Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαίοι Γιάννης, Σάκκαρη και Εθνική πόλο (photos+videos)

Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαίοι Γιάννης, Σάκκαρη και Εθνική πόλο (photos+videos)

Ο ΠΣΑΤ βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς σε ειδική εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη (22/12) στο Μέγαρο Μουσικής.

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μαρία Σάκκαρη, Θοδωρής Βλάχος και Εθνική πόλο ανδρών είχαν την τιμητική τους στη «γιορτή των κορυφαίων» του ΠΣΑΤ.

Κορυφαίος αθλητής του 2021 αναδείχθηκε ο «Greek Freak» που στέφθηκε πρωταθλητής NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς και πολυτιμότερος παίκτης των τελικών. Επικράτησε στη σχετικη ψηφοφορία του Στέφανου Ντούσκου και του Μίλτου Τεντόγλου.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, η Μαρία Σάκκαρη ψηφίστηκε ως η καλύτερη αθλήτρια. Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε μέσα στο 2021 στους ημιτελικούς σε δύο τουρνουά γκραν σλαμ (Ρολάν Γκαρός και US Open), ενώ «σκαρφάλωσε» στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 26χρονη αθλήτρια επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της Άννας Ντουντουνάκη και της Κατερίνας Στεφανίδη.

Κορυφαία ομάδα για το 2021 ήταν Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ και της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο Θοδωρής Βλάχος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθούν 31 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Τον τίτλο του Κορυφαίου Αθλητή με Αναπηρία κατέκτησε ο Νάσος Γκαβέλας με guide τον Σωτήρη Γκαραγκάνη. Ο Γκαβέλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. Τ11 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με συνολικά δύο Παγκόσμια και Παραολυμπιακά ρεκόρ στο αγώνισμα. Είχε αναδειχτεί και Πρωταθλητής Ευρώπης στο ίδιο αγώνισμα νωρίτερα, μέσα στη χρονιά.

Ο τίτλος της Κορυφαίας Αθλήτριας με Αναπηρία κατέληξε στην κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 των Παραολυμπιακών Αγώνων. Νωρίτερα, μέσα στη χρονιά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία για το 2021 είναι τα ΜΙΚΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ BC3 (Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα, Αναστασία Πυργιώτη). Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με απολογισμό τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες.

Αναλυτικά τα έπαθλα και οι ειδικές βραβεύσεις:

ΕΠΑΘΛΟ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»

Στην ποδοσφαιρίστρια της ΠΑΕ Εργοτέλης, ΣΙΔΗΡΑ Δανάη Ελένη, η οποία στη διάρκεια του αγώνα Εργοτέλης-ΑΕΚ Μεσολογγίου και ενώ η ομάδα της κέρδιζε 3-2, προτίμησε να τηρήσει το fair play, αντί να «τελειώσει» το παιχνίδι. Γνωρίζοντας ότι μια παίκτρια της αντίπαλης ομάδας ήταν τραυματισμένη στον αγωνιστικό χώρο, δεν ολοκλήρωσε τη φάση, βγάζοντας την μπάλα άουτ, ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στην αντίπαλό της.

ΕΠΑΘΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος βραβεύεται για την προσφορά του, επί 126 συναπτά χρόνια, στον Αθλητισμό, τη Νεολαία και την Κοινωνία. Ο Σπαρτιατικός ιδρύθηκε ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Α ́ Ολυμπιακών Αγώνων και έχει ως έμβλημά του τους Διόσκουρους. Όλα αυτά τα χρόνια διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην αθλητική αλλά και στην κοινωνική ζωή της Λακωνίας. Χιλιάδες νέοι και νέες έκαναν τα πρώτα τους βήματα με τη φανέλα του συλλόγου. Σήμερα, καλλιεργεί τέσσερα τμήματα στίβο, ποδηλασία, μπάσκετ και βόλεϊ.

ΕΠΑΘΛΑ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

Στον καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, ΑΒΔΑΛΑ Νεοκλή, ο οποίος φέτος, σε ηλικία 15 ετών, έγινε ο νεότερος που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην ιστορία των πρασίνων σε επίσημο παιχνίδι. Έπαιξε μόνο για 1 και 40΄΄ και δεν κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο η 18η Οκτωβρίου θα μείνει για καιρό στο μυαλό του.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του τάε κβον ντο, τη Μελίνα ΓΕΩΡΓΊΟΥ, η οποία πριν ακόμη κλείσει τα 14 κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων στα -41 κιλά, ανεβαίνοντας στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ανήκει στον Αίαντα Αγίου Δημητρίου και είναι μαθήτρια του Β ́ Γυμνασίου Πεύκης όπου ξεχωρίζει και για τις άριστες επιδόσεις στα μαθήματα. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Τους χειροκροτούμε και τους ευχαριστούμε

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ

Η μεγάλη αποκάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής μετά από μια εκπληκτική κούρσα νίκησε τα φαβορί και στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο σκιφ ανδρών, σημειώνοντας μάλιστα και Ολυμπιακό ρεκόρ. Είναι το πρώτο ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελληνικής κωπηλασίας.

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Στα 23 του έφθασε στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού στο έκτο του άλμα πέταξε στα 8μ41. Η Ολυμπιακή νίκη ήλθε στη συνέχεια άλλων επιτυχιών σε διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Στην αρχή του 2021 είχε αναδειχθεί και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό (Τορούν) με 8μ.35. Στην περίοδο αυτή πήδησε 8μ.60, που είναι η κορυφαία επίδοση του κόσμου για το 2021.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από μια σοβαρή εγχείρηση, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους και έγινε ο δεύτερος Έλληνας γυμναστής με δύο μετάλλια στους κρίκους. Η συμμετοχή του και μόνο ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα, αφού λόγω της πανδημίας, ο τελευταίος αγώνας πρόκρισης έγινε μόλις ένα μήνα νωρίτερα.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Τιμάται για τον τρόπο με τον οποίο ανακοίνωσε, σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, την απόφασή του να αποσυρθεί από τον αθλητισμό. Η κατάθεση ψυχής του σόκαρε και ευαισθητοποίησε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, προκειμένου να παραμείνει στην ενεργό δράση. Η στάση του, γεννά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους αθλητές των μη δημοφιλών αθλημάτων.

ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ

Βραβεύεται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο, που κέρδισε Ελληνίδα κολυμβήτρια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για την πολύ μεγάλη εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από πανελλήνιο ρεκόρ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Αλλά πάνω από όλα, για τα μηνύματα που έστειλε στην ελληνική κοινωνία ότι ένας μεγάλος αθλητής ξέρει να μάχεται μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν τα παρατά.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

Τιμάται για τη μεγάλη επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που συνοδεύτηκε από την τέταρτη θέση. Αλλά και για το ήθος που επέδειξε, μετά τον αγώνα και το μήνυμα που πέρασε στην ελληνική κοινωνία.

Αντίο στον Μεγάλο Μίκη!

Η «Γιορτή των Κορυφαίων» του ΠΣΑΤ για το 2021 ολοκληρώθηκε με βίντεο αφιέρωμα στον παγκόσμιο δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πριν από λίγους μήνες από κοντά μας. Ο μεγάλος Μίκης ήταν λάτρης του αθλητισμού κάτι που είχε εκδηλώσει πολλές φορές, αλλά λίγοι το γνωρίζουν.



Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved