Στέφανος Τσιτσιπάς-Ράφα Ναδάλ: Αντίπαλοι για 8η φορά (videos+photos)

Στέφανος Τσιτσιπάς-Ράφα Ναδάλ: Αντίπαλοι για 8η φορά (videos+photos)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρει απέναντί του, στην προημιτελική φάση του Αυστραλιανού Όπεν, τον Ράφα Ναδάλ και το OnSports.gr, σας θυμίζει τα προηγούμενα ραντεβού των δυο παικτών.

Το πρωί της Δευτέρας, έγινε γνωστό, πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε άνευ αγώνα, στην προημιτελική φαση του Αυστραλιανού Όπεν,καθώς ο αντίπαλός του, στην σημερινή αναμέτρηση, Ματέο Μπερετίνι, δήλωσε αδυναμία στο να αγωνιστεί

Και αυτό διότι ο 24χρονος Ιταλός δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που αντιμετώπιζε στους κοιλιακούς και αναγκάστηκε να αποσυρθεί τη διοργάνωση.

Έτσι, ο Τσιτσιπάς θα βρει απέναντί του, τον Ράφα Ναδάλ, με τον Ισπανό θρύλο να επικρατεί άνετα με 3-0 σετ (6-3, 6-4 και 6-2) του Φάμπιο Φονίνι (No 17).

Το 8ο ραντεβού των δυο

Η αναμέτρηση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, με τον Ράφα Ναδάλ, το πρωί της Τετάρτης (17/02), θα είναι η 8η «μάχη» τους, με τον Ισπανό να έχει το πάνω χέρι, μετρώντας έξι νίκες, έναντι μιας του Τσιτσιπά.

Μία από αυτές, μάλιστα, είχε σημειωθεί στη Rod Laver Arena, στο γήπεδο όπου θα αναμετρηθούν μεθαύριο για τα προημιτελικά του Australian Open.

Συνέβη το 2019, όταν ο Στέφανος πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη πορεία του σε Grand Slam/ Τότε, βέβαια, δεν είχε την εμπειρία που έχει σήμερα και είχε παραδοθεί στον Ναδάλ με 6-2, 6-4, 6-0.

Προηγήθηκαν, όμως, δύο τελικοί: στη Βαρκελώνη το 2018 όπου Ράφα είχε επικρατήσει με 6-2, 6-1 και στο Τορόντο, με νικητή πάλι τον Ναδάλ στα δύο σετ (6-2, 7-6).

Η μοναδική γαλανόλευκη νίκη

Η μοναδική νίκη του Στεφ ήρθε το 2019, στην αγαπημένη επιφάνεια του αριστερόχειρα τενίστα! Συγκεκριμένα, στο χώμα της Μαδρίτης, όπου ο Τσιτσιπάς έφτασε στην πρόκριση για τον τελικό με 6-4, 2-6, 6-3.

Η... ρεβάνς και η τελευταία συνάντηση

Ο Ναδάλ πήρε ρεβάνς στη Ρώμη με το 6-3, 6-4 στα ημιτελικά, ενώ την ίδια χρονιά είχε λυγίσει τον Στέφανο στο round robin του ATP Finals με 6-7(4), 6-4, 7-5. Μετά, ωστόσο, ο Στεφ κατέκτησε τον τίτλο στο Λονδίνο.

Η τελευταία τους συνάντηση έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στη βρετανική πρωτεύουσα με τον Ράφα να παίρνει τη νίκη με 6-4, 4-6, 6-2, πάλι στο Round Robin.

Highlights: Tsitsipas Stuns Nadal, To Face Djokovic In Madrid Final

Rafael Nadal vs Stefanos Tsitsipas Extended Highlights | Australian Open 2019 Semi-Finals

Ραφαέλ Ναδάλ - Στέφανος Τσιτσιπάς (2-1) - Highlights - 21/12/2019

Ραφαέλ Ναδάλ - Στέφανος Τσιτσιπάς (2-1) Highlights - ATP World Tours - 19/11/2020



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved