Παναθηναϊκός: Ιγκνάσι Μικέλ, ο κατήφορος μετά την Άρσεναλ και η «επίθεση» σε διαιτητή!
intime.gr

Παναθηναϊκός: Ιγκνάσι Μικέλ, ο κατήφορος μετά την Άρσεναλ και η «επίθεση» σε διαιτητή!

Παναθηναϊκός: Ο Ιγκνάσι Μικέλ από το όνειρο της Άρσεναλ και της Premier League, έγινε γυρολόγος στην πατρίδα του και ψάχνει ξανά το άλμα.

Ο Ιγκνάσι Μικέλ, μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, που ξεκινούν την καριέρα τους, ονειρεύτηκε μεγαλεία. Ελάχιστα ήθελε να τα πραγματοποιήσει.

Το ελάχιστα από το καθόλου, πολλές φορές δεν απέχει πολύ. Ο Ιγκνάσι Μικέλ Πονς, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 28/9/92. Είναι στόπερ, αριστεροπόδαρος και λόγω του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού έχει παίξει και αριστερό μπακ. Όχι, βέβαια, με την ικανότητα που απαιτεί η θέση. Δεν είναι απλό για έναν παίκτη με ύψος 1,89 να ανεβοκατεβαίνει τη πλευρά και να είναι ένας επιθετικός μπακ.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ακαδημία της Μπαρτσελόνα έφτασε στην εθνική Νέων της Ισπανίας. Πέρασε κι από την Κ19 και από την Κ20. Έφτασε στην Άρσεναλ, ένα από τα μεγαθήρια του ποδοσφαιρικού πλανήτη, έπαιξε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League, αλλά το όνειρο δεν είχε διάρκεια. Η προσγείωση ήταν απότομη. Λιγότερο από τρεις μήνες θέλει για να κλείσει τα 30 του χρόνια και στόχος του είναι να ονειρευτεί ξανά. Να παίξει σε ένα υψηλό επίπεδο. Σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αν τελικά έρθει στον Παναθηναϊκό, αυτό μπορεί να συμβεί. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά την καριέρα του.

Το ξεκίνημα

Γεννημένος στη Βαρκελώνη, ο Μικέλ πέρασε πέντε χρόνια στην Ακαδημία της La Masia πριν αποχωρήσει. Πήγε στην Κορνέλια και έπαιξε στη β’ ομάδα του συλλόγου, κάτι που τον οδήγησε σε κλήση στην Κ16 της Ισπανίας. Μια σειρά από εξαιρετικές εμφανίσεις με την Κ16 της Ισπανίας, τράβηξαν τα βλέμματα ορισμένων από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Αγγλία και η Βαλένθια από την πατρίδα του, ζήτησαν να τον δοκιμάσουν.

Η Άρσεναλ

Ο Μικέλ εντάχθηκε στον σύλλογο αμέσως μετά τα 16α γενέθλιά του, κάνοντας το ντεμπούτο του στο Τουρνουά Ζινεντίν Ζιντάν που πραγματοποιήθηκε στις Κάννες. Ο Μικέλ έκανε 12 εμφανίσεις με τις ρεζέρβες τη σεζόν 2009-10 και έγινε αρχηγός της ομάδας. Επιλέχθηκε στην πρώτη ομάδα για τους αγώνες Κυπέλλου εναντίον της Ίπσουιτς και της Λιντς τον Ιανουάριο του 2011, αλλά δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2011, πριν από τον αγώνα του πέμπτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας της Άρσεναλ εναντίον της Λέιτον Όριεντ, ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινούσε τον πρώτο του αγώνα. Έπαιξε και στα 90 λεπτά με την Άρσεναλ να έρχεται 1-1 με τη Λέιτον Όριεντ.

 Στις 2 Μαρτίου ο Μικέλ έπαιξε επίσης 90 λεπτά στον επαναληπτικό, με την Άρσεναλ να προκρίνεται με νίκη 5-0 επί της Λέιτον Όριεντ. Αυτά ήταν τα δύο ματς με την πρώτη ομάδα, ενώ είχε 16 με την δεύτερη.

Το «αυτογκόλ» και ο Ολυμπιακός

Στην αρχή της σεζόν 2011-12, ήρθε το άλμα. Κλήθηκε στην αποστολή τόσο για αγώνα στην Premier League, όσο και για το Champions League. Ο Μικέλ έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League σε ντέρμπι εναντίον της Λίβερπουλ στις 20 Αυγούστου 2011.

Πήρε στο 16’ τη θέση του τραυματία Λοράν Κοσιελνί. Η Άρσεναλ έχασε με 2-0 και το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ σημειώθηκε όταν από την απομάκρυνση του Μικέλ, η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Άαρον Ράμσεϊ και σημειώθηκε αυτογκόλ.

Η δεύτερη εμφάνισή του στη σεζόν ήταν για το League Cup στη νίκη 3-1 εναντίον της Σριούσμπερι και θα έπαιζε σε κάθε ματς της διοργάνωσης την περίοδο 2011-12, με την Άρσεναλ να φτάνει στον πέμπτο γύρο όπου και αποκλέιστηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι.

 Στις 6 Δεκεμβρίου 2011, ο Μικέλ έκανε το ντεμπούτο του στο UEFA Champions League για την Άρσεναλ στην εκτός έδρας ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό, αντικαθιστώντας τον Αντρέ Σάντος στο 51’. Η Ελλάδα θα ήταν ένας προορισμός, αφού με τον συμπαίκτη του στην Άρσεναλ και «κολλητό» τον Μπεγερίν, περνούσε τις διακοπές του στη Μύκονο, το καλοκαίρι του 2011 (photo gallery).

Στις 9 Ιανουαρίου 2012, ο Μικέλ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Κύπελλο Αγγλίας, ξεκινώντας ως αριστερό μπακ, καθώς η Άρσεναλ νίκησε τη Λιντς με 1-0 στον τρίτο γύρο.

Στις 15 Ιανουαρίου 2012, ο Μικέλ έπαιξε στο πρωτάθλημα στην ήττα 3-2 από τη Σουόνσι, παίζοντας όλα το ματς ως αριστερό μπακ. Στο τέλος της σεζόν 2011-12, έκανε εννέα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Τη σεζόν 2012-13, ο Μικέλ σημείωσε το πρώτο του γκολ στην καριέρα του με την Άρσεναλ, στη νίκη 6-1 επί της Κόβεντρι Σίτι στο League Cup, έπειτα από ασίστ του Αντρέι Αρσάβιν..

Η δεύτερη εμφάνισή του ήρθε στις 30 Οκτωβρίου 2012, όπου ξεκίνησε και έπαιξε 105 λεπτά πριν αντικατασταθεί στην παράταση, σε μια νίκη 7-5 (!) επί της Ρέντινγκ στους 16 του League Cup.

Ο Μικέλ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Premier League για τη σεζόν, στην εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Σάντερλαντ, αντικαθιστώντας τον Θίο Γουόλκοτ στο 88’. Μετά από αυτό, ο Μικέλ επέστρεψε στη β’ ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν και ήταν αρχηγός της ομάδας σε πολλές περιπτώσεις. Συνολικά με την πρώτη ομάδα της Άρσεναλ είχε 14 ματς και 1 γκολ.

Λέστερ

Στις 9 Αυγούστου 2013, ο Μικέλ εντάχθηκε στη Λέστερ, η οποία τότε ήταν στην Championship, ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν 2013-14. Ο Ισπανός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του για τις «αλεπούδες» στις 27 Αυγούστου 2013 στην εκτός έδρας νίκη 5-2 επί της Καρλάιλ στον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ, ενώ σκόραρε το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο εναντίον της Φούλαμ στις 30 Οκτωβρίου 2013, για το League Cup και η ομ΄δα του πέρασε στα προημιτελικά με νίκη 4-3.

Δεν κατάφερε, ωστόσο, να γίνει βασικός. Κέρδισε, όμως, με την ομάδα του την άνοδο στην Premier League. Συνολικά, είχε μόνο 12 ματς και 1 γκολ με τη Λέστερ.

Νόριτς

Το καλοκαίρι του 2014, στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου πήγε στη Νόριτς, στην οποία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Έκανε το ντεμπούτο του στις 23 Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας σε μια ήττα 0-1 από την ομάδα της League Two Σριούσμπερι, στον τρίτο γύρο του League Cup.

 Η μοναδική του άλλη εμφάνιση στη σεζόν ήρθε στις 3 Ιανουαρίου 2015 στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, σε μια ήττα 0-2 από την Πρέστον, ομάδα της League One. Στην Championship, ωστόσο, δεν έπαιξε λεπτό!

Ο κατήφορος και η επίθεση σε διαιτητή!

Τότε ξεκίνησε ο κατήφορος στην καριέρα του. Στις 30 Ιουλίου 2015 άφησε την Αγγλία, αφού υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Πονφεραντίνα, ομάδα δεύτερης κατηγορίας κι αφού έλυσε τη συνεργασία του με τη Νόριτς κοινή συναινέσει.

Έκανε το ντεμπούτο του στο εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν στη νίκη επί της Έλτσε. Έπαιξε και στην ήττα 1-0 από τη Μαγιόρκα που προήλθε από πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο ίδιος. Καθιερώθηκε, αλλά στις 9/4/16 ήρθε η κακιά στιγμή. Αποβλήθηκε για «επίθεση» σε διαιτητή στο ματς με τη Μιραντές, όπου η ομάδα του έχασε 4-0 και εξέτισε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών.

Η Πονφεραντίνα υποβιβάστηκε με τον Μικέλ να έχει 27 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και έμεινε ελεύθερος.

Λούγκο

Την 1η Ιουλίου 2016, μετά τον υποβιβασμό της Πονφεραντίνα, μετακόμισε στη Λούγκο, επίσης στη δεύτερη κατηγορία.  Ήταν αρχικά βασικός, αλλά είχε έναν μικροτραυματισμό. Γύρισε, αλλά αντίκρισε ξανά την κόκκινη κάρτα. Το πρώτο του γκολ με τη Λούγκο, το σημείωσε στις 10 Φεβρουαρίου 2017, σε μια ισοπαλία 1-1 με την Σεβίλλη Β’. Με τη Λούγκο συνολικά είχε 33 ματς και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην αρχή της σεζόν 2017-18, έχασε έναν αγώνα, λόγω τιμωρίας. Στη συνέχεια έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σεζόν στις 27 Αυγούστου 2017, ξεκινώντας ολόκληρο το παιχνίδι, σε μια ήττα 2-0 από τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Υπέγραψε, παράλληλα, συμβόλαιο έως το 2020.και σκόραρε εναντίον της Αλκορκόν. Το πρώτο μισό της σεζόν 2017-18 στη Λούγκο είχε 16 ματς και 1 γκολ.

Μάλαγα

Στις 7 Δεκεμβρίου 2017, ο Μικέλ υπέγραψε για τη Μάλαγα στη La Liga με συμβόλαιο 3,5 ετών. Έκανε ντεμπούτο και έπαιξε 90 λεπτά στην ήττα 1-0 από την Αλαβές στις 22 Δεκεμβρίου 2017. Είχε 20 ματς, αλλά η Μάλαγα υποβιβάστηκε.

Χετάφε

Στις 4 Αυγούστου 2018, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Χετάφε στην La Liga. Είχε μόλις επτά ματς στο πρωτάθλημα και τρία στο Κύπελλο τη σεζόν 2018-19 και στις 13 Αυγούστου 2019, δόθηκε δανεικός στη δεύτερη κατηγορία στη Χιρόνα. Εκεί μέτρησε 20 αγώνες, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την άνοδο.

Λεγανές

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, πήγε ξανά δανεικός αυτή τη φορά στη Λεγανές, επίσης στη δεύτερη κατηγορία. Εκεί είχε 22 ματς.

Ουέσκα

Στις 31 Αυγούστου 2021, ο Μικέλ μετακόμισε στην Ουέσκα, συνεχίζοντας την περιήγηση στη δεύτερη κατηγορία. Με 35 ματς και 4 γκολ, είχε μία καλή σεζόν.

Εθνικές

Μετά την Κ16, ο Ισπανός στόπερ έπαιξε στην Κ19 και έκανε το ντεμπούτο του στις 19 Απριλίου 2011 (90λεπτο) στη νίκη 3-0 επί της Ρωσίας Κ19. Ήταν, παράλληλα, μέλος της Ισπανίας Κ19, που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 και μάλιστα βασικός.

Στις αρχές του 2013 κλήθηκε για την Κ21 κι έκανε το ντεμπούτο του στις 5 Φεβρουαρίου 2013 στην ισοπαλία 1-1 με το Βέλγιο, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 57ο λεπτό αντί του Ζόρντι Αμάτ, ο οποίος επίσης ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό κατελικά κατέληξε στη Μαλαισία.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Εντείνει τις προσπάθειες για στόπερ – Μίκελ σε πρώτο πλάνο

Παναθηναϊκός: Εντείνει τις προσπάθειες για στόπερ – Μίκελ σε πρώτο πλάνο

Παναθηναϊκός: «Βλέπει» Ιγκνάσι Μικέλ για την άμυνα ο Γιοβάνοβιτς (video)

Παναθηναϊκός: «Βλέπει» Ιγκνάσι Μικέλ για την άμυνα ο Γιοβάνοβιτς (video)

Παναθηναϊκός: Πρώτη για Τσέριν στην Αυστρία (Video+Photos)

Παναθηναϊκός: Πρώτη για Τσέριν στην Αυστρία (Video+Photos)

Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved