Και οι αριθμοί λένε την αλήθεια για Γκιγκς (photos)

Και οι αριθμοί λένε την αλήθεια για Γκιγκς (photos)

Είναι ο ρέκορντμαν τίτλων στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και συμμετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει πετύχει περισσότερα γκολ με τη φανέλα της και μεταξύ άλλων από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μαρκ Χιούζ και Πολ Σκόουλς (όλοι πρώην συμπαίκτες του στους «κόκκινους διαβόλους»).

Ο Ράιν Γκιγκς μπορεί να παραμένει στη μία και μοναδική ομάδα της ασύγκριτης του καριέρας , πλέον εκτός αγωνιστικού χώρου, όμως από χθες επίσημα έχει βγει ως ποδοσφαιριστής στη… σύνταξη μετά από μία διαδρομή γεμάτη άνευ προηγούμενου και πολύ δύσκολα επομένου επιτυχίες μέσα στα γήπεδα.
Διαδρομή θριάμβου που κάλυψε περισσότερες από 22 σεζόν , 1000 και πλέον ματς και παραπάνω από 150 γκολ. Όταν έκανε το ντεμπούτο του δεν υπήρχε ακόμα η Πρέμιερ Λιγκ, ο Τζον Μέιτζορ ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας. Και μέχρι να φθάσει η στιγμή στα 40 και πλέον χρόνια του να κρεμάσει τα μαγικά του παπούτσια ο σπουδαίος αυτός Ουαλός μεσοεπιθετικός πρόλαβε να κάνει 963 συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ ξεπερνώντας κατά το ρεκόρ του θρυλικού σερ Μπόμπι Τσάρτλον να γίνει 64 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του και να δώσει επίσης το «παρών» ως κάπτεν φυσικά σε τέσσερα παιχνίδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εκπροσωπώντας την Βρετανία στην κορυφαία αυτή γιορτή του αθλητισμού.

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια αλλά συχνά παρουσιάζουν μεγάλο της κομμάτι και αξίζει να ρίξουμε μία ματιά σ’ ορισμένους που σηματοδοτούν την καριέρα του σπουδαίου αυτού ποδοσφαιριστή που πλέον υπηρετεί τους «κόκκινους διαβόλους» από τη θέση του βοηθού προπονητή του νέου τους τεχνικού (μόλις χθες ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ολλανδού) Λουίς Φαν Χάαλ.

632: Οι συμμετοχές του στην Πρέμιερ Λιγκ σε 522 εξ αυτών ως βασικός. Έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Έβερτον στις 2 Μάρτη του 1991 αντικαθιστώντας τον Ντένις Έργουϊν στην ήττα 0-2 πό την Έβερτον.
40: Έγινε τη σεζόν που πρόσφατα έκλεισε στην Αγγλία ο μόλις 4ος μη τερματοφύλακας σαραντάρης μετά τους Τέντι Σέρινχαμ (Γουέστ Χαμ), Κέβιν Φίλιπς (Κρίσταλ Πάλας) και Γκόρντον Στράκαν (Κόβεντρι) που αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ.

37: Έγινε στις 14 Σεπτέμβρη του 2011 με το γκολ του κόντρα στην Μπενφίκα ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς μετρούσε την ημέρα εκείνη 37 χρόνια και 289 ημέρες ζωής.


109: Το παρθενικό του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ ήρθε στις 19 Σεπτέμβρη του 1992 κόντρα στην Τότεναμ και έκτοτε ακολούθησαν άλλα 108. Κανένα εξ αυτών δεν ήρθε στην εφετινή διοργάνωση πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο από τότε που ξεκίνησε η Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 1993-94.


20: Είναι 20ος στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της διοργάνωσης με τα 109 του αυτά γκολ έχοντας ένα λιγότερο από τον Εμίλ Χέσκι και δύο παραπάνω από τον επί μακρόν συμπαίκτη του Πολ Σκόουλς.


34: Τα τρόπαια που κατέκτησε με τη Γιουνάιτεντ (13 τίτλους της Πρέμιερ Λιγκ, τέσσερα κύπελλα Αγγλίας, τρία Λιγκ Καπ Αγγλίας, δύο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης , Διηπειρωτικό Κύπελλο και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων καθώς και εννιά Τσάριτι/Κομιούνιτι Σιλντ (σ.σ το αγγλικό Σούπερ Καπ). Κανείς δεν έχει κατακτήσει τόσα στα σχεδόν 170 και χρόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.


3: Οι φορές που τιμήθηκε με βραβείο για την προσωπικότητα της χρονιάς από το BBC (πήρε το βασικό το 2009) ενώ ήταν νικητής του ανάλογου τίτλου του BBC για την Ουαλία τόσο το 1996 όσο και το 2009.


0. Οι φορές που είδε την κόκκινη κάρτα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ σε μόλις μία περίπτωση είχε στην συνολικά τη καριέρα τη δυσάρεστη εμπειρία της αποβολής και αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2001 σε αγώνα με την εθνική Ουαλίας κόντρα στη Νορβηγία.

Η λίστα των επίσημων συμμετοχών με τη φανέλα της Μάν. Γιουνάιτεντ

Πρέμιερ Λιγκ : 632 (110 ως αλλαγή)
1η Κατηγορία(πριν το 1992): 40 (επτά εξ αυτών ως αλλαγή)
Κύπελλο Αγγλίας : 74 (12 ως αλλαγή)
Λιγκ Καπ Αγγλίας: 41 (6 ως αλλαγή)
Πρωταθλητών/Τσάμπιονς Λιγκ: 151 (23 ως αλλαγή)
Κύπελλο Κυπελλούχων :1
Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: 5
Άλλες διοργανώσεις (Τσάριτι/Κομιούνιτι Σιλντ, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) : 19 (3 ως αλλαγή).

Οι κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του:

Τόττεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (19/09/1992)

Ένα αμυντικό λάθος του επέτρεψε να πάρει την μπάλα πολλά μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή και αποφύγει έναν μπακ των Λονδρέζων και αφού ξεπεράσει και τον γκολκίπερ τους Ίαν Γουόκερ να στείλει από πλάγια τη μπάλα στα δίκτυα.

ΚΠΡ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (05/02/1994)


Με τρομερό βολέ με το καλό αριστερό του φυσικά μετά την πάσα του Ρέι Γουίλκινς έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει γκολκίπερ των γηπεδούχων Γιάν Στέισκαλ.

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (14/04/1999)

Ένα πραγματικά αλησμόνητο γκολ από τον «Γκίγκσι» με μία γερή δόση μαγείας Ντιέγκο Μαραντόνα. Ένα σλάλομ από τα πλάγια με το οποίο έβγαλε εκτός μάχης τέσσερις παίκτες της Άρσεναλ πριν νικήσει και τον Ντέιβιντ Σίμαν και στείλει την ομάδα του στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας. Για πολλούς το γκολ αυτό σήμανε την αρχή του μαγικού , άνευ προηγουμένου και επομένου τρεμπλ που πέτυχε τη σεζόν εκείνη η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Γουίγκαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (11/04/2008)

Η νίκη εκείνη χάρισε στην ομάδα του τον 17ο της τίτλο στο πρωτάθλημα και ο Γιγκς έβαλε τη σφραγίδα του με το γκολ του με ωραίο σουρ έπειτα από πάσα του Γουέιν Ρούνι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0 (10/02/2013)

Το γκολ του με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής όχι μόνον ήταν ένα από εκείνα που συνέλαβαν στο να κατακτήσει η ομάδα του ξανά τον τίτλο του πρωταθλητή Αγγλίας τη σεζόν εκείνη αλλά και του επέτρεψε να βρει δίκτυα για 23η σερί περίοδο στη λαμπρή του καριέρα.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved