Επτά χρόνια χωρίς τον «Βασιλιά της pop» (photos+videos)

Επτά χρόνια χωρίς τον «Βασιλιά της pop» (photos+videos)

Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια, ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες Παγκοσμίως, ο Μάικλ Τζάκσον άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 51 ετών και από τότε κάνει το δικό του moonwalking στον ουρανό.

 

Είναι χωρίς καμία αμφιβολία, μοναδικός στο είδος του. Ο Michael Jackson σηματοδότησε μία ολόκληρη εποχή στη μουσική, όπου ήταν ο απόλυτος Βασιλιάς με το φαινόμενό του να μην έχει προηγούμενο. Όλες του οι κινήσεις και τα τραγούδια, ήταν μπροστά από την εποχή του.

Ό,τι και να ειπωθεί για την παραγωγή των video clip του, θα είναι λίγο. Με το you tube και τα άλλα Μέσα να μην υπάρχουν, οι θαυμαστές του, ήταν αναγκασμένοι να κάθονται μπροστά από μία τηλεόραση με τις ώρες για να παρακολουθήσουν τα συνήθως δεκάλεπτα video clip του.

Σε αρκετές περιπτώσεις, σε ένα πρόγραμμα τηλεόρασης, υπήρξε συγκεκριμένη ώρα που θα γινόταν η πρώτη προβολή της νέας επιτυχίας του σπουδαίου MJ έτσι ώστε κανείς να μη τη χάσει.

Από τα 13…

Ο Michael Jackson δεν ξύπνησε μία ημέρα και σκέφτηκε πως το τραγούδι θα ήταν αυτό που θα του έδινε την ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή. Όλη του η οικογένεια είχε το ταλέντο και ο ίδιος από ηλικία 13 ετών κατάφερε να κάνει το πρώτο του τραγούδι, όταν αυτός και τα αδέλφια του είχαν το συγκρότημα Jackson 5.

Όταν έγινε… solo

Η πρώτη τεράστια επιτυχία του και σταθμός στην καριέρα του ήταν το Thriller που κυκλοφόρησε το 192 και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα.

Μπορεί να είχε δείξει από την πρώτη του προσπάθεια ότι είναι κάτι ξεχωριστό, ωστόσο το πρώτο του προσωπικό tour ήρθε σε ηλικία 29 ετών όταν και παρουσίασε στον κόσμο το album «Bad» το οποίο έφερε παροξυσμό στους οπαδούς του.

Bad World Tour (12 Σεπτεμβρίου 1987 – 12 Οκτωβρίου 1987 (Ιαπωνία)-(13 Νοεμβρίου 1987 – 28 Νοεμβρίου 1987 (Αυστραλία)-(23 Φεβρουαρίου 1988 – 6 Μαΐου 1988 (Βόρεια Αμερική)-(23 Μαΐου 1988 – 11 Σεπτεμβρίου 1988 (Ευρώπη)-(26 Σεπτεμβρίου 1988 – 11 Νοεμβρίου 1988 (Βόρεια Αμερική)-(9 Δεκεμβρίου 1988 – 26 Δεκεμβρίου 1988 (Ιαπωνία)-(16 Ιανουαρίου 1989 – 27 Ιανουαρίου 1989 (Βόρεια Αμερική)

Η παγκόσμια περιοδεία Bad, ήταν η πρώτη σόλο περιοδεία του Μάικλ. Ξεκινώντας από το Τόκιο, η περιοδεία διήρκεσε 16 μήνες, στη διάρκεια της οποίας ο Τζάκσον επισκέφθηκε 15 χώρες και παρακολουθώντας την πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι 7 sold out συναυλίες στο στάδιο Wembley του Λονδίνου, προσέγγισαν περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους - συμπεριλαμβάνοντας την πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταιάνα με τον πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο, και θέτοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ του καλλιτέχνη με τις περισσότερες συναυλίες σε εκείνο το στάδιο. Η περιοδεία Bad αργότερα αναγνωρίστηκε ως η περιοδεία με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα και η πιο επικερδής, έχοντας αποφέρει συνολικά πάνω από 125 εκατομμύρια δολάρια.

Επικίνδυνα…

Η φήμη του εκτοξεύτηκε σε απίστευτα ύψη και πλέον τίποτα δεν μπορούσε να τον κρατήσει πίσω. Πέντε χρόνια αργότερα, ήρθε η δεύτερη τεράστια επιτυχία του με το Dangerous.

Dangerous World Tour (27 Ιουνίου 1992 – 1 Οκτωβρίου 1992 (Ευρώπη)-(12 Δεκεμβρίου 1992 – 11 Σεπτεμβρίου 1993 (Ασία)-(15 Σεπτεμβρίου 1993 – 11 Νοεμβρίου 1993 (Ασία, Νότια και Βόρεια Αμερική)

Η παγκόσμια περιοδεία των 69 συναυλιών Dangerous προσέλκυσε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια οπαδούς. Το πολυδάπανο στήσιμο των σκηνικών για τις συναυλίες πήρε κοντά τρεις μέρες για να δημιουργηθεί: 20 φορτηγά εξοπλισμού είχαν τοποθετηθεί σε αεροπλάνα για να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Ανήσυχος από τους ισχυρισμούς για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ο Τζάκσον ακύρωσε το υπόλοιπο της περιοδείας του.

HIStory World Tour (7 Σεπτεμβρίου 1996 – 4 Ιανουαρίου 1997 (Παγκοσμίως)-(31 Μαΐου 1997 – 15 Οκτωβρίου 1997 (Ευρώπη και Αφρική)

Ξεκινώντας από την Πράγα, στις 7 Σεπτεμβρίου 1996, η σειρά συναυλιών προσέλκυσε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια οπαδούς από 58 πόλεις σε 58 χώρες ανά τον κόσμο. Ο μέσος όρος παρακολούθησης των συναυλιών ήταν 54,878. Η παγκόσμια περιοδεία HIStory τελείωσε στις 15 Οκτωβρίου 1997 στο Durban της Νότιας Αφρικής.

Τον πρόλαβε ο… Θεός

Μετά από 13 χρόνια, ο Michael Jackson αποφάσισε να επιστρέψει για μία τελευταία περιοδεία όπου θα συνοδευόταν από 50 συναυλίες με τίτλο This is It. Η επιστροφή του είχε προκαλέσει πάταγο και όλα τα εισιτήρια των συναυλιών του είχαν εξαντληθεί. Για αρκετούς μήνες στη show biz το μόνο που συζητούταν ήταν η επιστροφή του. Παρόλα αυτά, στις 25 Ιουνίου 2009 βρέθηκε αναίσθητος στην κατοικία που νοίκιαζε, στην περιοχή Holmby Hills του Λος Άντζελες.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Λος Άντζελες έλαβε επείγουσα κλήση στις 12.22, ενώ έφτασε στο σημείο τρία  λεπτά αργότερα. Αναφέρθηκε ότι δεν ανέπνεε και εφαρμόστηκε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίσθηκαν κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες και για μία ώρα μετά την άφιξή του εκεί, στις 1.13 π μ. Κηρύχθηκε νεκρός στις 2.26.

Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά και προκάλεσε ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο. Η υγεία του τον τελευταίο καιρό ήταν επιβαρυμένη και επίσης ήταν εθισμένος σε παυσίπονα φάρμακα. Ο θάνατος του προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού καθώς και άλλων φαρμάκων.

Η κηδεία του «Βασιλιά της pop» έγινε στις 07/07/2009, ημέρα Τετάρτη, και συγκεκριμένα στις 8:00 πμ ώρα Αμερικής, 6:00 μμ ώρα Ελλάδος, στο κοιμητήριο του Φόρεστ Λόουν, ενώ η δημόσια επιμνημόσυνη τελετή πραγματοποιήθηκε 2 ώρες αργότερα στο Staples Center, γήπεδο της ομάδας μπάσκετ του Λος Άντζελες, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές απ' όλο τον κόσμο.

Στις 7 Νοεμβρίου 2011 ο προσωπικός γιατρός του Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου καταδικάστηκε στο μέγιστο δυνατό, δηλαδή σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση

This Is It (13 Ιουλίου 2009 – 6 Μαρτίου 2010) (Ακυρώθηκε)

Το ξεκίνημα αυτής της περιοδείας επρόκειτο να γίνει στο O2 Arena του Λονδίνου για 50 παραστάσεις. Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 από καρδιακή προσβολή, μόλις 2 εβδομάδες πριν το μεγάλο comeback του.

Η άνοδος και η… πτώση

Κάθε σπουδαίος καλλιτέχνης έχει και τους επικριτές του. Βέβαια, ο MJ έδωσε αρκετές φορές δικαιώματα για να συμβεί αυτό. Το πρώτο του album ήταν το Thriller όπου στο εξώφυλλο ήταν σαφώς διαφορετικός από την μετέπειτα πορεία του.

Το δέρμα του πιο ανοιχτό, και η μύτη πιο λεπτή και ίσια. Μιλώντας για τις αλλαγές στην εμφάνισή του, ο Τζάκσον αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι έκανε επέμβαση στο δέρμα του. Η απάντησή του περιορίστηκε σε μια αλλαγή στη διατροφή του που επέφερε τις συγκεκριμένες εξωτερικές αλλοιώσεις. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι «πείραξε» τη μύτη και το πιγούνι του.

Από τότε κατηγορήθηκε ως μεγάλο ρατσιστής και πως δεν θέλησε να δεχτεί το πραγματικό του χρώμα, ενώ γενικά το συγκεκριμένο θέμα τον ανάγκασε να υποστεί αρκετή λεκτική βία από μεγάλο μέρος των Αμερικανών.

Εκτός αυτού, ο MJ είχε προβλήματα και με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση δεκάδων αγοριών και πως ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια για να εξασφαλίσει τη σιωπή των οικογενειών του. Ο ίδιος σε συνέντευξή του, είχε παραδεχτεί ότι του άρεσε να κοιμάται με ανήλικα αγόρια.

Προφανώς και δεν εννοούσε κάτι πονηρό, ωστόσο αυτό έδωσε το έναυσμα σε αρκετές οικογένειες να καταθέσουν μήνυση. Τίποτα από αυτά δεν αποδείχθηκε όμως, και το μόνο σίγουρο ήταν πως η εικόνα του είχε χαλάσει αρκετά.  

Κορυφαίος για πολλούς λόγους!

Όλα αυτά τα παρασκήνια όμως, δεν θα μπορούσαν να κρύψουν το αστείρευτο ταλέντο του. Οι φανατικοί θαυμαστές του, δεν πιστεύουν τίποτα από όλα αυτά και τον θυμούνται για τις εκατοντάδες φορές που ανατρίχιασαν ακούγοντας την χαρακτηριστική του κραυγή στις live συναυλίες του.

Βλέποντάς να… χαϊδεύει το πάτωμα και να… πετάει αντί να περπατάει. Οι χορευτικές του κινήσεις έδωσαν έμπνευση σε χιλιάδες επίδοξους χορευτές και δημιούργησε ένα ολόκληρο είδος χορού που ονομάζεται Michael Jackson.

Ο συγχρονισμός του, αλλά και οι τρομερές του ερμηνείες στις συναυλίες του, τον έκαναν ακαταμάχητο. Συνήθως, τέτοιου είδους τραγουδιστές προσελκύουν τις γυναίκες που… ερωτεύονται το είδωλό τους. Ωστόσο, την εποχή μου μεσουρανούσε στη μουσική, ακόμα και οι άντρες έβαζαν τα κλάματα στις συναυλίες του, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ότι βλέπουν από τόσο κοντά τον Βασιλιά.

Το Onsports σας θυμίζει τις τρομερές του εμφανίσεις παρουσιάζοντας τα καλύτερα live του που τον διατηρούν ακόμα… ζωντανό παρά τον θάνατό του πριν από έξι χρόνια. Michael Jackson, σε ευχαριστούμε για τις μαγικές στιγμές που μας χάρισες…

 

Επτά χρόνια χωρίς τον «Βασιλιά της pop» (photos+videos)



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved