Πώς η αγαπημένη σου βιντεο-κονσόλα μετατρέπεται σε σούπερ γυμναστήριο

Πώς η αγαπημένη σου βιντεο-κονσόλα μετατρέπεται σε σούπερ γυμναστήριο

Το Ring Fit Adventure θα βγάλει τον αθλητή που κρύβεις μέσα σου.

Χρήστος Κάβουρας

Σε όποιον και να πεις ότι η λέξη «γυμναστική» μπορεί να χωρέσει πλάι σε αυτή του videogaming είναι πολύ πιθανό να σε περάσει για τρελό. Όχι μέχρι να έρθει το Nintendo Switch με το Ring Fit Adventure και να φέρει τα πάνω κάτω στο «σύμπαν» των απανταχού videogamers. Διότι δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα κουνήσεις πιο γρήγορα το χέρι σου, θα μάθεις το gameplay και θα κατεβάσεις patch για να αναβαθμίσεις τον παίκτη σου. Θα πρέπει και εσύ ο ίδιος να αναβαθμιστείς μαζί του.

Τι είναι όμως το Ring Fit Adventure;

Πρόκειται για μια περιπέτεια που σκοπός σου είναι να νικήσεις έναν κακό δράκο – bodybuilder και τη συμμορία του, σε ένα κόσμο με πολλά επίπεδα και κυρίως εμπόδια. Αυτό όμως που χρειάζεσαι δεν είναι κάποια εξειδίκευση στον στόχο ή να περιμένεις να μάθεις το gameplay, αλλά να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη αντοχή και αθλητικότητα. Σε αυτό το παιχνίδι δεν θα κουράσεις μόνο το μυαλό σου προκειμένου να αναπτύξεις τον παίκτη σου, διότι αυτός που βλέπεις στην οθόνη είσαι εσύ ο ίδιος. Μια φιγούρα που κινείται με την ίδια ευελιξία και ταχύτητα σαν τη δική σου, με ίδια πνευμόνια και θέληση.

Τα όπλα σου; Ένα Ring-Con στο χέρι (σαν τιμόνι) και το Leg-Strap δεμένο στο πόδι. Αυτά χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις μια περιπέτεια που στόχος της δεν είναι να σε κάνει μόνο να ευχαριστηθείς την ώρα σου, αλλά να σου ανεβάσει παλμούς, να σου κάνει καύσεις και με το game over να σε αφήσει περισσότερο αθλητικό από ό,τι πριν.

 

 

Η κονσόλα των πρωταθλητών

Ανέκαθεν το Nintendo Switch είχε τον τρόπο να σε κάνει πιο δραστήριο με τα παιχνίδια του καθώς η κίνηση και το virtual reality που σου προφέρει δεν γινόταν να σε έχουν καθισμένο στον καναπέ αγκαλιά με μπίρα και πίτσα. Αν το σκεφτεί κανείς, δεν είναι υπερβολή ότι το Ring Fit Adventure ήταν το πλέον κατάλληλο παιχνίδι για να εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκυρία και να προσφέρει διασκέδαση και ταυτόχρονα άσκηση 2 σε 1.

Εδώ δεν μιλάμε για κατάσταση αράγματος, πρέπει να είσαι εγρήγορση. Να κάνεις τζόκινγκ, να κάνεις ασκήσεις με τους ώμους και συνεχώς να φροντίζεις για τη φυσική κατάσταση και βελτίωση του παίκτη σου. Τα επίπεδα δυσκολίες είναι πολλά, όπως και οι απαιτήσεις για να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι και εσύ ο ίδιος οφείλεις να «γραμμώσεις».

ring2

Δεν είναι ότι θα πας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε όμως ότι θα κάνεις ένα χαλαρό τρέξιμο εντός δωματίου που δεν θα σου προσφέρει τίποτα σωματικά. Κάθε μέρα που ασχολείσαι με αυτό, είναι σαν χτύπησες την κάρτα για το γυμναστήριο. Μπορεί να μην σηκώσεις κιλά στον πάγκο αλλά μέσω του Ring-Con θα γυμνάσεις αφάνταστα τους ώμους σου. Μπορεί να μην είσαι στην ύπαιθρο ή τον διάδρομο αλλά το τρέξιμό σου (έστω και επιτόπια) θα το κάνεις και στο τέλος θα το χαρείς.

Μια περιπέτεια που σε κρατάει σε κίνηση, μία απόδειξη ότι το γυμναστήριο μπορεί να έρθει σπίτι σου και με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο. Μην ξεχάσεις μόνο να κάνεις διατάσεις στο τέλος, δεν θα μπορείς να πάρεις τα πόδια σου αύριο.

To « Ring Fit Adventure» κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch


Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved