Παναγιώτη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτζής (photos)

Παναγιώτη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτζής (photos)

Το OnSports θυμάται τον Παναγιώτη Κατσούρη, τον αδικαχαμένο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια.

Μπορεί σήμερα να μην έπαιζε μπάλα, καθώς θα ήταν 36 ετών. Αυτό λίγη σημασία έχει, καθώς θα ήταν ακόμα στη ζωή. Ο Παναγιώτης Κατσούρης, φιναλίστ με την Εθνική Ελπίδων το 1998 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχε όλο τον κόσμο μπροστά του να λάμψει. Ο θεός όμως είχε άλλα σχέδια.

Τα πρώτα βήματα και ο ΠΑΟΚ

Γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1976 στην Αθήνα και τα πρώτα του βήματα έγιναν στα 17 του στην ομάδα της Νάουσας. Οι 13 παρουσίες του της σεζόν 1993-1994 και το 1 γκολ που πέτυχε, προσέλκυσαν γρήγορα το ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ ο οποίος τον έφερε στην Τούμπα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

01

Τα πράγματα βέβαια δεν ήταν εύκολα για τον νεαρό Παναγιώτη καθώς είχε να ανταγωνιστεί σπουδαία ονόματα της εποχής όπως, ο Κώστας Φραντζέρσκος, ο Σπύρος Μαραγκός και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Παρόλα αυτά κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στα «θηρία» παίζοντας συνολικά 29 φορές με τον Δικέφαλο πετυχαίνοντας 3 γκολ. Ένας από τους αγώνες στους οποίους αγωνίστηκε, ήταν αυτός απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Κύπελλο UEFA, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων, στην οποία είχε 18 παρουσίες και 3 τέρματα.

Η «μαύρη» μέρα του Φλεβάρη

Ήταν 9 Φεβρουαρίου 1998 όταν ο Παναγιώτης Κατσούρης μη έχοντας… χορτάσει ποδόσφαιρο, πήγε να παίξει «5x5» με τους φίλους του. Επιστρέφοντας σπίτι του, βιαστικά για να φτάσει γρήγορα εκεί και να ξεκουραστεί, η σωματική αυτή κούραση και η υπερβολική ταχύτητα έφεραν το μοιραίο. Το αυτοκίνητό του διέγραψε τρελή πορεία, ο έλεγχος είχε χαθεί και κατέληξε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα της γέφυρας της Θέρμης.

paok

Ο 22χρονος τότε παίκτης άφησε την τελευταία του πνοή και η είδηση του θανάτου του έφερε μαύρα σύννεφα πάνω από την Τούμπα. Τα όσα ακολούθησαν, σημάδεψαν μια ολόκληρη ποδοσφαιρική οικογένεια και ο Παναγιώτης Κατσούρης πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων συνοδευμένος από την ελληνική σημαία, η οποία κάλυπτε το φέρετρό του, καθώς ήταν στρατευμένος, τη σημαία του ΠΑΟΚ και τη συντροφιά των Μιχόπουλου, Τουρσουνίδη, Φρατζέσκου, Καπετανόπουλου, Μαραγκού και των άλλων συμπαικτών του, που τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία, μετά το λαϊκό προσκύνημα στο κοιμητήριο Αναστάσεως στη Θεσσαλονίκη.

Έκτοτε, το σύνθημα «Κατσούρη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής», δονεί την Τούμπα τέτοιες μέρες. Η προτομή του στη Θύρα 1 στέκει εκεί για να θυμίζει το πόσο άδικα έφυγε από τη ζωή ένα μέλος της οικογένειας του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ η φανέλα με το νο17 που φορούσε στον ΠΑΟΚ, έχει αποσυρθεί.

Παναγιώτη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτζής



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved