Ο μαχητής Τζόλεον Λέσκοτ (photos&videos)

Ο μαχητής Τζόλεον Λέσκοτ (photos&videos)

Οι Άγγλοι γράφουν για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Άγγλο στόπερ και το Onsports σας παρουσιάζει τον 32χρονο κεντρικό αμυντικό που αναζητά το restart της καριέρας του

Γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας το 1982 ο Τζόλεον Λέσκοτ γνώριζε από μικρός τι δρόμο θα ακολουθούσε στη ζωή του. Όλα τα όνειρά του κρεμάστηκαν από μια κλωστή το 1987 όταν σε ηλικία πέντε ετών ένα αυτοκίνητο τον χτύπησε έξω από το σχολείο του, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι τα οποία άφησαν τις χαρακτηριστικές ουλές που έχει στο μέτωπό του. Ο πιτσιρικάς όμως αποδείχθηκε μαχητής και 27 χρόνια αργότερα θεωρείται ένας από τους πιο σταθερούς κεντρικούς αμυντικούς που έχουν αγωνιστεί την τελευταία 10ετια στην Premier League.

Τα αγγλικά ΜΜΕ γράφουν για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Άγγλο στόπερ της Γουέστ Μπρομ και το Onsports σας παρουσιάζει τον 32χρονο ο οποίος αναζητά μια… επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Μαχητής και αγαπητός «λύκος»

Έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς και το σοκ που προκάλεσαν στην παιδική του ψυχοσύνθεση ο Λέσκοτ μπήκε στην ακαδημία της Γουλβς το 1999 σε ηλικία 17 ετών. Με ύψος 1,90 και σωματότυπο που… τρομοκρατεί τους περισσότερους επιθετικούς δεν άργησε να πείσει ότι ήταν πανέτοιμος να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Το 2000 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 13 Αυγούστου στο «Μολινό» απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Στο τέλος της σεζόν 2000-01 οι οπαδοί της ομάδας τον ανέδειξαν κορυφαίο νέο ποδοσφαιριστή της ομάδας, βραβείο το οποίο παρέλαβε και την επόμενη σεζόν!

Σταδιακά καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας των «λύκων» και τη σεζόν 2002-03 έχασε μόλις ένα ματς Πρωταθλήματος, ενώ συμμετείχε σε όλους τους αγώνες Κυπέλλου της Γουλβς. Ως ένας από τους δυο «πύργους» της ομάδας συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Γουλβς να νικήσει 3-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Μιλένιουμ» τη σεζόν 2002-03 και να ανέβει στην Premier League (2003-04). Ο Λέσκοτ αρκετά χρόνια αργότερα χαρακτήρισε αυτή τη στιγμή ως τη σημαντικότερη της καριέρας του.

Παρότι η Γουλβς ανέβηκε κατηγορία ο Λέσκοτ τραυματίστηκε στο γόνατο τη σεζόν 2003-04 και δεν κατάφερε να παίξει καθόλου στα μεγάλα σαλόνια. Οι «λύκοι» υποβιβάστηκαν και ο Λέσκοτ επέστρεψε όταν πλέον ήταν ξανά στην Championship. Αυτό δεν τον πτόησε και μέχρι το 2006 πραγματοποίησε 235 συμμετοχές με την ομάδα, πετυχαίνοντας 13 γκολ. Η ώρα για το μεγάλο άλμα είχε έρθει.

Θρυλικό «ζαχαρωτό»

Το καλοκαίρι του 2006 η Γουλβς δέχθηκε πρόταση από την Έβερτον για τον Άγγλο αμυντικό και δέχθηκε τα 5 εκατομμύρια λίρες που της πρόσφεραν τα «ζαχαρωτά». Τον Αύγουστο του 2006 ο Λέσκοτ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Έβερτον στην εντός έδρας νίκη επί της Γουότφορντ και στο πρώτο εκτός έδρας ματς του με την ομάδα αναδείχθηκε MVP, βοηθώντας τα «ζαχαρωτά» να νικήσουν την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια.

Πέτυχε το πρώτο από τα 14 γκολ του με την Έβερτον στο «Βίλα Παρκ» στις 2/4/2007 στο 1-1 με την Άστον Βίλα και στο τέλος της πρώτης χρονιάς του στην ομάδα οι συμπαίκτες του τον ανέδειξαν κορυφαίο παίκτη του συλλόγου για τη σεζόν 2006-07! Επίσης, ήταν δεύτερος στην αντίστοιχη ψηφοφορία των οπαδών της Έβερτον πίσω από τον Μικέλ Αρτέτα.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Λέσκοτ αποτέλεσε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της Έβερτον, το όνομά του συνδέθηκε με τον σύλλογο και μέχρι το 2009 είχε πραγματοποιήσει 143 συμμετοχές, σημειώνοντας 17 γκολ. Μια ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία «άνοιξε» μπροστά του το καλοκαίρι του 2009 όταν η Μάντσεστερ Σίτι -ανανεωμένη ήδη από τους Άραβες ιδιοκτήτες της- πρόσφερε 22 εκατομμύρια λίρες στην Έβερτον και τον απέκτησε!

Γεμίζοντας το παλμαρέ

Η πρώτη σεζόν του στη Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν και η πλέον ιδανική, με τον Μαρκ Χιούζ να προτιμά τους Κόλο Τουρέ και Βενσάν Κομπανί για το κέντρο της άμυνας. Τον Δεκέμβριο του 2009 όμως η ζωή του στο Μάντσεστερ έμελλε να αλλάξει προς το καλύτερο αφού ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου αντί του Χιούζ και ο Τουρέ τραυματίστηκε, με τον Ιταλό να δίνει στον Λέσκοτ την ευκαιρία που ζητούσε.

Στις πέντε σεζόν που έπαιξε στο «Ettihad» ο Άγγλος στόπερ φόρεσε τη φανέλα της Σίτι 160 φορές και πέτυχε 9 γκολ. Το παλμαρέ του γέμισε με τίτλους καθώς κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αγγλίας τις σεζόν 2011-12 και 2013-14, ενώ πανηγύρισε το Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2011-12. Επίσης, πρόσθεσε στη συλλογή του το Λιγκ Καπ τη σεζόν 2013-14, αφήνοντας το στίγμα του στη Μάντσεστερ Σίτι. Στις 24 Μαΐου 2014 έμεινε ελεύθερος από τους «πολίτες».

Ένα μήνα αργότερα υπέγραψε διετές συμβόλαιο στη Γουέστ Μπρομ με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. Πραγματοποίησε 34 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας τη σεζόν 2014-15, πετυχαίνοντας ένα γκολ, με την ομάδα να καταφέρνει να παραμείνει στην Premier League.

* Με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας ο Λέσκοτ πραγματοποίησε 26 εμφανίσεις και πέτυχε ένα γκολ από το 2007 μέχρι το 2013, όταν και αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο.



Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved