Πόσο μεγάλος είσαι, Λυμπερόπουλε! (photos+videos)

Πόσο μεγάλος είσαι, Λυμπερόπουλε! (photos+videos)

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αποδεικνύει πως σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεται ένας ποδοσφαιριστής, αν υπάρχει θέληση όλα είναι πιθανά!

Πριν από περίπου δύο χρόνια, η ΑΕΚ ανακοίνωνε την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου. Αρκετοί πίστεψαν πως επρόκειτο για κίνηση πανικού από τη διοίκηση της ομάδας για να συμμαζευτούν  τα αποδυτήρια που έδειχναν… παιδική χαρά. Άλλοι θεώρησαν πως αποκτήθηκε για να γίνει ο… προπονητής εντός αγωνιστικού χώρου.

Λίγοι ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι μπορεί να θυμίσει τον παλιό Λυμπερόπουλο που «μάτωνε» τα αντίπαλα δίχτυα. Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι όμως θα… κατάπιαν τη γλώσσα τους βλέποντας τον 36χρονο επιθετικό να είναι σωριασμένος στο έδαφος και με σκαφτό σουτ να σκοράρει! Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, είναι από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Onsports σας θυμίζει τις μεγάλες στιγμές του μεγάλου Νίκου Λυμπερόπουλου με τη φανέλα της ΑΕΚ σε όλα αυτά τα χρόνια που την υπηρετεί.

Η αρχή του… καλού

Το καλοκαίρι του 2003, ο Παναθηναϊκός αποφασίζει να ανανεώσει το ρόστερ του, μετά την αποτυχία της Ριζούπολης και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που αποχωρούν από την Παιανία. Η ηλικία του, κατάλληλη για να κάνει το βήμα στο εξωτερικό.

Η Σοσό ήταν ένα κλικ πριν την ανακοίνωση της απόκτησής του, όταν τα… μεγάλα μέσα άρχισαν τη δουλειά. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αποφασίζει να κάνει ένα δώρο στους φίλους της ΑΕΚ και βγάζοντας από την τσέπη του ένα σεβαστό ποσό, πείθει τον Νίκο Λυμπερόπουλο να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, με συμβόλαιο που άγγιζε τις 550.00 ευρώ το χρόνο.

Το δέσιμο με τον Χριστό

Από την πρώτη ημέρα που το όνομα «Λυμπερόπουλος» μπήκε σε φανέλα της ΑΕΚ, το νούμερο που ακολουθούσε ήταν το 33. Ο ίδιος αναφερόμενος στην επιλογή του αυτή, τόνισε πως έχει να κάνει με τα χρόνια που έζησε ο Χριστός. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη. Στον Παναθηναϊκό δεν είχε αυτό το νούμερο (παραδόξως είχε το 21 που ρητά συνδεδεμένο με την ΑΕΚ) και διάφορα σενάρια είχαν αναπτυχθεί πως έχει εμπνευστεί από τα 33 τέρματα που είχε πετύχει ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης τη σεζόν 1992-93 που σύμφωνα πάντα με τα ίδια σενάρια, ήταν αρκετά για να τον κάνουν ΑΕΚτσή!

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Ήταν 1η Φεβρουαρίου όταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος βρισκόταν για πρώτη φορά απέναντι στο παρελθόν του. Η ΑΕΚ φιλοξενούταν από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 2-1. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Καλαματιανό επιθετικό με όλο το γήπεδο να τον χειροκροτεί ως ένδειξη σεβασμού για αυτά που είχε προσφέρει στο «τριφύλλι» τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια, που να ήξεραν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τι θα ακολουθούσε, καθώς από τότε έχει σκοράρει ακόμα έξι φορές έναντι των «πρασίνων».

«Ζωγραφίζοντας» στα αστέρια

Αρκετά χρόνια, η ΑΕΚ προσπαθούσε να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη και δη στο Champions League. Αυτό το κατάφερε τη σεζόν 2006-07, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Στα προκριματικά απέναντι στη Χαρτς, στο Εδιμβούργο στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην Ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ δίνοντάς της το προβάδισμα με 2-1.

Στον επαναληπτικό του 3-0, πέτυχε το δεύτερο τέρμα με καρφωτή κεφαλιά, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Μία διοργάνωση που την ήξερε καλά με τον Παναθηναϊκό και έδωσε λίγο από τη γνώση του και στην ΑΕΚ. Για την 4η αγωνιστική των ομίλων, η Ένωση φιλοξενούσε τη Λιλ μέχρι να έρθει ο Νίκος Λυμπερόπουλος και να πετύχει ένα μαγικό γκολ για να δώσει την πρώτη νίκη στην ιστορία της ΑΕΚ στους ομίλους. Το συγκεκριμένο τέρμα, είναι και το αγαπημένο του «Λύμπε» όπως είπε ο ίδιος στο match programme της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.

Δάκρυσε η Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2007, η ΑΕΚ διεκδικούσε την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League απέναντι στη Σεβίλλη. Η Ελλάδα όμως εκείνη την περίοδο είχε πληγεί από τις πυρκαγιές στην Ηλεία και όλη την Πελοπόννησο με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς.

Στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, είπε κλαίγοντας: «Είναι πολύ δύσκολες αυτές οι στιγμές. Είναι οξύμωρο να βρισκόμαστε εδώ και να μιλάμε για ποδόσφαιρο την ώρα που οι συμπατριώτες μας παλεύουν με νύχια και με δόντια για τις ζωές και για το βιος τους. Εγώ θα προτιμούσα να μη γίνει ο αγώνας. Δεν αποφασίζω όμως εγώ».

Τελικά, η επιθυμία του Νίκου Λυμπερόπουλου έγινε πραγματικότητα καθώς το παιχνίδι δεν διεξήχθη. Δυστυχώς αυτό έγινε για άλλο λόγο. Ο Αντόνιο Πουέρτα έχασε τη ζωή του και η UEFA αποφάσισε ανθρώπινα ότι το παιχνίδι δεν μπορούσε να διεξαχθεί.

Το πρώτο… τέλος

Η ΑΕΚ το 2008, κατέκτησε το πρωτάθλημα εντός αγωνιστικών χώρων. Παρόλα αυτά η παράνομη συμμετοχή του Βάλνερ στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Ολυμπιακό, έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες και με αυτή πήραν και το πρωτάθλημα. Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ επικράτησε πανικός, καθώς οι ποδοσφαιριστές δεν ήθελαν να αγωνιστούν στα play-off προς ένδειξη διαμαρτυρίας με τη διοίκηση και τον Ντέμη Νικολαΐδη να πείξει τελικά τους παίκτες.

Η τραγική πορεία της Ένωσης στο μίνι αυτό πρωτάθλημα… ξενέρωσε αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές και ένας από αυτούς ήταν και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, του οποίου το συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε και αποχώρησε για τη Γερμανία και τη Νυρεμβέργη. Ακόμα και τώρα, ο 36χρονος επιθετικός δεν έχει ξεχάσει τη συγκεκριμένη χρονιά.

«Ζήσαμε από το 2004 πολλά. Καλές και κακές στιγμές. Η καλύτερη ήταν το πρωτάθλημα που πήραμε το 2008  και η χειρότερη που το χάσαμε στα χαρτιά», είπε κατά τη βράβευσή του ως πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.

«Λύμπεεεε», «Λύμπεεεε»

Ήταν 30 Απριλίου του προηγούμενου έτους, όταν η ΑΕΚ διεκδικούσε τον πρώτο της τίτλο ύστερα από εννέα ολόκληρα χρόνια. Στο ΟΑΚΑ αντιμετώπιζε τον Ατρόμητο στον τελικό του Κυπέλλου και ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την ΑΕΚ από το χέρι και ανοίγοντας το σκορ στο πρώτο ημίχρονο οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου καθώς η αναμέτρηση τελείωσε με 3-0.

Έπιασε τα 100!

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο ήταν από τις καλύτερες για τον Νίκο Λυμπερόπουλο με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Έλληνας επιθετικός με τα δύο εντυπωσιακά του τέρματα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και παράλληλα έφτασε τα 100 γκολ με την ΑΕΚ, μπαίνοντας σε ένα αρκετά κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών.

Το δεύτερο… τέλος

Η απόφαση του Νίκου Λυμπερόπουλου είναι ειλημμένη. Μετά το τέλος των play-off θα αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα περιμένει απλά την κλήση από τον Φερνάντο Σάντος για να γνωρίζει αν θα κλείσει και την καριέρα του στο Euro 2012. Οι φίλοι της ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν με την κιτρινόμαυρη φανέλα για μόλις τρεις αγώνες ακόμα. Εκτός αν…

«Νομίζω δεν θα αλλάξει η απόφαση μου. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, διότι όποτε προγραμματίζω κάτι ποτέ δεν γίνεται. Όμως, δεν βλέπω κάτι στο ποδόσφαιρο που να μπορεί να με κρατήσει», εκτός αν βρεθεί κάτι να του αλλάξει γνώμη. Είναι κάτι που το εύχονται αρκετοί.

Όχι για το καλό της ΑΕΚ. Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Πόσο μεγάλος είσαι, Λυμπερόπουλε! (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved