Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου

Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου

Αν και δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο από τη Βουλιαγμένη, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου στο πόλο.

Στον δεύτερο ημιτελικό του final-4, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 12-7 της μεγάλης αντιπάλου τους και το Σάββατο (4/2, 19:00), απέναντι στον Παναθηναϊκό θα διεκδικήσουν την 24η κούπα τους και 6η σερί στον θεσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς έκανε μία μίνι έκπληξη, καθώς άφησε εκτός 15άδας τον Φιλίποβιτς, επιλέγοντας ως δίδυμο ξένων τους Βάμος και Μπούσλιε. Εκτός ήταν και ο Μπίγιατς.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε στην πρώτη του επίθεση, με τον Κολόμβο να κερδίζει την αποβολή και στη συνέχεια να σκοράρει από κοντά. Ομως στη συνέχεια οι παίκτες του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς δυσκολεύτηκαν πολύ από την πιεστική άμυνα του ΝΟΒ, έκαναν κάποια «εύκολα» λάθη, ενώ έχασαν και δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω (στη μία περίπτωση, ο Τζωρτζάτος έκανε διαδοχικές επεμβάσεις). Η Βουλιαγμένη βρήκε λύσεις σε δικές της επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και, με σκόρερ τους Καλογερόπουλο και Κουρούβανη, έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 2-1.

Ο Νικολαϊδης με εξαιρετικό γυριστό από τα 2μ. ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1, στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, αλλά μέσα σε ένα λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν το ματς στα ίσια, με γκολ του Γενηδουνιά στον παραπάνω και του Παπαναστασίου στην κόντρα. Οι πρωταθλητές στη συνέχεια στάθηκαν άτυχοι, με τα σουτ του Βάμος, του Παπαναστασίου και του Γενηδουνιά να σταματάτάνε στο δοκάρι του Τζωρτζάτου, αλλά η Βουλιαγμένη «χαράμισε» τρεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και ο Φουντούλης βρήκε στόχο δίνοντας ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό (4-3). Ο Καλογερόπουλος διέκοψε το «ερυθρόλευκο» σερί και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο ισόπαλες 4-4.

Η πειραϊκή ομάδα βελτίωσε την άμυνά της στην τρίτη περίοδο, έκανε διαδοχικά κλεψίματα και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, παρά τη μεγάλη εμφάνιση του Παναγιώτη Τζωρτζάτου. Ο Παπαναστασίου έφυγε για άλλη μία φορά στην κόντρα και κέρδισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Γενηδουνιάς, για να ακολουθήσει το 6-4 με γκολ του ίδιου παίκτη. Ο Φουντούλης σε παίκτη παραπάνω ανέβασε τη διαφορά στο +3, για να μειώσει ο Καπότσης και να δώσει μία... αχτίδα ελπίδας στην ομάδα του. Ο ΝΟΒ όμως δεν είχε ούτε δυνάμεις, ούτε καθαρό μυαλό για να επιστρέψει στο ματς. Ενας «κεραυνός» του Μπούσλιε «έγραψε» το 8-5, ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι του Καλογερόπουλου και ο Ολυμπιακός με τέρματα των Φουντούλη και Βάμος «καθάρισε» οριστικά τον ημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 3-1, 5-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 1, Νικολαϊδης 1, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved