Το top10 των μεταγραφών

Το top10 των μεταγραφών

Από τις 65 μεταγραφές, που έκαναν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκ στην χειμερινή περίοδο, λίγες έπιασαν τα λεφτά τους.

Και ακόμη λιγότερες τα… αβγάτισαν. Αν επιχειρούσαμε να φτιάξουμε το  τοπ-10, βασικοί υποψήφιοι θα ήταν οι:

1. Κώστας Μήτρογλου. Ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος το Σάββατο, που μας πέρασε έκλεισε τα 23 του χρόνια, έχει πάρει από το χεράκι τον Πανιώνιο και τον οδηγεί από ασφαλή μονοπάτια στη Γη της… Σωτηρίας. Με το που φόρεσε τα «κυανέρυθρα» ξαναέγινε ο killer με τα πιστόλια…

Το ρεκόρ του (6 γκολ σε 7 αγώνες) θα το ζήλευε ακόμη και ο Σισέ. Μιλάμε για   γκολ, που όλα έδωσαν βαθμούς στον Πανιώνιο και τον βοήθησαν να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις ώστε σήμερα να ελπίζει βάσιμα στην παραμονή.

2. Ράφικ Τζεμπούρ: Με το καλημέρα μπήκε στην 11αδα του Ολυμπιακού και δεν ξαναβγήκε. Με την παρουσία του μάλιστα εκτόπισε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, το Βέλγο Μιραλάς στα άκρα της επιθετικής γραμμής και περιόρισε τον χρόνο συμμετοχής του Μάρκο Πάντελιτς στο ελάχιστο.

Και μόνο που σκόραρε το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι-τίτλου με τον Παναθηναϊκό φτάνει για να χαρακτηριστεί κίνηση-ματ η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Όμως εξίσου σημαντικό ήταν και το γκολ που πέτυχε στο «Κλ. Βικελίδης» στη νίκη 2-1 επί του Άρη.

Μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε 6 αγώνες με τον Ολυμπιακό και έχει σημειώσει 3 γκολ (το τρίτο την περασμένη Κυριακή στη Τούμπα) ενώ δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, από αυτά που μας είχε συνηθίσει στην ΑΕΚ.

3. Μίτσελ Μάρκος Μαδέρα: Ο 25χρονος Ισπανός μέσος έχει να επιδείξει μόλις μια ασίστ στους 7 αγώνες του στην Σούπερ Λιγκ αλλά η δοξασμένη του εμφάνιση με την ΑΕΚ δεν ήταν στο πρωτάθλημα αλλά στο Κύπελλο.

Αν δεν ήταν ο Μίτσελ να πετύχει εκείνο το καταπληκτικό γκολ από τη σέντρα του γηπέδου στον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό, η «Ενωση» δεν θα βρισκόταν τώρα στα ημιτελικά να διεκδικεί από τον ΠΑΟΚ την συμμετοχή της στον τελικό.

4. Σταύρος Τσουκαλάς: Η δουλειά του είναι «χαμάλης». Κι ως τέτοια δεν γεμίζει φύλλα στατιστικής. Ο 22χρονος μέσος από τη μέρα που γύρισε στον ΠΑΟΚ από τον δανεισμό του στην Κύπρο, έχει τρέξει αμέτρητα χιλιόμετρα, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τα κενά που είχαν αφήσει οι τραυματισμοί των Βιτόλο, Γκαρσία στα χαφ και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να μείνει όρθιος σε μια …ολισθηρή περίοδο. Με 11 συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ είναι μακράν ο πρώτος σε συμμετοχές στη λίστα των καινούργιων.

5. Μάριους Νικουλάε: Η Καβάλα τον έφερε (δανεικό από τη Ντ. Βουκουρεστίου) για να τη βοηθήσει στο σκοράρισμα και ο 30χρονος φορ ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Με τις εμφανίσεις του (8 αγώνες, 2 γκολ) έκανε τους φίλους της ομάδας  να ξεχάσουν γρήγορα τον (τραυματία το μεγαλύτερο διάστημα) Νταρσεβίλ.

6. Γκόραν Μαζνόφ: Ο 29χρονος διεθνής Σκοπιανός έδωσε όγκο στην επίθεση της Κέρκυρας συνεισφέροντας μέχρι σήμερα 2 γκολ και 2 ασίστ σε 7 συμμετοχές του στη Σούπερ Λιγκ.

7. Νγκβατ Μαχόπ Λιούις: «Λαχείο» από το Καμερούν που κλήρωσε αμέσως στον Ηρακλή. Ο 24χρονος επιθετικός έγινε αμέσως βασικός στην 11αδα του «Γηραιού». Έχει πετύχει έως τώρα 2 γκολ σε 7 αγώνες

8. Βλάσης Καζάκης: Επέστρεψε στις ρίζες του. Στα 27 του πια ο υψηλόσωμος φορ, μετά από την περιήγησή του σε Εθνικό, Καβάλα, Ατρόμητο, Πανθρακικό γύρισε στην Ξάνθη για να δώσει λύσεις στο πρόβλημα του γκολ. Μετράει 2 σε   7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

9. Νέρι Καστίγιο: Άργησε να πάρει μπρος καθώς δεν ήταν στην επιθυμητή φυσική κατάσταση όταν αποκτήθηκε δανεικός από την Σαχτάρ. Γι αυτό και οι περισσότερες (από τις 7) συμμετοχές του ήταν ολιγόλεπτες. Στο τελευταίο ματς με την Κέρκυρα όμως έγραψε ένα γκολ και μια ασίστ.

10. Τζόελ Τσιμπάμπα: Η Λάρισα τον πήρε από την Λέχ Πόζναν μήπως και ισχυροποιηθεί επιθετικά. Ο 22χρονος Κογκολέζος έκανε ορισμένες καλές εμφανίσεις, σημείωσε και 2 γκολ (σε 9 αγώνες) αλλά μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό… χάθηκαν τα ίχνη του.



Παναθηναϊκός AKTOR: Του... ανήκει το Top-10 όλης της σεζόν στη Euroleague!
Παναθηναϊκός AKTOR: Του... ανήκει το Top-10 όλης της σεζόν στη Euroleague!
Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (19/5) στην Ατττική
Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (19/5) στην Ατττική
Καρυπίδης: «Για τον κόσμο μας, για τους εαυτούς μας»
Καρυπίδης: «Για τον κόσμο μας, για τους εαυτούς μας»
Η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τελικό κυπέλλου
Η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τελικό κυπέλλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved