Μαρσέλο: Από το άγχος να βρει λεφτά για το λεωφορείο, στην κορυφή του κόσμου!
https://www.instagram.com/claricealves/

Μαρσέλο: Από το άγχος να βρει λεφτά για το λεωφορείο, στην κορυφή του κόσμου!

Ο Ολυμπιακός έκανε «δικό» του έναν ποδοσφαιριστή που πολλοί ξέρουν τα κατορθώματά του, λίγοι όμως γνωρίζουν την ιστορία του. Κομμάτι αυτής σας μεταφέρει το Onsports.gr.

Αν υπήρχε ποδοσφαιρικό hall of fame, ήδη θα είχε ετοιμάσει περίοπτη θέση για τον Μαρσέλο Βιέιρα Ντα Σίλβα Ζούνιορ. Ή απλά Μαρσέλο. Μύθος του αθλήματος, ζωντανή ιστορία για τον κολοσσό που ονομάζεται Ρεάλ Μαδρίτης. Τίτλοι, διακρίσεις, σταθερότητα, πολυετής παρουσία, καθιστούν τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, ως ένα απ’ τα σημαντικότερα αριστερά μπακ της ιστορίας.

Τα επιτεύγματά του στο χορτάρι, δεν χρειάζονται ανάλυση. Τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, τα γνωρίζουν οι πάντες. Ακόμη και την φιλική του σχέση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο η οποία παραλίγο να τον στείλει στη Γιουβέντους όταν έφυγε ο CR7. Όμως δεν «πρόδωσε» τη λατρεμένη του Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρόσχαρος τύπος, με τα αστεία ασταμάτητα, με το χαμόγελο και το συναίσθημα που πάντα σκορπούσε χωρίς τσιγκουνιές, έχει τη δική του ιστορία φυσικά. Πτυχές της οποίας ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ. Αυτές θα σας μεταφέρουμε στις γραμμές που ακολουθούν. Για να μάθετε μέσω του Onsports.gr, στοιχεία που θα σας ξαφνιάσουν και θα σας κάνουν να πείτε «τι λες ρε φίλε;».

Ο Μαρσέλο έχει γεννηθεί στις 12 Μαϊου 1988, γι’ αυτό και το 12 πάντα ήταν ο αγαπημένος του αριθμός. Τον είχε μάλιστα και στη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Είδε πρώτη φορά τον κόσμο, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Το παρατσούκλι του είναι «El Loco». Δηλαδή «ο τρελός». Γιατί πάντα κάνει πλάκες και γελάει, αλλά και επειδή «τρελαίνει» τους αντιπάλους.

Ο 34χρονος άσος του Ολυμπιακού πλέον, είναι παιδί φτωχής οικογένειας. Παρότι ο πατέρας του ήταν πυροσβέστης και η μητέρα του δασκάλα, στα παιδικά του χρόνια στην πατρίδα του οι μισθοί αυτών των επαγγελμάτων ήταν πείνας. Μεγάλωσε στην περιοχή Κατέτε του Ρίο. Όλη η γειτονιά φτωχή και ο Μαρσέλο δε διέφερε.

Φυσικά όπως κάθε φτωχόπαιδο στη Βραζιλία, η διέξοδος τις περισσότερες φορές είναι το ποδόσφαιρο. Ο αριστερός μπακ των Πρωταθλητών, το λάτρεψε από μικρός. Έπαιζε ασταμάτητα με τους φίλους του. Παρότι ο πατέρας του επιδείκνυε διαρκώς τι σημαίνει να είσαι πυροσβέστης, δεν ήθελε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Ήξερε πως δεν θα έχει μια εύκολη ζωή.

Το 5Χ5 στους δρόμους του Ρίο, έγινε η καθημερινότητά του. Μέχρι που στα 13 του δοκιμάστηκε και έγινε αμέσως δεκτός στην Φλουμινένσε. Ήταν το πρώτο του βήμα προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προς την αποφυγή ενός φτωχού μέλλοντος όπως εκείνο που βίωνε στη γειτονιά του στο Ρίο.

Οι οικονομικές δυσκολίες στο σπίτι του ήταν τόσο μεγάλες, που κάποια στιγμή αντιμετώπισε το σοβαρό ενδεχόμενο να αναγκαστεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Να φύγει απ’ τη Φλουμινένσε. Ο λόγος ήταν πως για τους γονείς του ήταν δυσβάσταχτο έξοδο να του πληρώνουν καθημερινά εισιτήριο για το λεωφορείο, προκειμένου να πάει και να έρθει απ’ την προπόνηση.

Όμως πείσμωσε, δεν το έβαλε κάτω, έκανε τα πάντα για να περιορίσει τα ήδη ελάχιστα έξοδά του και τα κατάφερε!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης, Εθνική Βραζιλίας, όνομα που το γνωρίζουν όλοι. Θα μπορούσε να κάνει εντυπωσιακή ζωή, πολυτελέστατη. Όμως προτίμησε να κάνει μια όμορφη οικογένεια. Παντρεύτηκε μόλις στα 20 του χρόνια. Σχεδόν μετά από το πρώτο έτος παραμονής του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρώτο απ’ τα συνολικά 15!

Ήταν το 2008 όταν ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, με την Κλαρίς Άλβες. Πρόκειται για διάσημο ηθοποιό και προσωπικότητα των social media στην Βραζιλία. Οι δυο τους μάλιστα, είχαν δεσμό αρκετά πριν παντρευτούν. Από τότε που ήταν παιδιά ουσιαστικά.

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2009, γεννήθηκε ο πρώτος γιος του ζευγαριού. Ο Έντζο. Έξι χρόνια μετά (1/9/2015) ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος γιος του, ο Λίαμ. Μάλιστα ο πρωτότοκος γιος του Μαρσέλο, θεωρείται ήδη απ’ τα σπουδαία ταλέντα. Ο Έντζο Άλβες Βιέιρα, σύμφωνα με τους σκάουτ θα ξεπεράσει τον μπαμπά του! Φυσικά ο άσος του Ολυμπιακό δεν ενοχλείται απ’ τις αναφορές αυτές, ίσα-ίσα καμαρώνει για τον μικρό που είναι στις υποδομές της Ρεάλ Μαδρίτης.

INFLUENCER

Ο 34χρονος είναι απ’ τους πιο αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως. Η παρουσία του στη Ρεάλ και τα επιτεύγματά του, φρόντισαν γι’ αυτό. Έτσι στα social media έχει σημαντική επιρροή. Κάτι που και ο ίδιος αναζητά.

Μόνο στο Instagram τον ακολουθούν σχεδόν 60.000.000 άνθρωποι. Εκεί επιδεικνύει κάθε του επιχειρηματική δραστηριότητα. Έχει εταιρία που ασχολείται με τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, είναι ιδρυτής της ακαδημίας «12» που δραστηριοποιείται πέρα από το χορτάρι και σε ποδόσφαιρο σάλας αλλά και beach soccer.

Πριν μερικά χρόνια, έκανα μια νέα συνεργασία με την «Db Journey», λανσάροντας δική του σειρά από τσάντες ταξιδιού και βαλίτσες. Γενικότερα το ψάχνει πολύ επιχειρηματικά και μην ξαφνιαστείτε αν βρει κάτι να ασχοληθεί και στην χώρα μας!

ΤΑΤΟΥ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έχει πολλά τατού στο κορμί του. Πέρα απ’ τα προφανή όπως είναι το «12», τα υπόλοιπα έχουν συναισθηματική αξία για τον ίδιο. Γι’ αυτό και δεν του αρέσει καθόλου να τον ρωτούν γι’ αυτά. Μάλιστα έχει ζητήσει να μη συμβαίνει αυτό.

Στο δεξί του χέρι, πάντως, υπάρχει αυτό που τον συγκινεί περισσότερο. Η μορφή του παππού του, Πέντρο, ο οποίος δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Τον «έχασε» κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία. Μαρτυρική εμπειρία για τον Μαρσέλο, καθώς ακολούθησε και η ήττα με 7-1 απ’ τη Γερμανία.

Το δέσιμο με τον παππού του ήταν συγκλονιστικό. Επειδή πάντα τον βοηθούσε για να πετύχει το όνειρό του. Να παίξει ποδόσφαιρο. Τόσο ψυχικά-πνευματικά, όσο οικονομικά. Γι’ αυτό και συνήθως τα γκολ που σημειώνει ο Βραζιλάνος, τα αφιερώνει είτε στη σύζυγό του, είτε στη μνήμη του παππού του.

ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Ανέκαθεν η σχέση του με την μπάλα, ήταν ερωτική. Ήθελε να την ακολουθεί, ήθελε να της φέρεται καλά. Ακόμη και στο γήπεδο, παραδέχεται πως αισθανόταν μόνος του μαζί της, δεν έδινε σημασία στους υπόλοιπους. Χαρακτηριστικά είχε πει:

«Όποτε έχεις την μπάλα στα πόδια, δεν μπορείς να είσαι θυμωμένος. Δε χρειάζεσαι άλλους ανθρώπους για να παίξουν μαζί σου. Όλα κινούνται γύρω απ’ την μπάλα».

Το πόσο λατρεύει το ποδόσφαιρο, δε σταμάτησε ποτέ να το διατυμπανίζει:

«Λόγω του ποδοσφαίρου και της οικογένειάς μου, σήμερα είμαι ολοκληρωμένος άνθρωπος. Αγαπώ και αναπνέω για το ποδόσφαιρο. Δίνω τη ζωή μου γι’ αυτό. Αυτό θέλω να δείχνω σε όλους: Όλη την αφοσίωσή μου, την προσπάθειά μου, το κουράγιο μου και την αγάπη μου»!

 



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved