Ραϊόλα: Ο σερβιτόρος με τις απίστευτες ικανότητες-Τα μυθικά deals-Η άγνωστη σύνδεση με τον Αλ Καπόνε

Ραϊόλα: Ο σερβιτόρος με τις απίστευτες ικανότητες-Τα μυθικά deals-Η άγνωστη σύνδεση με τον Αλ Καπόνε

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο μετά τον θάνατο του Μίνο Ραϊόλα - Το ξεκίνημα του ως πιτσαδόρος, το πλούσιο πελατολόγιο και οι Έλληνες αθλητές που είχε στη λίστα του

Το όνομα του βαρύ σαν ιστορία στο ποδόσφαιρο. Ο Μίνο Ραϊόλα «έφυγε» σήμερα από την ζωή βυθίζοντας στην θλίψη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο εκλιπών ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μάνατζερ ποδοσφαίρου στον κόσμο. Ο πιο ισχυρός, ο καλύτερος, ο πιο συζητημένος, εκείνος που οι σύλλογοι φοβούνταν περισσότερο, αυτός που οι πελάτες του αγαπούσαν πιο πολύ.

Γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1967 στη Νοτσέρα, επειδή δεν υπήρχε νοσοκομείο στο Ανγκρί, στην περιοχή Σαλέρνο, όπου ζούσαν οι γονείς του, αλλά η οικογένειά του μετακόμισε στην Ολλανδία, όταν ήταν ενός έτους.

Στα 15 του ήταν στην οικογενειακή πιτσαρία, στα 17 του αρραβωνιάστηκε μια Ολλανδή δώδεκα χρόνια μεγαλύτερή του, στα 19 του έβγαλε τα πρώτα χρήματά του πουλώντας ένα McDonald's. Στη συνέχεια έγινε ο πιο... αδίστακτος ατζέντης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο γνωστός αθλητικός μάνατζερ υπήρξε από τους πιο επιδραστικούς στον τομέα του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από το μηδέν, αναλαμβάνοντας τις δημόσιες σχέσεις σε αλυσίδα εστιατορίων που δημιούργησε ο πατέρας του και έφτασε να εκπροσωπεί τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου σε όλον τον κόσμο. Ο πατέρας του Μίνο Ραϊόλα, Ιταλός μετανάστης άνοιξε το πρώτο εστιατόριο, μια πιτσαρία, στην Ολλανδία, όπου βρήκε καταφύγιο το 1969. Τελικά, έφτασε να δημιουργήσει μια αλυσίδα 25 καταστημάτων, με τον Ραϊόλα να αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις.

Το πλούσιο πελατολόγιο

Άρχισε την καριέρα του ως μάνατζερ σε ηλικία 20 ετών, ανοίγοντας την πρώτη εταιρεία του. Η πρώτη μεταγραφή του ήταν ο αριστερός εξτρέμ, Μπράιαν Ρόι, από τον Άγιαξ στη Φότζια το 1992, ενώ ενεπλάκη σε εκείνες των Ντένις Μπέργκαμπ και Βιμ Γιονκ στην Ίντερ, επεκτείνοντας στη συνέχεια τις δραστηριότητές του όλο και περισσότερο, ώσπου να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς μάνατζερ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το πελατολόγιό του περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα της «στρογγυλής θεάς»: από τον Ιμπραΐμοβιτς στον Ρομπίνιο, από τον Πογκμπά στον Μπαλοτέλι, από τον Λουκάκου στον Ντε Λιχτ, τον Χάαλαντ, τον Βεράτι, τον Ντοναρούμα και άλλους κορυφαίους άσους. Φυσικά ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο τελευταίος "πολύτιμος λίθος" στη διάσημη συλλογή του.

Όλοι άρχισαν να μιλούν για εκείνον από τη μεταγραφή του Πάβελ Νέντβεντ στη Λάτσιο. Μία μετακίνηση που διευκολύνθηκε από τη φιλία που είχε ο Ραϊόλα με τον Ζντένεκ Ζέμαν, τον οποίο γνώρισε από την εποχή της Φότζια.

Μετά ακολούθησαν και άλλοι στην «ομάδα» του, με πρώτο και καλύτερο τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Στον Σουηδό διεθνή επιθετικό της Μίλαν είχε πει τότε: «Θέλεις να γίνεις ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ή αυτός που κερδίζει τα περισσότερα; Μαζί μου το δεύτερο είναι εξασφαλισμένο». Η αλήθεια είναι ότι με τους ποδοσφαιριστές τον συνέδεε μια πολύ δυνατή σχέση, περισσότερο από επαγγελματική.

Οι Έλληνες πελάτες του

Όπως είναι λογικό ο Μίνο Ραϊόλα είχε διασυνδέσεις και στην Ελλάδα, έχοντας κάποιους αθλητές ως πελάτες. Μανωλάς, Παυλίδης, Χατζηδιάκος είναι οι ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούσε ο γνωστός ατζέντης.



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved