Λούις, μην κλείνεις την πόρτα…

Λούις, μην κλείνεις την πόρτα…

Ο Λούις Φαν Γκάαλ έγινε ο τελευταίος, ο οποίος οδηγήθηκε στην πόρτα (της εξόδου), αλλά δεν την έκλεισε κιόλας.

Πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι προπονητές μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Μέχρι σήμερα ουκ έστιν αριθμός όσων τεχνικών πέρασαν από το… λογιστήριο για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους. Το τοπ-10 της φετινής περιόδου θα μπορούσαν να απαρτίζουν οι:

Λούις Φαν Γκάαλ (59 ετών): Ο τελευταίος, που  πέρασε την πόρτα… Ποιος; Ο άνθρωπος, ο οποίος 11 μήνες πριν είχε οδηγήσει τη Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (όπου ηττήθηκε 2-0 από την Ιντερ).

Αλλά η επιτυχία εκείνη φαντάζει τόσο μακρινή. Ξεχάστηκε γρήγορα. Όπως και το τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ) που έκανε η Μπάγερν το 2010. Όπως και ο τίτλος του καλύτερου προπονητή της χρονιάς, που πήρε ο Ολλανδός στη Γερμανία.

Από τη στιγμή, που η Μπάγερν έχασε όλους τους στόχους της φέτος ήταν θέμα χρόνου η απόλυση. Τελικά η διοίκηση πήρε την απόφαση στις 11 Απριλίου, μόλις η ομάδα έπεσε στην 4η θέση. Έτσι ο Αλοίσιους Πάουλους Μαρία Φαν Γκάαλ, όπως είναι το πλήρες όνομα του Ολλανδού τεχνικού, βγήκε στην ανεργία…

Ράφα Μπενίτεθ (50 ετών): Το φορτίο, που επωμίστηκε αναλαμβάνοντας την Ίντερ μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος τα είχε πάρει όλα, ήταν πολύ βαρύ και δεν το άντεξε. Αποχώρησε παραμονές Χριστουγέννων απογοητευμένος αλλά… πλουσιότατος.

Κι όμως η σεζόν ξεκίνησε καλά για τον  Ισπανό, ο οποίος στις 10 Ιουνίου είχε υπογράψει 2ετές συμβόλαιο. Η Ίντερ κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας κερδίζοντας τη Ρόμα αλλά λίγο αργότερα έχασε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Με τον Μπενίτεθ στο τιμόνι η Ίντερ βολόδερνε στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η κατάκτηση ωστόσο του τίτλου τον Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Συλλόγων έκανε τον Ισπανό κόουτς να νιώσει ισχυρός ξανά. Αυτό ήταν το λάθος του. Όταν ζήτησε ενίσχυση στις μεταγραφές ο Μοράτι τον έστειλε σπίτι του.

Ρόι Χόγκτσον (63 ετών): Φώναζαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ. «Μην το πάρετε» αλλά η διοίκηση είχε κλειστά τα αυτιά. Έτσι την 1 Ιουλίου 2010 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του. Η Λίβερπουλ έγινε η 19η δουλειά του ως μάνατζερ.

Ο Χόγκτσον, που χάρη στη δουλειά του στην Φούλαμ είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία, γρήγορα απομυθοποιήθηκε στο λιμάνι. Οι συνεχείς γκέλες της ομάδας τον έφεραν στο στόχαστρο της εξέδρας.

Οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας μη θέλοντας να πάνε κόντρα στο ρεύμα του κόσμου τον απέλυσαν στις 8 Ιανουαρίου και έβαλαν στη θέση του τον εκλεκτό του κοινό, τον «βασιλιά» Κένι Νταλγκλίς…

Μάρτιν Ο Νίλ (59 ετών): Ο αναμορφωτής της Άστον Βίλα, ο Ιρλανδός που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, πήρε το καπελάκι του και έφυγε στις 9 Αυγούστου, μόλις πέντε μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Ο προπονητής που πήγε τη Βίλα στο Γουέμπλεϊ, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια (στον τελικό του Κάρλινγκ Καπ) και την έκανε αξιόμαχη δύναμη στην Πρέμιερ Λιγκ δεν ανέχτηκε την πώληση του Μίλνερ στην Μάντσεστερ Σίτι.

Επειδή ακριβώς δεν ήταν το πρώτο ξεπούλημα. Είχε προηγηθεί εκείνο του αρχηγού, Μπάρι (επίσης στη Σίτι των Σεϊχηδων). Ο Ο Νίλ μόλις κατάλαβε ότι η διοίκηση δεν τον υπολόγιζε, αποχώρησε ύστερα από 4 χρόνια στο «Βίλα Πάρκ».

Κλαούντιο Ρανιέρι (59 ετών): Οι μέρες της δόξας, όταν οι τιφόζι της Ρόμα τον χαιρετούσαν ως «Καίσαρα», πέρασαν γρήγορα κι όταν είδαν την ομάδα τους να χάνει 4-3 από τη Τζένοα ενώ είχε προηγηθεί με 0-3 ζήτησαν «την κεφαλή του επί πίνακι».

Το αφεντικό, η κυρία Σένσι τους έκανε τη χάρη. Του «πήρε το κεφάλι» στις 20 Φεβρουαρίου. Ο Ρανιέρι είχε την τύχη του Λουτσιάνο Σπαλέτι τον οποίο είχε διαδεχτεί στον πάγκο των «τζιαλορόσι» την 1 Σεπτεμβρίου 2009.

Στιβ Μακ Λάρεν (49 ετών): Η Βόλφσμπουργκ νόμιζε ότι έκανε την τύχη της όταν τον καπάρωνε πριν ακόμη λήξει η περασμένη σεζόν και τον έκανε τον πρώτο Άγγλο προπονητή που θα δούλευε σε ομάδα της Γερμανίας.

Ο Μακ Λάρεν πήγε στη Βόλφσμπουργκ με τις δάφνες του πρωταθλητή Ολλανδίας (Τβέντε) αλλά αυτές γρήγορα μαράθηκαν. Η ομάδα του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και λίγο πριν πιάσει πάτο, στις 7 Φεβρουαρίου, εκδόθηκε διαζύγιο.

Μπερντ Σούστερ (51 ετών): Ούτε αυτός έβγαλε τη σεζόν στην Τουρκία. Αφού «πλακώθηκε» αρκετές φορές με τα μίντια και βλέποντας ότι το κλίμα στην Μπεσίκτας δεν τον σήκωνε, αποχώρησε στις 15 Μαρτίου.

Παράπονο πάντως δεν πρέπει να έχει από τον πρόεδρο, που του έκανε όλα τα χατίρια. Ο άνθρωπος ξόδεψε πάνω από 50εκ ευρώ για να φέρει στην ομάδα τους παίκτες που υπέδειξε ο Σούστερ: Γκούτι, Κουαρέσμα στην αρχή, Σιμάο, Αλμέιδα στη συνέχεια.

Φέλιξ Μάγκατ (57 ετών): Η Σάλκε είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά αυτός την βλέπει από την τηλεόραση καθώς «πήρε πόδι» στις 16 Μαρτίου μετά από την κακή πορεία, που είχε η ομάδα στη Μπουντεσλίγκα.

Οι μετοχές του Μάγκατ εκτοξεύτηκαν όταν οδήγησε τη Βόλφσμπουργκ στην κορυφή το 2009. Πριν ακόμη γίνει η στέψη η Σάλκε έσπευσε να τον κλείσει με 4ετές συμβόλαιο, το οποίο υπογράφηκε την 1η Ιουλίου 2009.

Άρμιν Φε (50 ετών): Έκανε όνομα με τη Στουτγκάρδη την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου το 2007. Χάρη σε αυτή την επιτυχία ο Φε ανακηρύχθηκε καλύτερος προπονητής εκείνης της χρονιάς στη Γερμανία.

Με το Αμβούργο συμφώνησε στις 24 Μαϊου 2010 αλλά δεν πρόλαβε να συμπληρώσει χρόνο στον πάγκο του. Μετά από μια απογοητευτική χρονιά πλήρωσε (13 Μαρτίου) το μάρμαρο για την συντριβή  6-0 από τη Μπάγερν.

Μάρτιν Γιολ (55 ετών): Τον Μάιο του 2009 δήλωνε ευτυχισμένος που επέστρεφε στην Ολλανδία μετά από 5 χρόνια απουσίας στην Αγγλία (Τότεναμ) και Γερμανία (Αμβούργο). Η δουλειά στον Άγιαξ ήταν μεγάλη πρόκληση για αυτόν.

Την πρώτη χρονιά έσπασε τα ρεκόρ επίθεσης και άμυνας στο ολλανδικό πρωτάθλημα αλλά στο τέλος έμεινε ένα βαθμό πίσω από την Τβέντε. Παρηγορήθηκε με την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά το γυαλί είχε ραγίσει.

Έσπασε, την φετινή περίοδο όταν η ομάδα απέτυχε νωρίς νωρίς στην Ευρώπη και άρχισε να παραπαίει στο πρωτάθλημα. Όταν έπεσε στην 4η θέση η διοίκηση αποφάσισε να χωρίσουν οι δρόμοι τους (10 Δεκεμβρίου).



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved