Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Ηλεκτρονικά η εγγραφή για τους εθελοντές άνω των 18 ετών

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Ηλεκτρονικά η εγγραφή για τους εθελοντές άνω των 18 ετών

Από τον Μάρτιο του 2023, όσοι επιθυμούν και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, θα μπορούν με ηλεκτρονική εγγραφή, να γίνουν ένα από τα 45.000 «πρόσωπα» των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν το 2024, στο Παρίσι.

Η «πύλη» εγγραφών τεθεί σε λειτουργία τον Μάρτιο, και όχι τον Φεβρουάριο, όπως είχε αρχικά θεωρηθεί και για μία περίοδο, έξι εβδομάδων. Θα είναι ανοικτή σε όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, αρκεί να μιλούν γαλλικά ή/και αγγλικά και να θέλουν να προσφέρουν έργο, για τουλάχιστον δέκα ημέρες το καλοκαίρι του 2024.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν ήδη αρχίσει την προεπιλογή υποψηφίων, οι οποίοι στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην διαδικασία της τελικής επιλογής. Εξαίρεση από τον κανόνα, αποτελούν ορισμένοι ανήλικοι, οι οποίοι μπορούν να είναι εθελοντές, προκειμένου -λόγου χάρη- να μαζεύουν τα μπαλάκια του πίνγκ πονγκ, αλλά με την προϋπόθεση ότι έχουν επιλεγεί από την ομοσπονδία.

«Δεν υπάρχει ποσόστωση εθελοντών από αθλητικές ομοσπονδίες, αλλά θα υπάρξει σημαντικός όγκος από τον κόσμο του αθλητισμού, επειδή το ένα τρίτο των αποστολών, συνίσταται στην υπηρεσία των αθλητικών επιδόσεων», εξήγησε κατά την διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο αναπληρωτής διευθυντής υπεύθυνος για τους εθελοντές της οργανωτικής επιτροπής, Αλεξάντρ Μορενόν Κοντέ, ο οποίος ήταν εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όντας φοιτητής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αιτήσεις των υποψηφίων εθελοντών, κυμαίνονται από 120-160.000, ενώ στην διοργάνωση των Παρισίων, θα προσφέρουν έργο, 30.000 εθελοντές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και 15.000 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Όλοι αυτοί οι εθελοντές θα επωφεληθούν από νομική προστασία σε περίπτωση ατυχήματος. Η δραστηριότητά τους, η ιδιότητά τους και τα δικαιώματά τους, θα ορίζονται από τον «εθελοντικό χάρτη», όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι αποστολές τους, αλλά και τα καθήκοντα που δεν θα είναι αρμοδιότητά τους, ιδίως εκείνα που σχετίζονται με την ασφάλεια ή την υγεία.

Αυτός ο χάρτης, απαγορεύει εργασίες «που συνδέονται με τον χειρισμό τιμαλφών (σ.σ. για παράδειγμα χρήματα ή τσάντες), που συνεπάγονται σημαντικές ευθύνες, που συνδέονται με την ασφάλεια ή παρουσιάζουν επώδυνο χαρακτήρα, κίνδυνο έκθεσης σε μια δυνητικά ευαίσθητη ή επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί την χρήση μιας συγκεκριμένης φυσικής προστασίας (σ.σ. όπως ένα προστατευτικό κράνος).

Στον σχετικό χάρτη, προβλέπεται, ο μέγιστος χρόνος εργασίας (σ.σ. 10 ώρες την ημέρα και 48 ώρες την εβδομάδα) και διευκρινίζεται ότι οι εθελοντές δεν μπορούν να φορούν τη στολή τους εκτός της υπηρεσίας τους. Οι εθελοντές θα έχουν δωρεάν, ένα γεύμα την ημέρα και θα καλύπτονται όλα τα τοπικά έξοδα μετακίνησης τους, ενώ θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα διαμονής.

Τα περισσότερα Ολυμπιακά αθλήματα, θα διεξαχθούν στο Παρίσι και στο Ιλ Ντε Φρανς, με εξαίρεση την ιστιοπλοΐα (Μασσαλία), την σκοποβολή (Σατορού), το μπάσκετ για τα πλέι οφ (πιθανότατα στρην Λιλη), το ποδόσφαιρο (σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας) και το σερφ (στην Ταϊτή).

Οι αρμόδιοι φορείς στην γαλλική πρωτεύουσα, θα προσλάβουν 5.000 εθελοντές, όπως διευκρίνισε ο υπεύθυνος προγράμματος, Ζουλιέν Κομπρέτ, ενώ ήδη, είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα ενημέρωσης της τοπικής κοινότητας για τον εθελοντισμό.

Ερωτηθείσα την περασμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια ακρόασης στην Γερουσία, σχετικά με το νομικό καθεστώς αυτών των εθελοντών, η Υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουντέα Καστέρα, αναφέρθηκε στην «χάρτα των εθελοντών, που είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο θα άφησει ως κληρονομιά σε όλα τα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα», προσθέτοντας ότι «υπήρχε η ανάγκη να οργανωθεί πολύ καλά το καθεστώς στο οποίο αυτοί οι εθελοντές ασκούσαν τις δραστηριότητές τους, τις ευθύνες τους».

Πηγή: ΑΠΕ



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved