To 20χρονο αξεπέραστο ρεκόρ του Φάουλερ (videos+photos)

To 20χρονο αξεπέραστο ρεκόρ του Φάουλερ (videos+photos)

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από ένα ιστορικό και αξεπέραστο κατόρθωμα από έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς του αγγλικού ποδοσφαίρου. Του Ρόμπι Φάουλερ που στις 28 Αυγούστου του 1994 έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας το ταχύτερο χατ-τρικ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Επίτευγμα που ουδείς ποδοσφαιριστής έκτοτε έχει καταφέρει να ... ανταγωνιστεί.

 


Ο 19χρονος τότε επιθετικός της Λίβερπουλ, που αργότερα το  «Κοπ», η εξέδρα των φανατικών φίλων της ομάδας του μεγάλου λιμανιού τον αποκαλούσε «Θεό», κατάφερε, και μάλιστα  σε ντέρμπι κόντρα στην Άρσεναλ  στο θρυλικό «Άνφιλντ»,  να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα τρεις φορές σε διάστημα μόλις τεσσάρων λεπτών και 33 δευτερολέπτων. Την ίδια σεζόν ο διεθνής Άγγλος επιθετικός πέτυχε συνολικά 25 τέρματα σε 42 ματς, επίδοση που έμελλε να είναι η 2η καλύτερη στην καριέρα του.

 73187231 hayter emp


Εκείνο το χατ-τρικ τον διατηρεί στη λίστα των ρέκορντμαν του κατά πολλούς κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο ακόμα και σήμερα.
Πάντως η επίδοση αυτή του Φάουλερ δεν είναι η καλύτερη όλων των εποχών στην Αγγλία.  Και τούτο γιατί στις 23 Φεβρουαρίου του 2004 ο Τζέιμς Χέιτερ μπαίνοντας ως αλλαγή στο 84ο λεπτό του αγώνα κόντρα στη Ρέξαμ πέτυχε τρία γκολ για λογαριασμό της Μπόρνμουθ σε μόλις δύο λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

jim


Αλλά και ο τελευταίος έχει κάποιον ακόμα πιο …γρήγορο στο τρεις φορές διαδοχικό σκοράρισμα. Το όνομα του Τζίμι Ο’ Κόνορ με τον επιθετικό της Σέλμπουρν να πετυχαίνει το δικό του χατ –τρικ κόντρα στην Μποέμιανς το 1967 σε μόλις δύο λεπτά και 13 δεύτερα.



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved