος ο Ντουπλάντις για Κωνσταντινούπολη
Αναποφάσιστος ο Ντουπλάντις για Κωνσταντινούπολη
Νέα επίθεση της La Liga στην Premier League
Νέα επίθεση της La Liga στην Premier League
Πόλο Γυναικών: Η Γλυφάδα πήρε το ντέρμπι με τον Εθνικό
Πόλο Γυναικών: Η Γλυφάδα πήρε το ντέρμπι με τον Εθνικό
Ιταλία: «Φονέας των γιγάντων» η Κρεμονέζε - Θύμα της και η Ρόμα στο Κύπελλο
Ιταλία: «Φονέας των γιγάντων» η Κρεμονέζε - Θύμα της και η Ρόμα στο Κύπελλο