ΝΒΑ Finals: Ουόριορς vs Σέλτικς, Κάρι vs Τέιτουμ - Η «μάχη» των τελικών ξεκινά!
Twitter/Golden State Warriors

ΝΒΑ Finals: Ουόριορς vs Σέλτικς, Κάρι vs Τέιτουμ - Η «μάχη» των τελικών ξεκινά!

Οι Ουόριορς θα υποδεχθούν τους Σέλτικς (3/6, 04:00) στο Game 1 των NBA Finals και το OnSports αναλύει τη «μονομαχία» των καλύτερων ομάδων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Ο κόσμος του μπάσκετ κινείται σε ρυθμούς τελικών με τους Σέλτικς να αντιμετωπίζουν απόψε (3/6 και ώρα Ελλάδος 4:00) τους Ουόριορς στο Σαν Φρανσίσκο, έναν αγώνα που πολλοί περίμεναν το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας! 
 
Οι δύο ιστορικές ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε τελικούς για πρώτη φορά από το 1964 με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο. 
 
Το Γκόλντεν Στέιτ θα πραγματοποιήσει την έκτη συμμετοχή του στους τελικούς μέσα σε οκτώ χρόνια, αφού απέκλεισε τους Ντάλας Μάβερικς σε μια σειρά έξι αγώνων για τους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, ενώ η ομάδα της Βοστώνης ξεπέρασε τελικά το εμπόδιο των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας για πρώτη φορά από το 2010, αφού νίκησε τους Μαϊάμι Χιτ σε μια συναρπαστική σειρά επτά αγώνων. 
 
Φυσικά και η «μάχη» μεταξύ των σούπερ σταρ Τζέισον Τέιτουμ και Στεφ Κάρι κλέβει όλες τις εντυπώσεις, ενώ και οι αμυντικές μονομαχίες μεταξύ των Μάρκους Σμαρτ και Ντρέιμοντ Γκριν στα μετόπισθεν μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ. 

 

Η ιστορία   

Από την αρχή της δυναστείας του 2014-15, μόνο ένας αντίπαλος έχει καταφέρει να κερδίσει τους Ουόριορς και αυτή η ομάδα τυχαίνει να είναι αυτή που πρόκειται να αντιμετωπίσουν στους τελικούς! 
 
Από το πρώτο δαχτυλίδι του Γκόλντεν Στέιτ και το πρωτάθλημα του 2014-15, οι Σέλτικς έχουν 9-7 εναντίον τους.  

Ακόμα πιο εντυπωσιακό, οι Σέλτικς έχουν 9-4 εναντίον των Ουόριορς από το 2016 και μετά και έχουν κερδίσει έξι από τις τελευταίες επτά αναμετρήσεις τους. 
 
Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις σειρές τους στην κανονική περίοδο 2021-22, αν και η Βοστώνη εξακολουθούσε να κυριαρχεί από πλευράς σκορ. 
 
Το Γκόλντεν Στέιτ κέρδισε τους Σέλτικς με 111-107 στην πρώτη τους αναμέτρηση της σεζόν στις 16 Δεκεμβρίου, ωστόσο, αυτή ήταν η πρώιμη εκδοχή των Σέλτικς. Στις 16 Μαρτίου, η Βοστώνη πήρε την εκδίκησή της με 110-88 στο Golden 1 Center, αν και ο Στεφ Κάρι έχασε μέρος του αγώνα με τραυματισμό στον αστράγαλο, αποτελώντας μεγάλη απώλεια για την ομάδα του.  

 
Άμυνα ή επίθεση θα κρίνει τον πρωταθλητή; 

Οι δυο ομάδες φημίζονται για την επιθετικής τους δεινότητα αλλά στην πραγματικότητα αυτό που τους οδήγησε ως εδώ ήταν η εξαιρετική τους άμυνα, έχοντας αμφότεροι πολλά όπλα στη φαρέτρα τους στην αμυντική λειτουργία. 

Σπουδαίοι «στόπερ» υπάρχουν εκατέρωθεν, από τον Ντρέιμοντ Γκριν, τον Κεβόν Λούνεϊ και τον Αντρέ Ιγκουοντάλα, μέχρι τον Μάρκους Σμαρτ, τον Αλ Χόρφορντ και τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς, ωστόσο το μεγαλύτερο επίτευγμα των Στιβ Κερ και Ίμε Ουντόκα είναι πως «έπεισαν» παίκτες όπως ο Στεφ Κάρι και ο Τζέισον Τέιτουμ να παίξουν άμυνα. Οι δύο άμυνες λειτουργούν εξαιρετικά σαν σύνολα έχοντας τακτική και προσήλωση στον στόχο. 

 

Ο αμυντικός παίκτης της χρονιάς θα αντιμετωπίσει τον βασιλιά των τριπόντων όλων των εποχών σε μια συναρπαστική «συνάντηση». 

Αυτό που ξεχωρίζει στην επίθεση των Ουόριορς είναι ότι, ενώ η επίθεσή τους εξαρτάται άμεσα από τον Στεφ Κάρι, εντούτοις έχει μία «ρευστότητα» που δίνει την δυνατότητα σε όλους τους παίκτες να συμμετέχουν ή έστω έτσι να νομίζουν και αυτή είναι ακριβώς η πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Μάρκους Σμαρτ. 

Με τον Κάρι να σκοράρει με μέσο όρο 25,9 πόντους, 4,9 ριμπάουντ, 6,2 ασίστ και 1,1 κλεψίματα ανά αγώνα και τον Σμαρτ να είναι ο τρίτος σκόρερ της Βοστώνης με 15,5 πόντους αλλά και ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς, πρόκειται να έχουμε ένα εξαιρετικό «ματσάρισμα» ποιότητας και επιμονής. 

 

Η πολυτέλεια των αποψινών γηπεδούχων, ωστόσο έγκειται στην ικανότητα του Γκόλντεν Στέιτ να δημιουργεί ανισορροπία στις αντίπαλες άμυνες λόγω των βοηθειών που πρέπει να δοθούν στους σουτέρ της ομάδας με τους Κάρι, Τόμπσον και Πουλ να είναι εξίσου επικίνδυνοι στην περιφέρεια. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές ο Κάρι έχει σκοράρει μόλις 30 πόντους μπροστά στην άμυνα του Σμαρτ. Αυτό σημαίνει 30 πόντους σε έξι χρόνια!  

Από την άλλη, οι Σέλτικς είναι ξεκάθαρα η ομάδα του Τζέισον Τέιτουμ. Στην επίθεση της ομάδας όλα ξεκινούν από την ικανότητα του Αμερικανού άσου και σε δεύτερη μοίρα από τον ικανότατο Τζέιλεν Μπράουν. 

 

 

Η δύναμη της έδρας 

Το πλεονέκτημα έδρας είναι μια ενδιαφέρουσα οπτική σε αυτή τη σειρά. Η μία ομάδα κυριαρχεί εκτός έδρας, ενώ η άλλη είναι ασυναγώνιστη στην έδρα της. 
 
Το Γκόλντεν Στέιτ δεν έχει χάσει ακόμα παιχνίδι πλέι οφ φέτος στην έδρα της, όπου έχει πετύχει το εντυπωσιακό 9-0.  

Από την άλλη, οι Σέλτικς είχαν μακράν το καλύτερο εκτός έδρας ρεκόρ στην postseason με 7-2, το οποίο τους ισοδυναμεί με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες τους σε ένα μόνο playoff. 

Ο Ίμε Ουντόκα έχει πει από την αρχή της σεζόν ότι θέλει οι Σέλτικς να είναι «μαχητές του δρόμου» και αυτό ακριβώς έχουν κάνει. Είναι εκπληκτικό ότι η Βοστώνη δεν έχει χάσει μέσα σε γήπεδο της Δυτικής Περιφέρειας από την αρχή του ημερολογιακού έτους. Η τελευταία φορά που οι Σέλτικς ηττήθηκαν στη Δύση ήταν στις 27 Δεκεμβρίου 2021, όταν έχασαν με 108-103 από τους Τίμπεργουλβς. 

 

Οι «Πολεμιστές» είχαν το δεύτερο καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ της σεζόν με 31-10. Ωστόσο, η χειρότερη εντός έδρας ήττα της σεζόν σημειώθηκε από τη Βοστώνη με 22 πόντους στις 16 Μαρτίου. Η Βοστώνη είναι επίσης η μόνη ομάδα από το 2014-15 που έχει θετικό συν/πλην εκτός έδρας σκορ απέναντι στους Ουόριορς, με το επιβλητικό συν-73. Το επόμενο πλησιέστερο σημείο είναι το Ντάλας με μείον-16. 
 
Οι Σέλτικς προέρχονται από μια σειρά τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας στην οποία κέρδισαν τρία παιχνίδια εκτός έδρας με τους Χιτ. Αν μπορέσουν να επαναλάβουν αυτή την επίδοση απέναντι στους αποψινούς γηπεδούχους σε αυτόν τον γύρο, θα γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που θα κερδίσει 10 εκτός έδρας παιχνίδια σε μία μόνο postseason. 

Στο τέλος της ημέρας, στον τελικό κοντράρονται δύο υπέροχες ομάδες με ποιότητα, εμπειρία και έτοιμες να κάνουν κατάθεση ψυχής για την κατάκτηση της κορυφής. Η συνέχεια, στο παρκέ. 



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved