Ένας «ταύρος» για τον Παναθηναϊκό! (videos+photos)

Ένας «ταύρος» για τον Παναθηναϊκό! (videos+photos)

Ο Στάθης Ταυλαρίδης θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και το Onsports καταγράφει την πορεία του Έλληνα κεντρικού αμυντικού στα γήπεδα...

Όταν, πριν από 35 χρόνια, γεννήθηκε στις Σέρρες ο Στάθης Ταυλαρίδης, δεδομένα δεν μπορούσε να φανταστεί όσα έζησε στην καριέρα του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Η σταδιοδρομία του στο ποδόσφαιρο, επί της ουσίας άρχισε στον Ηρακλή το 1997. Εκεί, παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθιερώθηκε γρήγορα κερδίζοντας μια θέση στον ισχυρό «γηραιό» της εποχής λόγω των χαρακτηριστικών του παιχνιδιού του. Η ταχύτητα και η δύναμη του Ταυλαρίδη, τον έκαναν απαραίτητο για την άμυνα του Ηρακλή. Εξαιτίας των προσόντων του, μετά από τέσσερα χρόνια στον Ηρακλή και 66 παρουσίες με ένα γκολ, τον εντόπισαν οι άνθρωποι της Άρσεναλ.

Το 2001, σε ηλικία 21 ετών, έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών, ο Στάθης Ταυλαρίδης βρέθηκε στο Λονδίνο και έγινε παίκτης των «κανονιέρηδων». Εκεί, μπροστά του ήταν οι Σολ Κάμπελ και Κόλο Τουρέ, που δεν μπορούσε να τους εκτοπίσει ένας νεαρός Έλληνας στόπερ παρά τα πλούσια προσόντα του. Έτσι, μετά από οκτώ παρουσίες - η μοναδική στο ματς με τη Σαουθάμπτον τη σεζόν 2002-2003 - δόθηκε δανεικός στην Πόρτσμουθ. Εκεί έπαιξε τέσσερις φορές, για να δοθεί εκ νέου δανεικός στη Λιλ, το 2004, όπου είχε 14 παρουσίες στην πρώτη του σεζόν. Πάντως, το καλοκαίρι του 2002 είχε αντιμετωπίσει σε φιλικό ματς προετοιμασίας τον Παναθηναϊκό, παίζοντας αρκετά λεπτά κόντρα στους «πράσινους» αλλά και κόντρα στη Ρόμα του Τραϊανού Δέλλα.

Έγινε... μεσιέ!

Στη Γαλλία ο Στάθης Ταυλαρίδης βρήκε... την Ιθάκη του και στις 29 Απριλίου 2004 υπέγραψε τετρατές συμβόλαιο με τη Λιλ! Έγινε βασικό στέλεχος των «λιλουά», κέρδισε γρήγορα τους οπαδούς της ομάδας και γύρισε ξανά στην Ελλάδα την 1η Νοεμβρίου 2006 για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Ο Ταυλαρίδης αποβλήθηκε σε εκείνο το ματς στο ΟΑΚΑ, στο οποίο επικράτησε η Ένωση. Παρά τη μεγάλη του επιτυχία στο γαλλικό πρωτάθλημα, ωστόσο, δεν είχε καταφέρει να κερδίσει μια θέση στην Εθνική ομάδα με τον Ότο Ρεχάγκελ να τον έχει σε μια άτυπη... black list μαζί με τους Ζήκο, Στολτίδη, Γεωργάτο και Λυμπερόπουλο. Σε σχετική ερώτηση, είχε πει χαρακτηριστικά πως «Το να είμαι διάσημος στην Ελλάδα δεν με ενδιαφέρει. Ξέρουμε πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει τους αγαπημένους του παίκτες και δεν είμαι ένας από αυτούς. Τέλος συζήτησης»!

Μετά από 77 ματς και 2 γκολ με τη φανέλα της Λίλ, οι Μπορντό, Μαρσέιγ και Μονακό ενδιαφέρθηκαν για τον Ταυλαρίδη, ωστόσο, ο ίδιος   επέλεξε να συνεχίσει στη Γαλλία. Για 2,5 εκατ. ευρώ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Σεντ Ετιέν! Ο Έλληνας στόπερ πήρε τη φανέλα με τον αριθμό «4», ενώ ήδη είχε κερδίσει το προσωνύμιο «βράχος» στα γαλλικά γήπεδα. Η... μοίρα τα έφερε έτσι, που το πρώτο του παιχνίδι ήταν απέναντι στη Λιλ στο γήπεδο της πρώην ομάδας του, με όλο τον κόσμο να τον χειροκροτεί! Από το 2006 ως το 2010, ο Ταυλαρίδης ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας και γρήγορα έγινε ένας από τους αρχηγούς των «Στεφανουά». Μάλιστα, ήταν βασικός στην πρόκριση των Γάλλων επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο UEFA, έχοντας συμπαίκτη των μετέπειτα ερυθρόλευκο Κέβιν Μιραλάς! Όσο πλησίαζε, πάντως, το τέλος του συμβολαίου του, έγινε αρκετή κουβέντα για το αν θα επέστρεφε στην Αγγλία. Φαβορί θεωρούταν η Άρσεναλ, αλλά και αρκετές ακόμα ομάδες ήθελαν αν τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο ίδιος έλεγε «πέρασα εξαιρετικά στη Γαλλία και στη Λιλ και στη Σεντ Ετιέν, αλλά θέλω να δοκιμάσω ξανά την τύχη μου στην Αγγλία». Εν τέλει, η επιστροφή δεν ήρθε ποτέ στο «Νησί», αλλά ακολούθησε μια άλλη επιστροφή που κανείς δεν περίμενε εκεί νο το καλοκαίρι!

Ο επαναπατρισμός... στον κάμπο

Στις 30 Απριλίου 2010 ανακοινώθηκε πως ο Στάθης Ταυλαρίδης αποκτήθηκε από τη Λάρισα! Ο έμπειρος, πλέον, αμυντικός πήρε την απόφαση να επ ιστρέψει, υποστηρίζοντας πως «η προτεραιότητά μου ήταν να συνεχίσω στο εξωτερικό. Η επιστροφή μου είναι, όμως, σημαντική μετά από εννέα χρόνια καθώς τώρα έχω οικογένεια. Είχα προτάσεις από τρεις ομάδες, αλλά μετά από πολύ σκέψη αποδέχθηκα αυτή της Λάρισας». Αξίζει να σημειωθεί, πως εκείνο το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί αρκετά κοντά στον Στάθη Ταυλαρίδη, όμως, στην εποχή της πολυμετοχικότητας προτιμήθηκε ο πολύ πιο ακριβός Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος ωστόσο δεν είχε την... προσφορά που θα περίμεναν στο «τριφύλλι».

Στη Λάρισα αγωνίστηκε 24 φορές, έχοντας δίπλα του στα περισσότερα ματς τον Νίκο Νταμπίζα, μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού. Ο υποβιβασμός των «βυσσινί», έφερε και την αποδέσμευση του Σερραίου στόπερ, ο οποίος στις 24 Αυγούστου, ανακοινώθηκε από τον ΟΦΗ! Εκεί έγινε βασικό γρανάζι των Κρητικών, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική σεζόν και προκάλεσαν αρκετές... γκέλες σε όμαδες όπως ο Ολυμπιακός, όμως, δεν έμεινε στο Ηράκλειο για πολύ. Τα οικονομικά προβλήματα των Κρητικών έφεραν και την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2012!

Δεύτερη... νιότη στο Περιστέρι

Αν και πάλί υπήρξε αρκετή φημολογία περί ενδιαφέροντας ομάδων από τα... υψηλά στρώματα της Σούπερ Λίγκας, ο Ταυλαρίδης επέλεξε μια που στόχευε σε αυτά. Στις 2 Ιουνίου 2012 ανακοινώθηκε από τον Ατρόμητο και δήλωνε «Διάλεξα τον Ατρόμητο ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου, γαιτί είναι μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα. Σε αυτό το επίπεδο, χρειαζόμουν μια ομάδα στον Ατρόμητο που δημιουργεί ένα καλό σύνολο, δίνει στους παίκτες όσα χρειάζονται για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο χορτάρι».

Ο Ταυλαρίδης έκτοτε έγινε βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος του Ατρόμητου, παίζοντας σε 55 ματς και σκοράροντας 4 φορές. Ο 34χρονος αμυντικός κατάφερε να κρατήσει σε... αφλογιστία πολλά από τα «κανόνια» του ελληνικού πρωταθλήματος και ήταν η πρώτη επιλογή για τα μετόπισθεν, είτε στον πάγκο ήταν ο Μπάγεβιτς, είτε ο Παράσχος, είτε ο Ρικάρντο Σα Πίντο! Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε ποτέ να πάρει μια θέση στην Εθνική ομάδα. Παρότι έπαιξε σε 19 ματς και είχε 2 γκολ με τις Ελπίδες, στην Ανδρών αγωνίστηκε μόνο σε δυο παιχνίδια. Αυτά ήταν για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005, όπου τον επέλεξε εν τέλει ο Ρεχάγκελ, αλλά τον υπολόγιζε ως αναπληρωματικό και έκτοτε δεν του δόθηκε ξανά η ευκαιρία…

Το… παιδικό όνειρο, πραγματικότητα!

Το τελευταίο διήμερο, o Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον Ατρόμητο για τη μεταγραφή του Στάθη Ταυλαρίδη και έτσι ο έμπειρος και δυναμικός στόπερ θα αποτελέσει τη μία από τις δύο μεταγραφές που θα κάνουν οι «πράσινοι» αυτή την περίοδο στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Παρότι το συμβόλαιό του έληγε σε 1,5 χρόνο, ο ίδιος πληροφορούμενος το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, πίεσε πάρα πολύ την ομάδα του να τον αφήσει να ντυθεί στα πράσινα.

Για όσους το αγνοούν ο Ταυλαρίδης είναι από μικρός οπαδός του Παναθηναϊκού και τόνισε χαρακτηριστικά στους ανθρώπους του Ατρόμητου: «Είναι το όνειρό μου να παίξω στον Παναθηναϊκό. Σας παρακαλώ αφήστε να πάω και να κλείσω εκεί την καριέρα μου». Μάλιστα για να «βοηθήσει» ακόμη περισσότερο στο deal χάρισε ένα σημαντικό μέρος από τις οφειλές που είχε ο Ατρόμητος προς τον ίδιο.

Ο Ταυλαρίδης, ο οποίος είχε βρεθεί και παλιότερα προ των πυλών του τριφυλλιού, όπως αναφέραμε, διαθέτει επακριβώς τα χαρακτηριστικά που ζήτησε ο Γιάννης Αναστασίου (aggressive, ψηλός, έμπειρος και με άμεση προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα) γι’ αυτό και άναψε αμέσως το πράσινο φως. Θα ενσωματωθεί άμεσα με την ομάδα τη Δευτέρα ή την Τρίτη, όταν θα επισημοποιηθεί και η μεταγραφή του και θα είναι στη διάθεση του προπονητή στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Βίντεο και φωτογραφίες από την καριέρα του Στάθη Ταυλαρίδη

Ένας «ταύρος» για τον Παναθηναϊκό! (videos+photos)



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved