Παναθηναϊκός: Ο Πεδουλάκης ξέρει από... Μπράμος και Μπανκς! (photos)

Παναθηναϊκός: Ο Πεδουλάκης ξέρει από... Μπράμος και Μπανκς! (photos)

Ένα από τα... φόρτε του Αργύρη Πεδουλάκη είναι να βγάζει άσσους από το μανίκι. Φέτος έχει τραβήξει ήδη δύο, στα πρόσωπα των Μπράμος και Μπανκς, αλλά να ήταν μόνοο φέτος. Το Onsports θυμάται όλους αυτούς που πέρασαν από τα χέρια του και δεν... έχασαν.

Αντίθετα, κέρδισαν και με το παραπάνω... Ο 48χρονος προπονητής των «πρασίνων» ξέρει πως να δουλεύει πάνω σε νέα παιδιά και να τα κάνει πρωταγωνιστές, όπως γίνεται τώρα με τον Μπράμος, αλλά και να παίρνει τα θετικά στοιχεία από κάθε παίκτη του όπως με τον Μπανκς, ο οποίος προσαρμόστηκε με το... καλημέρα. Πράγμα σπάνιο για NBAer που παίζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Ο  Πεδουλάκης το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν αυτό και συνεχίζει να το κάνει πλέον και στο υψηλότερο επίπεδο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πέρασαν από τα χέρια του και απογείωσαν την καριέρα τους παράλληλα με τις επιτυχίες που οδήγησε τις ομάδες που προπόνησε. Δεν είναι τυχαίο ότι καθοδήγησε το Περιστέρι στη «χρυσή» του εποχή στα τέλη του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου, ενώ έφτασε με τον Μακεδονικό στον τελικό του ULEB Cup το 2005, όταν κανείς δεν το περίμενε.

Στον σύλλογο των δυτικών προαστίων, στον πάγκο του οποίου έκατσε για εννιά συνολικά χρόνια (1997-2004 και 2010-2012) έγιναν αστέρια υπό τις οδηγίες του οι Μάρκο Γιάριτς (εντυπωσίασε και στο ΝΒΑ), Μίλαν Γκούροβιτς (με σημαντική ευρωπαϊκή καριέρα), Αλφόνσο Φόρντ (αποδείχθηκε μεγάλος σκόρερ, με αποτέλεσμα η Ευρωλίγκα να τιμήσει το θάνατό του ονομάζοντας το βραβείο για τον πρώτο σκόρερ κάθε χρονιάς -Αλφόνσο Φορντ-), Αλεξέι Σαβρασένκο (μεσουράνησε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Έλληνες διεθνείς όπως οι Μιχάλης Πελεκάνος (Ολυμπιακός, Άρης, Ρεάλ Μαδρίτης), Κώστας Τσαρτσαρής (Παναθηναϊκός), Μανώλης Παπαμακάριος (Ολυμπιακός, Λαγκούν Άρο), Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Παναθηναϊκός, Σιάτλ Σούπερ Σόνικς, Ολυμπιακός), Δημήτρης Μαυροειδής (Μαρούσι, Μπιλμπάο, Ολυμπιακός), Αλέξης Κυρίτσης (Μαρούσι, Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ίκαρος Καλλιθέας) και παλαιότερα ο Άγγελος Κορωνιός (αργότερα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Πανιώνιος και Ολυμπιακός).

Ακόμη, ήταν συνοδοιπόρος με τους Κώστα Χαραλαμπίδη (στον Μακεδονικό, ένας παίκτης με σημαντική καριέρα στην Α1), Δημήτρη Τσαλδάρη (σε Πανελλήνιο), Ντίλαν Πέιτζ (σε Πανελλήνιο, ο οποίος τώρα είναι ο καλύτερος παίκτης της Ολίμπια Λιουμπλιάνας) και Πιτ Μάικλ (σε Περιστέρι και Μακεδονικό), με τον τελευταίο να εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους φόργουορντ στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος στην Μπαρτσελόνα μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, ο Πεδουλάκης έχει επηρεάσει σημαντικά την πρόοδο ανερχόμενων αστεριών του ελληνικού μπάσκετ. Δούλεψε με τον πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού και νυν της Ούνιξ Καζάν, Ίαν Βουγιούκα στο Ρέθυμνο το 2007/08, ενώ συνέβαλε στη μεγάλη πρόοδο του Βαγγέλη Μάντζαρη τη διετία 2010/12 στο Περιστέρι μέχρι τελικά αυτός να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό και να είναι από τους πρωταγωνιστές του.

Πέρσι, στο Περιστέρι παρά τα πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα, ο κατάφερε να κρατήσει σε αξιοπρεπές επίπεδο την ομάδα, αναδεικνύοντας το ταλέντο των 22χρονων, Νόντα Παπαντωνίου και Χάρη Γιαννόπουλου, οι οποίοι αποτελούν μεγάλες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ.



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved