Οι δέκα μεγάλες συντριβές στην Πρέμιερ Λιγκ (videos)

Οι δέκα μεγάλες συντριβές στην Πρέμιερ Λιγκ (videos)

Με αφορμή την εντυπωσιακή νίκη της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην μισητή Γιουνάιτεντ, το Onsports σας θυμίζει τις δέκα μεγαλύτερες συντριβές στην Πρέμιερ Λιγκ.

10. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-6 (23 Οκτωβρίου 2011)

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον περιέγραψε την ήττα της ομάδας του, ως την χειρότερη στιγμή της καριέρας του. Το σκορ δεν ήταν μόνο η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της Γιουνάιτεντ από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και η πρώτη φορά που δέχτηκε έξι τέρματα στο «Ολντ Τράφορντ» από το 1930.

Η νίκη της Σίτι της έδωσε αέρα πέντε πόντων από την 2η θέση του πρωταθλήματος και ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε έξι γκολ για την Πρέμιερ Λιγκ.

Το ξεκίνημα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν ονειρικό με τον Μπαλοτέλι να κάνει το 1-0 στο 22’. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο Τζόνι Έβανς αποβλήθηκε.

Από εκεί και πέρα ένα ακόμα τέρμα του Ιταλού επιθετικού και ένα του Αγκουέρο έφτασαν το σκορ στο 3-0. Ο Ντάρεν Φλέτσερ έδωσε ελπίδες στους «κόκκινους διαβόλους» αλλά στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, οι «πολίτες» πέτυχαν ακόμα τρία τέρματα, φτάνοντας το σκορ σε αστρονομικά επίπεδα.

9. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 8-2 (28 Αυγούστου 2011)

Πριν από περίπου δύο μήνες από την μεγάλη συντριβή της Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε κάνει κάτι ανάλογο στην Άρσεναλ, επικρατώντας της λονδρέζικης ομάδας με 8-2!

Οι πρωταθλητές πήγαιναν εντυπωσιακά στην αναμέτρηση με τους «κανονιέρηδες» και το απέδειξαν με την εμφάνισή τους. Οι Ντάνι Γουέλμπεκ, Άσλεϊ Γιάνγκ και Γουέιν Ρούνεϊ πέτυχαν από ένα τέρμα και έκαναν το 3-0. Ο Τίο Γουόλκοτ έκανε το 3-1, δίνοντας ελπίδες στους «κανονιέρηδες».

Το αποτέλεσμα, όμως, πήρε άγριες διαστάσεις με τρία γρήγορα τέρματα των Γουέιν Ρούνεϊ, Νάνι και Παρκ. Ο Φαν Πέρσι έκανε το 6-2, χωρίς να δίνει παραπάνω κίνητρο στην ομάδα του.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», όμως, δεν είχαν τελειώσει ακόμα και με τον Ρούνεϊ να πετυχαίνει χατ-τρικ και τον Γιανγκ να πετυχαίνει ακόμα ένα τέρμα έφτασαν στο 8-2. Όλα είναι δανεικά όμως και η Μάντσεστερ ένιωσε κάτι ανάλογο πριν από λίγες ημέρες.

8. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπλάκμπερν 7-1 (27 Νοεμβρίου 2010)

Ένα ξεχωριστό ρεκόρ έκανε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς πέτυχε τα περισσότερα τέρματα σε ένα παιχνίδι. Ο Βούλγαρος επιθετικός έκανε… κέντα με πέντε τέρματα και ήταν ο βασικός λόγος της συντριβής της Μπλάκμπερν.

Έτσι μπήκε στο κλαμπ με τους Άντι Κόουλ, Άλαν Σίρερ και Ζερμέν Ντεφό που είχαν κάνει κάτι ανάλογο. Η συγκεκριμένη ήττα, ήταν η αρχή του τέλους της θητείας του Σαμ Άλαρνταϊς στην Μπλάκμπερν, καθώς απολύθηκε δύο εβδομάδες αργότερα.

Ο Μπερμπάτοφ μόλις στο 2’ έκανε το 1-0, ενώ πριν το ημίχρονο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Παρκ ενδιάμεσα να πετυχαίνει ένα γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέτυχε χατ-τρικ, με τον Νάνι να βάζει ακόμα ένα τέρμα για να διαμορφωθεί το αστρονομικό 7-1.

7. Τσέλσι – Γουίγκαν 8-0 (9 Μαΐου 2010)

Με εντυπωσιακό τρόπο πήρε τον τίτλο για την σεζόν 2010 η Τσέλσι, η οποία για την τελευταία αγωνιστική, διέλυσε την Γουίγκαν με 8-0 σε ένα ατελείωτο πάρτι για τους «μπλε».

Ο Ντρογκμπά πέτυχε χατ-τρικ στο δεύτερο ημίχρονο και με αυτά τα γκολ η Τσέλσι έκανε ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ, πετυχαίνοντας 103 τέρματα σε μία σεζόν. Για τους οπαδούς της Γουίγκαν ήταν ακόμα μία τραγική έξοδος, καθώς είχε προηγηθεί και η ήττα με 9-1 από την Τότεναμ.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού, με τον Λάμπαρντ να κάνει το 2-0 και τον Καλού 3-0. Πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Ανελκά έκανε το 4-0.

Στην επανάληψη ακολούθησε το χατ-τρικ του Ντρογκμπά σε διάστημα 17 λεπτών με τον Άσλεϊ Κόουλ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

6. Τότεναμ – Γουίγκαν 9-1 (22 Νοεμβρίου 2009)

Πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο πρόλαβε να πετύχει ο Ζερμέν Ντεφό δίνοντας στην Τότεναμ την δυνατότητα να φτάσει στο εντυπωσιακό 9-1 απέναντι στην Γουίγκαν.

Ο Ντεφό έγινε ο τρίτος παίκτης που πετυχαίνει πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι για την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ πέτυχε και το δεύτερο γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της κατηγορίας.

Έτσι έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε εννέα τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1995 απέναντι στην Ίπσουιτς. Αυτό που κάνει πιο εντυπωσιακή τη νίκη των «πετεινών» είναι το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο έληξε με 1-0 με τέρμα του Κράουτς!

Από εκεί και πέρα ο Ντεφό πέτυχε πέντε γκολ, με τους Λένον, Μπέντλεϊ και Κράνιτσαρ να πετυχαίνουν τα υπόλοιπα.

5. Μίντλεσμπρο – Μάντσεστερ Σίτι 8-1 (11 Μαΐου 2008)

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν και η τελευταία του Σβεν Γκόραν Έρικσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι. Βλέποντας τον Αφόνσο Άλβες να πετυχαίνει το πρώτο του και τελευταίο χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ, ήταν λογικό να αποχωρήσει από τον πάγκο των «πολιτών».

Όλα έγιναν δύσκολα για τους φιλοξενούμενους όταν ο Νταν στο 15’ αποβλήθηκε και έτσι έγινε το 1-0 με πέναλτι του Ντάουνινγκ. Η Μπόρο πήγε στα αποδυτήρια με το 2-0 με τον Άλβες να σκοράρει. Εκτός από τα τρία τέρματα του Άλβες σκόραραν και οι Τζόνσον, Ρόσεκμπα και Αλαντιέρ φτάνοντας το σκορ στο 8-0 και τους οπαδούς της ομάδας στα ουράνια.

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 6-1 (25 Φεβρουαρίου 2001)

Ο Ντουάιτ Γιορκ είχε πολλές ορέξεις και σκοράροντας τρεις φορές στα πρώτα 22 λεπτά έκανε το 3-1 για τους «κόκκινους διαβόλους». Η συγκεκριμένη νίκη έδωσε προβάδισμα 16 πόντων από την Άρσεναλ με δέκα παιχνίδια να μένουν για το τέλος.

Ο Γιορκ μόλις στο 2’ άνοιξε τα σκορ, με τον Ανρί να ισοφαρίζει άμεσα όμως. Αυτή ήταν η μοναδική στιγμή που υπήρξε η Άρσεναλ στον αγωνιστικό χώρο, καθώς μετά έγινε… κατηφόρα. Ακόμα δύο γκολ από τον επιθετικό του Τρινιτάντ και Τομπάγκο έκανε το 3-1.

Πριν το ημίχρονο το σκορ ήταν στο 5-1 με γκολ των Ρόι Κιν και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, με τον Τέντι Σέριγχαμ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

3. Νιούκαστλ – Σέφιλντ Γουέντσντεϊ 8-0 (19 Σεπτεμβρίου 1999)

Με τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον να κάνει το ντεμπούτο του με την Νιούκαστλ, οι «καρακάξες» εντυπωσίασαν διαλύοντας με 8-0 την Σέφιλντ Γουέντσντεϊ. Ο Άλαν Σίρερ είχε κέφια και πέτυχε πέντε τέρματα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Νιούκαστλ μετά από τις πρώτες επτά αγωνιστικές. Ο Χιουζ στο 11’  έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με τον Σίρερ σε 12 λεπτά να πετυχαίνει χατ-τρικ και να στέλενει την ομάδα του στα αποδυτήρια με αέρα τεσσάρων τερμάτων.

Οι Κιέρον Ντάιερ και Γκάρι Σπιντ έβαλαν από ακόμα ένα γκολ κάνοντας το 6-0, με τον Σίρερ να πετυχαίνει ακόμα δύο τέρματα για το τελικό 8-0. Αυτή  η ήττα ήταν η 7η στα οκτώ πρώτα παιχνίδια για την Σέφιλντ, η οποία εντέλει υποβιβάστηκε.

2. Νότιγχαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-8 (6 Φεβρουαρίου 1999)

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα και οδηγώντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ με 8-1.

Εκείνη η σεζόν ήταν η πιο πετυχημένη για τους «κόκκινους διαβόλους» που τελείωσαν κάνοντας τρεμπλ. Ο Ντουάιτ Γιορκ έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ στο 2’ με τον Άντι Κόουλ να κάνει το 2-0. Οι ίδιοι παίκτες διαμόρφωσαν το 4-1 του ημιχρόνου. Από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Νορβηγός επιθετικός που είναι και ρεκόρ για παίκτη που μπαίνει ως αλλαγή.

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ίπσουιτς 9-0 (4 Μαρτίου 1995)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ένας ποδοσφαιριστής σημείωσε πέντε τέρματα. Ο λόγος για τον Άντι Κόουλ στην αναμέτρηση με την Ίπσουιτς.

Η συγκεκριμένη νίκη παραμένει η μεγαλύτερη στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ και η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη της Γιουνάιτεντ μετά την επικράτησή της με 10-1 το 1892 απέναντι στην Γουλβς.

Ο Ρόι Κιν στο 15’ άνοιξε το σκορ, με τον Κόουλ να πετυχαίνει ακόμα δύο πριν το ημίχρονο. Ο πρώην επιθετικός της Νιούκαστλ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ στο 55’ με τον Μαρκ Χιουζ να πετυχαίνει ακόμα δύο για το 6-0.

Ο Κόουλ πρόσθεσε ακόμα δύο στον προσωπικό του λογαριασμό με τον Πολ Ινς να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Μπλάκμπερν που διεκδικούσε τον τίτλο.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Οι δέκα μεγάλες συντριβές στην Πρέμιερ Λιγκ (videos)



Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved