Ματίας Αλμέιδα: Ένας εκρηκτικός Αργεντινός για τον πάγκο της ΑΕΚ - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ματίας Αλμέιδα: Ένας εκρηκτικός Αργεντινός για τον πάγκο της ΑΕΚ - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο Ματίας Αλμέιδα έρχεται στην Αθήνα για τις τελικές επαφές με την ΑΕΚ και το OnSports σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον εκρηκτικό Αργεντινό.

Η ΑΕΚ φαίνεται πως θα έχει προπονητή για τη νέα σεζόν εντός του Απρίλιου. Οι επαφές με τους υποψήφιους για τον κιτρινόμαυρο πάγκο συνεχίζονται σε φουλ ρυθμούς και στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται τη Μεγάλη Τετάρτη στην Αθήνα ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός φαντάζει τη δεδομένη στιγμή το φαβορί, ωστόσο, η παρουσία του στην Ελλάδα δεν θα έχει χαρακτήρα υπογραφών, αλλά συζητήσεων από τις οποίες θα προκύψει και το τι ακριβώς θα συμβεί.

Ο Αλμέιδα έμεινε ελεύθερος από τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς το βράδυ της Δευτέρας (18/4) και έρχεται στη χώρα μας μέσω Τουρκίας -πιθανότατα- αύριο (20/4). Θα μιλήσει με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και θα δει το νέο γήπεδο, όπως συνέβη και με άλλους υποψήφιους προπονητές.

Η διαφορά είναι ότι ο Αργεντινός δεν στέλνει ατζέντη στην Αθήνα, αλλά θα έχει φυσική παρουσία. Κι αυτό ίσως δείχνει πόσο ψήνεται για να αναλάβει το πρότζεκτ της ΑΕΚ, που θα μπει στην «Αγιά Σοφιά», καθώς όλο αυτό διάστημα έχει παρακολουθήσει αγώνες της ομάδας για να αποκτήσει άποψη για το υλικό του ρόστερ. 

Πρόκληση για τους δύο, πρώτη φορά στην Ευρώπη

Η παρουσία του Αλμέιδα αποτελεί πρόκληση. Τόσο για τον ίδιο όσο και για την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός δεν έχει ξαναδουλέψει ως προπονητής στην Ευρώπη. Αποτελεί ρίσκο η επιλογή του για την Ένωση, εφόσον καταλήξει σε αυτόν; Θα το δούμε στην πορεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην ΑΕΚ έχουν σχηματίσει καλή γνώμη γι' αυτόν και από τις τελικές επαφές που θα γίνουν στην Ελλάδα θα ξεκαθαριστεί εάν θα είναι ο «εκλεκτός».

Το γεγονός ότι έρχεται για πρώτη φορά ως προπονητής στην Ευρώπη αποτελεί ουσιαστικά και το πιο ουσιαστικό μειονέκτημά του. Ως παίκτης αγωνίστηκε στις Σεβίλλη, Λάτσιο, Πάρμα, Ίντερ, Μπρέσια στην Ευρώπη και στις Ρίβερ Πλέιτ, Κίλμες, Λιν και Ατλέτικο Φένιξ, ενώ υπήρξε και διεθνής με την εθνική Αργεντινής.

Παρόλα αυτά, με εξαίρεση την τρέχουσα σεζόν όπου αποχώρησε από την Σαν Χοσέ χωρίς νίκη και την άφησε στην τελευταία θέση της Δυτικής Περιφέρειας του MLS, όπου βρέθηκε παρουσίασε έργο, επιθετικό ποδόσφαιρο και ομάδες με πνεύμα νικητή.

Σύμφωνοι δεν είναι το «δυνατό» όνομα που θα περίμεναν οι φίλοι της ΑΕΚ, όταν όλο αυτό το διάστημα είχαν στο μυαλό τους την επιστροφή του Φερνάντο Σάντος ή την υπέρβαση με τον Ρούντι Γκαρσία. Η αμφισβήτηση, που όντως υπάρχει, όμως διαφέρει από την απαξίωση. Άλλωστε όλοι οι προπονητές κρίνονται εκ τους αποτελέσματος και κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία πριν δείξει τη δουλειά του.

4-3-3 και έξι βοηθοί

Στην πατρίδα του θεωρείται από τις πιο δυνατές περιπτώσεις προπονητών της νέας γενιάς. Δεν είναι έμπειρος, αλλά είναι αρκετά φιλόδοξος και έχει ένα πράγμα στο μυαλό του. Να εξελιχθεί σε σημείο που το επόμενο βήμα να τον φέρει σε πάγκο ομάδας της Serie A.

Δεν πάει πουθενά χωρίς το δικό του τιμ. Δουλεύει με 6-7 βοηθούς τους οποίους είχε και στους  Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, και αποχώρησαν μαζί του. Δύο βοηθούς, γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων, αναλυτή και γυμναστή/φυσικοθεραπευτή ειδικό στην κινησιολογία.

sjearthquakes 275600144 320388313488294 203964541815687866 n

Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Προτιμά το 4-3-3 κυρίως με ένα αμυντικό χαφ. Οι ομάδες του συνήθως είναι παραγωγικές και παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής.

Ως Αργεντινός είναι εκρηκτικός. Τον θυμόμαστε από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής. Το πάθος του παραμένει σε υψηλό επίπεδο και έχει την προσωπικότητα να ηγηθεί και στα αποδυτήρια.

Στο Μεξικό ανέλαβε την ιστορική Τσίβας και σάρωσε τα πάντα με βασικό φορ τον Άλαν Πουλίδο του Ολυμπιακού. Πήρε την πρώτη σεζόν το Κύπελλο, έκανε νταμπλ την επόμενη και την τρίτη του σεζόν σήκωσε το Champions League της Κεντρικής Αμερικής.

Θα «κολλήσει» τελικά ο Αλμέιδα με την ΑΕΚ; 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Στην τελική ευθεία με Αλμέιδα – Έρχεται Αθήνα ο Αργεντινός

ΑΕΚ: Στην τελική ευθεία με Αλμέιδα – Έρχεται Αθήνα ο Αργεντινός

AEK: Κυκλοφορεί ελεύθερος και επίσημα ο Αλμέιδα

AEK: Κυκλοφορεί ελεύθερος και επίσημα ο Αλμέιδα

NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved