Τυφλά χτυπήματα σε διαιτητές (photos)

Τυφλά χτυπήματα σε διαιτητές (photos)

Δυστυχώς ο Τζήλος δεν ήταν το πρώτο θύμα. Το OnSports θυμάται τις υπόλοιπες περιπτώσεις που συγκλόνισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα περιστατικά επιθέσεων αγνώστων ενάντιων διαιτητών, εκτός γηπέδων, πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό. Η βία είναι κατακριτέα, από όπου και να προέρχεται.

Η πρόσφατη επίθεση στον Θανάση Τζήλο το πρωί έξω από αρτοποιείο στη Λάρισα δεν είναι η πρώτη που καταγράφεται. Το OnSports λοιπόν κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και σας θυμίσει τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί κατά καιρούς άνθρωποι της διαιτησίας.

 

Το πρώτο «χτύπημα»

 

19498

Ο Φίλιππος Μπάκας ήταν ο πρώτος διαιτητής που δέχθηκε επίθεση, εκτός γηπέδων. Ο μακεδόνας διαιτητής ειχε σφυρίξει στις 19 Απριλίου τον τελικό ανάμεσα στον Παναθηναικο και την ΑΕΚ. Είχε σφυρίξει πέναλτι γκολ  υπέρ του Παναθηναϊκού, θεωρήθηκε υπερβολικό . λίγες μέρες μετά δέχθηκε επίθεση μέσα σε ταξί από αγνώστους, που του έστησαν καρτέρι στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

 

 

Πυροβολισμοί σε Γιάννη Σπάθα

 

SPATHAS

 

Στις 22 Ιουλίου 1999,  ο Γιάννης Σπάθας  ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά.  Ο Σπάθας πυροβολήθηκε από αγνώστους στα πόδια. Οι άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα και φορώντας κουκούλες και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και ο συνεπιβάτης τον πυροβόλησε δύο φορές στο δεξί πόδι.

 

 

Η μηχανή του Καρατζίκα

Στις  13 Οκτώβρη του 2009: Άγνωστοι καίνε τη μηχανή του βοηθού διαιτητή της Σούπερ Λίγκας, Αντώνη Καρατζίκα. Ο Καρατζίκας είχε ακυρώσει γκολ του Λεονάρντο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καβάλα για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο διαιτητής μετά το τέλος της συνάντησης ερασιτεχνικού παιχνιδιού ανάμεσα στο Γαλάτσι και το - Περιστέρι κατευθύνθηκε προς το σημείο που είχε παρκάρει τη μοτοσικλέτα του, η οποία όμως είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός!

 

Βόμβα στη… γειτονιά

Άγνωστοι τοποθετούν βόμβα σε κατάστημα με ορθοπεδικά είδη στην πόλη του Βόλου. Η επίθεση αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο ανάλογο κατάστημα σε απόσταση τριάντα μέτρων, διατηρεί και συγγενικό πρόσωπο του Γιώργου Δαλούκα. Ο διεθνής διαιτητής διέψευσε από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε σχέση με τον ίδιο, ωστόσο σύμφωνα με μια εκδοχή, οι δράστες είναι πιθανόν να μπέρδεψαν τα μαγαζιά που βρίσκονται σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρων.

 

Η ..σειρά του Αμπάκιολη

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2010 δύο άγνωστοι  εισβάλλουν στο κατάστημα ειδών ένδυσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο οποίο εργαζόταν ο διαιτητής Aπόστολος  Αμπάρκιολης . Ο διαιτητής δέχθηκε επίθεση με λοστό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

 

Γκαζάκια στον Καλόπουλο

Εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε, στις 3 Μαρτίου του 2010,  στο κατάστημα βουλκανιζατέρ που διαθέτει ο διεθνής διαιτητής στον Επτάλοφο Θεσσαλονίκης, τον οποίο ευτυχώς εντόπισε ο πατέρας του νωρίς το πρωί ανοίγοντας το μαγαζί. Συγκεκριμένα, βρήκε μια σακούλα σκουπιδιών, μέσα στην οποία υπήρχαν ένα δοχείο με βενζίνη, τέσσερα γκαζάκια και ένας μηχανισμός πυροδότησης. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία και στον τόπο του συμβάντος έφτασε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η σήμανση, προκειμένου να «εξουδετερώσουν» και να εξετάσουν τον μηχανισμό.

 

Επίθεση στον Βασιλειάδη

Θύμα επίθεσης έπεσε ο  Λεωνίδας Βασιλειάδης, στις 14 Μαρτίου του 2010, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  Ο Βασιλειάδης , ήταν βοηθός στον αγώνα Λεβαδειακός  - Ξάνθη. Ο βοηθός στον εν λόγω αγώνα δέχθηκε επίθεση από δύο άγνωστους στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου μετέβη αμέσως μετά το συγκεκριμένο αγώνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια να χτυπηθεί στο χέρι και να του σπάσουν δύο δάχτυλα.

 

Στόχος  ο Κύρος

Ο Κύρος Βασάρας είναι ο επόμενος στόχος. Ο Βασάρας που ήταν υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ, είναι ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου. Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα, στην είσοδο της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές.  Στην είσοδο βρέθηκαν και σημάδια από σφαίρες.

Ο Βασάρας ήταν και δεύτερη φορά θύμα επίθεσης. Στις 30 Οκτώβρη του 2010, μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού τέσσερις άγνωστοι επιτίθενται και χτυπούν τον Κύρο Βασάρα μόλις αποβιβάστηκε από το ταξί που τον μετέφερε στο σπίτι της πεθεράς του στα Καμίνια.

 

Θύμα  ο Σιδηρόπουλος

Στις 19 Ιανουαρίου του 2011, οι διαιτητές πέρασαν από αγωνιστικά τεστ στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.  Όταν τελείωσαν και ενώ οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει, έξω από τα αποδυτήρια υπήρχαν δύο άτομα με σκουφάκια, που μπροστά στα μάτια δύο συναδέλφων του τον χτύπησαν με γροθιές και τράπηκαν σε φυγή με μοτοσυκλέτα! Ο Σιδηρόπουλος δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βούλας.

 

 

Ανατίναξαν τον φούρνο του Κωνσταντινέα

 

foURNOS

 

Ξημερώματα στις 23 Φεβρουαρίου, του 2012, συγκλονίστηκε το κέντρο της Καλαμάτας. Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αρτοποιείο που διατηρεί ο διεθνής διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας, στην Καλαμάτα. Από την έκρηξη καταστρέφεται μεγάλο μέρος του καταστήματος. Όπως είπε ο παθών «ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα».

Αυτή δεν είναι η μοναδική επίθεση στον φούρνο του Κωνσταντινέα. Το πρώτο κρούσμα στον φούρνο του Κωνσταντινέα ήταν όταν φίλοι του Ολυμπιακού είχαν βάψει το μαγαζί του κόκκινο και άσπρο, ενώ ένα άλλο πρωινό είδε με σπασμένη τη τζαμαρία το κατάστημα του.

Στις 20 Αυγούστου 2013 μετά το τέλος των τεστ των διαιτητών στη Φυλή ένα μηχανάκι προσέκρουσε ελαφρά στο αυτοκίνητο του Δημήτρη Καλύβα και μόλις αυτός βγήκε, ο συνεπιβάτης που δεν φορούσε κράνος του επιτέθηκε, χτυπώντας και φωνάζοντας «γ... τη διαιτησία σας».

 

Επίθεση με σπρέι

Στις 14 Ιανουαρίου 2014 ο Τσαχειλίδης δέχθηκε επίθεση με σπρέι κοντά στο σπίτι του στο Φάληρο.  Το περιστατικό διαδραματίστηκε κοντά στο σπίτι του και ενώ βρισκόταν στο  αυτοκίνητο του σε φανάρι. O δράστης της επίθεσης ήταν συνεπιβάτης στη μηχανή, κατέβηκε απ’ αυτή, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του Τσαχειλίδη και του έριξε σπρέι. Ο ίδιος αντέδρασε και κατάφερε να διαφύγει από την πόρτα του συνοδηγού ενώ ο δράστης προσπαθούσε να τον κρατήσει εντός του αυτοκίνητου. Τελικά κατάφερε να φύγει, άρχισε να τρέχει και με τις φωνές για βοήθεια έτρεψε σε φυγή τον δράστη.

 

Η επίθεση στον Ζωγράφο

Στις 14 Νοεμβρίου 2014 άγνωστοι επιτίθενται στον τότε αναπληρωτή πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χριστόφορο Ζωγράφο. Οι δράστες τον χτύπησαν με λοστό στο σώμα και στο κεφάλι και από το τελευταίο χτύπημα για ένα μόλις χιλιοστό γλίτωσε τον θάνατο ενώ υπέστη κάταγμα στο χέρι.

 

«Ξέρουμε πού μένεις»

 

som

 

Στις 17 Οκτωβρίου 2015 άγνωστοι είχαν πάει έξω από το διαμέρισμα του Φραγκίσκου Σωμαρακάκη, μέλος της ΚΕΔ και υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών στην Super League, πέταξαν κροτίδες και λαδομπογιά στην είσοδο αλλά και φέιγ βολάν με το μήνυμα «ξέρουμε πού μένεις»! Ο Φ. Σωμαρακάκης απουσίαζε από την Αθήνα καθώς βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, για σεμινάριο διαιτησίας.

 

Όλοι έλειπαν

Στις 22 Ιανουαρίου 2016: Εισβολή στο ξενοδοχείο Χίλτον από αγνώστους, κατά την διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της ΕΠΣ Αθηνών. Έψαχναν διαιτητές και παρατηρητές οι οποίοι είχαν τραπεί σε φυγή.

 

Την πλήρωσαν οι βοηθοί

Στις 18 Απριλίου 2016 τρεις βοηθοί διαιτητές τραυματίστηκαν από «ντου» αγνώστων στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, που βρίσκεται δίπλα από σύνδεσμο φιλάθλων Παναθηναϊκού, την ώρα σεμιναρίου για τους διαιτητές του λεκανοπεδίου. Ο βοηθός Football League Δημήτρης Σαμοϊλης, είχε ένα σκίσιμο στο φρύδι από ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ο διεθνής βοηθός Γιάννης Τουμπακάρης είχε υποστεί θλάση στο πόδι ενώ ο βοηθός Super League Γιώργος Κουντουρέλης, κάταγμα στον καρπό στο δεξί χέρι.

 

Η επίθεση στον Γκρούτση

Στις 20 Μαρτίου 2018, θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσε ο Δημήτρης Γκρούτσης. Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Κορίνθου και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, αλλά και διεθνής βοηθός, δέχθηκε επίθεση από τέσσερις αγνώστους που φορούσαν κουκούλες και δεν διακρίνονταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Ο Γκρούτσης διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μετέβη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας για να υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κακώσεις στο κεφάλι και στα κάτω άκρα ο Τζήλος»

«Κακώσεις στο κεφάλι και στα κάτω άκρα ο Τζήλος»

Εδώ δέχτηκε επίθεση ο Τζήλος (photos)

Εδώ δέχτηκε επίθεση ο Τζήλος (photos)

Θύμα ξυλοδαρμού ο Τζήλος

Θύμα ξυλοδαρμού ο Τζήλος

Ζητά διακοπή πρωταθλημάτων η ΑΕΛ για την επίθεση στον Τζήλο

Ζητά διακοπή πρωταθλημάτων η ΑΕΛ για την επίθεση στον Τζήλο

Άρης για επίθεση σε Τζήλο: «Μαχαιριά για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Άρης για επίθεση σε Τζήλο: «Μαχαιριά για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Επίθεση σε Τζήλο: «Οι δράστες είχαν σφυρί…»

Επίθεση σε Τζήλο: «Οι δράστες είχαν σφυρί…»

NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved