Ο Ντρογκμπά έφυγε... Τώρα ποιος στην Τσέλσι; (videos)

Ο Ντρογκμπά έφυγε... Τώρα ποιος στην Τσέλσι; (videos)

Μετά από 338 εμφανίσεις, 157 γκολ και 8 χρόνια παρουσία στην Τσέλσι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αποχώρησε από τους «μπλε», αφήνοντας ένα τεράστιο… κενό στην γραμμή κρούσης των πρωταθλητών Ευρώπης. Το Onsports σάς παρουσιάζει τους πιθανούς αντικαταστάτες του Ιβοριανού επιθετικού…

Μετά την κατάκτηση του Champions League από την Τσέλσι, ο ήρωας του τελικού, Ντιντιέ Ντρογκμπά, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τους «μπλε», αποφασίζοντας να δοκιμάσει την ποδοσφαιρική του τύχη σε άλλες πολιτείες, ίσως πολύ… μακρινές, καθώς η Σαγκάη Σενχουά φέρεται να προσφέρει… χρυσάφι για τον 34χρονο επιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ποιος όμως μπορεί να καλύψει το κενό του «Ντίντι»;

Όνομα: Έντινσον Καβάνι

Ομάδα: Νάπολι

Ηλικία: 25

Τιμή: 30 εκατομμύρια ευρώ

Μας… συστήθηκε με την φανέλα της Παλέρμο το 2007, ωστόσο στην τριετία που παρέμεινε στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα», δεν κατάφερε να δείξει το δολοφονικό του ένστικτο, σκοράροντας μόλις 34 τέρματα.

Η Νάπολι ωστόσο, τον πίστεψε και… δικαιώθηκε! Ο «Ματαντόρ», δεν σταματάει να σκοράρει την τελευταία διετία, έχοντας σημειώσει 66 γκολ σε 94 εμφανίσεις με τους «παρτενοπέι», ενώ παραλίγο να «κόψει» τον δρόμο της Τσέλσι προς την κατάκτηση του Champions League με τα τέρματα που σημείωσε κόντρα στους «μπλε».

Τρόποι εκτέλεσης; Όλοι! Είτε με το κεφάλι (έχει ύψος 1,87), είτε με σουτ, είτε και με τη… μύτη, ο Ουρουγουανός επιθετικός είναι κυριολεκτικά… θανάσιμος!

Όνομα: Ρανταμέλ Φαλκάο

Ομάδα: Ατλέτικο Μαδρίτης

Ηλικία: 26

Τιμή: 50 εκατομμύρια ευρώ

Ο Κολομβιανός στράικερ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2009, όταν αποκτήθηκε από την Πόρτο, η οποία πλήρωσε μόλις 4 εκατομμύρια ευρώ για τον «Ελ Τίγκρε», χτυπώντας παράλληλα φλέβα… χρυσού!

Στην διετία που παρέμεινε στην Πόρτο, οι φίλοι των «Δράκων» ξέχασαν τον… Μάριο Ζαρντέλ, καθώς ο Φαλκάο κατάφερε να σκοράρει 72 γκολ σε 85 εμφανίσεις, οδηγώντας την ομάδα του το 2010 στην κατάκτηση του Europa League.

Το περσινό καλοκαίρι, η Ατλέτικο Μαδρίτης έβγαλε από τα ταμεία της 40 εκατομμύρια ευρώ για τον Κολομβιανό «μπομπέρ» και δεν το μετάνιωσε ούτε μια… στιγμή! Ο Φαλκάο οδήγησε και τους «ροχιμπλάνκος» στην κατάκτηση του Europa League με τον… κοντέρ να σταματάει στα 36 γκολ!

Εκτελεί και εκείνος με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ενώ βρέθηκε και πέρσι στην μεταγραφική λίστα της Τσέλσι, καθώς ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, είχε εισηγηθεί την απόκτηση του.

Όνομα: Φερνάντο Γιορέντε

Ομάδα: Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ηλικία: 27

Τιμή: 28 εκατομμύρια ευρώ

Μπορεί να μην σκοράρει σαν… πολυβόλο, ωστόσο ο Φερνάντο Γιορέντε είναι ένας από τους (λίγους είναι η αλήθεια) ποδοσφαιριστές που μπορεί να καλύψει το κενό του Ντρογκμπά στην επιθετική γραμμή της Τσέλσι!

Ο Βάσκος έχει περάσει όλη του τη ζωή στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, έχοντας αρνηθεί προτάσεις από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, ωστόσο φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αφήσει τον «Σαν Μαμές».

Σε 294 παιχνίδια έχει σκοράρει 113 τέρματα με τους Βάσκους, ωστόσο η συνεισφορά του είναι πολύτιμη σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, κάτι το οποίο φάνηκε στην φετινή πορεία της Αθλέτικ προς τον τελικό του Europa League.

Ο αγαπημένος του τρόπος εκτέλεσης είναι με το κεφάλι (έχει ύψος 1,96), ενώ είναι ίσως ο μόνος από την λίστα που μπορεί να συγκριθεί ως προς το πάθος που αγωνίζεται με τον Ντρογκμπά.

Οι λύσεις εκ των… έσω!

Στην Τσέλσι, σκέφτονται και να ποντάρουν στον Φερνάντο Τόρες για να αντικαταστήσει τον Ντρογκμπά στην κορυφή της επίθεσης.

Ο «Ελ Νίνο» δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα 50 εκατομμύρια λίρες που δαπάνησε τον Ιανουάριο του 2011 για την απόκτηση του, έχοντας σημειώσει μόλις 12 γκολ, ωστόσο ο Ρώσος μεγιστάνας δείχνει να τον πιστεύει.

Ο «Ελ Νίνο» σε καμία περίπτωση δεν έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ντρογκμπά, ωστόσο η εκτελεστική του δεινότητα είναι δεδομένη. Την μπάλα δεν την έχει ξεχάσει και αν καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν στον ψυχολογικό τομέα, τότε θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

Μια ακόμη λύση, η οποία όμως είναι το… αουτσάιντερ, είναι ο Ντάνιελ Στάριτζ. Ο νεαρός επιθετικός ήταν η φετινή… αποκάλυψη της Τσέλσι, αγωνιζόμενος στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, ωστόσο οι… γκρίνιες του ίσως φέρουν αποτέλεσμα!

Ποιες γκρίνιες; Πως αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και όχι στα άκρα. Με 13 γκολ την φετινή σεζόν, ο 22χρονος επιθετικός μπορεί να αποτελέσει μια λύση για την γραμμή κρούσης των «μπλε». Το αν μπορεί όμως να καλύψει το κενό του Ντρογκμπά, μοιάζει… χλωμό!

Ο Ντρογκμπά έφυγε... Τώρα ποιος στην Τσέλσι; (videos)



Μεταγραφές, Παρί Σεν Ζερμέν: Επίσημη η παραμονή Ζαΐρ-Εμερί
Μεταγραφές, Παρί Σεν Ζερμέν: Επίσημη η παραμονή Ζαΐρ-Εμερί
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Live Streaming ο πέμπτος τελικός στην Α1 μπάσκετ Γυναικών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Live Streaming ο πέμπτος τελικός στην Α1 μπάσκετ Γυναικών
NBA: Δεν υπάρχει! Οι Νάγκετς έκαναν ζέσταμα με παντόφλες - Αυτός είναι ο λόγος (video)
NBA: Δεν υπάρχει! Οι Νάγκετς έκαναν ζέσταμα με παντόφλες - Αυτός είναι ο λόγος (video)
Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής
Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved