Γκέκας ο πορθητής (videos+photos)

Γκέκας ο πορθητής (videos+photos)

Το κεντρικό πρόσωπο όχι απλά της πρωτοφανούς νίκης - εκτόξευσης της ομάδας του στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά και ολόκληρης της 4ης αγωνιστικής χαρακτηρίζεται απόλυτα δίκαια από τα τουρκικά ΜΜΕ ο Φάνης Γκέκας.

Ο 34χρονος διεθνής Έλληνας επιθετικός πρόσθεσε ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο επιτυχίας στην καριέρα του στη γειτονική μας χώρα με τα δύο του γκολ στο νικηφόρο 2-0 της Ακίσασπορ επί της πρωταθλήτριας Φενερμπαχτσέ που έφερε για πρώτη φορά στην Ιστορία τη μικρούλα ομάδα από τη Μαγνησία στην κορυφή της βαθμολογίας της Super Lig.

1b2beaa46aafc7b727a6c626996bc83b09 k

Με τα δύο του αυτά γκολ έφθασε ήδη τα έξι στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και είναι ο κορυφαίος σκόρερ όχι μόνον της ομάδας του (η οποία ειρήσθω εν παρόδω έχει μόλις οκτώ συνολικά) αλλά και της διοργάνωσης δείχνοντας για μία ακόμα φορά το πόσο του …ταιριάζει το τουρκικό πρωτάθλημα.

992681 620x310

Τα στατιστικά του στοιχεία στις τέσσερις σεζόν που έχει δώσει το «παρών» εκεί το φέρνουν να είναι με διαφορά ο πλέον παραγωγικός επιθετικός στη διοργάνωση.

10381128 bdce4

Πιο συγκεκριμένα ο Γκέκας πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Σαμσουνσπόρ στις αρχές του 2012 προερχόμενος από την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, και στις μόλις 11 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα κατάφερε να πετύχει οκτώ γκολ τα οποία όμως δεν στάθηκαν ικανά να σώσουν την ομάδα της Σαμψούντας από τον υποβιβασμό καθώς τερμάτισε στη 16η θέση τρεις βαθμούς μακριά από τη σωτηρία.

fft104mm2350912

Ακολούθησε το σύντομο πέρασμα από την Ισπανία και την Λεβάντε (μόλις τέσσερις παρουσίες , δύο ως αλλαγή και λευκό … κατάλογο στα γκολ) πριν γυρίσει ξανά στην Τουρκία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της νεοφερμένης στα σαλόνια του ποδοσφαίρου της χώρας Ακισασπόρ. Εκεί έδειξε ξανά πόσο σπουδαίος γκολτζής είναι. Σε 14 παρουσίες (μία ως αλλαγή) βρήκε δίκτυα 12 φορές και η ομάδα του ενώ μέχρι τα μισά της διαδρομής έμοιαζε καταδικασμένη να επιστρέψει άμεσα στη 2η κατηγορία σώθηκε σχετικά εύκολα. Με τον Γκέκα να δικαιούται τα περισσότερα εύσημα από κάθε άλλον στο στρατόπεδο της για την απόδραση της (τερμάτισε στην 14η θέση) από τον υποβιβασμό.

00dc6f5bd19d3bf7b4729773efc6e066 copy

Τα κατορθώματα και οι επιδόσεις του κίνησαν το ενδιαφέρον ακόμα και των μεγάλων του ποδοσφαίρου της γειτονικής μας χώρας (Γαλατασαράι , Μπεσίκτας και Φενερμπεχτσέ) αλλά τελικά ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν το καλοκαίρι του 2013 η Κονιασπόρ.

fft104mm2850029

Με την ομάδα του Ικονίου συνέχισε τα βομβαρδίζει τις αντίπαλες εστίες με εντυπωσιακή συχνότητα και τελικά ο απολογισμός του τη σεζόν 2013-14 ήταν 13 γκολ σε 22 ματς ως βασικός και ένα αλλαγή ενώ η ομάδα του έκανε μία αρκετά καλή πορεία καταλαμβάνοντας τελικά την 11η θέση.

280195

Δεν έμελλε όμως να στεριώσει ούτε εκεί και αυτό το καλοκαίρι εν μέσω νέων σεναρίων για μετακόμιση του σε μία από τις μεγάλες ομάδες της Πόλης ο Γκέκας τελικά επέστρεψε στη Μαγνησία και την τοπική ομάδα στην οποία είχε αγαπηθεί όσο λίγοι ποδοσφαιριστές. Ήδη ανταποδίδει με τον πλέον χειροπιαστό και εντυπωσιακό τρόπο. Τα γκολ του που οδηγούν την μικρούλα από κάθε άποψη Ακισασπόρ σε πρωτόγνωρα για αυτήν βαθμολογικά ύψη.

1a28b683150da58cd86ea4eb09e13648f5 k

Έτσι απολύτως δικαιολογημένα ο Γκέκας που εδώ και χρόνια έχει γίνει και τραγούδι στην Τουρκία λατρεύεται από τους οπαδούς της ομάδας και χαίρει εκτίμησης στη γείτονα χώρα όσο ελάχιστοι συνάδελφοι του από κάθε γωνιά του πλανήτη μπάλα.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved