Ποδηλασία-Βασιλόπουλος: «Αυτή η ομάδα έχει χρυσό παρόν και λαμπρό μέλλον»

Ποδηλασία-Βασιλόπουλος: «Αυτή η ομάδα έχει χρυσό παρόν και λαμπρό μέλλον»

Ποδηλασία: Για τις επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στο 11ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας ανδρών – γυναικών που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (15/11) στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας κατακτώντας για πρώτη φορά δύο μετάλλια, μίλησε ο Λάμπρος Βασιλόπουλος.

Η Εθνική μας, στο Ευρωπαϊκό της Βουλγαρίας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τον Σωτήρη Μπρέτα στο κέιριν και με τους Σωτήρη Μπρέτα, Κωνσταντίνο Λιβανό και Γιάννη Καλογερόπουλο στο ομαδικό σπριντ, ενώ ο Μπρέτας ήταν 4ος στο ατομικό σπριντ, ενώ είχε και την μεγάλη ατυχία να τραυματισθεί στο ξεκίνημα του όμνιουμ ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης, που ήταν το μεγάλο φαβορί της ομάδας μας για μετάλλιο και αρκέστηκε στην 4η θέση στο σκρατς.

Ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες και ομοσπονδιακός προπονητής Λάμπρος Βασιλόπουλος, μίλησε στο επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το Ευρωπαϊκό πίστας, αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας:

«Όταν λαμβάνεις μέρος σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υπάρχει πάντα μέσα στο μυαλό σου το μετάλλιο. Δεν είχαμε αρκετό καιρό προετοιμασίας, λόγω του κορονοϊού που μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Μέσα σ’ αυτό όμως, ήμασταν και τυχεροί γιατί δεν δήλωσαν συμμετοχή όλοι οι αθλητές. Παρόλα αυτά, βάσει των χρόνων που έκαναν τα παιδιά, και όλοι να έτρεχαν θα ήμασταν πολύ κοντά στα μετάλλια. Το είχαμε οραματιστεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και την περιμέναμε αυτή την επιτυχία. Δουλέψαμε πολύ σκληρά 1,5  μήνα και να για να πω και την αλήθεια περιμέναμε άλλο 1 ή 2 μετάλλια από τον Χρήστο Βολικάκη. Υπήρξε όμως και ο τραυματισμός του στον αγώνα του σκρατς για το όμνιουμ. Παρά τα προβλήματα που είχε, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και στεναχωρήθηκα πολύ γιατί ήταν ο μόνος σίγουρος για μετάλλιο».

Ο βασικός παράγοντας για την επιτυχία και τις σπουδαίες εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι όλοι οι αθλητές δούλευαν σαν ένας αποδεικνύοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα, με τον Λάμπρο Βασιλόπουλο να αναφέρει:

«Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέβηκε μια ελληνική ομάδα που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά όλοι μαζί. Όμως με τη στήριξη της Ομοσπονδίας και την εμπιστοσύνη που είχαμε εμείς στα παιδιά και η ομάδα σε εμάς τα καταφέραμε. Το μέλλον είναι μπροστά μας. Έχουμε πολύ καλή ομάδα τόσο στο ομαδικό σπριντ, όσο και στην αντοχή. Δουλεύουμε όλοι μαζί. Ο Χρήστος Βολικάκης είναι ο προπομπός όλων, το είδωλο τους. Προσπαθούν όλοι να γίνουν καλύτεροι και όχι μόνο να τον φτάσουν, αλλά και να τον ξεπεράσουν αν γίνεται. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και αυτό το πιστεύουν όλοι μέσα στην ομάδα»,

Πλέον το βλέμμα όλων στην ελληνική ομάδα στρέφεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά το προβλήματα προετοιμασίας λόγω της πανδημίας και εξήγησε σχετικά:

«Σίγουρα επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του καλοκαιριού στο Τόκυο. Πρέπει να υπάρχει στήριξη στην ομάδα, αλλά να δώσουμε και την απαιτούμενη βάση στον Χρήστο Βολικάκη. Όλοι ξέρουμε τον στόχο που έχει θέσει… Να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που του λείπει από τη συλλογή του και πρέπει να βοηθήσουμε να το πετύχει.

Το μέλλον της ομάδας είναι λαμπρό. Εκτός από τον Μπρέτα που κατέκτησε τα μετάλλια, υπάρχει και ο Γιάννης Καλογερόπουλος που είναι μόλις 26 ετών. Υπάρχει ο Κωνσταντίνος Λιβανός που είναι μόλις 19 και από τα 6 μετάλλια που έχει κατακτήσει σε διεθνείς διοργανώσεις τα 4 είναι χρυσά. Υπάρχει ο Ζαφείρης Βολικάκης που παρά το γεγονός ότι άλλαξε αγώνισμα έδειξε τις ικανότητές του. Υπάρχει η Αργυρώ Μηλάκη, που παρά το γεγονός ότι συμμετείχε για πρώτη φορά σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες στάθηκε πάρα πολύ καλά βάση της προετοιμασίας της.

Όσο για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα με την Πολιτεία για να λυθούν τα όποια προβλήματα δημιουργεί ο κορονοϊός. Στο εξωτερικό οι ολυμπιακές ομάδες προετοιμάζονται ήδη και υπάρχουν και αγώνες. Σίγουρα χωρίς κοινό και πάντα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά γίνονται. Εμείς έχουμε πει με τον Χρήστο Βολικάκη να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας στο αγώνισμα της αντοχής στο Βόλο και αυτό πρέπει να γίνει στο δρόμο. Η προπόνηση στο σπρίντ, όμως, όπως και σε άλλα αγωνίσματα πρέπει να γίνει σε κλειστό. Χρειάζεται να βρεθεί μια λύση. Πραγματικά εύχομαι, όλο αυτό να τελειώσει άμεσα γιατί δημιουργεί προβλήματα, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε όλη την κοινωνία και σε όλους τους ανθρώπους».

Ο Λάμπρος Βασιλόπουλος έκλεισε λέγοντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα την Ομοσπονδία ποδηλασίας, τον Πρόεδρο κ Μιλτιάδη Κριμίζη, αλλά και τον Γεν. γραμματέα κ. Παναγιώτη Πριστούρη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Αλλά θέλω να πω και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά μου, τον Χρήστο και τον Ζαφείρη Βολικάκη, τον Σωτήρη Μπρέτα, τον Γιάννη Καλογερόπουλο, τον Κωνσταντίνο Λιβανό και την Αργυρώ Μηλάκη για τις επιτυχίες που πέτυχαν και μπόρεσαν να κάνουν πράξη όσα οραματίστηκα».Αλκέτας Παναγούλιας: Πέθανε ο γιος του στον ύπνο του - Ήταν μόλις 55 ετών
Αλκέτας Παναγούλιας: Πέθανε ο γιος του στον ύπνο του - Ήταν μόλις 55 ετών
Ο Δημήτρης Κοντολάζος ήταν απών από τον γάμο της κόρης του, Αγγελικής
Ο Δημήτρης Κοντολάζος ήταν απών από τον γάμο της κόρης του, Αγγελικής
O τελικός του Champions League με αμέτρητες αγορές σε απίστευτες αποδόσεις από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
O τελικός του Champions League με αμέτρητες αγορές σε απίστευτες αποδόσεις από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η απόλυτη φωτογραφία του Game 2 | Ο Μποχωρίδης κρατά το χέρι του Βεζένκοφ
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η απόλυτη φωτογραφία του Game 2 | Ο Μποχωρίδης κρατά το χέρι του Βεζένκοφ
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved