Παναθηναϊκός: Χόρντουρ Μάγκνουσον, ένα «παγοθραυστικό» με εξαιρετικά χαρακτηριστικά (videos)
Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images, Ideal Images

Παναθηναϊκός: Χόρντουρ Μάγκνουσον, ένα «παγοθραυστικό» με εξαιρετικά χαρακτηριστικά (videos)

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απόκτηση του Χόρντουρ Μάγκνουσον ως αντί-Βέλεθ. Ποιος είναι ο Ισλανδός αμυντικός που «κέρδισε» τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του.

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός. Οι «πράσινοι» κινήθηκαν άμεσα και «έκλεισαν» τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του για την Αυστρία, ούτως ώστε να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας και να είναι στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει των προκριματικών του Europa Conference League.

Ο τεχνικός ηγέτης των Κυπελλούχων Ελλάδας αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο φως» για την μεταγραφή του διεθνή αμυντικού, κυρίως λόγω της παρουσίας του στα πρόσφατα ματς της Εθνικής Ισλανδίας, όπου ο Χόρντουρ Μάγκνουσον αγωνίστηκε ως βασικός. Για την ακρίβεια, τα συγκεκριμένα ματς αποτέλεσαν το τελευταίο «τεστ» του Σέρβου προπονητή, καθώς είχε δεύτερες σκέψεις, ελέω του σοβαρού τραυματισμού που ταλαιπώρησε τον διεθνή άσο τους προηγούμενους μήνες.

Τον Απρίλιο του 2021 ο Ισλανδός αμυντικός αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον «Αχίλλειο» τένοντα. Μάλιστα, η επέμβαση τον κράτησε μακριά από την ενεργό δράση για περίπου 10 μήνες και τον περασμένο Φεβρουάριο επέστρεψε στις υποχρεώσεις του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με τους Ρώσους πρόλαβε να «γράψει» τέσσερις συμμετοχές, αλλά «μέτρησε» και 5 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Nations League.

Πριν από μερικές ημέρες έμεινε ελεύθερος από την «ομάδα του στρατού» και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να προχωρήσουν τις επαφές με τους εκπροσώπους του. Το συμβόλαιο του Χόρντουρ Μάγκνουσον στην Ρωσία ήταν ιδιαίτερα υψηλό, λαμβάνοντας 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Βέβαια, η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να φτάσει στο ίδιο επίπεδο, από πλευράς χρημάτων, αλλά και πάλι θα είναι υψηλό για κεντρικό αμυντικό.

Το ενδιαφέρον και η μεταγραφή στην Γιουβέντους

Ο Ισλανδός ποδοσφαιριστής, που έχει γεννηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 1993 έκανε τα πρώτα του βήματα στη Φραμ, ομάδα του Ρέικιαβικ και άμεσα βρέθηκε στα «ραντάρ» της Γιουβέντους. Σε ηλικία 17 ετών ο υψηλόσωμος άσος είχε ήδη 6 εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, με αποτέλεσμα η «Γηραιά Κυρία» να τον αποκτήσει ως δανεικό για έναν χρόνο για τα τμήματα υποδομής και κατάφερε να πείσει για την αξία του. Έτσι, το καλοκαίρι του 2012 οι «μπιανκονέρι» απέκτησαν τα δικαιώματά του.

Ωστόσο, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον δεν μπόρεσε ποτέ να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, αφού ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Σπέτσια και Τσεζένα. Στην τελευταία έμεινε για δύο χρόνια και μετά το τέλος του «δανείου» η Μπρίστολ Σίτι έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ και τον απέκτησε από την Γιουβέντους.

Σε δύο χρονιές στην Αγγλία, ο διεθνής άσος κατάφερε να γράψει 61 συμμετοχές και να σημειώσει 1 τέρμα, σ’ όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ενεργοποιηθεί και για ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ, να τον αποκτήσει, το καλοκαίρι του 2018.

Η τιμή από τον «Guardian» - Στη λίστα «πρέπει να δείτε» για το Μουντιάλ της Ρωσίας

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον είναι διεθνής μ’ όλες τις εθνικές ομάδες της Ισλανδίας. Το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 στην ήττα 3-1 από το Βέλγιο, όπου ο δυναμικός αμυντικός αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο. Έκτοτε ακολούθησε η παρουσία του στην αποστολή του Euro 2016 όπου οι Ισλανδοί εντυπωσίασαν, αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί.

Στις 28 Μαρτίου του 2017 σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ μετά την εξασφάλιση της παρουσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 που έγινε στην Ρωσία, ο «Guardian» τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους παίκτες που «πρέπει να δείτε», θεωρώντας πως ο υψηλόσωμος άσος θα μπορούσε να ξεχωρίσει. Και τα κατάφερε στα τρία ματς που έδωσε η ομάδα του, αποτελώντας μία αξιόπιστη λύση.

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στα αριστερά, μια και είναι αριστεροπόδαρος. Παρά το ύψος του, μια και βλέπει τον κόσμο από τα 190 εκατοστά, διαθέτει καλή τεχνική, ενώ στο «ρεπερτόριό» του είναι και οι καλές εκτελέσεις στις στημένες φάσεις.

Πατέρας για δεύτερη φορά

Εδώ και έναν μήνα, ο Ισλανδός αμυντικός έχει στα χέρια του το νεότερο μέλος της οικογένειάς του, καθώς η εντυπωσιακή σύντροφός του, Μόειντουρ Λαροσντότιρ έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Έκπληξη με Μάγκνουσον - Υπογράφει ο Ισλανδός αμυντικός!

Παναθηναϊκός: Έκπληξη με Μάγκνουσον - Υπογράφει ο Ισλανδός αμυντικός!

Παναθηναϊκός: Ντεμπούτο Τσέριν, ηγέτης Κουρμπέλης και πέντε γκολ με Σιδερά, Μακέντα, Καμπετσή (vid)

Παναθηναϊκός: Ντεμπούτο Τσέριν, ηγέτης Κουρμπέλης και πέντε γκολ με Σιδερά, Μακέντα, Καμπετσή (vid)

ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved