«Ταύροι» και «Κοκόρια» στην τετράδα
Οι ομάδες της τετράδας του 22ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ των ανδρών, που διεξάγεται στη Σουηδία είναι ήδη γνωστές. Σουηδία, Δανία, Γαλλία, Ισπανία.
Μία αγωνιστική πριν το τέλος της κυρίως φάσης (2ης) οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο, είναι εκπρόσωποι της «Γηραιάς» Ηπείρου. Δύο της Βόρειας Ευρώπης, μια της Μεσογείου και μια της Δυτικής. Το μόνο που απομένει να γίνει γνωστό, είναι τα πως θα διασταυρωθούν.
Για τον Ε’ όμιλο η Γαλλία επικράτησε 31-26 (17-14) της Νορβηγίας με πρώτους σκόρερ ττου παιχνιδιού τους Αμπαλό (5/6) και Χάνσεν (8/15).
Η Ουγγαρία,μετά την νίκη της με 27-25 (10-12) επί της Γερμανίας, παρέμεινε στην υπόθεση της εισόδου στους προκριματικούς ομίλους, που δίνουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 Οι Ούγγροι είχαν σε φοβερή ημέρα τον τερματοφύλακα τους, τον Φαζέκας, που πραγματικά είχε κατεβάσει τα ρολά (22/46).
Τέλος, το ντέρμπι της πρόκρισης ανάμεσα σε Ισπανία και Ισλανδία, ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, αφού οι Ισπανοί δεν άφησαν περιθώριο στους Ισλανδούς τους οποίους συνέτριψαν με 32-24 (20-10).
Το σημερινό πρόγραμμα: Κροατία-Πολωνία, Σερβία-Αργεντινή, Δανία-Σουηδία, Γερμανία- Νορβηγία, Ισπανία- Ουγγαρία και Γαλλία- Ισλανδία.
Σε αγώνες κατάταξης, τη 13η θέση, αλλά και το κύπελλο της παρηγοριάς το President’s Cup κατέκτησε η Κορέα, που επικράτησε της Αιγύπτου με 26-23 (12-11) στο παιχνίδι για τις θέσεις 13-14. Στο άλλο παιχνίδι, για τις θέσεις 15-16, η Αλγερία νίκησε 29-24 (13-13) την Ιαπωνία.
Η τελική κατάταξη (εκτός 12άδας): 13. Κορέα, 14. Αίγυπτος, 15. Αλγερία, 16. Ιαπωνία, 17. Σλοβακία, 18. Αυστρία, 19. Ρουμανία, 20. Τυνησία, 21. Βραζιλία, 22. Χιλή, 23. Μπαχρέιν, 24. Αυστραλία