Ρανταμέλ Φαλκάο Vs Φερνάντο Γιορέντε

Ρανταμέλ Φαλκάο Vs Φερνάντο Γιορέντε

Οι δυο κορυφαίοι επιθετικοί του φετινού Europa League, ο Ρανταμέλ Φαλκάο και ο Φερνάντο Γιορέντε, θα… κοντραριστούν στον αγωνιστικό χώρο του Βουκουρεστίου και το Onsports κάνει το… crash test των δυο άσων!

Λίγα λόγια για τον καθένα…

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία, γεννήθηκε στην Κολομβία το 1986 και έχει το προσωνύμιο «El Tigre», που σημαίνει «ο τίγρης».

Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς στράικερ στον κόσμο και μάλιστα στο περσινό Europa League κατάφερε να σημειώσει 17 γκολ, καταρρίπτοντας την επίδοση του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Έχει συνολικά σημειώσει περισσότερα από 100 τέρματα στη θητεία του στην Ευρώπη.

Για να τον αποκτήσει η Ατλέτικο Μαδρίτης, δαπάνησε το καλοκαίρι 40 εκατομμύρια ευρώ και ο Κολομβιανός «κανονιέρης», δεν σταματάει να σκοράρει…

Ο Φερνάντο Γιορέντε, γεννήθηκε το 1985 στο Μπιλμπάο και αποτελεί το… καμάρι της Αθλέτικ, καθώς από το 2005, που έκανε το ντεμπούτο του δεν σταματάει να… σκοράρει, ενώ είναι ο αγαπημένος της εξέδρας του «Σαν Μαμές».

Ο υψηλόσωμος άσος έχει σημειώσει περισσότερα από 100 τέρματα με την φανέλα της Αθλέτικ και στα 27 του δεν το… κουνάει από την αγαπημένη του ομάδα. Περιττό να αναφέρουμε πως έχει… φονικό ένστικτο!

Η σύγκριση…

Δύναμη

Ρανταμέλ Φαλκάο: 7

Πολύ δυνατός επιθετικός ο Κολομβιανός. Είναι ιδιαίτερα γυμνασμένος, ενώ δεν έχει το ύψος… κολώνα, κάτι το οποίο του δίνει την δυνατότητα να αντέχει στους… κραδασμούς!

Φερνάντο Γιορέντε: 9

Ο ύψους… 1,95 στράικερ της Αθλέτικ, είναι πραγματικά ανίκητος. Παίζει μόνιμα με την πλάτη στο τέρμα, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμη αντίπαλος να τον… σπρώξει! Πραγματικό θωρηκτό ο Γιορέντε…

Ταχύτητα

Ρανταμέλ Φαλκάο: 7

Δεν είναι και… βολίδα, αλλά για σέντερ φορ περιοχής, είναι αρκετά γρήγορος. Στα πρώτα μέτρα είναι εκρηκτικός, αλλά στη συνέχεια η ταχύτητα του φθίνει…

Φερνάντο Γιορέντε: 5

Ίσως το πιο αδύνατο σημείο του Βάσκου. Το ύψος του και το βάρος του δεν τον βοηθάει καθόλου. Σπάνια θα προσπαθήσει μια κούρσα, καθώς γνωρίζει πως δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος…

Σουτ

Ρανταμέλ Φαλκάο: 8

Ο Κολομβιανός διαθέτει πολύ καλό σουτ, κάτι το οποίο φάνηκε στον ημιτελικό με την Βαλένθια, όταν με μια… φωτοβολίδα, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας. Επίσης και με την Πόρτο είχε πετύχει πολλά εντυπωσιακά γκολ.

Φερνάντο Γιορέντε: 7

Είναι… θανάσιμος στην περιοχή, ωστόσο τα μακρινά σουτ δεν είναι το φόρτε του! Μέσα στην περιοχή σουτάρει με μοναδικό στόχο τις… γωνίες της εστίας!

Κεφαλιά

Ρανταμέλ Φαλκάο: 8

Το ύψος του δεν τον βοηθάει όσο τον Γιορέντε, αλλά είναι εξαιρετικά αλτικός, κάτι το οποίο τον κάνει πολύ επικίνδυνο στον αέρα. Η δύναμη του τον βοηθάει επίσης αρκετά.

Φερνάντο Γιορέντε: 10

Ίσως ο κορυφαίος κεφαλοσφαιριστής στον κόσμο. Πραγματικά ανίκητος στον αέρα, με εκπληκτικό άλμα. Όταν αντίπαλος αμυντικός καταφέρει να του πάρει κεφαλιά, τότε μιλάμε για πραγματική… είδηση!

Αντίληψη και τοποθετήσεις

Ρανταμέλ Φαλκάο: 9

Ο Κολομβιανός γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται η αντίπαλη εστία. Επίσης, οι τοποθετήσεις του είναι εξαιρετικές, δίνοντας του την ευκαιρία να πετύχει πολλά γκολ.

Φερνάντο Γιορέντε: 9

Εκπληκτική η αντίληψη του Βάσκου. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην ήταν από την στιγμή που παίζει με την πλάτη στο τέρμα. Γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή που είναι η εστία. Εξαιρετικές και οι τοποθετήσεις του, καθώς είναι πάντα σε θέση όπου θα χρειαστεί απλά ένα άγγιγμα για να βάλει την μπάλα στα δίχτυα…



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved