«Εδώ, η καλή πραμάτεια»

«Εδώ, η καλή πραμάτεια»

Οι Mάκης Ψωμιάδης και ο Πέτρος Θεοδωρίδης δεν θα πάνε μάλλον διακοπές το καλοκαίρι. Εκτός κι αν  καταφέρουν να ξεπουλήσουν νωρίς την «πραμάτεια τους».

Καθότι η Καβάλα και ο Πανσερραϊκός έχουν στις τάξεις τους παίκτες, που αποτελούν «μήλα της έριδος» για τους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας- και όχι μόνο- ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.

Όμως, λίγο ως πολύ, σχεδόν όλες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ έχουν «καλό πράμα» στις «αποθήκες» τους και τελούν εν αναμονή μιας συμφέρουσας προσφοράς για να προχωρήσουν στην πώλησή του.

Πολλή δουλειά αναμένεται να έχουν τα επιτελεία «πράσινων» και «κόκκινων» καθώς θα κληθούν, από τη μία, να απαλλάξουν το ρόστερ τους από περιττά (και ακριβά βάρη) και από την άλλη να φέρουν χρήματα στο ταμείο.

Ας δούμε πως διαγράφεται η κατάσταση δυο μήνες πριν ανοίξουν οι πόρτες του ελληνικού παζαριού το οποίο θα είναι το δεύτερο, που θα πραγματοποιηθεί έχοντας την βαριά σκιά του ΔΝΤ από πάνω του.

ΑΕΚ: Το πιο hot προϊόν της είναι ο Κώστας Μανωλάς. Στα 19 του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ξένων ομάδων-κυρίως των ιταλικών. Πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την Παλέρμο. Παλιότερα για την Αταλάντα.

Καλά λεφτά επίσης  η «Ένωση» μπορεί να βγάλει αν αποφασίσει να παραχωρήσει τον Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός ανανέωσε πέρσι το συμβόλαιό του αλλά οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και τα γκαζάκια στο σπίτι του τον έχουν κάνει να σκέφτεται τη φυγή.

Αυτά που κάνει στο γήπεδο ο Σκόκο δεν τα κάνουν πολλοί παίκτες στην Ελλάδα και η πόρτα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πάντα θα είναι ανοιχτή για αυτόν, αν θελήσει να αλλάξει τον… αέρα  του.

Άρης: Οι «άσοι» σπανίζουν σε τούτη την παρτίδα και ο Μιχάλης Σηφάκης, που φέτος έκανε μια καλή χρονιά και φόρεσε τη φανέλα της εθνικής, πολιορκείται ήδη από μνηστήρες. Η χάρη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα.

Η Μπενφίκα πέρσι ήταν έτοιμη να καταθέσει πρόταση στον Άρη. Φέτος ακούστηκαν φήμες για Στουτγκάρδη και Κολωνία. Το βέβαιο είναι ότι θα τον ζητήσει ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που πωληθεί ο Τζόρβας.

Αστέρας Τρίπολης: Πριν από κάτι μήνες η διοίκηση είχε αποκαλύψει ότι έχει στα χέρια της πρόταση της Γιουβέντους για τον Κώστα Φορτούνη. Οι εμφανίσεις του 19χρονου με την εθνική Ελπίδων τράβηξε το ενδιαφέρον των ξένων σκάουτερ.

Αν δεν φύγει έξω, είναι σίγουρο ότι θα βρει ομάδα στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει ζεστά την υπόθεση (ακούστηκε μέχρι και για προσύμφωνο με την ομάδα της Τρίπολης). Από μακριά παρακολουθεί και η ΑΕΚ

Ατρόμητος: Για τον  Ανδρέα Τάτο, οι σκάουτερ της Βέρντερ Βρέμης έχουν λιώσει τα παπούτσια τους και δεν αποκλείεται η γερμανική ομάδα να προχωρήσει στην επόμενη κίνηση. Αν δεν την προλάβει ο Ολυμπιακός.

Η χάρη του Θανάση Καραγκούνη έχει φτάσει μέχρι τη Ρωσία. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες περίμεναν πρόταση τον Γενάρη, που τελικά δεν ήρθε. Μετά έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της Τζένοα και της Ουντινέζε (και κάπου ανάμεσα του Παναθηναϊκού).

Ηρακλής: Ο Καρίμ Σολτάνι αποδείχτηκε «λίρα εκατό» αλλά ο Ηρακλής δεν πρόκειται να επωφεληθεί αφού το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Τον Αλγερινό έχουν πλευρίσει ιταλικές ομάδες (Ουντινέζε, Μπολόνια). Τον θέλει και η ΑΕΚ.

Καβάλα: Ο Ψωμιάδης τρίβει τα χέρια του καθώς αγώνα με αγώνα ανεβαίνει η τιμή του Τζαμέλ Αμπντούν, τον οποίο πήρε από τα «σκουπίδια» του «Σαμπιονά» και τώρα τον πουλάει για… «χαβιάρι».

«Σφάζονται» στα πόδια του ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, τον θέλει ο ΠΑΟΚ, τον ονειρεύεται η ΑΕΚ. Χώρια οι γαλλικές ομάδες, οι οποίες κατάλαβαν αργά τι έχασαν και θέλουν να τον φέρουν πίσω.

Άλλο «κελεπούρι» στην Καβάλα είναι ο Φερέιρα Ντουγκλάο. Ο Ψωμιάδης μυρίζοντας «ψητό» αγόρασε πρόσφατα και το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου στόπερ από τη Ναντ.

Θα τον πουλήσει στην Ρέιντζερς ή στην Μίντλεσμπρο; Εξαρτάται ποια θα δώσει τα περισσότερα.  Όμως υπάρχουν κι εντός των συνόρων ενδιαφερόμενοι. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ κλπ…

Ολυμπιακός: Στο χέρι του είναι να πουλήσει ή όχι. Διότι για τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο το ενδιαφέρον ξένων ομάδων είναι δεδομένο. Αν δεχτεί μια πολύ καλή προσφορά δεν θα πει «όχι».

Διαφορετική περίπτωση αποτελεί ο Ντουντού, τον οποίο θέλει να ξεφορτωθεί καθώς η προσφορά του είναι αντιστρόφως ανάλογη των αποδοχών του. Διαφορετική και ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος λόγω Τζιμπούρ, περισσεύει στην επίθεση.

Ολυμπιακός Βόλου: Οι Βέλγοι «το έχουν τούμπανο» ότι  Καλιφά Σανκαρέ το προσεχές καλοκαίρι θα φύγει από το Βόλο. Τη μια γράφουν για τον Ολυμπιακό, την άλλη για τον Παναθηναϊκό, την τρίτη για την Μπριζ.

Παναθηναϊκός: Το να πουλήσει παίκτες μπορεί να είναι… ανάγκη σε λίγους μήνες, αν δεν ρίξουν χρήμα οι μέτοχοι. Στη βιτρίνα έχει αρκετούς. Από τον Τζιμπρίλ Σισέ (μπροστά-μπροστά) μέχρι τον Σιμάο (πίσω-πίσω).

Για τον Αλέξη Τζόρβα λέγεται ότι θα κάνει πρόταση η Τζένοα. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ περιμένει κάτι από Γαλλία. Ο Σεμπαστιάν Λέτο έχει μείνει στο περσινό φλερτ με τη Μπενφίκα ενώ ο Σωτήρης Νίνης με τη φημολογία της Μάντσεστερ.

Πανιώνιος: Ο Μπερνάρ Κουμουρτζί του «έμεινε αμανάτι» τον χειμώνα αλλά ποτέ δεν είναι αργά από τη στιγμή που ο Γκανέζος πιάνει ακόμη καλά λεφτά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το θέμα είναι αν θα επανέλθει ο Ολυμπιακός ή αν μπει στη μέση ο Παναθηναϊκός.

Στην πλατεία υπάρχουν άλλοι δυο παίκτες που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Ο Δημήτρης Σιόβας αρέσει στον Χιμένεθ, όπως και ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Πανσερραϊκός: Το σήριαλ με τον Γιώργο Γεωργιάδη, που σταμάτησε τον χειμώνα, όπου να ναι θα ξαναρχίσει. ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός θα χτυπήσουν εκ νέου την πόρτα του Θεοδωρίδη.

Αν ο έμπειρος παράγοντας ετοιμάζει «πακέτο» Γεωργιάδη-Ανάκογλου είναι κάτι που θα το μάθουμε σύντομα. Θα εξαρτηθεί από το… «μαρούλι». Και για τον Ανάκογλου πάντως οι τρεις «μεγάλοι» περιμένουν στην σειρά.

ΠΑΟΚ: Έχει στα χέρια του ένα καλό χαρτί που λέγεται Αντελίνο Βιεϊρίνια. Οι Πορτογάλοι έχουν αποκαλύψει πως θα πουληθεί στη Ζενίτ έναντι 6 εκατομμυρίων. Στο «κόλπο» έχουν μπει και ιταλικές ομάδες (Ουντινέζε).

SKODA Ξάνθη: Ανέκαθεν ο καλύτερος πελάτης της ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος και τώρα φαίνεται έτοιμος να ψωνίσει από την αγορά της. Υποψήφιοι, ο Θοδωρής Βασιλακάκης και ο Μαρσελίνιο, που αρέσει πολύ στον Βαλβέρδε.



NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved